O le a le mea e afaina ai i le faʻafiafia o le vitio card memory

Pin
Send
Share
Send

Vitio manatua o se tasi o sili ona taua uiga o se vitio pepa. E i ai se malosi malosi i le aotelega faʻatinoina, le lelei o le ata faʻatulagaina, o lona faʻaiuga, ae maise lava i luga o le ata vitio throughput, lea o le ae aʻoaʻo e uiga i le faitauina lenei tusitusiga.

Silasila foi: O le a le mea e aʻafia ai le gaosiga i taʻaloga

Ole faʻatosinaga ole faʻateteleina olea manatua vitio

O le faʻapitoa faʻapitoa RAM i totonu o le pepa faʻapitoa e taʻua o le video memory ma i lona faapuupuuga, faʻaopopo i le DDR (faalua faʻamaumauga faʻamaumauga), e aofia ai ma le mataitusi G i le amataga. E manino mai ai o loʻo matou talanoa faʻapitoa e uiga i le GDDR (faʻataʻitaʻiga faalua faʻamatalaga feʻaveaʻi), ae le o se mea e uiga i isi ituaiga RAM. Lenei subtype o RAM e maualuga tele taimi pe a faʻatusatusa i RAM masani faʻapipiʻi i soʻo se komipiuta o onapo nei ma maua ai lava le lelei o galuega mo le ata faʻataʻitaʻia atoa, ma maua ai le mafai e galulue ai ma le tele o faʻamaumauga e manaʻomia ona faʻagaioia ma faʻaalia i luga o le mata o le tagata e faʻaaogaina.

Manatu o le bandwidth

O le uati taimi e alu ai i le mea puʻeina vitio e afaina ai lona bandwidth (PSP). I le isi itu, o tulaga maualuga PSP e tele na fesoasoani e maua ai ni taunuʻuga lelei i le faʻatinoina o le tele o polokalame lea e auai pe galulue faʻatasi ma ata 3D e manaʻomia - komepiuta taʻaloga ma polokalame mo le faʻataʻitaʻiga ma le fausiaina o mea e tolu-tolu o faʻamaoniga o lenei tala.

Tagaʻi foʻi: Fuafuaina o faʻatapulaʻa o se pepa vitio

Moli pasi lautele

O le uati taimi e iloa ai ata vitio ma ona aʻafiaga i le faʻatinoina o le pepa ata i le aotelega e faʻalagolago tasi i se isi, e le itiiti ifo le taua vaega o mea faʻapitoa adapters - le lautele o le memory bus ma lona taimi. O loʻo mulimuli mai pe a filifilia se ata kofe mo lau komepiuta, e tatau ona e faʻaeteete i nei faʻailoga, ina ia aua neʻi ee i se mea e te le fiafia ai i le aotelega o le tulaga o faʻatino o lau galuega poʻo le komepiuta komipiuta. Faatasi ai ma se le mataala auala, e faigofie ona pa'ū mo le maunu o le au maketi oe na faʻapipiʻiina 4 GB o mea manatua ma se pasi 64-bit i se fou oloa o la latou kamupani, lea o le a tele lemu ma le lava lelei pasia se tele tele o faʻamaumauga vitio e ala ia latou.

O se mea tatau le faʻatumauina o se paleni i le va o taimi o le vitio manatua ma le lautele o lona pasi. O le aso GDDR5 tulaga faʻatagaina e mafai ai ona e faia le lelei vitio manatua taimi 4 taimi maualuga atu nai lo lona moni taimi. E te le tau popole o oe i taimi uma e tatau ona fuafua le lelei gaioiga o le vitio pepa i lou ulu ma tausia lenei faigofie auala mo le faʻateleina e fa i lou mafaufau - o le gaosi oloa muamua faʻaalia le faʻateleina, o le, o le moni manatua taimi o le vitio pepa.

