Sui i le laufanua laupepa i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A e lolomiina se tusitusiga Excel, e masani lava ona i ai se tulaga e le ofi ai le lautele laulau i luga o se pepa laupepa masani. O le mea lea, mea uma e alu i tala atu o lenei tuaoi, e lolomi e le masini lolomi i luga o ni laupepa faʻapipiʻi. Ae, e masani lava, o lenei tulaga e mafai ona faʻasaʻoina i le na o le suia o le faʻavae o le pepa mai le ata, ua faʻapipiʻi i le masani, i laufanua. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faia lenei mea i le tele o metotia i Excel.

Lesona: Faʻafefea ona fai lau faʻafanua tulaga o se laupepa i le Microsoft Word

Na salalau pepa

I le Excel talosaga, e lua filifiliga mo pepa faʻalauiloa pe a lolomiina: ata ma laufanua. Muamua o le pala. O lona uiga, afai e te le i faia ni gaioiga i lenei faʻatulagaina i totonu o le pepa, pe a lolomiina o le a sau i totonu faʻatusa ata. O le eseesega taua i le va o nei ituaiga o tulaga o le maualuga o le laupepa e sili atu nai lo le lautele, ma le laufanua itu - faʻafeagai.

O le mea moni, o le faiga mo le taualumaga mo le liliu mai se itulau mai ata agai i laufanua i Excel na o le pau, ae mafai ona faʻalauiloa faʻaaogaina se tasi o le tele filifiliga. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina lau oe lava ituaiga tulaga i tulaga taʻitasi pepa o le tusi. I le taimi lava e tasi, i totonu o le tasi laupepa e le mafai ona e suia lenei faʻatonuga mo ona vaega taʻitasi (itulau).

Muamua lava, e tatau ona e sailia pe aoga le liliu atoa o le pepa. Mo nei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina le uluaʻi ata. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa Failaagai i le vaega "Lolomi". I le itu tauagavale o le faʻamalama o se vaega pito i luma o le pepa, pe faʻapefea ona foliga i luga lolomi. Afai e vaevaeina i ni laupepa i le laina laʻau, o lona uiga e le ofi le laulau i luga o le pepa.

Afai e uma le faiga lea matou te toe foʻi i le laupepa "Fale" ona tatou vaʻaia ai lea o se laina motusia o le tuueseeseina. I le tulaga pe a vavaeeseina vaefaʻi o le laulau i ni vaega, o se faʻaopopoga faʻaopoopo lea pe a lolomi uma koluma i luga o le tasi itulau e le mafai ona tuu.

I le vaʻai atu i ia tulaga, e sili le suia o le faʻamasinoga i le laufanua.

Metotia 1: lolomi tulaga

Le tele o taimi, tagata faʻaaoga liliu atu i mea faigaluega o loʻo i tulaga lolomi e liliu ai le itulau.

  1. Alu i le tab Faila (ae le o le Excel 2007, kiliki i le Microsoft Office logo i le pito i luga tauagavale o le faamalama).
  2. Ua matou o atu i le vaega "Lolomi".
  3. Ua uma ona tatalaina le faʻaaliga vaega masani. Ae ole taimi ole a le fiafia iai tatou. I le poloka "Faatulagaina" kiliki i le ki "Tusi taulai".
  4. Mai le lisi paʻu i lalo, filifili "Laufanua Orientation".
  5. Ina ua mavae lena, o le itulau faʻatonuga o le toaaga laupepa Excel o le a suia i laufanua, lea e mafai ona vaʻaia i le faʻamalama mo le muai vaʻaia o lomia pepa.

Metotia 2: Itulau Layout Tab

E i ai se auala faigofie e sui ai le pepa faʻatonuga. E mafai ona faia i le laupepa Itulau Lisi.

  1. Alu i le tab Itulau Lisi. Kiliki le ki Fuafuagalea e tu i le poloka meafaigaluega Itulau Faatulagaina. Mai le lisi paʻu i lalo, filifili "Laufanua".
  2. A maeʻa, o le faʻafoliga o le laupepa oi ai nei o le a suia i laufanua.

Metotia 3: Suia le faʻafoliga o tele laupepa i le taimi e tasi

A faʻaaoga auala o loʻo i luga, e i ai le suiga o faʻatonuga i luga o le pepa oi ai nei. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaogaina lenei palakalafa i ni isi mea tutusa i le taimi e tasi.

  1. Afai o pepa ia e te manaʻo e faʻatatau i se kulupu gaioiga e latalata atu le tasi i le isi, ona taofi lea o le faʻamau Sifi i luga o le keyboard ma, e aunoa ma le tatalaina mai, kiliki i luga muamua auala 'alo o lo o tu i le itu tauagavale pito i lalo o le faamalama luga o le tulaga pa. Ona kiliki i le mulimuli laina faaiu. O lea, o le a faʻamatalaina le lautele atoa.

    Afai e te manaʻomia e sui le faʻatonuga o itulau i luga o ni laupepa e le o faʻapipiʻi igoa i le isi, o lona uiga o le faʻasologa o gaioiga e fai sina ese. Umi le faamau Ctrl i luga o le keyboard ma kiliki i luga o auala 'alo taʻitasi o loʻo e manaʻo e faʻatino se taotoga ma le agavale tauagavale. O lea, o mea taua e tatau ona faʻamamaina.

  2. A maeʻa le filifiliga, ona matou faʻatino lea o le masani mai faʻatinoga. Alu i le tab Itulau Lisi. Kiliki le ki luga le lipine Fuafuagao loʻo i totonu o le kulupu kulupu Itulau Faatulagaina. Mai le lisi paʻu i lalo, filifili "Laufanua".

A maeʻa, o pepa filifilia uma o le ai ai le aʻafia o loʻo i luga o elemene.

Pei ona e vaʻai, e tele lava auala e sui ai le ata ile ata ile laufanua. O auala muamua e lua ua faʻamatala e matou e aoga mo le suia o faʻatonuga o le pepa o loʻo i ai nei. Ma le isi, o loʻo i ai se faʻaopopoga filifiliga e mafai ai ona e faia ni suiga i le faʻatonuga i luga o ni laupepa i le taimi.

Pin
Send
Share
Send