Faʻafefea ona faʻafualoa le laupepa lapisi ola: fesoasoani lelei

Pin
Send
Share
Send

E faʻapea e le au gaosi oloa le komepiuta o komipiuta a le komepiuta ma mea e faʻaaogaina, ma o lo latou olaga tautua e 2 tausaga (mai le 300 i le 800 totogi / tuʻuga faʻatulagaina), lea e laititi lava nai lo le ola tautua o le laptop lava ia. O le a le mea e mafai ona aʻafia ai le ola paʻu ma pe faʻapefea ona faʻalauteleina lana auaunaga olaga o loʻo faʻamatala i lalo.

Le mea e fai ina ia umi le umi le maa

O komepiuta komepiuta fou e lua ituaiga autu o maa:

  • Li-ion (lithium-ion);
  • Li-Pol (lithium polymer).

O aso nei laupepa faʻaaogaina faʻaaogaina lithium-ion poʻo le lithium-polymer bat

Uma ituaiga ituaiga o maa ei ai le tutusa mataupu faavae o eletise faʻaputuputu faʻaputuputu - se faʻatulagaina o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se mea alumini alumini, anode i luga o le 'apamemea tasi, ma i le va o latou o loo i ai se matala eseese separated i se electrolyte. O loʻo faʻaaogaina le maʻa e pei o le eletise eletise e faʻaalu ai le pala o le lithium, ma e faʻaopopoina ai lo latou ola galue.

O le faʻafitauli tele o nei maa o loʻo i ai i latou i le "matutua" ma faʻasolosolo ona mou ese atu latou gafatia faʻasao. O lenei faiga e faʻavaveina e:

  • maa vevela (vevela luga 60 ºC e taua);
  • loloto lafoai (i maa e aofia ai se faaputuga o apa o le ituaiga 18650, o le matua maualalo voltage o le 2.5 V ma lalo);
  • fafaga;
  • electrolyte freezing (pe a paʻu lona vevela i lalo ifo o le minus faʻailoga).

A o le tau / faʻamalolo taʻamilosaga, ua fautuaina e le au atamamai ia aua le faʻatagaina le faʻamama atoatoa faʻamalolo, o lona uiga, toe faʻatumu le komepiuta a le faʻaaliga faʻaali o le paʻu faʻaalia se faʻailoga o 20-30%. Lenei o le a faʻaopopoina le numera o le totogi / lafoaia taamilosaga e tusa ma le 1.5 taimi, a maeʻa, o le a amata ona leiloa le malosi o le maa.

E le fautuaina le faʻamamaina atoa o le maʻa.

Faʻapea foi, ina ia faʻaopopo le punaoa, e tatau ona e tausisi i fautuaga nei:

  1. Afai o le komepiuta e faʻaaogaina tele ile tulaga le tumau, e tatau ona molia le paʻu i le 75-80%, vavaeeseina ma teu eseʻese i le potu vevela (10-20 ºC e lelei).
  2. A maeʻa ona maeʻa lelei le maʻa, faʻatumu loa le vave. Teuina umi taimi o se faʻateʻa paʻu tele faʻaititia lona malosi, ma i nisi tulaga o le faʻataʻitaʻia atoa i le polokaina o le pulea - i lenei tulaga, o le maa o le a le atoatoa mana.
  3. Le itiiti ifo i le faʻatasi uma 3-5 masina, e tatau ona faʻamutaina atoatoa le maʻa ma vave faʻatumu i luga i le 100% - e manaʻomia lea e faʻasaʻo ai le laupapa laupapa.
  4. A fafagaina le maa, aua le tamoe faʻapitoa talosaga, ina ia aua neʻi faʻailoaina le maa i le ovaʻe.
  5. Aua le faʻatonuina le maʻa i le maualalo o le tau faʻamafanafana - pe a alu i se potu mafanafana, o le voltage i luga o le mea e faʻaaogaina atoa le paʻu o le a siʻitia i le 5-20%, o le mea e toe fafagaina.

Ae faʻatasi ai ma nei mea uma, o maa taʻitasi e iai le fausia-in controller. O lona galuega o le puipuia lea o se paʻu pe faʻaopopoga i tulaga ogaoga i tulaga ogaoga, fetuʻutuʻunaʻi o le tau i le taimi nei (ia puipuia le soona vevela), faʻavasega o "pusa". Ma e le tatau ona faʻalavelave i tulafono o loʻo i luga - o loʻo faia e le komipiuta komipiuta lava le tele o nuances, ina ia mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o ia meafaigaluega faigofie mo le tagata faʻatau.

Pin
Send
Share
Send