I ata e masani ai pepa e le o fuafua mo le fuafuaina faʻapitoa ma galuega faʻasaienisi, manatua pasi o loʻo faʻaaogaina mai 64 i le 256 bits lautele. E le gata i lea, i le pito i luga o le taʻaloga fofo, atonu ei ai le pasi lautele o le 352 paʻu, ae o le tau o ia pepa faʻapitoa e mafai na o le tau o se atoa-komepiuta PC ma se maualuga-maualuga tulaga o gaioiga.

Afai e te manaʻomia se "plug" mo se vitio card slot i luga o le motherboard mo le faigaluega i le ofisa ma le foia faapitoa o galuega ofisa e pei o le tusia o se lipoti i Word, faia se laulau i Excel (uma, e oʻo lava matamata se vitio ma ia uiga o le a faigata), ona mafai lea ona e mautinoa ia maua le fofo ma le 64-bit pasi.

I soo se isi tulaga, e tatau ona e mafaufau lelei i le 128-bit pasi po 192, ma o le 256-bit memory bus o le a sili ma sili aoga aoga fofo. O ia pepa vitio mo le tele o vaega ua lava se sapalai o le ata vitio ma lona maualuga taimi, ae o loʻo i ai foʻi taugofie tuusaunoaga ma 1 GB o manatua, lea mo aso nei gamer e le o toe lava ma e te manaʻomia le i ai ia le itiiti ifo 2 GB pepa mo se taʻaloga malie poʻo galuega i se 3D talosaga, ae o iinei ina ia mafai ona e saogalemu mulimuli i le faʻavae o "le sili atu le sili atu."

Fuafuaga a le SRP

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo ia te oe se ata vitio ua faʻaogaina i le GDDR5 memory ma le lelei taimi manatua taimi 1333 MHz (e saili ai le mea moni GDDR5 manatua taimi, e tatau ona vaeluaina lelei i le 4) ma le 256-bit memory bus, o le a sili atu vave nai lo se vitio card ma se lelei manatua taimi o 1600 MHz, ae ma le 128-bit pasi.

Ina ia fuafua le manatua bandwidth ona iloa ai lea o le aoga o lau vitio chip, e tatau ona e faʻaavanoaina i lenei faʻasologa: faʻateleina le tele pasi manatua e ala i le taimi e manatua ai ma vaevae le numera maua mai i le 8, aua e tele naua i se byte. O numera faʻatonu o le a taua le tau tatou te manaʻomia.

Tatou toe foi i le tatou lua vitio pepa mai le faʻataʻitaʻiga i luga ma fuafua la latou bandwidth: muamua, le sili pepa vitio, ae i lalo ifo o le uati saoasaoa, o le a sosoo ai (256 * 1333) / 8 = 42.7 GB i le sekone, ma le lona lua vitio card na o le 25.6 GB i le sekone.

E mafai foi ona e faʻapipiʻi le polokalame TechPowerUp GPU-Z, o loʻo mafai ai ona faʻaalia auiliiliga faʻamatalaga e uiga i ata ata na faʻapipiʻiina i lau komepiuta, e aofia ai ma le aofaʻi o le video memory, lona taimi, pasi pasi tulaga ma le bandwidth.

Silasila foʻi: Faʻavavevave se pepa vitio

Faaiuga

Faʻavae i luga o faʻamatalaga i luga, e mafai ona malamalama o le faʻaaogaina o le vitio memory ma lona aʻafiaga i gaioiga faʻagaioioiga e faʻalagolago tonu lava i se isi mea - le manatuaina lautele, ma latou fatuina le taua o le memory bandwidth. E aafia ai le saoasaoa ma le tele o faʻamatalaga lafoa i le vitio pepa. Matou te faʻamoemoe o le mataupu lea na fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo se mea fou e uiga i le fausaga ma le faʻagaioiga o le poloka poloka ma maua ai tali i au fesili.

Pin
Send
Share
Send