Galulue ma se igoa faʻaigoaina i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mea faigaluega e faʻafaigofie ai le galuega ma faʻatulagaina ma e mafai ai ona e faʻafetaia lelei le galuega ma faʻamaumauga auiliili o le taʻu lea o nei array. O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻasino i le tele o homogene faʻamaumauga, e te le manaʻomia e tusi se lavelave fesoʻotaʻiga, ae e te faʻailoa se igoa faigofie na o oe lava na atagia muamua ai se faʻatulagaina faʻapitoa. Sei o tatou saili ia uiga masani ma faʻamanuiaga o le galulue ma faʻaigoaina ituaiga.

Faaigoaina Eria Manipulation

O le igoa o se vaega o sela na faʻaogaina e le tagata faʻapitoa se igoa i le. I le taimi lava e tasi, o lenei igoa e taua e Excel o le tuatusi o le nofoaga faʻapitoa. E mafai ona faʻaaogaina o se vaega o galuega faʻavae formula ma finauga, faʻapea foi i faʻapitoa Excel meafaigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, Siaki Faʻatauga.

E iai faʻamalosia manaʻoga mo le igoa o se kulupu o sela:

  • E le tatau ona i ai ni avanoa i totonu;
  • E tatau ona amata i se tusi;
  • O lona umi e le tatau ona sili atu i lo le 255 mataʻitusi;
  • E le tatau ona fai ma sui o saʻo o le fomu A1 pe R1C1;
  • E le tatau ona tutusa le igoa ile tusi.

O le igoa o le sela vaega e mafai ona vaʻaia pe a filifilia i le igoa fanua, o loʻo tu i le itu tauagavale o le formula bar.

Afai e le tofi le igoa o le laina, ua i le fanua i luga, pe a filifilia, faʻaalia le tuatusi o le pito i luga agavale o le array.

Fausia se igoa igoa

Muamua lava, o le a tatou aʻoaʻo pe faʻafefea ona fausia se igoa faʻasalalau i Excel.

  1. O le auala e faʻavave ma faigofie e tuʻuina ai se igoa i se faʻasologa, o le tusi lea i le igoa i le igoa pe a uma ona filifilia le vaega talafeagai. O le mea lea, filifili le faʻatulagaina ma ulufale i le fanua le igoa ua matou manatu e tatau ai. E manaʻomia e faigofie le manatua ma fetaui lelei i mea o loʻo i totonu o sela. Ma le mea moni, e tatau ona faʻamalieina manaʻoga faʻapitoa na otooto atu i luga.
  2. Ina ia mafai e le polokalame ona faʻaofi lenei igoa i lana lava resitala ma manatua, kiliki i le faʻamau Ulufale. O le igoa o le a tofia i le vaega sela filifilia.

Luga na igoa o le saoasaoa filifiliga o le faaeeina atu le igoa o le laina, ae e mamao mai le na o le tasi. O lenei faʻatinoga e mafai foi ona faia e ala i le faʻasino mataupu.

  1. Filifili le faʻasologa o loʻo e manaʻo ai e faʻatino le taotoga. Kiliki i luga o le filifiliga ma le taumatau faamau isumu. I le lisi e matala, filifili le filifiliga "Tuʻu se igoa ...".
  2. Ua matala le faamalama mo le fatuina o se igoa. I le eria "Igoa" ave le igoa e tusa ma tuutuuga ua taua i luga. I le eria "Laina" O loʻo faʻaalia le tuatusi o le lisi filifilia. Afai na e faia saʻo le filifiliga, e te le manaʻomia ona faia ni suiga i le itu lea. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. A e vaʻai i le igoa fanua, o le igoa o le itulagi ua tofia ma le manuia.

O le isi filifiliga mo le faʻatinoina o lenei galuega e aofia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega i luga o le mea faapipii.

  1. Filifili le potu nofoaga e te manaʻo e faʻaliliu i se igoa tasi. Alu ile tab Fuafuaga. I le vaega "Igoa Faapitoa" kiliki i le aikona "Igoa".
  2. O le faʻapipiʻi tutusa faʻamalama matala matala pe a faʻaaogaina le filifiliga muamua. O isi gaioiga uma o loʻo faia i le auala tutusa.

Le filifiliga mulimuli mo le faaigoaina o se sela itulagi, lea o le a tatou vaʻavaʻai i ai, o le faʻaaoga Igoa pule.

