Suʻe Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I Microsoft Excel pepa aloaia, lea e aofia ai le tele numera o fanua, e masani na manaʻomia e sailia ni faʻamaumauga, le igoa o le laina, ma isi. E matua faʻalavelaveina i le taimi e tatau ona vaʻai i le tele o laina e suʻe ai le saʻo upu poʻo le faʻaaliga. O le fausia-totonu Microsoft Excel sailiga fesoasoani faʻasaoina le taimi ma neura. Sei o tatou vaʻai faʻafefea ona aoga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga.

Saili galuega ile Excel

O le sailiga galuega ile Microsoft Excel e ofoina atu le agavaʻa e sailia ai le manaʻoga o numera poʻo numera faʻatauaina e ala i le Find and Replace window. I se faʻaopopoga, o le tusi talosaga o loʻo i ai le agavaʻa e faʻalautele ai sailiga faʻamaumauga.

Metotia 1: Faigofie Suʻega

O se faigofie suʻesuʻega faʻamatalaga i Excel faʻatagaina oe e maua uma sela o loʻo i ai se amio seti (mataʻitusi, numera, upu, ma isi) ulufale i totonu o le pusa suʻega, ae le o mataʻitusi.

  1. Ua i ai i le tab "Fale"kiliki i le ki Saili ma Faʻamalamalamatu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina". I le lisi e aliali mai, filifili "Saili ...". Nai lo nei gaioiga, e mafai ona na o le type o le keyboard auala 'alo i luga o le keyboard Ctrl + F..
  2. A maeʻa ona e kiliki i luga o mea talafeagai i luga o le lipine, pe oomi le hotkey tuufaatasiga, o le a matala le faʻamalama Saili ma Sui i le tab Saili. Matou te manaʻomia le. I le fanua Saili tuu i totonu le upu, mataʻitusi, poʻo ni faʻaupuga o le a matou o e suʻe. Kiliki le ki "Suʻe le isi", pe o le faʻamau Saili Mea Uma.
  3. I le oomiina o le ki "Suʻe le isi" tatou o atu i le muamua sela, lea e aofia ai faʻailoga tagata faʻailoga. O le sela lava e tupu malosi.

    Saili ma le lafoina o faʻaiʻuga e faia i lea laina i lea laina. Muamua, o sela uma o le laina muamua e faʻagaioia. Afai e leai ni faʻamatalaga e tutusa ma le tulaga na maua, o le polokalama e amata suʻe i le laina lona lua, ma isi, seia oʻo ina maua se faʻaiuga faʻaiuga.

    E le tatau ona tuueseʻese elemene tagata e suʻe. O lea la, pe afai o le faʻaupuga "aia tatau" faʻapitoa o se fesili, ona uma sela o loʻo aofia ai lenei faʻasologa o tagata e oʻo lava i totonu o le upu o le a faʻaalia. Faʻataʻitaʻiga, i le tulaga lea o le upu "Taumatau" o le a avea ma fesili talafeagai. Afai e te faʻailoaina le numera "1" i le search engine, ona faʻapea lea o le tali o le a aofia ai sela e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le numera "516".

    Alu i le faʻaiʻuga mauaʻi, toe faʻamau le faʻamau "Suʻe le isi".

    O lenei e mafai ona faʻaauau seʻia oʻo le faʻaali o iʻuga amata i se lio fou.

  4. O le mea lea, pe a amata le faiga suʻega, oe kiliki i le ki Saili Mea Uma, o iʻuga uma o le a faʻaalia i foliga o se lisi i le pito i lalo o le sailiga faamalama. Lisi lisi o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo i totonu o sela ma faʻamatalaga e faʻamalieina ai le suesuega, o lo latou nofoaga o loʻo faʻailoa mai, faʻapea foʻi ma le laupepa ma le tusi o loʻo latou fesoʻotaʻi. Ina ia alu atu i se tasi o le iʻuga, na o le kiliki i luga o le agavale isumu agavale. Ina ua mavae lena mea, o le faʻasino o le a alu i le Excel cell na kiliki ai e le tagata.

Metotia 2: suʻesuʻe mo se sela faʻapitoa taimi

A faʻapea e i ai lau laulau tele, faʻapea i lenei mataupu e le faigofie i taimi uma ona suʻe le pepa atoa, aua i suʻesuʻega e ono i ai le tele o faʻaiuga e le manaʻomia i se mataupu faapitoa. E iai le auala e faʻatapulaʻaina ai le avanoa suʻesuʻe ia naʻo se vaega faapitoa o sela.

  1. Filifili le vaega o sela tatou te fia suʻesuʻe ai.
  2. Taina o se keyboard auala 'alo Ctrl + F., ina ua uma ona amata le faamalama masani Saili ma Sui. O isi gaioiga e tutusa lelei ma le metotia muamua. Pau lava le eseesega o le na o le sailiga o loʻo faia i le sela faʻailoaina o taimi.

Metotia 3: Advanced Suʻega

Pei ona taʻua i luga, i se sailiga masani, e moni uma sela o loʻo i ai se faʻasologa o suʻega mata i soʻo se foliga, tusa lava poʻo le a le mea, o loʻo aofia i faʻaiuga.

I se faʻaopopoga, e le gata o mea o loʻo i totonu o se sela faʻapitoa, ae o le tuatusi o le elemene e faasino i ai, e mafai ona ulufale atu i le galuega faatino. Mo se faʻataʻitaʻiga, sela E2 o loʻo i ai se faʻasologa o le aofaʻiga o sela A4 ma C3. Ole numera lea e 10, ma o le numera lea ua faʻaalia i le cell E2. Ae, pe a fai tatou te sailia i le fuainumera numera "4", ona i ai lea o faʻaiuga o le sailiga o le a tutusa lava sela E2. E mafai faapefea ona tupu o lenei mea? E naʻo le sela E2 o loʻo i ai le tuatusi o le cell A4 o se faiga, e naʻo le numera 4 e manaʻomia.

