Toe faʻafoʻi le Pupuni 10 i lona tulaga muamua

Pin
Send
Share
Send

Gaoioiga polokalama masani ona toilalo i nisi taimi. E mafai ona tupu lenei mea ona o le tagata ua faʻaletonu, e mafua mai i se siama i le virus poʻo se mea le masani ai. I ia tulaga, aua le faatopetope e toe pipi vave le Windows. Muamua, e mafai ona e taumafai e toe faʻaleleia le OS i lona tulaga muamua. E uiga i le auala e faia ai lenei mea i le Windows 10 faʻafoe faiga o le a tatou talanoaina i lenei tusitusiga.

Toe faʻafoʻi le Pupuni 10 i lona tulaga muamua

Ia vave tosina lou mafaufau ile mea moni o le toe vaega o le talanoaga o le a le o mea toe faaleleia. Ole mea moni, e mafai ona e faia se tasi i le taimi lava e faʻatulagaina le OS, ae o lenei faia e se matua toaitiiti numera o tagata faʻaaoga. O le mea lea, o lenei tusitusiga o le a mamanuina sili atu mo tagata masani masani. Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻaaogaina o mea toe faʻaleleia, matou te fautuaina oe e faitau la matou faʻapitoa tusiga.

Faitau atili: Faʻatonuga mo le fatuina o se toe faʻaleleia o le tulaga mo le Windows 10

Sei o tatou vaʻai totoʻa i le auala e mafai ona e toe faafoi le faʻafoega faiga i lona tulaga muamua.

Metotia 1: “tapulaa”

O lenei metotia faʻaaogaina mafai pe a fai o lau OS seevae ma maua avanoa i le faʻavae tulaga Windows. Afai ua ausia tulaga uma nei, fai mea nei:

  1. I le pito i lalo tauagavale o le desktop, kiliki i le faamau Amata.
  2. I le faamalama e matala, kiliki i le ki "Filifiliga". O loʻo iloga o ia e fai mea maopoopo.
  3. Ua aliali mai se faʻamalama ma vaega o le faʻatulagaga Windows. Filifili aitema Faʻafouga ma le Puipuiga.
  4. I le itu tauagavale o le faamalama fou, saili le laina "Toe faaolaina". Kiliki LMB i se upu tuuina atu tasi. Ina ua uma, fetaomi le faʻamau "Amata"e foliga i le itu taumatau.
  5. Ona e maua ai ni filifiliga se lua: sefe uma faila a le tagata lava ia pe tape atoa. I le faʻamalama e matala, kiliki i le laina e fetaui ma lau faʻaiuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te filifilia le filifiliga ma le faʻasaoina o faʻamatalaga a le tagata lava ia.
  6. Sauniuniga mo le toe faaleleia o le a amata. Ina ua mavae sina taimi (faʻalagolago i le numera o faʻapipiʻi polokalame), o se lisi o polokalama o le a faʻamamaina i le taimi o le toe faʻaleleia o loʻo aliali mai i luga o le mata. E mafai ona e maimoa mai i le lisi pe a e manaʻo ai. Faʻaauau le taotoga, faʻamau le faʻamau "Le isi" i le lava faamalama.
  7. A o le i amataina le toe faʻaola, o le a vaʻai le feau mulimuli ile lau. O le a lisi ai aʻafiaga o le toe faʻaleleia faiga. Ina ia amata le faʻagasologa, fetaomi le faʻamau Toe setiina.
  8. Sauniuniga mo le toe setiina e amata vave. E umi se taimi. O le mea lea, naʻo le faʻatali mo le maeʻa o le taʻotoga.
  9. I le maeʻa o le sauniuniga, o le a otometi le reboot. O loʻo aliali mai se faʻamatalaga i luga o le faʻamalama o loʻo faʻailoa mai ai o le OS e toe foʻi i lona tulaga muamua. O le a faʻailoaina vave le alualu i luma o faʻagasologa i le ituaiga o fiafia iai.
  10. O le isi laasaga o le faʻapipiʻi lea o vaega a le komipiuta ma avetaavale. I le taimi lea o le ae vaʻai i le ata lea.
  11. Toe fai, faʻatali seʻia maeʻa le OS. E pei ona taʻua i le faʻasilasilaga, e ono toe amata le sisitema. O le mea lea, aua e te popole. I le taimi mulimuli, o le ae vaʻai i le login screen i lalo o le igoa o le tagata e tasi na faia le toe faʻaleleia.
  12. A e mulimuli log in, o au faila patino o le a tumau pea i luga o le desktop ma o se isi HTML pepa o le a faia. E tatalaina faʻaaoga soʻo se browser. O le a iai le lisi o talosaga uma ma faletusi faletusi e leʻi faʻapipiʻi i le taimi o le toe faaleleia.

