Toe mauaina pepa o loʻo leiloa i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le agavaʻa i Excel e faia ni laupepa eseʻese i le tusi e tasi faʻatagaina, o le mea moni, e fai ni pepa se tasi i le tasi faila ma, pe a manaʻomia, fesoʻotaʻi i latou ma sooga poʻo fuainumera. Ioe, matua faʻateleina le aoga lea o le polokalame ma faʻatagaina oe e faʻalauteleina le auivi o galuega. Ae o nisi taimi e tupu faʻafuaseʻi ona mou atu ni laupepa na e fatuina poʻo a latou uma laupepa i le tulaga pa na mou ese atu. Seʻio tatou suʻeina pe faʻafefea ona e aumaia i latou.

Toe mauaina Pepa

O le vaʻai i le va o laupepa o le tusi faʻataga oe e faʻatinoina auala 'alo, o loʻo i le itu tauagavale o le faamalama i luga aʻe o le pa faʻatulagaina. O le fesili o lo latou toe faʻafouina pe a tupu se leiloa, o le a tatou iloiloina.

A o le i amata suʻesuʻeina le toe faʻaleleia o le algorithm, tatou mafaufau pe aisea e mafai ai ona mou ese uma. E fa mafuaaga autu e mafai ai lea mea:

  • Faʻaumatia le auala faʻapitoa;
  • O mea sa natia i tua o se laina sikulamu;
  • Ua maeʻa tufatufaina igoa i se mea lilo poʻo se mea lilo;
  • Aveesea.

I le masani ai, o nei mafuaʻaga uma e mafua ai se faʻafitauli e i ai lana lava faʻaiuga algorithm.

Metotia 1: faʻataga le puʻupuʻu pa

Afai e leai ni igoa i luga o le tulaga pa i lo latou tulaga, e aofia ai ma le igoa o le mea aoga, o lona uiga o la latou faʻaaliga na o se tagata na i ai i le faʻatulagaina. Lenei mafai ona faia mo le tusi o loʻo iai nei. O lona uiga, afai e te tatalaina se isi Excel faila ma le polokalame tutusa, ma o le le faʻatulagaina tulaga e le suia i totonu, o le poloka poloka i totonu o le a faʻaalia. Seʻi o tatou vaʻai pe faʻafefea ona e mafai ona toe faʻaola le vaʻaia pe a fai o le komiti e tape i totonu o faʻasologa.

  1. Alu i le tab Faila.
  2. Ma le isi, matou te o atu i le vaega "Filifiliga".
  3. I le tatalaina Excel Options window, alu i le tab "Avanoa".
  4. I le itu taumatau o le faʻamalama e matala, e eseese nofoaga Excel o loʻo i ai. E tatau ona tatou sailia le faʻatulafonoina poloka "Faʻaali filifiliga mo le isi tusi". O loʻo i ai le fuainumera i lenei poloka Faaali pepa laupepa. Afai e leai se faʻailoga e faʻasaga i ai, ona tatau lea ona e faʻatuina. Le isi kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. E pei ona e vaʻaia, a maeʻa ona faia le gaioiga i luga, o le poloka poloka e toe vaʻai mai i le Excel Excel workbook.

Metotia 2: faʻasolo atu le pa tusi

O isi taimi e iai taimi e faʻafuaseʻi ai e se tagata ona toso se laina faʻamau faʻafuaseʻi luga o le poloka poloka. O le mea lea, sa ia nana loa i latou, ina ua maeʻa, ae faʻaalia lenei mea moni, amata loa le sailiga fiapoto mo le mafuaʻaga o le leai o ni igoa.

  1. Fofoaina lenei faʻafitauli e faigofie lava. Seti le faʻataʻitusi i le itu tauagavale o le laina faʻamau faʻataʻamilomilo. E tatau ona faʻaliliu i se uila paʻu lua. Uu i lalo le agavaʻa isumu ma toso le faʻataʻoto i le itu taumatau seʻia faʻaalia uma mea o loʻo i le laupepa. E taua foi iinei aua le soona fai ia aua nei faia le scroll bar ia laʻititi lava, aua e manaʻomia foi e folau le pepa. O le mea lea, e tatau ona e tuʻu le tosoina o le fasi i le taimi lava e matala atoa le laupepa.
  2. E pei ona e vaʻai, o le laupepa e toe faʻaalia i luga o le mata.

