Faʻamaumauga faila i luga ole laiga mo siama ile Hybrid Analysis

Pin
Send
Share
Send

A oʻo mai i le upega tafailagi o le suʻesuʻeina o faila ma fesoʻotaʻiga i siama, o le VirusTotal service e sili ona manatua pea, peitaʻi, e i ai le maualuga-lelei analog, o nisi o na e tatau ona faʻaeteete i ai. O se tasi o ia tautua o le Hybrid Analysis, e le gata e faʻatagaina oe e faitau vave se faila mo siama, ae e ofoina atu foʻi isi mea faigaluega mo le auiliiliga o polokalame leaga ma le ono lamatia.

O lenei iloiloga e faatatau i le faʻaogaina o le Hybrid Analysis mo le initaneti virus scanning, o le i ai o le malware ma isi faʻamataʻu, e uiga i le mea e ofoofogia i le tautua lea, atoa ai ma nisi faʻaopopo faʻamatalaga e ono aoga i le faʻavae o lenei mataupu. E uiga i isi mea faigaluega i totonu o le tusitusiga Le auala e suʻe ai se komepiuta mo siama i luga ole laiga.

Faʻaaogaina Suʻesuʻega faʻapitoa

Ina ia siaki se faila po o se sootaga mo siama, AdWare, Malware ma isi faʻamataʻu i le tulaga lautele, na o le mulimuli i nei laʻasaga faigofie.

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia //www.hybrid-analysis.com/ (pe a manaʻomia, i le faʻatulagaina oe mafai ona suia le faʻaupuga gagana i le Lusia).
  2. Toso se faila e oʻo atu i le 100 MB i le lapoʻa i luga o le browser window, pe faʻailoa mai se ala i le faila, e mafai foi ona e faʻamaonia se soʻotaga i le polokalame i luga o le Initaneti (e faʻatino ai se faitauga e aunoa ma le downloadina i se komipiuta) ma kiliki le "Suʻesuʻe" faʻamau (ala, VirusTotal faʻatagaina foi oe e vaʻavaʻai mo siama e aunoa faila faila).
  3. Ile isi laasaga, ole a e manaʻomia e talia tuutuuga ole faʻaogaina o le auaunaga, kiliki "Faʻaauau" (faaauau).
  4. O le isi mea manaia o le filifili lea poʻo fea masini komipiuta o lenei faila o le a faʻalauiloa mo le faʻaopopoina o faʻamaoniga o gaioiga masalosalo. O le taimi lava e filifilia ai, kiliki "Fatu Tatala Lipoti."
  5. O le iʻuga, o le a e mauaina lipoti nei: le iʻuga heuristic o le CrowdStrike Falcon, o le iʻuga o le sifi i MetaDefender ma faʻaiuga o le VirusTotal, pe a fai o le faila lava e tasi na siaki muamua iina.
  6. Ina ua mavae se taimi (e pei ona tatalaina masini masi, atonu e tusa ma le 10 minute), o le iʻuga o le faʻataʻitaʻiga tamoe o lenei faila i totonu o le masini komipiuta o le a aliali mai foi. Afai na amataina e se tasi muamua, o le taunuuga o le a aliali vave. Fuafua i le iʻuga, e ono foliga eseʻese: i le tulaga e masalomia gaioiga, o le ae vaʻai "Malicious" i le ulutala.
  7. Afai e te manaʻo ai, e ala i le kiliki i soʻo se tau i le "Faʻaalia" fanua e mafai ona e vaʻavaʻai faʻamaumauga i gaioiga patino o lenei faila, o le mea e leaga ai, naʻo le Igilisi.

Manatua: afai e te le o se poto faapitoa, ia manatua o le tele, e tusa lava pe mama polokalame o le a ono le saogalemu gaioiga (soʻotaga i 'auvaʻa, faitau o numera resitala, ma isi mea), ma e le tatau ona e maua ni faʻaiuga faʻavae i luga o nei faʻamaumauga na o oe.

O se faʻaiuga, o le Suʻesuʻega faʻavaomalo o se mea aoga tele mo le saʻoloto i luga ole laiga o polokalame mo le i ai o ni tulaga faʻamataʻu, ma o le a ou fautuaina le tuʻuina i totonu o lau suʻesuʻega tusi ma faʻaaogaina nisi polokalama fou faʻamau i lau komepiuta ae e te leʻi amataina.

I le faʻaiuga - o se isi manatu: muamua i luga o le '' upega tafaʻilagi sa ou faʻamatalaina le sili atu le aoga leai se aoga CrowdInspect mo le siakiina o loʻo faʻagasolo nei gaioiga mo siama.

I le taimi na tusia ai le iloiloga, sa siaki le aoga i le faʻaaogaina o le VirusTotal, o loʻo faʻaaoga nei le Hybrid Analysis, ma o le iʻuga ua faʻaalia i le koluma "HA". A leai se faʻatulagaina faʻaiʻuga o soʻo se faiga, e mafai ona otometi ona lafo i le Sapalai (mo lenei mea e te manaʻomia e mafai ona faʻaola le "Upload le iloa faila" filifiliga i le filifiliga filifiliga).

Pin
Send
Share
Send