O lenei ua toe faʻaleleia le OS ma sauni e toe faʻaaoga. Faʻamolemole ia matau o loʻo e manaʻomia ona toe tuʻufaʻatasia avetaavale uma faʻatatau. Afai ei ai ni ou faʻafitauli i lenei tulaga, ia e sili atu le faʻaaoga o se polokalama faʻapitoa e faia uma le galuega mo oe.

Faitau atili: Sili avetaʻavale faʻapipiʻi polokalama

Metotia 2: Boot Menu

O le auala o loʻo faamatalaina mai i lalo e tele ina faʻaaogaina pe a le lelei le faiga o le faiga. A maeʻa ni taumafaiga le manuia, o le a aliali mai se lisi i luga o le laupepa, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane. E faʻapea foi, o lenei lisi e mafai ona amataina faʻatulagaina tuʻusaʻo mai le OS lava ia, pe a fai o se faʻataʻitaʻiga, ua e le mauaina faʻamatalaga i tulaga lautele poʻo isi pulega. O le auala e fai ai:

  1. Kiliki i luga Amata i le pito i lalo tauagavale o le kesi.
  2. Le isi, kiliki i le faamau Tapuniatu i totonu o le mataua i lalo pusa i luga aʻe lava Amata.
  3. Ia uu i lalo le ki i luga ole keyboard "Sifi". A o uuina, tauagavale-kiliki i luga o le aitema Toe toe fai. Ina ua mavae ni nai sekone "Sifi" mafai ona tuu.
  4. O le boot menu foliga mai ma se lisi o gaioiga. Ole lisi lenei oleʻa aliali mai pe a maeʻa ni taumafaiga le manuia a le faiga e see atu i le masani. Lenei oe manaʻomia le kiliki tasi faʻatasi ma le agavale agavale tauagavale i luga o le laina "Puipuiga".
  5. Ina ua mavae lena, o le a e vaʻaia lua ki i luga o le lau. Oe e tatau ona kiliki i le muamua - "Toe tuʻu le komipiuta i lona tulaga muamua".
  6. E pei o le metotia muamua, e mafai ona toe faʻafou le OS ma le teuina o oe lava ia faʻamatalaga poʻo a latou toesea atoa. Ina ia faʻaauau, na o le kiliki i luga ole laiga e te manaʻomia.
  7. A uma lena, o le komipiuta o le a toe amataina. Ina ua mavae sina taimi, o le lisi o tagata faʻaogaina o le a aliali mai luga o le lau. Filifili le teugatupe e fai ma sui o le a le faʻafoeina le faʻafoeina o faiga.
  8. Afai o se upu faataga ua setiina mo le teugatupe, e tatau ona e ulufale i ai i le isi laasaga. Ua matou faia lea, ona fetaomi lea o le faʻamau Faʻaauau. Afai e te leʻi faʻapipiʻi le ki malupuipuia, ona kiliki lea Faʻaauau.
  9. A maeʻa ni nai minute, o le faiga o le a saunia mea uma mo le toe faʻafoʻi. Tau lava na e oomi le ki "Toe setiina" i le isi faamalama.

O isi mea tutupu o le a atiaʻe i le ala tutusa e pei o le metotia muamua: o le ae vaʻaia i luga o le laupepa nisi faʻaopoopo laasaga o sauniuniga mo le toe faʻaleleia ma le toe setiina gaioiga lava ia. I le maeʻa o le faʻagaioiga, o se tusitusiga ma se lisi o talosaga mamao o le a maua i luga o le komepiuta.

Toefuatai se muamua fausia o Windows 10

E le masani ona tatalaina e le Microsoft ni fale fou o le Windows 10. Ae o nei faʻafouga e le mamao ma e iai se taimi lelei i le faʻagaioia o le OS atoa. E i ai taimi e faia ai se mea fou faʻaletonu mea sese e mafua ai le lavea o le masini (mo se faʻataʻitaʻiga, le lanumoana mata o le oti i boot, etc.). O lenei auala o le a mafai ai oe e toe fuli atu i le muamua fausia o le Windows 10 ma toe faʻafoi le faʻatulagaina i le galueina oka.

Naʻo le maitau o le a tatou iloiloina ni tulaga se lua: pe a fai o le OS e galue ma pe a le foʻi e mumusu e faʻapipiʻi.

Metotia 1: Aunoa ma le Amataina Windows

Afai e le mafai ona amata le OS, ona faʻaaoga lea auala o le ae manaʻomia se disk poʻo se USB flash drive ma le faʻamaumauga o le Windows 10. I se tasi oa tatou tusitusiga muamua, tatou talanoa e uiga i le faiga o le fausiaina o ia drive.