  1. Filifili ile faʻasologa. Itulau Fuafuagakiliki i luga o le lapoa aikona Igoa Puleo loʻo iai uma ile kulupu e tasi "Igoa Faapitoa". Pe e mafai ona e faʻaaoga le uʻuga faʻamau Ctrl + F3.
  2. Faamalama ua faagaoioia Igoa pule. I totonu, kiliki i le ki "Fatu ..." i le pito i luga tauagavale.
  3. Ona faʻalauiloa loa lea o le faamalama masani mo le fausiaina o faila, i le mea e tatau ona e faia ai le togafiti na talanoaina i luga. O le igoa o le a tofia i le faʻasologa e aliali mai i totonu Tufafo. E mafai ona tapunia i le kilikiina o le tapuni faʻamau بٽڻ i le pito i luga taumatau.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaigoaina se sela i le Excel

Faʻaigoaina Faʻasologa Galuega

E pei ona taʻua i luga, o arrays igoa e mafai ona faʻaaoga i le taimi o gaioiga i Excel: fua faʻavae, galuega faʻatino, mea faigaluega faʻapitoa. Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga patino o le auala e tupu ai lenei mea.

I luga o le tasi laupepa e i ai la matou lisi o komepiuta tekonolosi faʻataʻitaʻi. O lo o ia i matou le galuega i luga o le itulau lona lua i le laulau e fai se drop-down lisi mai lenei lisi.

  1. Muamua lava, i luga o le lisi pepa, matou te tuʻuina le igoa i le laina e se tasi o metotia na talanoaina i luga. O se faʻaiuga, peʻa faʻapupula le lisi i le igoa fanua, o le igoa o lenei faʻasologa e tatau ona faʻaalia. Seʻi oʻo i le igoa "Faʻataʻitaʻiga".
  2. Ina ua maeʻa, ona matou seʻe atu lea i le laupepa o loʻo tu ai le laulau, lea e tatau ai ona tatou faia se lisi ole lisi. Filifili le itu i le laulau matou te fuafua e faʻatino se lisi paʻu i lalo. Alu ile tab "Faʻamatalaga" ma kiliki i le faʻamau Faamatalaga Faamatalaga i le pusa meafaigaluega "Galulue ma faʻamaumauga" luga o le mea faapipii.
  3. I le faalauiloa faʻamaumauga faʻamalama faʻamalama, alu i le tab "Filifiliga". I le fanua "Faamatalaga ituaiga" filifili tau Lisi. I le fanua "Punavai" i le tulaga masani, e tatau ona e faʻapipiʻi i le lima lima uma elemene o le lumanai lisi paʻu i lalo, pe tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i la latou lisi, pe a fai o i le pepa. E le talafeagai tele lenei mea, aemaise peʻa iai le lisi i luga o seisi pepa. Ae i la matou mataupu, mea uma e sili atu faigofie, talu ona matou tofia le igoa i le faʻasologa e tutusa. O lea tuu i ai le faʻailoga tutusa ma tusi le igoa lea i le malae. O le faʻaupuga ua maua:

    = Faataʻitaʻiga

    Kiliki i luga "Ua lelei".

  4. O lenei, pe a e faʻasino i luga o soʻo se sela i le laina na matou faʻaaogaina ai faʻamaonia faʻamaumauga, o se tafatolu foliga i le itu taumatau o le. O le kiliki i luga o lenei tafatolu ua tatalaina ai se lisi o mea ua faʻaaogaina, lea e toso mai le lisi i luga o seisi laupepa.
  5. E tatau lava ona tatou filifilia le filifiliga e te manaʻo ai ina ia faʻaalia le taua mai le lisi i le sela filifilia i le laulau.

Ole igoa ole faʻaaogaina e faigofie foi ona faʻaoga i ni finauga ile eseese gaioiga. Sei o tatou vaʻai i le auala e faʻaaoga ai lenei mea i faʻataʻitaʻiga ma se faʻataʻitaʻiga patino.

O lea, ua i ai la matou laulau e faʻamatala ai tupe maua o lala e lima o le pisinisi i masina taʻitasi. Tatau ona matou iloa le aofaʻi o tupe maua mo Paranesi 1, Paranesi 3 ma Paranesi 5 mo le vaitaimi atoa ua faʻaalia i le siata.