Metotia 3: faʻaali le faʻaali o igoa natia

E mafai foi ona e nanaina laupepa taʻitasi. I lenei mataupu, o le laumua lava ma isi auala 'alo i luga o le a faʻaalia. O le eseʻesega i le va o mea natia ma tapeina o mea e mafai ona faʻaalia i taimi uma pe a manaʻomia. I se faʻaopopoga, a i luga o le tasi laupepa e iai tau e toso e ala i fomula o loʻo i luga o se isi, ona a iai le mea ua tipi ese, o nei fuaitau o le a amata faʻaalia ai se mea sese. Afai o le elemene e na o natia, ona leai lea o se suiga o le a tupu i le faagaoioiga o fuainumera, na o auala 'alo mo le suiga o le a toesea. I ni upu faigofie, le mea moni o le a tumau tumau i le foliga tutusa e pei ona i ai, ae o le auupega mea faigaluega alu i ai o le a mou atu.

O le nanaina taualumaga e matua faigofie. E tatau ona e taumatau kiliki i le auala talafeagai ma filifili le aitema i le lisi e aliali mai Nana.

E pei ona e vaʻai, a maeʻa ona faʻatino lea gaioiga o le a natia.

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona tatou toe vaʻaia auala lilo toe. Lenei e le sili atu faigata nai lo le nanaina ma e tupu foi.

  1. Taumatau-kiliki i soo se auala 'alo. Tatala le tusiga mataupu. Afai o loʻo i ai mea lilo i le tusi nei, mea i totonu o lenei lisi amata faʻamalosi "Faaali ...". Matou te kiliki i luga o le ki agavale tauagavale.
  2. Ina ua uma se kiliki, ona tatalaina se tamai faamalama, lea o loo iai se lisi o natia nana i lenei tusi. Filifili le mea matou te toe manaʻo e faʻaali i luga o le laupapa. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. E pei ona e vaʻaia, o le auala 'alo o le filifilia na toe faʻaalia i luga ole laiga.

Lesona: Faʻafefea ona nana se laupepa i Excel

Metotia 4: faʻaali laupepa sili faʻaafi

I tua atu o laupepa natia, o loʻo i ai foi sili super-natia. Latou eseese mai le muamua i le o le ae le maua i latou i le masani lisi o le faaalia a natia elemene i luga o le lau. Tusa pe e te mautinoa o lenei mea na mautinoa lava iai ma e leai se tasi na tapeina.

E mafai ona mou atu elemene i lenei auala pe a fai e se tasi na nana ma le loto i ai e ala i le VBA faatonu faatonu. Ae o le mauaina o latou ma le toe faʻaleleia o le faʻaali i luga o le laupepa o le a le faigata pe a fai e iloa e le tagata faʻaaoga le algoritma o gaioiga, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

I a matou mataupu, e pei ona matou vaʻaia, e le lava le laupepa o pepa i le fa ma le lima o laupepa.

Alu i le faʻamalama mo le faʻaalia o elemene natia i luga o le lau, i le auala na tatou talanoa ai i le faiga muamua, tatou vaʻai e naʻo le igoa o le laupepa lona fa o loʻo faʻaalia i totonu. O le mea lea, e matua malamalama lava e manatu o le o le lima o pepa ua le tape, ona natia lea faʻaaogaina le VBA editor meafaigaluega.

  1. Muamua lava, e tatau ona e faʻaogaina le faiga makro ma faʻagaioia le tab "Atiina aʻe"lea ua le atoatoa. E ui lava, afai i totonu o lenei tusi ni elemene na atagia mai ai le tulaga o sili-natia, e mafai lava ona faʻatautaia faʻasologa i le polokalama ua uma ona faia. Ae o lea foi, e leai se faʻamaoniga e faapea, ina ua uma ona nana elemene, o le tagata na faia lenei mea toe le tape le meafaigaluega talafeagai e mafai ai le faʻaalia o le sili-natia laupepa. I se faʻaopopoga, e mafai lava ona aofia ai le faʻaalia o auala 'alo e le o faia i luga o le komupiuta na natia ai.

    Alu i le tab Faila. Le isi, kiliki i luga o le aitema "Filifiliga" i le faʻatu o loʻo i luga o le itu tauagavale o le faʻamalama.

