Faiga Faʻatonutonu a Matua i le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

E faigata tele i le tele o matua ona faʻatautaia gaioiga a latou fanau ile komupiuta, lea e tele ina sauaina e le tagata mulimuli, e tele le taimi e alu ai e taʻalo i komupiuta, asiasi i nofoaga e le fautuaina mo tagata o aʻoga, pe faia isi mea e afaina ai le mafaufau o le tamaititi pe faʻalavelave i le aʻoaʻoga. Ae o le mea e lelei ai, i luga o le komepiuta ma Windows 7 o loʻo i ai ni mea faigaluega faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina mo le pulea o matua. Seʻi o tatou vaʻai pe faʻafefea ona ki, faʻatulaga, ma tape pe a manaʻomia.

Faaaogaina Matua Pulea

Na taʻua i luga, o le faʻatulagaina o galuega a matua e aoga i matua e faʻatatau i le fanau, peitaʻi o lona elemene e mafai foʻi ona faʻaogaina ma le manuia mo tagata matutua e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o se faiga faʻapitoa i pisinisi o le a matua talafeagai mo le puipuia o tagata faigaluega mai le faʻaogaina o le komepiuta i taimi faigaluega mo isi nai lo latou mafuaʻaga.

O lenei galuega faʻataga oe e faʻatapulaʻaina tagata e faia nisi gaioiga, faʻatapulaʻa o latou taimi latalata i le komepiuta ma poloka le faʻatinoga o nisi gaioiga. O lena pule faʻatonutonu e mafai ona faʻatinoina i le faʻaaogaina o mea fau-i totonu o mea o loʻo faʻaaogaina, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o leisi vaega talosaga.

Faaaogaina polokalama vaega lona tolu

E i ai le tele o vaega-tolu polokalame e ua fausia i totonu o pulea matua. Muamua lava, o le anti-virus software. O nei talosaga e aofia ai antivirus ua taua i lalo:

  • ESET Smart Puipuiga;
  • Adguard
  • Dr.Web Security Space;
  • McAfee;
  • Kaspersky Initaneti Puipuiga, ma isi

I le tele o latou, o le matua pulea galuega faʻamalosia lalo i le polokaina asiasiga i 'upega tafaʻilagi e fetaui ma nisi uiga, ma le faʻasaina o asiasiga i' upega tafaʻilagi punaoa i se tuatusi tuatusi po o se faʻatusa. Faʻapea foi, o lenei mea faigaluega i nisi antivirus e mafai ai ona taofia le faʻalauiloaina o talosaga faʻatino e le pule.

O nisi auiliiliga e uiga i le matua pulea mafai o maua uma lisi o aneti-siama polokalame e mafai ona maua i le kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga i le toe iloiloga tuʻuina atu ia te ia. I lenei tusiga, o le a tatou taulaʻi atu i le fausia-i totonu Windows 7 meafaigaluega.

Meafaigaluega i luga

Muamua lava, tatou mafaufau pe faʻafefea ona faʻagaioia matua pulea mea ua uma ona fausia i totonu o le Windows 7 OS. Lenei mafai ona faia e ala i le fausiaina o se teugatupe fou, le manipulation o lea o le a pulea, poʻo le faʻaaogaina o le uiga talafeagai i se laiga o lo oi ai nei. O le tulafono manaʻomia, e le tatau ona ia aia tatau faʻafoe.

  1. Kiliki Amata. Kiliki "Pulea vaega".
  2. O lenei kiliki ile faaupuga "Teugatupe a le Au ...".
  3. Alu i le "Matua Pulea".
  4. Ae e te leʻi alu i le faʻatulagaina o se talaaga otooto poʻo le faʻatatauina o uiga matua i se oi ai nei, e tatau ona e siaki pe faʻailoa atu le faʻamatalaga i le pule faʻatonu. Afai e le maua, ona e tatau ona faʻapipiʻiina. I le isi itu, o se tamaititi poʻo se isi tagata e tatau ona latou ulufale i lalo o le faʻatonutonuina faʻamatalaga e mafai ona faigofie ona ulufale i totonu e ala i le pule faʻatulagaina, ma faʻamaonia soʻo se faʻatapulaʻaina.

    Afai ua i ai sau faʻamatalaga mo le pule faʻatonu, faʻasolo le isi laʻasaga e faʻapipiʻi ai. Afai e te leʻi faia lenei mea, ona kiliki ai lea i le igoa o le faʻamatalaga ma aia tatau tau pulega. I lenei tulaga, e tatau ona e galue i totonu o le system i lalo o le account account.