  1. Muamua lava, matou te tuʻuina se igoa i laina taʻitasi o lala talafeagai i le laulau. Mo Paranesi 1, matou te filifilia se nofoaga ma sela o loʻo iai faʻamatalaga i tupe maua mo lea mo le 3 masina. A maeʻa le faʻailoga i luga o le igoa fanua, tusi le igoa "Paranesi_1" (aua nei galo o le igoa e le mafai ona aofia ai se avanoa) ma kiliki i le ki Ulufale. O le igoa o le nofoaga talafeagai o le a tofia. A manaʻomia, mafai ona e faʻaaogaina se isi filifiliga mo le faʻaigoaina, lea na talanoaina i luga.
  2. I le auala lava lea e tasi, faʻamanino mai le itu talafeagai, matou te tuʻuina igoa o laina ma isi lala: "Paranesi_2", "Paranesi_3", "Paranesi_4", "Paranesi_5".
  3. Filifili le elemene o le laupepa lea e faʻaalia ai le aotelega. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  4. Lagolagoina faalauiloa Faiga faataulaitu. Ua tatou agaʻi atu i le poloka "Matematika". Matou te taofia le filifilia mai le lisi o avanoa avanoa i luga o le igoa PULE.
  5. Tagata faʻamalama faʻamalama faʻamalama ua faʻagaioia PULE. O lenei faʻatinoga, o se vaega o le kulupu o numera faʻatino, e faʻapitoa faapitoa e otooto numera numera. O le syntax e faʻaalia e le fuainumera nei:

    = SUM (numera1; numera2; ...)

    Pei ona e vaʻaia, o le tagata faʻatautaia otootoina uma finauga a le kulupu "Numera". I le faiga o finauga, o fuainumera taua uma o latou lava ma faʻasino i sela poʻo laina o loʻo iai e mafai ona faʻaaogaina. Afai o faʻaaoga array, o le aofaʻiga o tau faʻatatau i a latou elemene, maitauina i tua, o loʻo faʻaaoga o ni finauga. E mafai ona tatou fai mai ua tatou "oso" ala i gaioiga. E mo le fofo o lo tatou faʻafitauli o le aotelega o laina o le a faʻaaogaina.

    Aofai tagata faafoe PULE atonu mai le tasi i le 255 finauga. Ae i la matou mataupu, e naʻo le tolu finauga o le a manaʻomia, talu ai o le a matou faʻaopopoina tolu laina: "Paranesi_1", "Paranesi_3" ma le "Paranesi_5".

    O lea, seti le faʻatautee i le malae "Numera1". Talu ona matou tuʻuina igoa i laina e manaʻomia ona faʻaopopo, matou te le manaʻomia le ulufale i faʻalapotopotoga i totonu o le fanua pe filifili nofoaga talafeagai i luga o le laupepa. Tau lava o faʻamanino le igoa o le faʻasologa e faʻaopopo: "Paranesi_1". Totonu o fanua "Numera2" ma le "Numera 3" tusi e tusa "Paranesi_3" ma le "Paranesi_5". A maeʻa ona faia aʻafiaga i luga, kiliki i luga "Ua lelei".

  6. O le iʻuga o le fuafuaina na faʻaalia i totonu o sela na filifilia aʻo le i alu FAAALIA Wizard.

E pei ona e vaʻaia, o le faʻaigoaina o vaega o sela i le tulaga lea na faigofie ai le faʻaopopoina o numera numera o loʻo i totonu, faʻatusatusa i le pe a matou faʻagaioia ma tuatusi, nai lo igoa.

Ioe, o nei faʻataʻitaʻiga e lua na matou taʻua i luga e faʻaalia mamao mai ai i mea lelei uma ma avanoa o le faʻaaogaina o laina faʻaigoaina pe a faʻaaogaina o se vaega o galuega, faʻasologa, ma isi mea faigaluega Excel. E le mafaitaulia filifiliga mo le faʻaaogaina o seti ia na tuʻuina atu i ai le igoa. E ui i lea, o nei faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona malamalama i mea taua o loʻo faʻaigoaina vaega o se laupepa pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o latou tuatusi.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Microsoft Excel

Faaigoaina Range Pulega

O le faigofie auala e faʻatautaia ai fausia igoa igoa o Igoa pule. I le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e mafai ona e tofiaina igoa i faʻasologa ma sela, faʻalelei ia oi ai na iai igoa ma aveʻese. E tusa pe faʻaigoa le faʻaaogaina Tufafo Ua uma ona matou taʻua i luga, ma o lenei o le a matou aʻoaʻo pe faʻafefea ona fai isi gaioiga i totonu.

