O a ni polokalame e manaʻomia pe a uma ona tuʻu le Windows

Pin
Send
Share
Send

Le aso lelei! A maeʻa ona e faʻatulagaina Windows, e mautinoa lava e te manaʻomia ni polokalame e fofo ai le tele o galuega masani: teu faila i totonu o faʻamaumauga, faʻalogo i se pese, matamata se vitio, faia se pepa, ma isi mea. ma taua, a aunoa ma lea, masalo, sili atu nai lo le tasi komupiuta e i ai le Windows e le atoatoa. Uma sootaga i totonu o le tusiga taitai atu i tulaga aloaia nofoaga e mafai ona faigofie download le talafeagai aoga (polokalama). Ou te faamoemoe o le a aoga le tele mo le lautele o tagata e faaaogaina.

Ma o lea, tatou amata.

 

1. Aneti

O le mea muamua e te manaʻomia e faʻapipiʻi ina ua uma ona faʻatulaga Windows (seti tulaga faigofie, faʻafesoʻotaʻi masini, faʻapipiʻi avetaavale, ma isi) o se polokalama antivirus. A aunoa ma lea, isi faʻapipiʻi o eseese polokalama o loʻo tumu i le mea moni e mafai ona e pikiina se ituaiga o siama ma e mafai ona e tatau foi maua toe toe pupuni Windows. Soʻotaga i tagata taʻutaʻua sili ona lauiloa, e mafai ona e vaʻavaʻai i totonu o lenei tusitusiga - Antiviruses (mo PC fale).

 

2. Faʻatonu

O lenei afifi e manaʻomia faapitoa mo tagata uma e fiafia i taʻaloga. Ui i lea, afai e te faʻapipiʻiina Windows 7, faʻapipiʻi laʻititi DirectX e le aoga.

I le ala, e uiga DirectX, ou te i ai se isi tusitusiga i luga o laʻu blog (o loʻo i ai le tele o faʻaaliga ma fesoʻotaʻiga i le aloaia Microsoft website): //pcpro100.info/directx/

 

3. Ava

O polokalame ia e manaʻomia e fausia ma aumaia faʻamaumauga. O le mea moni o le tele o isi polokalame o loʻo tufatufaina i luga o fesoʻotaʻiga i le ituaiga o faila teu (faʻamaumauga): zip, rar, 7z, etc. O lea la, e suʻe ma faapipii soʻo se polokalame, e tatau ona e maua se faʻapipiʻi, ona O le Windows lava ia e le mafai ona faitau faʻamatalaga mai le tele o ituaiga o faʻamaumauga. Sili ona lauiloa archivers:

WinRar o se aoga talafeagai ma vave. Lagolagoina le tele o le sili ona lauiloa foliga. O se tasi o polokalame pito sili ona lelei o lona ituaiga.

WinZip - i se tasi taimi o se tasi o sili sili ona lelei. I se aotelega, o le talafatu archiver. Faigofie tele pe a e faʻatonutonuina Rusia.

7z - o lenei archiver faʻamalosiina faila e sili atu nai lo WinRar. E lagolagoina foi le tele o foliga, talafeagai, ma le lagolago mo le gagana Rusia.

 

4. Vitio ma leo faʻailo

O le mea sili lea e taua mo musika uma ma e fiafia tele i tifaga. A aunoa ma latou, o le tele o faʻasalalauga faila o le a le tatalaina mo oe (sili atu, o le a tatalaina, ae o le a leai se leo, pe o le a leai se vitio: na o le pupuni uliuli).

O se tasi o pusa sili ona lelei e lagolagoina uma ituaiga faila lauiloa lauiloa i aso nei: AVI, MKV, MP4, FLV, MPEG, MOV, TS, M2TS, WMV, RM, RMVB, OGM, WebM, ma isi o le K-Lite Codec Pack .

Ou te fautuaina oe faitau le tusitusiga - codecs mo Windows 7, 8.

 

5. Musika taʻaʻalo, mau ata.

I se tulaga lautele, pe a uma ona faʻapipiʻi le codec seti (fautuaina i luga), o le a ia te oe se video player pei o le Media Player. I le mataupu faavae, o le a sili atu nai lo le lava, aemaise lava ile faʻatasiga ma le tulaga masani Windows Media Player.

O se fesoʻotaʻiga i se auiliiliga faʻamatalaga (faʻatasi ma fesoʻotaʻiga download) - o tagata sili ona lelei mo Windows: 7, 8, 10.

Ou te fautua atu ile matua mataala i ni polokalame:

1) KMPlayer o se sili sili ona lelei ma vave vitio faila faila. I le ala, afai e te le i ai ni codecs faʻapipiʻi, e mafai foi ona tatalaina se lelei afa o le sili ona lauiloa faʻatusa e aunoa ma latou!

2) WinAmp o le polokalama e sili ona lauiloa mo le faʻalogo i musika ma leo faila. E galue faʻavave, e i ai le lagolago mo le gagana Rusia, se faaputuga o ufiufi, se faʻapitoa, etc.

3) Aimp - Le tauvaga autu i WinAmp. E i ai foʻi tomai tutusa. E mafai ona faʻapipiʻi uma le tasi ma le isi, pe a uma ona faʻataʻitaʻi o le a taulai i le mea e te fiafia i ai.