  2. I le Excel filifiliga faamalama e matala, kiliki i le aitema Faatulagaina o lipine. I le poloka Vaega taua, o loʻo tu i le itu taumatau o le faʻamalama e matala, siaki le pusa, pe a fai e leai, i tafatafa o le faʻatulagaina "Atiina aʻe". A uma lena ona matou see atu lea i le vaega "Nofoaga Faʻafoe Puipuiga"faʻaaoga le tioata faʻasolo i le itu tauagavale o le faamalama.
  3. I le faamalama e matala, kiliki i le ki "Faʻatulaga mo le Trust Center ...".
  4. Amata Window "Nofoaga Faʻafoe Puipuiga". Alu i le vaega Filifiliga Makro auala i luga o le faʻalogo I le pusa meafaigaluega Filifiliga Makro seti le ki i le tulaga Ia aofia uma makro. I le poloka "Macro filifiliga mo le tagata atiaʻe" siaki le pusa i autafa "Faʻatuatuaina avanoa i le VBA poloketi mea faʻataʻitaʻi". A maeʻa le galuega ma macros, kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. Toe foʻi i le Excel tulaga, ina ia aoga tulaga uma suiga, ia kiliki foi i le ki "Ua lelei". A maeʻa lena, o le atiaʻe tab ma macros o le a faʻamalosia.
  6. O lenei, ia tatalaina le makro faatonu, alu i le tab "Atiina aʻe"na matou faatoa faʻaleleia. Ina ua mavae lena, i luga o le lipine i totonu o le pusa meafaigaluega "Tulafono" kiliki i luga o le lapoa aikona "Vaaia Faʻavae".

    Oe mafai foi ona amataina le faʻatonutonu faʻatonuga e ala i le taina o le keyboard auala 'alo Alt + F11.

  7. Ina ua mavae lena, e matala le faʻatulagaga faatonu faʻatulagaina, i le itu tauagavale o loʻo i ai vaega "Poloketi" ma le Meatotino.

    Ae e matua mafai lava, o nei vaega e le aliali mai i le faʻamalama e tatalaina.

  8. Ia faʻaali vaega faʻaali "Poloketi" kiliki i luga o le horizontal menu mea "Vaʻai". I le lisi e matala, filifili le tulaga "Suʻesuʻe le Poloketi". Pe e mafai ona e oomi le hotkey tuufaatasiga Ctrl + R.
  9. E faʻaali se eria Meatotino kiliki i luga o le lisi mea "Vaʻai"ae o le taimi lea filifili le tulaga ile lisi "Fanua faʻamalama". Poʻo se isi faʻafitauli, e mafai ona e faʻauia se ki autu U4.
  10. Afai o le tasi itu o loʻo faʻapipiʻi le isi vaega, pei ona faʻaalia i le ata i lalo ifo, ona tatau lea ona e tuʻu le faʻatautau i le tuaoi o vaega. I lenei tulaga, e tatau ona liua i totonu o se faʻafanua tuusaʻo. Ona uu ai lea i le itu agavale isumu agavale ma toso le tuaoi ina ia faʻaalia uma itu itu i le faʻatonutonu makro.
  11. Ina ua uma lena i le eria "Poloketi" filifili le igoa o le sili-natia elemene e le mafai ona tatou mauaina i luga ole laupepa pe ile lisi o natia nana. I lenei tulaga, e mafai "Pepa 5". E le gata i lea, i le malae Meatotino O tulaga mo lenei mea o loʻo faʻaalia. O le a matou faapitoa le naunau i le aitema "Vaaia" ("Vaaia") I le taimi nei, o se faʻatulagaga e seti faʻafeagai i le isi itu. "2 - xlSheetVeryHidden". Faaliliu i le Lusia "Ua Matua Lava" o lona uiga "matuā natia," pe pei ona matou faʻaali muamua atu, "super-natia." Ina ia suia lenei faʻatonutonu ma toe faʻafoʻi le vaʻaia i le auala 'alo, kiliki i le tafatolu i le itu taumatau.
  12. Ina ua mavae lena, o se lisi e faʻaalia ma filifiliga e tolu mo le tulaga o laupepa:
    • "-1 - xlSheetVisible" (vaaia);
    • "0 - xlSheet sa nana" (natia);
    • "2 - xlSheetVeryHidden" (sili natia).

    Ina ia mafai ona aliali mai le auala 'alo i luga o le laupepa, filifili le tulaga "-1 - xlSheetVisible".