  1. E alu i ai Tufafoalu atu i le laupepa Fuafuaga. O iina e tatau ona e kiliki i luga o le ki, lea e taʻu Igoa Pule. O le ata faʻasino o loʻo maua i lea vaega "Igoa Faapitoa".
  2. Ina ua alu Tufafo ina ia mafai ai ona faʻatinoina manaʻoga talafeagai i se ituaiga, e tatau ona e mauaina lona igoa i le lisi. Afai e le tele naua le lisi o mea, ona e faigofie lea. Ae afai i le tusi o loʻo iai nei e iai le fiasefulu o igoa o faʻasologa poʻo le sili atu foi, ia e faʻafaigofie le galuega e aoga mo le faʻaogaina o se faamama. Kiliki le ki "Faamama"o lo oi le pito i luga taumatau o le faamalama. Ole faʻamamaina e mafai ona faia i faʻatonuga nei e ala i le filifilia o le mea talafeagai i le lisi e matala:
    • O igoa i luga o le pepa;
    • i le tusi;
    • ma mea sese;
    • leai ni mea sese;
    • Igoa faʻapitoa;
    • Lisi o igoa.

    Ina ia toe foʻi atu i le lisi atoa o aitema, naʻo le filifili "Faamama faamama".

  3. Ina ia suia le tuaʻoi, igoa poʻo isi mea totino o se igoa tūlaga, filifili le mea manaʻomia i totonu Tufafo ma kiliki i le faʻamau "Suia ...".
  4. Ua matala le igoa suia. O loʻo iai tonu le vavalo e pei o le faʻamalama mo le faʻatulagaina o igoa na matou talanoa ai muamua. Naʻo le taimi lea, o le laufanua o le a faʻatumuina i faʻamaumauga.

    I le fanua "Igoa" E mafai ona suia le igoa o le nofoaga. I le fanua "Manatua" E mafai ona faʻaopopo pe faʻaopopo se tusi oi ai nei. I le fanua "Laina" E mafai ona suia le tuatusi o se igoa faʻaigoa. O loʻo i ai le avanoa e fai ai e ala i le faʻaogaina o le tusi lesona faʻatomuaga o fesoʻotaʻiga manaʻomia, pe ala i le tuʻuina o le faʻatautee i le fanua ma le filifilia o le laina tutusa o sela i luga o le laupepa. O lana tuatusi o le a vave ona faʻaalia i le malae. Pau le vaega e le mafai na faasaʻoina o le "Itulagi".

    Ina ua maeʻa ona faʻatonutonuina ia faʻamaumauga, kiliki i le ki "Ua lelei".

Faapea foi i totonu Tufafo a talafeagai, e mafai ona e faʻatino se gaioiga e tape ai le igoa faʻaigoaina. I lenei tulaga, o le mea moni, e le o le itulagi lava i luga o le pepa o le a soloia, ae o le igoa na tofia ai. O le mea lea, pe a maeʻa le faʻagasologa, le faʻailoaina o laina e mafai ona faʻaaogaina e ala i ona fesoʻotaʻiga.

E taua tele le mea lea, aua afai ua uma ona e faʻaaogaina le igoa faʻamutaina i se faʻavae, ona uma ai lea ole soloia le igoa ole faiga lea ole a sese.

  1. Ina ia faʻataunuʻuina le faʻatulagaina o gaioiga, filifili le aitema manaʻo mai le lisi ma kiliki i le faʻamau Tapē.
  2. Ina ua maeʻa lena, e faʻalauiloa se pusa faʻatalanoaga, e talosaga e faʻamautu lona faʻamau e tape le mea filifilia. Lea ua faia ina ia taofia ai le tagata faʻaaoga mai le sese faia le faʻatinoga lea. O lea la, afai e te mautinoa o le manaʻoga e tape, ia e tatau ona kiliki i luga o le faʻamau "Ua lelei" i le faamalama faamauga. A leai, kiliki i le faamau. Soloia.
  3. Pei ona outou vaʻaia, o le mea filifilia ua aveeseina mai ile lisi. Tufafo. O lona uiga o le laina lea na faʻapipiʻi i ai ua leiloa lona igoa. Lenei o le a faʻailoaina naʻo faʻamaopoopo. Ina ua uma uma togafiti i Tufafo uma, kiliki i le ki Tapuniaia faʻamaea le faʻamalama.

Faʻaaogaina se igoa faʻaigoaina e mafai faʻafaigofie ona galulue ma Excel faʻasologa, galuega tauave, ma isi mea faigaluega. O le igoa elemene i latou lava e mafai ona pulea (faʻafouina ma tapeina) faʻaaoga faʻapitoa se fausia-i Tufafo.

Pin
Send
Share
Send