 

6. Faʻasalalau tusi, polokalame mo le faia o faʻamatalaga, ma isi.

O se tasi o ofisa e sili ona lauiloa e mafai ona foia uma nei mea o Microsoft Office. Ae o loʻo ia te ia foʻi le tauvaga saoloto ...

OpenOffice o se sili sui sui filifiliga e mafai ai oe e fatuina laulau, faʻamatalaga, siata, tusitusiga pepa. E le gata i lea, e lagolagoina ma tatala uma pepa mai le Microsoft Office.

7. Polokalama mo le faitauina PDF, DJVU

I lenei taimi, ua uma ona ou tusia nai lo le tasi tusitusiga. Lea ou te tuʻuina atu fesoʻotaʻiga naʻo pou sili, o fea o le ae mauaina ai se faʻamatalaga o polokalame, o fesoʻotaʻiga e download ai, faʻapea foʻi ma iloiloga ma fautuaga.

//pcpro100.info/pdf/ - polokalama sili ona lauiloa mo le tatalaina ma le teuteuina o faila PDF.

//pcpro100.info/djvu/ - polokalame mo le faʻatonutonuina ma le faitauina o DJVU faila.

 

8. Polokalama

A maeʻa ona faʻamalama Windows, o le a iai sau fesoʻotaʻiga lelei tele - Internet Explorer. E lava le amata ma le, ae toatele e agai atu i sili talafeagai ma vave filifiliga.

//pcpro100.info/luchshie-brauzeryi-2016/ - tusitusiga e uiga i le filifilia o se browser. E tusa o le 10 o polokalame sili ona lelei mo Windows 7, 8 o loʻo faʻaalia.

Google Chrome o se tasi o saosaoa browser! E faia i le sitaili o minimalism, o lea e le aveina oe i mea le aoga ma le le talafeagai, i le taimi lava e tasi e fai si fetuutuunai ma e tele naʻua laʻasaga.

Firefox - o se masini suʻesuʻe ia na tele ai le tele o faʻaopoopoga na faʻamatuʻuina atu, ma faʻatagaina oe e liua i se mea! Ui i lea, galue e tutusa lava le vave, seia tautau ma le luasefulu ese plugins.

Opera - se numera tele o faʻatulagaina ma foliga. Ua leva ona faʻamautuina browser e faʻaaogaina e le faitau miliona o tagata i luga o le upega tafailagi.

 

9. Polokalame tetele

E i ai saʻu tusitusiga eseese i le torrent client i laʻu blog, ou te fautua atu ia e faitau i ai (o loʻo iai foi fesoʻotaʻiga i luga o upega tafailagi aloaia o polokalame): //pcpro100.info/utorrent-analogi-dow-torrent/. I le ala, ou te fautua e aua nei nofo i Utorrent na o ia, e tele analog e mafai ona maua se ulu amata!

 

10. Skype ma isi avefeau

Skype o se polokalama sili ona lauiloa mo le talanoa i le va o le lua (tolu pe sili atu) PC fesoʻotaʻi i le Initaneti. O le mea moni, o le Initaneti telefoni e mafai ai ona e faʻatulaga atoa fonotaga! E le gata i lea, e faʻatagaina oe e lafoa e le gata leo, ae faʻapea foʻi se ata vitio pe a faʻapipiʻi se webcam i luga o le komupiuta. Ae a, afai ua sauaina oe e faʻasalalauga, ou te fautua atu ia e faitauina le tala faʻapitoa polokaina faʻasalalauga i Skype.

ICQ o se sili lauiloa lauiloa tusitusiga faʻasalalauga polokalama. Faatagaina oe e auina atu e le tasi le isi tusa faila.

 

11. Polokalama mo le fausiaina ma le faitauina o ata

A uma ona e siiina mai le disk disk, e tatau ona e tatalaina. O lea la, o nei polokalame e fautuaina ina ua maeʻa faʻapipiʻi Windows.

Daemon Tools o se sili aoga aoga e mafai ai ona e tatalaina le sili ona masani tisiki ata.

Ava 120% - faʻatagaina oe e le gata faitau, ae faʻapea foi ona fatuina oe lava tisiketi ata.

 

12. Polokalama mo le susunuina o sipaka

Ole a manaʻomia e tagata uma ona faʻaaogaina CD burner. Afai o loʻo iai sau Windows XP poʻo le 7, o lona uiga ua i ai le latou tisaina polokalama faʻapipiʻi fausia i totonu e le masani, e ui lava e le faigofie. Ou te fautuaina le taumafai nisi o polokalame lisi atu i lalo.

Nero o se tasi o sili sili afifi mo susunuina tisiketi, e oo lava musuia le tele o se polokalama ...

CDBurnerXP - o le faʻafeagai o Nero, faʻatagaina oe e puʻeina discs o foliga eseese, ao le polokalame aveina itiiti avanoa i luga o lau hard drive ma e leai se totogi.

 

Pau lava lena mo le aso. Ou te manatu o polokalame o loʻo lisiina i totonu o le tusitusiga ua faʻapipiʻiina i luga o mea toetoe uma lua fale komepiuta ma komepiuta. O lea, faʻaaoga faʻamalosi!

Uma le sili sili!

Pin
Send
Share
Send