Ae, pe faʻapefea ona vavae ese faapena, ma isi faʻaaliga manino e le taliaina iʻuga? Mo nei faʻamoemoe, o loʻo i ai se sili atu suʻesuʻega Excel.

  1. Ina ua uma ona matala le faʻamalama Saili ma Sui i soʻo se tasi o auga ala i luga, kiliki i le ki "Filifiliga".
  2. O se numera o faʻaopoopoga suʻesuʻega pulega meafaigaluega foliga mai i le faʻamalama. O le tulaga masani, o nei mea faigaluega uma o loʻo i ai i se tulaga e pei o se masani sailiga, ae e mafai ona faia fetuunaiga pe a tatau ai.

    I le tulaga masani, galuega Tulaga malamalama ma le Nofoaga Atoa ua le atoatoa, ae afai tatou te siakiina le pusa i autafa o mea talafeagai, ona i lea tulaga, pe a faia le faʻaiʻuga, o le lesitala ulufale ma le tutusa tutusa o le a amanaia. Afai e te ulufale i se upu ma se mataitusi laititi, ona i ai lea i suʻesuʻega, o sela o loʻo i ai le sipelaga o le upu lea ma le mataitusi lapopoa, e pei ona i ai i le masani, e le toe paʻu. E le gata i lea, pe a fai o le gaioiga e mafai Nofoaga Atoa, ona naʻo aitema o loʻo iai le igoa tonu o le a faʻaopopo i le mataupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻailoaina le suʻesuʻega "Nikolaev", ona le faʻaopoopo lea o sela o loʻo i ai le tusitusiga "Nikolaev A. D." i faʻaiuga.

    I le tulaga masani, o sailiga e faia na o luga o le Excel Excel pepa laupepa. Ae, pe a le parameter "Saili" oe o le a faʻaliliu i le tulaga "I le tusi", ona faia ai lea o le suʻesuʻega i luga o laupepa uma o le tatala faila.

    I le lautele Vaʻai E mafai ona sui le itu o le sailiga. O le tulaga faʻaletonu, e pei ona taʻua i luga, o loʻo faia le suʻega i lea faʻasologa i lea laina. I le faʻasolo atu o le ki i le tulaga Laina mai le koluma, e mafai ona faamaʻoti mai le faʻatulagaga o le augatupulaga o faʻaiuga o le mataupu, amata mai le muamua koluma.

    I le kalafi Sailiiliga e iloa poo fea vaega o loʻo faʻatinoina le sailiga. O le mea masani lava, o fuainumera ia, o lona uiga, o na faʻamatalaga pe a e kiliki i se sela o faʻaalia i le formula bar. E mafai ona o se upu, numera, poʻo le cell cell referensi. I le taimi lava e tasi, o le polokalame, faia o sailiga, vaʻaia na o le fesoʻotaʻiga, ae le o le iʻuga. O lenei aafiaga na talanoaina i luga. Ina ia mafai ona suʻesuʻe e ala i faʻaiuga, i faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i totonu o le sela, ae le o le mea o loʻo faʻataʻitaʻiina, e tatau ona toe faʻavasega le ki mai le tulaga Fuafuaga i le tulaga "Taua". Ma le isi, e mafai ona saili e ala i tusitusiga. I lea tulaga, tatou te fesuiaʻi le ki i le tulaga "Faʻamatalaga".

    E mafai ona faʻamatalaina atili le saʻo ile sailiga ile kiliki i luga ole faʻamau. Fausaga ".

    O lenei matala le avanoa feaveaʻi. Lenei oe mafai ona setiina le faʻasologa o sela o le a auai i le sailiga. E mafai ona e faʻatapulaʻaina tapulaa i le fuainumera faʻatulagaina, gatasi, fon, tuaoi, faʻatumu ma puipuia, tusa ai ma se tasi o nei faʻatapulaʻa, pe o le tuʻufaʻatasia.

    Afai e te manaʻo e faʻaogaina le faʻatulagaina o se sela faʻapitoa, ona e oʻo lea i le pito i lalo o le faamalama kiliki i le faamau "Faʻaaoga le tuatusi o lenei sela ...".

    Ina ua mavae lena mea, o le mea faigaluega foliga mai i le foliga o se paipa. I lona faʻaaogaina, e mafai ona e filifilia le sela le ituaiga e te faʻaaogaina.

    A maeʻa ona faʻatulagaina le sailiga sailiiliga, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

    E i ai taimi e manaʻomia ai ona e sailia e le mo se fuaitau faʻapitoa, ae suʻe sela o loʻo i ai ni upu sailiili i soʻo se faʻasologa, tusa lava pe o ese mai isi upu ma faʻailoga. Ia o upu ia e tatau ona makaina i itu uma e lua i le "*". O lenei i suʻesuʻega iuga uma sela o loʻo maua nei upu i soʻo se faʻasologa o le a faʻaalia.

  3. O le taimi lava e setiina sailiga, kiliki i le faʻamau Saili Mea Uma pe "Suʻe le isi"e alu i le sailiga tali.

E pei ona e vaʻaia, o Excel e matua faigofie lava, ae i le taimi lava e tasi e aoga tele seti o mea faigaluega. Ina ia mafai ona faia se faigofie squeak, na o le valaʻau i le pusa saili, faʻaopopo se fesili i ai, ma kiliki i le faʻamau. Ae, i le taimi lava lea e tasi, e mafai e customize tagata suʻesuʻe ma faʻaputuga tele o 'eseʻese parameter ma faʻaopoopo faʻatulagaga.

Pin
Send
Share
Send