Faitau atili: Fausia se bootable USB flash drive poʻo le disk ma le Windows 10

I ai o se tasi o nei tietie lima, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Muamua, faʻafesoʻotaʻi le drive i se komupiuta poʻo se komepiuta komipiuta.
  2. Ona toe ki lea o le PC poʻo le toe faʻafouina (pe a na ki)
  3. O le isi laasaga o le luiina "Boot Menu". Ina ia faia lenei mea, i le taimi o le toe fai, faʻamau se tasi o le faʻapitoa ki i luga o le keyboard. O le ki o loʻo ia te oe e faʻalagolago i le gaosi oloa ma le faʻasologa o le motherboard poʻo le komepiuta feʻaveaʻi. Le tele o taimi "Boot Menu" valaauina e ala i le fetaomi atu "Esc", "F1", "F2", "F8", "F10", "F11", "F12" pe "Talofa". I luga o laupepa komipiuta, o nisi taimi o nei ki e manaʻomia ona oomi i totonu "Le au". I le uma, e tatau ona e mauaina le ata lea:
  4. I totonu "Boot Menu" Faʻaaoga le u i luga o le keyboard e filifili ai le masini lea na puʻeina muamua le OS. A maeʻa na, kiliki "Ulufale".
  5. Ina ua mavae sina taimi, o le faʻamalama pupuni masani e faʻaalia i luga ole laupepa. Oomi le ki i totonu "Le isi".
  6. A aliali mai le faamalama nei, kiliki i le tusifaitau Faiga Toefuataiga i le pito i lalo.
  7. Le isi, i le filifiliga filifiliga lisi, kiliki i le mea "Puipuiga".
  8. Ona filifili "Toe foʻi i le fausaga muamua".
  9. I le isi laasaga, o le a fesiligia oe e filifili le faʻagaioiga o le mea o le rollback o le a faia. Afai e iai se tasi OS faʻapipiʻi, ona o lea o le faʻamau, a, tasi, o le a tasi foi. Kiliki i luga.
  10. A maeʻa lena, o le a e vaʻai i se faʻasilasilaga o au oe lava faʻamatalaga o le a le tapeina o se taunuuga o le toe faʻaleleia. Ae o polokalame uma suiga ma tapulaa i le taimi o le rollback faagasologa o le a uninstalled. Faʻaauau le taotoga, faʻamau le faʻamau Toe faʻasolo i le pito muamua.

O lenei ua totoe naʻo le faʻatali seia maeʻa uma vaega o tapenaga ma faʻatino le faʻagaioiga. O le mea lea, le faiga o le a toe tuʻu atu i se muamua fausia, ina ua uma ona mafai ona kopi lau oe lava faʻamatalaga pe na o le faʻaauau ona faʻaaogaina le komepiuta.

Metotia 2: Mai le Windows Operating System

Afai o lau faʻagaoioiga seevae faiga, ona toe faʻafoʻi lea o le faʻapotopotoga e te le manaʻomia se faʻasalalauga mai fafo ma Windows 10. Ua lava na o le faʻatinoina o sitepu faigofie nei.

  1. Matou te toe taʻua o mea muamua e fa, o loʻo faamatala mai i le auala lona lua o lenei tusitusiga.
  2. A e faʻaali se faʻamalama i luga ole mata "Faʻaiuga faʻataʻitaʻiga"fetaomi le faamau Avanoa Lautele.
  3. Sosoo ai ma le lisi tatou maua le faʻamau "Toe foʻi i le fausaga muamua" ma kiliki i luga.
  4. O le polokalama e toe amataina vave. A maeʻa ni nai sekone, o le ae vaʻaia se faʻamalama i luga o le laupepa lea e te manaʻomia ai le filifilia o se tagata e faʻaogaina faʻamatalaga mo le toe faaleleia. Kiliki LMB i luga o le teugatupe manaʻomia.
  5. I le isi laasaga, ia e ulufale atu le upu faataga mai le sa filifilia talu ai ona kiliki lea ma le faʻamau Faʻaauau. Afai e leai sau faʻamatalaga, e te le manaʻomia le faʻatumu o lau fanua. Ua lava naʻo le faʻaauau.
  6. I le pito i tua o le ae vaʻai i se feʻau ma faʻamatalaga lautele. Ina ia mafai ona amatalia le faʻatulagaina o gaioiga, kiliki le faʻamau ua faʻailoga i le ata i lalo.
  7. E naʻo le faʻatali mo le maeʻa o le taotoga. A maeʻa sina taimi, o le a faia le faʻafitauli ma o le a toe saunia mo le faʻaaogaina.

I luga o lenei mea tatou tusitusiga na muta. Faʻaaogaina tusi o loʻo i luga, e mafai ona e faigofie ona faʻafoi le faiga i lona tulaga faʻavae. Afai e le avatua lea mea le manaʻomia, ona tatau loa lea ona e mafaufau e toe faʻatu le polokalama.

Pin
Send
Share
Send