Faʻafefea ona aveese tusitusi puipuiga mai le USB flash drive (USB-flash drive, MicroSD, ma isi)

Pin
Send
Share
Send

Manuia le aso.

Talu ai nei, e toʻatele tagata na faʻafeiloaʻi mai ia te aʻu i le ituaiga lava lea o faʻafitauli - pe a kopiina faʻamatalaga i se USB flash drive, na tupu ai se mea sese, e tusa o mea nei: "O le disc e tusitusia puipuia. Puipui pe faʻaoga seisi taʻavale".

Lenei mafai ona tupu mo ni mafuaʻaga eseese ma o le tali lava e tasi e le oi ai. I lenei mataupu, O le a ou avatua mafuaʻaga autu i le mafuaaga o lenei mea sese aliali mai ma o latou fofo. I le tele o tulaga, o le fautuaga mai le tusitusiga o le a toe faʻafoʻi lau drive i le masani ona faʻagaioia. Tatou amata ...

 

1) Faʻamalosi masini tusitusi puipuiga i luga ole flash drive

O le mafuaaga taatele na mafua ona o se puipuiga sese aliali mai o le ki i le flash drive lava ia (Loka). I le taimi muamua, o se mea faʻapenei sa i luga o floppy disk: Na ou tusia i lalo se mea ou te manaʻomia, fesuiaʻi i le na o le faitau-faʻatonu - ma e te le popole o le a galo ma faʻateʻa faʻateʻa faʻamaumauga. O ia sapalai e masani ona maua i microSD flash drive.

I le ata. Ata 1 o loʻo faʻaalia ai se flash drive, afai e te setiina le ki i le Lock mode, ona e mafai lava ona kopi kopi mai le flash drive, tusi i ai, ae le faʻatumuina!

Fig. 1. MicroSD ma tusi puipuiga.

 

I le ala, o nisi taimi i luga o nisi USB flash drive oe mafai foi ona maua se ki faapena (vaʻai. Ata 2). E taua le matauina e seasea seasea ma na o nai Saina kamupani lauiloa.

Ata 2. RiData flash drive ma tusi puipuiga.

 

2) Faʻasaina faʻamaumauga i tulaga o le Windows OS

I se tulaga lautele, i tulaga masani, i Windows e leai ni faasa i le kopiina ma le tusia o faʻamatalaga i flash drive. Ae i le tulaga o siama gaioiga (ma e moni lava, soʻo se mea lava malware), pe, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina ma faʻapipiʻi uma ituaiga o fonotaga mai le tele o tusitala, e ono mafai ona i ai nisi faʻatulaga i le lesitala ua suia.

O le mea lea, o le fautuaga e faigofie:

  1. muamua siaki lau PC (laptop) mo siama (//pcpro100.info/kak-pochistit-noutbuk-ot-virusov/);
  2. ona siaki lea o le resitala nofoaga ma avanoa i le lotoifale faiga (sili atu i lenei mulimuli ane i le tusitusiga).

1. Siaki le resitala tulaga

Faʻafefea ona ulufale i le lesitala:

  • fetaomi le faʻasologa 'autu WIN + R;
  • a i totonu o le run window lea e aliali mai, ulufale faʻamaoni;
  • fetaomi Ulufale (vaai Ata 3.)

I le auala, i le Windows 7 e mafai ona e tatalaina le lesitala faatonu e ala i le START menu.

Fig. 3. taufetuli regedit.

 

Le isi, i le itu tauagavale, alu i le laupepa: HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control StorageDevicePolicies

Manatua Fuaiupu Pulea e te maua ai, ae le vaega Teuina o Meaola Polokalama - atonu e leai ... Afai e le oi ai iina, e tatau ona e faia, mo lenei na o le taumatau-kiliki i luga o le vaega Pulea ma filifili le vaega i le mataua i lalo lisi, tuu atu i ai se igoa - Teuina o Meaola Polokalama. Galulue faatasi ma vavaega foliga tutusa ma galuega sili ona masani ai ma faʻalapotopotoga i totonu o le Explorer (vaʻai. Ata. 4).

Fig. 4. Tusi resitala - faʻatuina le StorageDevicePolicies vaega.

 

Ma le vaega Teuina o Meaola Polokalama faia parameter DWORD 32 faagutu: kiliki i luga ole vaega mo lea Teuina o Meaola Polokalama taumatau-kiliki ma filifili le mea talafeagai i le mataua i lalo lisi.