  13. Ae, e pei ona tatou manatua, o lo o natia lava "Pepa 4". O le mea moni, e le sili natia ma o lea lona faʻaali mafai ona seti faʻaaoga Faiga 3. O le a faigofie ai foi ma sili atu faʻalelei. Ae, afai tatou te amataina se talanoaga e uiga i le avanoa e mafai ai le faʻaalia o auala 'alo e ala i le makro faatonu, ona tatou vaʻai lea pe faʻafefea ona mafai ona faʻaogaina e toe faʻafoʻiina masani elemene natia.

    I le poloka "Poloketi" filifili le igoa "Pepa 4". E pei ona mafai ona e vaaia, i le eria Meatotino itu faafeagai "Vaaia" seti le faʻatonutonu "0 - xlSheet sa nana"e fetaui ma se masani natia elemene. Tatou kiliki i le tafatolu i le itu tauagavale o lenei parameter e suia ai.

  14. I le lisi o tapulaʻa e matala, filifili "-1 - xlSheetVisible".
  15. A maeʻa ona matou faʻatonutonuina le faʻaalia o mea lilo uma i le laupepa, e mafai ona e tapunia le makro faatonu. Ina ia faia lea mea, kiliki i le tapuni faʻamau ki foliga i le koluse i le pito i luga taumatau o le faamalama.
  16. E pei ona e vaʻaia, o loʻo faʻaalia uma auala puʻupuʻu ile vaega ole Excel.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatagaina pe faʻamuta macros i Excel

Metotia 5: toe maua pepa na aveese

Ae peitai, e tele ina faʻafuaseʻi ona mou ese faʻailoga mai le komiti ona ua tape. Ole filifiliga pito sili ona faigata lea. Afai i mea na muamua atu, ma le saʻo faʻasologa o gaioiga, o le avanoa e toe faʻaleleia ai le faʻaali o igoa e 100%, ona a le o latou aveʻesea, e leai se tasi e mafai ona tuʻuina atu se faʻamaoniga o se iʻuga lelei.

Aveesea se auala 'alo e matua faigofie lava ma tupu fua. Naʻo le kiliki i luga o le ki taumatau ki ma filifili le filifiliga i le lisi e aliali mai Tapē.

Ina ua mavae lena, o se lapataiga e uiga i le aveesea o le a foliga mai i le foliga o se dialog box. Ina ia maeʻa le faʻagasologa, naʻo le kiliki i luga o le faʻamau Tapē.

O le toe maua mai o se mea na tape ua sili atu ona faigata.

  1. Afai na e faia se auala puʻupuʻu, ae na e iloaina ua e faia i le aoga ae leʻi faʻasaoina le faila, e tatau lava ona e tapunia i le kilikiina o le standard document close button i le pito i luga taumatau o le faamalama i le foliga o se koluse paepae i le sikuea mumu.
  2. I le talanoaga pusa e matala mai tua, kiliki i le faamau "Aua le faʻasaoina".
  3. A e toe tatalaina lenei faila, o le a tape le mea o le a i le nofoaga.

Ae e tatau ona e mafaufau lelei i le mea moni e faapea, toefuatai laupepa i lenei auala, oe o le a leiloa uma faʻamaumauga ulufale i totonu o le pepa, amata mai lona mulimuli faʻasaoina. O lona uiga, o le mea moni, e tatau i le tagata faaaoga ona filifili i le va o le mea e sili ona taua mo ia: le mea ua aveeseina poʻo le faʻamatalaga na ia mafai ona ulufale atu pe a maeʻa le faʻasaoina mulimuli.

Ae, e pei ona uma ona taʻua i luga, o lenei toe faʻafou filifiliga e talafeagai pe afai e le mafai e le tagata faʻaaoga ona teu le faʻamaumauga pe a uma ona tape. O le a le mea e fai pe a faʻaaogaina e le tagata faʻaaogaina le pepa pe tuʻuina foi i le sefe?

Afai e uma ona tape le auala 'alo ua uma ona e faʻasaoina le tusi, ae leai se taimi e tapunia ai, o lona uiga, e fetaui le suʻesuʻeina o ituaiga o faila.

  1. Ina ia sui i matamata matamata, alu i le laupepa Faila.
  2. A uma lena, alu i le vaega "Auiliiliga"o loʻo aliali mai i faʻitulagi lisi. I le ogatotonu o le faamalama e matala, o loʻo iai le poloka "Faiga". O loʻo iai ma le lisi o faʻamatalaga uma o lenei faila na sefe ma Excel autosave meafaigaluega. O lenei meafaigaluega e faʻafaigaluegaina ma sefe se tusitusiga i taimi uma 10 minute pe afai e te le faia e oe lava. Ae, afai na e faia faʻavasega fetuunaiga i le Excel faʻatulagaina, le faʻamaonia autosavea, ona e le mafai lea ona toe faʻafoʻi aitema aveesea. E tatau foi ona faapea o le a tapunia uma le faila, ua tapē lenei lisi. O le mea lea, e taua le maitauina o le leiloa o le mea faitino ma fuafua ai le manaʻoga mo lona toe faʻaleleia tusa lava pe ae le tapunia le tusi.

