Sili Tusitusiga Tusitala mo Windows

Pin
Send
Share
Send

Oa mai le aoauli

Soʻo se komipiuta e i ai ma le tasi le tusi faʻatonutonu (notepad), e masani ona faʻaogaina e tatala ai pepa i le txt format. يعني i le mea moni, o le sili ona lauiloa polokalama manaʻomia e matua tagata uma!

O le Windows XP, 7, 8 o loʻo i ai se tusi tusitusi (e faigofie ona faatonu tusitusiga e tatalaina ai txt faila). I se tulaga lautele, e foliga mai ua leai se mea, tusi ni laina i luga pe a galue e faigofie tele, ae mo se mea sili atu - o le a le aoga. I lenei mataupu ou te manaʻo e mafaufau i tusitusiga sili ona lelei faatonu o le a faigofie ona suia le polokalame le aoga.

Maualuga Tusitala Faʻatonutonu

1) Notepad ++

'Upega Tafaʻilagi: //notepad-plus-plus.org/download/v6.5.5.html

O se sili lelei faatonu, o le mea muamua pe a uma ona faʻapipiʻi Windows ou te faʻapipiʻiina. Lagolagoina, masalo (faʻamaoni e leʻo faitauina), sili atu i le limasefulu eseese faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

1. Tusitusiga: ini, log, txt, tusitusiga;

2. Upega Tafaʻilagi: html, htm, php, phtml, js, asp, aspx, css, xml;

3. Java & Pascal: java, vasega, cs, pas, inc;
4. Public Scripts sh, bsh, nsi, nsh, lua, pl, pm, py ma sili atu tele ...

 

By the way, o le polokalama code, e mafai ona faigofie ona faʻamanino e lenei faatonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e iai sau taimi e te faʻaliliu ai se tala ile PHP, e faigofie ona e mauaina le laina talafeagai ma toe suia. I se faʻaopopoga, o lenei api e mafai ona faigofie ona faʻaalia vavega (Cntrl + Space).

Ma foi, lea e foliga mai e aoga tele i tele Windows faʻaaoga. E tele taimi e i ai ni faila e matala sese: e i ai le ituaiga o encoding toilalo ma e te vaʻai ese "faʻalavelave" nai lo tusitusiga. I le Notepad ++, o nei taʻetaʻei e mafai ona faigofie ona faʻateʻaina - naʻo le filifilia o le "encoding" vaega, ona faʻaliliu lea o le mau, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le ANSI i le UTF 8 (poʻo le isi itu). Faia ma mataga mataʻutia e tatau ona mou ese.

 

E tele aoga o lenei faʻatonutonu, ae ou te manatu ina ia mafai lava ona o ese le ulu tiga e faʻavavau, o le a ma pe faʻafefea ona tatala, ia o le a naʻo le auala! Le taimi lava e faapipii le polokalama - ma galo e uiga i le faafitauli e faavavau!

 

2) Fanau

Upega Tafaʻilagi: //www.astonshell.ru/freeware/bred3/

O se faatonu lelei tele o le notepad. Ou te fautua atu e faʻaaoga pe a fai o le a le o tatalaina ituaiga, e pei o: php, css, etc. - i.e. i latou e te manaʻomia ai le malamalama i tua. Naʻo o le mea lea i totonu o lenei api ua faʻaaogaina faʻaletonu nai lo le Notepad ++ (mama i loʻu manatu).

O le toe vaega o le polokalama e maoae! E galue vave, e i ai uma filifiliga talafeagai: tatalaina faila ma faʻapalota eseese, faʻatulagaina o le aso, taimi, faʻapitoa, sailiga, suia, ma isi.

O le a aoga mo i latou uma e faʻaaogaina na o le manaʻo e faʻalautele le gafatia o se notepad masani i Windows.

I totonu o mea sese, o le a ou faamamafaina le leai o se lagolago mo le tele o laupepa, o le mafuaaga lea, afai e te galue ma le tele o pepa, e te lagona le faigata ...

 

3) AlkelPad

//akelpad.sourceforge.net/en/download.php

Se tasi o sili ona lauiloa tusitusiga faʻatonutonu. O le mea e fiafia ai e faʻalautele, ma le fesoasoani a plugins - o ana gaioiga e mafai ona faigofie ona suia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata i luga o loʻo faʻaalia ai le faʻagaioiga o le polokalame, lea e fausia i totonu o le faila faila e taʻutaʻua - Total Commander. Ui i lea, atonu i le lauiloa lauiloa o lenei api - o lenei mea moni na faia foi.

Ole mea moni: e iai le malamalamaʻaga, se setete o faʻatulagaga, sailiga ma sui, faʻaau. Pau lava le mea ou te misia o le lagolago i faʻamaumauga eseese. يعني foliga mai latou te iai i totonu o le polokalame, ae e faigofie ona fesuiaʻi ma faʻaliliu upu mai le tasi faʻatonuga i le isi - faigata ...

Le a ou le fautuaina le faapipiiina o lenei api i le Total Commander pule pe a fai e te le faʻaaogaina le "atoa" - o lona uiga e le o se mea leaga sui mo oe, ma sili atu pe a fai e te filifilia le plugin oe manaʻomia.

 

4) Lusia Suafa Tusitusiga

Upega Tafaʻilagi: //www.sublimetext.com/

Lelei, sa le mafai ona ou fesoasoani ae aofia i lenei iloiloga se tasi sili ona manaia tusitusiga tusitusiga - Sublime Tusitusiga. Muamua lava, tagata e le fiafia i moli mamanu o le a fiafia i ai - ioe, e tele tagata e fiafia i le lanu uliuli ma faʻamalamalamaina susulu o 'upu autu i le tusitusiga. Ae ui i lea, e lelei tele mo i latou e galulue ma le PHP poo le Python.

A faʻamatalaina koluma o loʻo faʻaalia i le faatonu i le itu taumatau, e mafai ona siitia oe i soʻo se vaega o le tusitusiga i soʻo se taimi! E faigofie tele pe a e teuteu se pepa mo se taimi umi ma e te manaʻomia i taimi uma e fealuaʻi ai.

Ia, e uiga i le lagolago o le tele o laupepa, mamanu, suʻesuʻe ma sui - ma e le manaʻomia e fai atu. E lagolagoina i latou e lenei faatonu!

 

PS

Ua faʻaiʻu ia lenei iloiloga. I se tulaga lautele, sa i ai le faitau selau o anoanoaʻi polokalame i luga ole fesoʻotaʻiga ma sa faigata tele ona filifilia le mea talafeagai mo fautuaga. Ioe, e toʻatele o le a teteʻe, latou te fai mai o le sili ona lelei o le Vim, poʻo se tusi masani i Windows. Ae o le sini o le pou, e le o le finau, ae o le fautuaina o tusitusiga sili ona lelei, ae o nei faatonu o se tasi o sili sili ona lelei, o aʻu ma le selau ma afe o afe o tagata e faʻaaogaina nei oloa e leai se masalosalo!

Mea sili!

Pin
Send
Share
Send