Microsoft Excel: fesoʻotaʻiga atoatoa ma faʻatatau

Pin
Send
Share
Send

A o galulue ma fomula i totonu o le Microsoft Excel, e tatau ona faʻaaogaina e tagata faʻaoga ma soʻotaga i isi sela o loʻo i totonu o le pepa. Ae, e le o tagata uma iloa iloa o nei soʻotaga e lua ituaiga: tutoʻatasi ma faʻatatau. Sei o tatou iloaina pe faʻapefea ona latou eseese i latou lava, ma pe faʻafefea ona fausia se fesoʻotaʻiga o le ituaiga manaʻo.

Faʻauiga o fesoʻotaʻiga ma tonu

O a ni fesoʻotaʻiga ma ni mea taua i Excel?

O soʻoga fesoʻotaʻiga o soʻotaga pe a kopiina, o soʻotaga a sela e le suia, o loʻo i tulaga tumau. I fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o fesoʻotaʻiga o sela e suia pe a kopi, faʻatatau i isi sela i le laupepa.

Relative Link Faʻataʻitaʻiga

Matou te faʻaali atu le auala e aoga ai lenei ma se faʻataʻitaʻiga. Ave se laulau e aofia ai le aofaʻi ma le tau o igoa eseese oloa. E tatau ona fuafua le tau.

E faia lea i le soʻona faʻateleina ole aofaʻi (koluma B) ile tau (koluma C). Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le igoa muamua oloa, o le faʻataʻitaʻiga o le a foliga faʻapena "= B2 * C2". Matou te ulufale i le sela e tutusa o le laulau.

O lenei, ina ia aua neʻi faʻavale ave faʻamalosi i fua mo fuainumera i lalo, naʻo le kopi lea ole formula ile koluma atoa. O loʻo tatou tu i le pito i lalo taumatau o le sela ma le fuainumera, kiliki le ki o le itu tauagavale, ma a oomi le faʻamau, toso le isumu i lalo. O lea, o le fua faatatau e kopiina i isi sela o le laulau.

Ae, e pei ona tatou vaʻai, o le fuainumera i lalo o le sela e le o foliga "= B2 * C2", ma "= B3 * C3". Tusa ai, o loʻo i lalo faiga o loʻo suia foi. Lenei meatotino suia pe a kopiina ma iai soʻotaga sootaga.

Faʻafetauiga le fesoʻotaʻiga sese

Ae, mamao mai i tulaga uma tatou te manaomia tonu fesoʻotaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou te manaʻomia i le laulau lava e tasi e fuafua le sea o le tau o mea taʻitasi o oloa mai le aofaʻi. E faia lea i le vaevaeina o le tau ile aofaʻi atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fuafua ai le aofaʻi o le pateta, matou te vaevaeina lona tau (D2) i le aofaʻi atoa (D7). Matou te mauaina le fua faatatau lenei: "= D2 / D7".

Afai tatou te taumafai e faʻapipiʻi le faʻasologa i isi laina i le auala lava e tasi pei o le taimi ua tuanaʻi, o le a tatou maua se atoatoa faʻamalieina iuga. E pei ona e iloaina, ua uma ona i le laina lona lua o le laulau, o le fomu e iai le pepa "= D3 / D8", o lona uiga, e le gata o le fesoʻotaʻiga i le sela ma le aofaʻi e ala i le laina, ae o le fesoʻotaʻiga i le sela e nafa ma le aofaʻiga.

D8 o se gaogao atoa sela, o le mea lea o le fuainumera tuuina atu o se mea sese. Ole mea lea, ole fua ile laina i lalo ole a faasino i le cell D9, ma isi. Ae e tatau ona tatou tausia le sootaga i le sela D7 pe a fai o le aofaʻi o le aofaʻi o loʻo tu ai pe a kopiina, ma o soʻotaga fesoʻotaʻiga ua i ai sea meatotino.

Fausia se fesoʻotaʻiga atoatoa

O le mea lea, mo la matou faʻataʻitaʻiga, o le tagata faʻauʻuina e tatau ona avea ma soʻotaga fesoʻotaʻi, ma suia i laina taʻitasi o le laulau, ma le tufatufaga tatau ona avea ma soʻotaga fesoʻotaʻi e masani ona faʻasino i le tasi sela.

Tagata fai mea o le a le faʻafitauli i le fausiaina faʻatatau fesoʻotaʻiga, talu ai soʻotaga uma i le Microsoft Excel e faʻatatau i tulaga le lelei. Ae, pe afai e te manaʻomia e faia se fesoʻotaʻiga atoatoa, e tatau ona e faʻaaogaina se tasi metotia.

Ina ua uma ona faʻatulagaina le faʻasologa, tatou na ona tuʻuina i totonu o le sela, poʻo totonu o le faʻasologa fula, i luma o le faʻatulagaina o le koluma ma le laina o le sela e te manaʻo ai e faia se fesoʻotaʻiga atoatoa, le faʻailoga tala. E mafai foi, i le taimi lava e ulufale ai i le tuatusi, fetaomi le numera F7 galuega, ma tala faʻaalu i luma o le laina ma koluma faʻalapotopotoga o le a faʻaalia otometi. O le fua i le pito i luga sela o le a faia le pepa nei: "= D2 / $ D $ 7".

Kopi le le faʻavae i lalo ole koluma. E pei ona outou vaʻaia, o le taimi lenei ua sologa lelei mea uma. O sela o loʻo iai tulaga saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le laina lona lua o le laulau, o foliga e foliga mai "= D3 / $ D $ 7", o lona uiga, ua sui le faʻavasega, ma ua tumau lava le dividend e le suia.

Sootaga fefiloi

I le faʻaopopoga o tuʻutuʻuga masani ma fesoʻotaʻiga, o loʻo iai soʻoga fefiloi. I totonu o latou, o se tasi o vaega e suia, ma o le lona lua o le mautu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fefiloi faʻatasi $ D7 suia le laina ma le pou o loʻo faʻatuina. O le fesoʻotaʻiga D $ 7, i le isi itu, suia le koluma, ae o le laina e i ai se aoga atoatoa.

E pei ona e vaʻai, a e galue ma le faʻavasegaina i le Microsoft Excel, e tatau ona e galulue faʻatasi ma fesoʻotaʻiga uma ma faʻamaoni e faʻatino galuega eseese. I nisi taimi, faʻafefiloi faʻaaogaina e faʻaaogaina foi. O le mea lea, e oʻo lava i se tagata ogatotonu-faʻaaogaina tagata e tatau ona malamalama lelei i le eseʻesega i le va oi latou, ma ia mafai ona faʻaaoga nei meafaigaluega.

Pin
Send
Share
Send