  5. Ua faʻamauina se faʻamalama i le mea o le a lipotia mai ai e le o se upu faʻapitoa le tala faʻatonu. E fesiligia vave pe tatau le siakiina o passwords i le taimi nei. Kiliki Ioe.
  6. Ua matala matala "Saunia faʻatonu upu faʻatonu". I le elemene "Le faʻamatalaga fou" ulufale i soʻo se faʻaaliga e ala i le ulufale i totonu o le a e te ulufale i lalo o le pule faʻatulagaina profil i le lumanaʻi. E manatua ai pe a fai se mataupu-maaleale. I le eria Upu Faʻamaonia e tatau ona tuu i totonu le tutusa foliga e pei ona i ai muamua mataupu. Eria "Ulufale password upu" le manaʻomia. E mafai ona e faʻaopopo soʻo se upu poʻo se faʻamatalaga i totonu e faʻamanatu mai ai se upu faataga peʻa galo oe. Ae e taua le mafaufauina o lenei vave ona mafai ona iloa e tagata uma oe taumafai e ulufale i totonu o le polokalama i lalo o le pule faʻatonu. Ina ua uma ona ulufale i faʻamatalaga manaʻomia, fetaomi "Ua lelei".
  7. Ina ua mavae lena e toe foi le faʻamalama "Matua Pulea". E pei ona e vaʻai, o le tulaga ua i ai nei i tafatafa o le igoa o le pule faʻatonu, faʻailoa mai ai o le faʻamatalaga o loʻo puipuia-faʻasaʻo. Afai e te manaʻomia le faʻatinoina o le suʻesuʻega galuega faʻatasi ma se teugatupe oi ai nei, kiliki i lona igoa.
  8. I le faamalama e aliali mai i le poloka "Matua Pulea" toe setiina le leitio faʻamau mai le tulaga Leai i le tulaga Faʻataga. Ina ua uma na mea lolomi "Ua lelei". O se galuega faʻatatau i lenei faʻamatalaga o le a mafai.
  9. Afai e le i faia se isi faʻamatalaga mo le tamaititi, ona faia lea e ala ile kiliki i le faʻamalama "Matua Pulea" e ala i tusitusiga "Fausia se teugatupe fou".
  10. Ua matala le faamalama o le fausia. I le fanua "Igoa teugatupe fou" taʻu le igoa manaʻomia o le talaaga o le a galue i lalo o matua pulea. E mafai ona faʻaigoa. Mo lenei faʻataʻitaʻiga, tatou te tuʻuina le igoa "Pepe". Ina ua uma na kiliki Fatu teugatupe.
  11. A maeʻa le faʻaaliga, kiliki i lona igoa i le faʻamalama "Matua Pulea".
  12. I le poloka "Matua Pulea" tuu le leitio faʻamau i le tulaga Faʻataga.

Galuega Faatulagaina

O le mea lea, e mafai e matua pulea, ae o le mea moni na te le faʻatapulaʻaina seʻia matou faʻatulagaina i matou lava.

  1. E tolu vaega o faʻatonutonu faʻatonuga o loʻo faʻaalia i totonu o le poloka. Pupuni tulaga:
    • Taimi faatapulaaina;
    • Talosaga poloka;
    • Taʻaloga

    Kiliki i luga muamua o nei mea.

