Totoina o se ata i le Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

E pei ona e silafia, o le galue i le MS Word e le faʻatapulaʻa ile faʻailogaina ma le teuteuina o tusitusiga. I le faʻaaogaina o mea fauina i totonu o lenei ofisa oloa, e mafai ona e faia ni laulau, siata, faʻasologa ma sili atu.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ata i le Upu

I se faʻaopopoga, i le Word, e mafai foʻi ona e faʻaopopo faila ata, faʻaleleia ma teuteuina, ma faʻapipiʻi i se pepa, tuʻufaʻatasia ma tusitusiga, ma tele atu. Ua uma ona matou talanoa e uiga i le tele, ma tuusaʻo i lenei tusitusiga o le a tatou mafaufau i se isi mataupu talafeagai: pe faʻapefea ona toto se ata i le Word 2007 - 2016, ae, i le vaai atu i luma, tatou fai mai o loʻo i MS MS 2003 na faia e tutusa lava, vagana mo igoa o nisi manatu. Vaʻaia, o le a manino mea uma.

Lesona: Faʻafefea ona faʻavasega foliga i Word

Faia le ata

Ua uma ona matou tusia pe faʻapefea ona faʻaopopo se faila faila i se tusitusiga mai le Microsoft, faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i le sootaga o lalo. O le mea lea, o se tulaga talafeagai le vave faʻatonutonu e mafaufau i se mataupu taua.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata i le Word

1. Filifili le ata e tipiina - mo lenei mea, kiliki lua-kiliki i luga ma le isumu tauagavale faamau e tatalaina ai le laupepa autu "Galue ma ata".

2. I le laupepa e aliali mai “Faatulagaina” kiliki i se aitema “Faatoaga” (o loʻo i totonu o le kulupu "Lautele").

3. Filifili le talafeagai gaioiga e teuteu ai.

  • Teuteu: faasolo ia maka uliuli faailoga i le mea manaomia
    1. Fautuaga: Mo le tutusa (symmetrical) seleselega o itu e lua o le ata, taofi le ki ma toso le ogatotonu vaʻai faʻailoga i luga o se tasi o itu “FMTL”. A e manaʻo e faʻafua ni itu se fa, tutusa “FMTL” e ala i le toso se tasi o tulimanu 'au.

  • Tipiina e fetaui: filifili le foliga talafeagai i le faʻamalama e aliali mai;
  • Vaega: Filifili sao le fuaitau itu
  • 4. A tipiina le ata, lolomi “ESC”.

    Tipi le ata e faʻatumu pe tuʻu ile foliga.

    I le totoina o se ata, oe, talafeagai lelei, faʻaitiitia lona tele faʻa-tino (e le gata le voluma), ma i le taimi lava e tasi, le vaega o le ata (o le faʻatusa o loʻo i ai i totonu le ata).

    Afai e te manaʻo e tuu le tele o lenei faʻatusa e le suia, ae toto le ata lava ia, faʻaaoga le mea faigaluega "Faatumu"o loʻo maua i le lisi faʻamau “Faatoaga” (itulau “Faatulagaina”).

    1. Filifili le ata i le faaluaina o kiliki o le mumu tauagavale.

    2. I le laupepa “Faatulagaina” fetaomi le faamau “Faatoaga” ma filifili "Faatumu".

    3. Faʻagasolo le faʻailoga o loʻo i luga o le mata o le ata o loʻo i ai le ata, sui lona tele.

    4. Le vaega o loʻo iai le fuainumera (ata) o le a tumau ai e le suia, o lenei ua mafai ona e faʻaauau ona galue ai ma, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatumu i nisi lanu.

    A e manaʻomia le tuʻuina o le ata poʻo lana vaega tipi i totonu o le ata, faʻaaoga le mea faigaluega Fetaui lelei.

    1. Filifili se ata i le lua-kiliki i luga.

    2. I le laupepa “Faatulagaina” i le lisi ki “Faatoaga” filifili mea Fetaui lelei.

    3. Moeina le faʻailoga, seti le tele manaʻomia mo le ata, sili atu tonu, ona vaega.

    4. Fetaomi le faamau “ESC”e alu ese ai mai le ata tusi.

    Aveʻese vaega selesele

    Fuafua i le auala na e faʻaaogaina e tipiina ai le ata, o le tipiina fasi mea mafai ona tumau gaogao. O lona uiga, o le a le mou ese atu, ae o le a latou tumau pea o se vaega o le faʻatagata faila ma o le ai ai pea i le faʻataʻitaʻiga vaega.

    O loʻo fautuaina le aveeseina o le vaega na tipiina mai le ata pe afai e te manaʻo e faʻaititia le tele o loʻo nofo ai pe ia e mautinoa e leai se isi na vaʻaia vaega na e teuina.

    1. Lua-kiliki i luga o le ata lea e te manaʻo ai e tape ni gaogao gaogao.

    2. I le laupepa e matala “Faatulagaina” fetaomi le faamau “Afifi ata”o loʻo i le kulupu “Suiga”.

    3. Filifili mea e tatau ai i totonu ole dialog pusa e aliali mai:

  • Siaki pusa e i tafatafa o mea nei:
      • Faatatau i lenei ata;
      • Aveese 'aʻai vaega o laʻasaga.
  • Kiliki “Ua lelei”.
  • 4. Kiliki “ESC”. O le tele o le ata faila o le a suia, o isi tagata faʻaaogaina o le a le mafai ona vaʻai i fasi vaega na e tape.

    Suia le ata e aunoa ma le totoina

    Luga, matou talanoa e uiga i metotia uma auala mafai ona e selesele se ata ile Upu. I se faʻaopopoga, o foliga o le polokalama e mafai ai foʻi ona e faʻaititia le tele o le tele o le ata pe faʻatulaga le tele tonu e aunoa ma le totoina o se mea. Ina ia faia lenei mea, fai se tasi o mea nei:

    Mo le faʻaleleia atili o le ata aʻo tumau le faʻatulagaina, kiliki i le itu o loʻo iai ma toso i le itu e manaʻomia (i totonu e faʻaititia le lapoʻa, i fafo - ia faʻateleina lona lapoʻa) mo se tasi o tulimanu faʻailoga.

    Afai e te manaʻo e sui le mamanu e le tutusa, aua le tosoina i luga o tulimanu faʻailoga, ae i latou o loʻo i ai i le ogatotonu o foliga o le ata lea e tu ai le mamanu.

    Ina ia faailoa tonu le itu o le nofoaga lea o le a maua ai le ata, ma i le taimi lava e tasi e faamaʻoti ai le saʻo fua taua mo le ata faila lava ia, fai le mea lenei:

    1. Lua kiliki ile ata.

    2. I le laupepa “Faatulagaina” i le kulupu "Lautele" Faʻavasega mea saʻo mo laufanua ma le faʻavaʻa. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaliliu lemu i latou i le kiliki i luga poʻo lalo pupu, fai le ata laititi pe tele, faʻatulagaina.

    3. O le itu o le mamanu e a sui, a o le mamanu lava ia e le tipiina.

    4. Fetaomi le ki “ESC”e ulufafo ai le ata faila foliga.

    Lesona: Faʻapefea ona faʻaopopo tusitusiga i luga o se ata i le Word

    Na o le pau lava lena, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona tipi se ata poʻo se ata i le Word, suia lona lapoʻa, aofaʻi, ma sauniuni foʻi mo le isi galuega ma suiga. Matai MS Upu ma ia fua.

    Pin
    Send
    Share
    Send