Siakiina le talafeagai o le vitio pepa ma le motherboard

Pin
Send
Share
Send

I le taimi atoa o le atinaʻeina o tekonolosi komipiuta, o fesoʻotaʻiga mo le soʻotaga o vaega eseese i motherboards ua suia i le tele o taimi, ua latou faʻaleleia, faʻasolosolo ma ua televave le faʻaopoopoina. Pau lava le itu o mea fou o le le mafai ona faʻafesoʻotaʻia vaega tuai ona o le eseʻesega o fausaga o soʻoga. Le taimi lava na aʻafia ai le pepa ata vitio.

Faʻafefea ona siakiina le talafeagai o le ata vitio ma motherboard

Le fesoʻotaʻiga pepa fesoʻotaʻi ma le fausaga o le vitio card na suia na o le tasi le taimi, ina ua maeʻa na o le faʻaleleia ma le tatalaina o augatupulaga fou ma sili atu bandwidth, lea e leʻi aʻafia ai le foliga o le faamoega. Sei o tatou feagai ma lenei i sili auiliiliga.

Tagaʻi foʻi: Vaʻaiga o se pepa ata i aso nei

AGP ma PCI Faʻaali

I le 2004, o le ata vitio mulimuli ma le ituaiga o fesoʻotaʻiga AGP na faʻamatuʻu, o le mea moni, ona o le gaosiga o motherboards ma lenei fesoʻotaʻiga taofi. O le ata lata mai mai le NVIDIA o le GeForce 7800GS, aʻo le AMD e iai le Radeon HD 4670. O ata uma nei o ata vitio sa faia i le PCI Express, na o le latou augatupulaga ua suia. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai nei soʻoga e lua. I le le lavalava mata, o le eseesega e matauina.

Ina ia siaki tulaga talafeagai, e tatau ona e alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le motherboard ma faʻatusa ata gaosi, pe a tatau ai o le a faʻaalia faʻamatalaga taua i totonu o le auiliiliga. I se faʻaopopoga, pe a iai sau pepa vitio ma se motherboard, faʻatusatusa nei lua fesoʻotaʻiga.

Tupulaga o PCI Express ma faʻafefea ona faʻafefea

I luga o le aofaʻiga atoa o le PCI Express, e tolu augatupulaga na faʻamatuʻuina atu, ma o le tausaga lea ua lona fa ua faʻalauiloa ai e tatala. Soʻo se tasi o na mea e fetaui ma le mea muamua, talu ai e le i fesuiaʻi le mea moni, ma e ese a latou i auala e faʻagaioi ai ma gaioiga. O lona uiga, aua le popole, soʻo se kati ata ma PCI-e talafeagai mo se motherboard ma le tutusa fesoʻotaʻiga. Pau a le mea ou te manaʻo e matau atu o le faʻagaoioia auala. Throughput faalagolago i lenei ma, e tusa, o le saoasaoa o le pepa. Vaai lelei i le laulau:

Taʻitasi tupulaga o PCI Express e lima auala o le faʻagaioiga: x1, x2, x4, x8 ma x16. Soʻo seisi augatupulaga e faʻalua ona saoasaoa nai lo le isi muamua. Oe vaʻai i lenei ata i luga ole laulau i luga. Pepa ata o le vaega ogatotonu ma le maualalo le tau ua faʻaalia atoatoa pe a fai o loʻo fesoʻotaʻi atu i le 2.0 x4 poʻo le x16 connector. Ae o pepa pito i luga o loʻo fautuaina 3.0 x8 ma x16 fesoʻotaʻiga. Aua le popole i lenei mea - pe a e faʻatauina se malosi ata kalama, e te filifilia se lelei masini ma motherboard mo. Ma luga o motherboards uma e lagolagoina le lata mai augatupulaga o CPUs, PCI Express 3.0 ua leva ona faʻapipiʻiina.

Faitau foi:
Filifili se kata pepa mo le motherboard
Filifili se motherboard mo lau komepiuta
Filifilia o le tonu ata ata mo lau komepiuta

Afai e te manaʻo e iloa le faʻafoe a le motherboard lagolago, ona e na o lea e vaʻai i ai, aua i le tele o tulaga o le PCI-e faʻaaliga ma le faʻagaioiga auala o loʻo faʻaalia i tafatafa o le fesoʻotaʻiga latalata i le sooga.

A le o avanoa lenei faʻamatalaga pe le mafai ona e oʻo i le system board, e sili le faʻapipiʻi mai o se polokalama faʻapitoa e iloa ai uiga o vaega o loʻo tuʻuina i totonu o le komipiuta. Filifili se tasi o sili ona talafeagai sui e faʻamatala i la matou tusitusiga ile soʻotaga lalo ma alu ile vaega Laupapa pe "Tina بورڈ"e saili ai le faʻamatalaga ma le faiga o faʻagaioiga o PCI Express.

I le faʻapipiʻiina o se ata vitio ma PCI Express x16, mo se faʻataʻitaʻiga, i le x8 connector i luga o le motherboard, o le faʻagaioiga o le a avea ma x8.

Faitau atili: Polokalama komepiuta maitauina polokalama

SLI ma Crossfire

Talu ai nei lava, ua aliaʻe tekonolosi e faʻatagaina le faʻaaogaina o le lua ata ata i se PC. E faigofie tele le siakiina o le fetaui lelei - pe a iai se alalaupapa faʻapitoa mo fesoʻotaʻiga ma le motherboard, ma o loʻo i ai foi ni faʻamanuiaga e lua o le PCI Express, o lona uiga e toetoe lava selau pasene avanoa e o gatasi ma SLI ma Crossfire tekonolosi. Faitau atili e uiga i nuances, fetaui lelei, ma soʻotaga lua ata vitio i le komepiuta e tasi i la tatou tusitusiga.

Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi ata e lua i se tasi komipiuta

O le aso sa matou auiliiliina auiliili le autu o le siakiina o le fetaui lelei o le faʻatulaga fetuutuunai ma le motherboard. E leai se mea faigata i lenei faiga, e tatau lava ona e iloa le ituaiga o fesoʻotaʻiga, ma isi mea uma e le taua tele. Mai augatupulaga ma faʻagaoioia auala, naʻo le saoasaoa ma le faʻaaogaina faalagolago. Lenei e le afaina ai le fetaui i soʻo se auala.

Pin
Send
Share
Send