  2. Ua matala matala "Taimi faatapulaaina". A oe vaʻai, o loʻo faʻaalia ai se faʻavasega e fetaui ai laina i aso o le vaiaso, ma koluma e faʻatatau i itula i aso.
  3. Uu i le itu agavale isumu tauagavale, oe mafai faʻamamaina le lanumoana vaalele o le kalafi, o lona uiga o le vaitaimi o le taimi pe a le tamaititi le faʻatagaina mai le faigaluega ma le komepiuta. I le taimi lea, ia le mafai ona ulufale i totonu o le polokalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ata o loʻo i lalo, o se tagata e ulufale i lalo o le ata a le tamaititi, e naʻo le aso Gafua i le 17:00 e oʻo i le 17:00, ma i le Aso Sa 14:00 - 17:00. A uma ona faailoga le vaitaimi, kiliki "Ua lelei".
  4. Alu loa lea i le vaega "Taaloga".
  5. I le faʻamalama e matala, e ala i le fesuiaʻiina o le leitio faʻamau, e mafai ona e faʻailoaina mai pe mafai e le tagata e i ai le tala lea ona taʻalo taʻaloga uma pe leai. I le tulaga muamua, fesuiaʻi i totonu ole poloka "E mafai e se tamaititi ona taʻalo i taʻaloga?" e tatau ona tu i le tulaga Ioe (Default), ma le lona lua - Leai.
  6. Afai e te filifilia se filifiliga e faʻatagaina oe e taʻalo taʻaloga, ona mafai lea ona e filifili nisi faʻatapulaʻaina. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le tusifa "Faʻavasega vasega taʻaloga".
  7. Muamua lava, e ala i le fesuiaʻi o le leitio faʻamau e te manaʻomia le faʻamatalaina o le mea e fai pe a fai e leʻi tuʻuina atu e le atinaʻe se vaega vaega i le taʻaloga. E lua filifiliga:
    • Faataga taʻaloga e aunoa ma le faʻatatauina se vaega (faʻaletonu);
    • Taofi taaloga e aunoa ma le faamaotiina se vaega.

    Fai le filifiliga e fetaui ma oe.

  8. I le lava faamalama, alu ifo i lalo atili. Lenei oe manaʻomia le faʻamaonia o le vaitau tausaga o taʻaloga e mafai ai e le tagata taʻalo ona taʻalo. Filifili le filifiliga e fetaui ma oe i le setiina o le leitio faʻamau.
  9. Faʻasolo ifo lalo lava, o le a e vaʻai i se lisi tele o mea, o le tatalaina o taʻaloga ma le i ai o lea e mafai ona poloka. Mo le faia o lea, naʻo le siakiina o pusa i tafatafa o mea talafeagai. A maeʻa uma lava tulaga tatau i lenei faʻamalama ua faia, kiliki "Ua lelei".
  10. Afai e manaʻomia le faia o se faʻatapulaʻa pe faʻatagaina taʻaloga faapitoa, iloa o latou igoa, ona kiliki ai lea o le tusifaitau "Faʻasaina ma le faʻatagaina o taʻaloga".
  11. E matala se faʻamalama i le mea e mafai ai ona e faʻamatalaina poʻo a taʻaloga e faʻatagaina ona aofia ai ma e leai. E ala i le masani, o lenei fuafuaina i le vaega faʻatulagaina na matou setiina muamua muamua.
  12. Ae a pe a e setiina le leitio faʻamau faafeagai le igoa o le taʻaloga i le tulaga "Faʻataga lava", ona mafai lea ona aofia tusa a pe o le a le faʻatapulaʻa faʻatulagaina i vasega. E faapena foi, pe a e setiina le leitio faʻamau i le "Faʻasaina taimi uma", ona le mafai ai lea o le taʻaloga e faʻatino tusa lava pe a fetaui uma tuʻutuʻuga ua faʻamatalaina muamua. Liliu i taʻaloga o loʻo tumau ai le ki i tulaga "E faʻalagolago i le iloiloga", o le a faʻatonutonu faʻapitoa e ala i faʻatapulaʻaina seti i le faʻamalama faʻamalama. A uma ona faia uma tatau seti, kiliki "Ua lelei".
  13. Toe foʻi atu i le taʻaloga pulea faamalama, o le a matauina o le faʻafeagai i itu taʻitasi na tulaga na setiina muamua i vaega faʻapitoa o loʻo faʻaalia. O lea e tumau e kiliki "Ua lelei".
  14. Ina ua toe foʻi atu i le tagata faʻatonutonu faʻamalama, alu i le mulimuli faʻatulagaina mea - "Faʻataga ma poloka polokalama faʻapitoa".
  15. Ua matala matala "O le filifiliga o polokalame e mafai e le tamaititi ona faʻaaoga". E naʻo le lua itu, o le va lea e tatau ona e faia ai se filifiliga i le siiina o le sifi. E faʻalagolago i le tulaga o le le faʻamau ki pe e mafai e polokalame uma ona galulue ma le tamaititi pe naʻo le faʻatagaina.
  16. Afai e te ki le leitio faʻamau i le "E naʻo tamaiti e mafai ona galue ma polokalame faʻatagaina", ona tatalaina lea o se faʻaopopoga lisi o talosaga mea e te manaʻomia e filifili ai le polokalama e te faʻatagaina e faʻaaoga i lalo o lenei teuga tupe. Ina ia faia lea mea, siaki pusa i autafa o mea talafeagai ma kiliki "Ua lelei".
  17. Afai e te manaʻo e faʻasaina galuega na i tagata taʻitoʻatasi talosaga, ma i isi vaega uma oe le manaʻo e faʻatapulaʻaina le tagata faʻaaoga, ona toese ese aitema taitasi o se mea faigata. Ae e mafai ona faʻavaveina le faiga lea. Ina ia faia lea mea, kiliki vave Faailoga uma, ma kilia le faasa ona faʻasologa na o latou polokalame na e te le manaʻo e tamoʻe le tamaititi. Ma, e pei ona masani, kiliki "Ua lelei".
  18. Afai ona o nisi mafuaʻaga e leʻi aofia ai i lenei lisi le polokalame e te manaʻo ai e faʻatagaina pe faʻasaina le tamaititi mai le galue, ona mafai lea ona faʻasaoina lenei mea. Kiliki le ki "Iloilo ..." i le itu taumatau o le tusifaitau "Faʻaopopo polokalame i lenei lisi".
  19. E tatalaina se faʻamalama i le lisi o tulaga o le polokalama. Oe tatau ona filifilia le faʻaaogaina faila o le talosaga lea e te manaʻo e faʻaopopo i le lisi. Ona fetaomi lea "Tatala".
  20. A maeʻa, e faʻaopopo le tusi talosaga. O lenei e mafai ona e galue faʻatasi ai, o lona uiga, faʻatagaina o ia e tamoe pe faʻaea, i luga o se masani masani.
  21. A maeʻa uma gaioiga talafeagai e poloka ma faʻatagaina ni apalai faʻapitoa ua maeʻa, toe foi i le faʻamalama autu o le tagata faʻaaoga meafaigaluega. A o e vaʻai i ai, i lona itu taumatau o tapulaʻa faʻatapulaʻa seti o matou faʻaalia. Mo nei metotia uma e aoga, kiliki "Ua lelei".