    O lea la, i le lisi o autosaved lomiga, o loʻo tatou vaʻavaʻai mo le lata mai-i-taimi sefe filifiliga, lea na faʻatinoina i luma o le faʻamutaina. Kiliki lenei mea i le lisi faʻatulagaina.

  3. A maeʻa, o le a faʻaavanoaina le faʻaogaina o le tusi i se faamalama fou. Pei ona outou vaʻaia, o loʻo iai se mea na faʻateʻa i totonu. Ina ia maeʻa le faʻamaumauga o faila e tatau ona e kiliki i le ki Toe Faʻafoi i le pito i luga o le faamalama.
  4. Ina ua mavae lena, o le a tatalaina se faʻapolokalama pusa, lea o le a ofoina atu e sui ai le mulimuli faʻaola lomiga o le tusi ma lenei lomiga. Afai e fetaui lea ma oe, ona kiliki lea i le faʻamau. "Ua lelei".

    Afai e te manaʻo e tuua uma faʻamatalaga o le faila (ma se pepa tuuto ma faʻamatalaga faʻaopopo i le tusi pe a uma ona tape), ona e alu lea i le laupepa Faila ma kiliki i "Vagana E Pei ...".

  5. O le faʻaola window e tatalaina. I totonu o ia, o le a mautinoa ona e manaʻomia e toe faʻaigoa le tusi toe fuataina, ma kiliki i luga o le faʻamau Sefe.
  6. A uma lena, o le ae mauaina uma faʻamatalaga o le faila.

Ae afai na e sefe ma tapuni le faila, ma i le isi taimi e te tatalaina ai, e te vaʻaia o se tasi o poloka na tape, ona e le mafai lea ona toe faʻafoi i le auala lea, talu ai o le lisi o faila faila o le a kilia. Ae mafai ona e taumafai e toe faʻaleleia e ala i le faʻatonutonu faʻasologa, e ui o le avanoa o le manuia i lenei tulaga o le a maualalo ifo nai lo le taimi e faʻaaoga ai filifiliga muamua.

  1. Alu i le tab Faila ma i le vaega Meatotino kiliki i le ki Lomiga Pulea. Ina ua mavae lena, o se tamai menu foliga mai, e aofia ai na o le tasi aitema - Toe Faʻafoʻi Le Tusi Leiloa. Matou te kiliki i luga.
  2. E matala se faamalama e tatala ai le pepa aloaia i le faasinomaga lea e le sefeina tusi o loʻo i le binary xlsb faatulagaga. Filifili igoa taʻitasi ma oomi le ki "Tatala" i le pito i lalo o le faamalama. Masalo o se tasi o ia faila o le tusi e te manaʻomia e aofia ai ma mea mamao.

Pau lava le tulaga tutusa, o le ono mafai ona maua le saʻo tusi e laʻititi. I se faʻaopopoga, e tusa lava pe o iai i lenei lisi ma o loʻo iai se mea na tape, e le taumate o lona uiga o le a tuai, ma e le o iai le tele o suiga na faia mulimuli ane.

Lesona: Toefuataina o se Excel Excel Le Saunia

E pei ona e vaʻaia, o le leiloa o igoa i luga o le laupapa e mafai ona mafua mai i le tele o mafuaʻaga, ae e mafai ona vaeluaina uma i ni vaega tetele se lua: o laupepa sa nana pe tape.I le mea muamua, o laupepa faaauau pea ona avea o se vaega o le pepa aloaia, na o le avanoa ia latou e faigata. Ae a manaʻo, fuafua le auala sa natia ai igoa, mulimulitaʻi i le faʻavasegaina o gaioiga, toe faʻaleleia la latou faʻaali i totonu o le tusi e le faigata. O le isi mea o le a pe a tape mea. I lenei tulaga, sa latou aveese atoatoa mai le pepa aloaia, ma o latou toefuataiga e le masani ona mafai. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o nisi taimi e mafai ai ona toe maua mai faʻamaumauga.

Pin
Send
Share
Send