I le auala, a ituaiga 32-bit DWORD tapulaʻa ua uma ona mafai ona fausiaina i lenei vaega (pe a na iai oe, ioe).

Fig. 5. Tusi resitala - fausia se numera DWORD 32 (kiliki).

 

Ia tatala lenei parameter ma seti i le 0 (pei o le Ata 6). Afai e iai sau faʻatusatusagaDWORD 32 faagutu ua uma ona faia muamua, sui lona aoga i le 0. sosoo ai, tapuni le faatonu, ma toe amata le komepiuta.

Fig. 6. Seti le faʻamalama

 

A maeʻa ona toe fai le komipiuta, pe a fai o le mafuaʻaga sa i totonu o le lesitala - e mafai ona e faigofie ona tusia ni faila talafeagai i le USB flash drive.

 

2. Nofoaga avanoa i le lotoifale

Faʻapea foi i faiga faʻavae i le lotoifale, faʻamaumauga faʻamaumauga i totonu o plug-in drive (aofia ai flash-drive) mafai ona faʻatapulaʻaina. Ina ia tatalaina le avanoa avanoa faʻatonutonu faatonu, na o le kiliki i faamau Manumalo + r ma i le laina faʻasolo ulufale ulufale gpedit.mscona ki ai lea o le Ulufale ki (vaai Ata 7).

Fig. 7. Tamoe.

 

Ma le isi, oe manaʻomia le tatalaina o lisi nei i le isi: Computer Configuration / Administrative Templates / System / Access to Removable Storage Devices.

Ona, i le itu taumatau, gauai atu i le filifiliga "Ave esea drive: le atoatoa faamaumauina". Tatala lenei faʻatulagaina ma tape (pe sui ile "Le faʻamatalaina" mode).

Fig. 8. Faasa le pueina i luga o tisiki tavale ...

 

O le mea moni, a maeʻa tapulaʻa faʻapitoa, toe amata le komipiuta ma taumafai e tusi faila i se USB flash drive.

 

3) Laititi-tulaga faʻatulagaina o se flash drive / tisiki

I nisi o tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma ni ituaiga o siama, e leai se isi mea o totoe ae ia faʻatonutonu le faʻamoe ina ia mafai ai ona matua o ese le malware. Ole tulaga maualalo e mafai ai ona faʻaleagaina uma mea uma i luga o le flash drive (e le mafai ona e toe faʻaleleia ma le tele o mea aoga), ma i le taimi lava e tasi, e fesoasoani e toe faʻafoʻi mai le flash drive (po o le hard drive) i le ola, lea o le toʻatele ua uma ona faʻamutaina i ai ...

O a mea aoga e mafai ona ou faʻaaogaina.

I se tulaga lautele o loʻo i ai, e sili atu nai lo le tele o mea aoga mo le maualalo-tulaga faʻatulagaina (i se faʻaopopoga, i luga o le flash drive gaosi oloa 'upega tafaʻilagi e mafai foi ona e mauaina 1-2 aoga mo le "toe faʻafouina" le masini). Ae ui i lea, e ala i le poto masani, ua ou tau ane i le faʻaiuga e sili le faʻaogaina o se tasi o nei 2 aoga:

  1. Polokalama Fuafuaga a le HP USB Disk Storage. O se faigofie, faʻapipiʻi-leai se aoga mo le faʻatulagaina o taʻavale USB-Flash (o faila nei o loʻo lagolagoina: NTFS, FAT, FAT32). Galue ma masini ala i le USB 2.0 taulaga. Atiaʻe: //www.hp.com/
  2. HDD LLF Laititi Maualalo Faiga Meafaigaluega. O se lelei aoga ma faʻapitoa eseese algorithms e mafai ai oe e faigofie ma vave faʻatulagaina (e aofia ai faʻafitauli faafitauli, o isi aoga ma Windows le mafai ona vaʻaia) HDD ma Flash kata. O le lomiga saoloto ei ai le saoasaoa tapulaa o 50 MB / s (e le taua mo flash taʻavale). O le a ou faʻaali lau faʻataʻitaʻiga i lalo ifo i lenei aoga. Nofoaga aloaia: //hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/

 

Faʻataʻitaʻiga o tulaga maualalo-tulaga (i le HDD LLF Laititi Laititi Faiga Meafaigaluega)

1. Muamua, kopi UMA Faila manaʻomia mai le USB flash drive i le komipiuta o le hard drive (o lona uiga, fai sau faaleoleo. A maeʻa ona fausiaina oe, e le mafai ona toe maua se mea mai lenei flash drive!).