I le maeʻa ai o lenei gaioiga, e mafai ai ona tatou manatu o le faʻamatalaga o le a faʻatinoina ai matua pulea o le a faʻatinoina ua faia ma faʻatulagaina.

Faʻamuta le galuega

Ae o isi taimi e tulai mai ai le fesili, pe faʻafefea ona faʻaleaogaina le puipuiga a matua. E le mafai ona fai lenei mea mai lalo ole teugatupe a le tamaititi, ae afai e te ulufale i totonu o le polokalame o le pule, motusia faʻafuaseʻi.

  1. I le vaega "Matua Pulea" i totonu "Pulea vaega" kiliki i le igoa o le faʻamatalaga mo oe e te manaʻo e faʻaletonu le pulea.
  2. I le faʻamalama e matala, i le poloka "Matua Pulea" toe setiina le leitio faʻamau mai le tulaga Faʻataga i le tulaga Leai. Kiliki "Ua lelei".
  3. O le gaioiga o le a faʻaletonu ma le tagata faʻaaoga lea sa faʻaaogaina muamua o le a mafai ona ulufale ma galue i le faiga e aunoa ma ni tapulaa. E faʻamaonia lea i le leai o se tutusa faʻailoga i autafa o le igoa igoa.

    E taua le maitauina pe afai e te toe faʻatagaina le matua pulea e faʻatatau i lenei talaaga o lona uiga, o mea uma na faʻatapulaʻaina na setiina le taimi tuanaʻi o le a sefe ma faʻaogaina.

Tufugaaao "Matua Pulea", o loʻo fausia i totonu ole Windows 7 OS, e mafai ona faʻatapulaʻaina le faʻatinoina o galuega e le manaʻomia ile komepiuta e tamaiti ma isi tagata e faʻaaogaina. O nofoaga autu o lea faʻatinoga o loʻo faʻatapulaʻaina le faʻaogaina o PC i se faasologa, faʻatapulaʻaina le tatalaina o taʻaloga uma pe o latou vaega taʻitoʻatasi, faʻapea foʻi ma le faʻatapulaʻaina le tatalaina o nisi polokalama. Afai e talitonu le tagata e faʻaogaina o nei foliga e le lava le puipuia o le tamaititi, ona, mo se faʻataʻitaʻiga, ia poloka asiasiga i 'upega tafaʻilagi ma mea le talafeagai, e mafai ona e faʻaaoga faʻapitoa aneti-siama mea faigaluega.

Pin
Send
Share
Send