Faʻafefea ona tatala le Windows Control Panel

Pin
Send
Share
Send

Oe tusia i le faʻatonuga: "tatala le kulupu faʻatonutonu, filifili le polokalame ma mea o loʻo i ai le mea", ina ua maeʻa faʻafuaseʻi na iloa ai e le o tagata uma e iloa ona faʻafefea ona tatala le panel faʻatonutonu, ma o lenei aitema e le masani ona i ai. Faatumu le avanoa.

I totonu o lenei taiala, e i ai auala e 5 e ulufale ai i le control panel o le Windows 10 ma le Windows 8.1, o nisi o na mea e galue i le Windows 7. Ma i le taimi lava e tasi, o se vitio e faʻaalia nei metotia i le iʻuga.

Manatua: matau i le tele o tusitusiga (uma iinei ma luga o isi 'upega tafaʻilagi), pe a e faʻasinoina se mea i le panel faʻatonutonu, ua aofia i totonu o le "Icons" vaʻaiga, a o le tulaga faʻaletonu i le Windows o le "Category" matamata ua faʻaola. . Ou te fautua atu ia e avea lenei mea i le tala ma vave ona sui i aikona (i le "View" fanua i le pito i luga taumatau o le panel faʻafoe).

Tatala le pule faʻatonutonu e ala i le "Run"

O le tamoe pusa faʻaaliga o loʻo i ai i uma lata mai faʻaaliga o Windows ma ua valaʻauina e le Win + R ki ki (o le mea o Win o le ki ma le OS logo). E ala i le "Tamoʻe" e mafai ona tamoe se mea, e aofia ai le faʻamasinoga.

Ia faia lenei mea, tau lava ina ulufale i le upu faʻatonutonu i le faʻatonuga fanua, ma kiliki OK pe Ulufale.

I le auala, pe a fai mo nisi mafuaaga e te manaʻomia le tatalaina o le faʻatonutonu laina e ala i le laina faʻatonu, oe mafai ona faigofie foi ona tusi ai i totonu faʻatonutonu ma oomi le Enter.

E i ai le isi faʻatonuga e mafai ai ona e ulufale i le faʻatonutonu faʻaaogaina le faʻaaogaina "Taufetuli" pe ala i le laina o le faʻatonuga: explorer atigi: ControlPanelFolder

Vave Login i Windows 10 ma Windows 8.1 Control Panel

Faʻafou 2017: I le Windows 10 1703 Creators Update, o le Control Panel mea na mou ese atu mai le Win + X menu, ae mafai ona toe faafoi mai: Faʻafefea ona toe faafoʻi le Control Panel i le Windows 10 Start menu menu.

I totonu o le Windows 8.1 ma le Windows 10, e mafai ona e alu i le control panel i le na o le tasi pe lua kiliki. Le faia o lenei:

  1. Faasolo i le Win + X ki pe kiliki taumatau i luga o le "Amata" faamau.
  2. I le lisi e aliali mai, filifili le "Control Panel."

Peitai, i totonu o Windows 7 o lenei mea e mafai ona faia e le vave vave - o le mea e manaomia o loʻo iai i le leai Amata menu

Matou te faʻaaogaina le sailiga

O se tasi auala poto e tamoe ai se mea e te le o iloa e tatala i luga o le Windows o le faʻaaoga lea o le built-in search function.

I le Windows 10, o le fanua suʻesuʻe ua faʻaavanoaina i luga o le taskbar. I le Windows 8.1, e mafai ona e taʻi Win + S ki pe naʻo le amata ona faʻaigoaina aʻo i luga o le laupepa amata (faʻatasi ai ma faʻaaoga sikuea). Ma i le Windows 7, o sea fanua o loʻo i ai i le pito i lalo o le Amata lisi.

Afai e na o le amata ona taina le "Control Panel", ona i le suʻesuʻega iuga e te vave vaʻai i le mea manaʻomia ma e mafai ona e amatalia i le na o le kilikiina.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina lenei metotia i le Windows 8.1 ma le 10, e mafai ona e taumatau-kiliki i le found panel faʻatonutonu ma filifili le aitema "Pin to taskbar" e faʻaoso vave ai i le lumanaʻi.

Ou te maitauina i nisi muamua-fausia o Windows, faʻapea foi ma nisi o mataupu (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona faʻapipiʻi le laupepa gagana oe lava ia), e na o le ulufale i le "Control Panel" o loʻo tu ai le pule.

Fausia se auala 'alo e tamoe

Afai e masani ona e manaʻomia le ulufale atu i le faʻatonutonu laʻau, ona e faigofie ai lea ona fausiaina se auala 'alo e folo ai oe lima. Ina ia faia lenei mea, taumatau-kiliki i luga o le laupepa (pe i totonu o se faila), filifili "Fausia" - "Alasanʻia".

A maeʻa lena mea, i le "Faʻamatalaina le nofoaga o le mea" fanua, ulu atu se tasi o nei filifiliga:

  • faʻatonutonu
  • explorer atigi: ControlPanelFolder

Kiliki "Lisi" ma ulufale i le manaʻomia faʻaalia le igoa mo le auala 'alo. I le lumanaʻi, e ala i mea totino o le auala 'alo, e mafai foi ona e suia le aikona, pe a manaʻo.

Hotkeys mo le tatalaina o le Control Panel

E le masani ai, e le tuʻuina atu e le Windows se fesoʻotaʻiga vevela i le tatalaina o le faʻatonutonu, peitaʻi e mafai ona e faia, e aofia ai ma le le faʻaogaina o isi polokalama.

Ina ia faia lea mea, mulimuli i laʻasaga nei:

  1. Fausia se auala 'alo e pei ona faamatalaina i le vaega muamua.
  2. Taumatau-kiliki i luga o le auala 'alo, filifili "Meatotino".
  3. Kiliki i le "Vave Valaau" fanua.
  4. Fetaomi le manaʻoga ki ki (manaʻomia Ctrl + Alt + Lau ki).
  5. Kiliki le OK.

Ua maeʻa, nei e ala i le kiliki i luga o le tuʻufaʻatasiga na e filifilia, o le a faʻatonutonuina le panel faʻatonutonu (naʻo le aua le tapeina le auala 'alo).

Vitio - pe faʻapefea ona tatala le faʻamamalu

Ma le mea mulimuli, o se ata faʻatonutonu i luga o le autu o le faʻalauiloaina o le faʻatonutonu, e faʻaalia uma ai auala o loʻo i luga.

Ou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga sa aoga mo tagata fou faʻaaogaina, ae i le taimi lava e tasi na fesoasoani e vaʻavaʻai e toetoe o mea uma i le Windows mafai ona faia i sili atu ma le tasi auala.

Pin
Send
Share
Send