2. Le isi, faʻafesoʻotaʻi le USB flash drive ma tamoe le aoga. I le faamalama muamua, filifili "Faʻaauau mo le leai" (ie faʻaauau pea ona e galue i le faʻaavanoaina lomiga).

3. E tatau ona vaʻai i se lisi o soʻotaga uma drive ma flash drive. Saili lau oe i le lisi (taulai atu i le faʻataʻitaʻiga o le mea faigaluega ma lona tele).

Fig. 9. Filifilia ose moli moli

 

4. Ona tatala lea o le LOW-LEVE FORMAT tab ma kiliki le Faʻatulagaina o lenei Masini faamau. O le polokalama o le a toe fai atu ia te oe ma lapataia oe e uiga i le soloia o mea uma i le flash drive - na o le tali i le ioe.

Fig. 10. Amata ona faʻatulagaina

 

5. Le isi, faatali seia maeʻa faatulagaga. Le taimi o le a faʻalagolago i le setete o le tisaini faʻasalalauga ma le faʻasalalauga o le polokalame (totogi galuega vave). A maeʻa le taotoga, o le lanumeamata alualu i luma pa o le a liu samasama. O lenei e mafai ona tapunia le aoga ma amata maualuga-maualuga tulaga.

Fig. 11. Ua maeʻa le faatulagaga

 

6. Ole auala faigofie ole na o le alu i le "O lenei komepiuta"(poʻo le"Lau komepiuta"), filifili le fesoʻotaʻiga flash drive i le lisi o masini ma kiliki taumatau o ia: filifili le faʻatulagaina galuega i le mataʻu i lalo lisi. I le isi, faamaoti le igoa o le flash drive ma faamaʻoti le faila faila (mo se faʻataʻitaʻiga, NTFS, aua e lagolagoina faila tele atu nai lo 4 GB. Vaʻai le Ata 12).

Fig. 12. Laʻu komipiuta / tuʻuina i totonu se moli uila

 

Na pau lava lena. A maeʻa lenei faʻagaioiga, lau moli uila (i le tele o taimi, ~ 97%) o le a amata galue e pei ona faʻamoemoe (o le tuʻusaunoaga o le taimi o le flash drive ua uma ona polokalama polokalama le fesoasoani ... ).

 

O le a le mafuaʻaga o lea mea sese, o le a le mea e tatau ona ou faia ina ia le toe i ai?

Ma le mea mulimuli, O le a ou avatua ni nai mafuaʻaga e iai ai se mea sese e fesoʻotaʻi ma tusi puipuiga (o le faʻaaogaina o fesoasoani o loʻo lisiina i lalo o le a matua faʻateleina ai le ola o lau taʻavale kiliva).

  1. Muamua, taimi uma pe a vavaeeseina se flash drive, faʻaaoga le motusia le saogalemu: taumatau kiliki i le fata i tafatafa o le uati i luga o le ata o le fesootai flash drive ma filifili - vavae ese mai le lisi. E tusa ai ma laʻu lava matauga, e toatele tagata faʻaaogaina le faia lenei. Ma i le taimi lava e tasi, o na tapunia e mafai ona faʻaleagaina ai le faila faila (mo se faʻataʻitaʻiga);
  2. Lona lua, faʻapipiʻi le antivirus i luga o le komepiuta o loʻo e galue ai ma le USB flash drive. Ioe, ou te malamalama e le mafai ona faʻapipiʻi se USB flash drive i totonu o le anti-virus PC i soo se mea - ae ina ua e sau mai se uo, le mea na e kopiina ai faila ia (mai se aʻoga aʻoga, etc.), pe a faʻafesoʻotaʻi le USB flash drive i lau PC - na ona siaki ai ;
  3. Taumafai ia aua le faapau pe togi se flash drive. Tele, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi se USB flash drive i ki, pei o se ki ki. E leai se mea faapena - ae o le tele o taimi o ki e togi i luga o le laulau (moega i autafa) i le taunuu atu i le fale (o le a leai se mea i ki, ae o le flash drive o le a lele ma taia ma latou);

 

Ou te ifo atu i le sim, afai ei ai se mea e faʻaopopo, o le a ou faʻafetai. Le laki ma le itiiti mea sese!

Pin
Send
Share
Send