Linux pusi faataitaiga

Pin
Send
Share
Send

O loʻo faʻaaogaina polokalame e tele i le Linux e faʻaaogaina ai le aoga, o le fegalegaleaiga ma faʻatinoina e ala i le ulufale atu i tulafono talafeagai i "Tigaina" ma ni finauga eseese. Faʻafetai i lea mea, e mafai e le tagata faʻaaoga mea uma e mafai e pulea le OS lava ia, faʻamasinoga eseese ma avanoa faila. O se tasi o le au taʻutaʻua 'au o pusi, ma e tautua e galulue ma anotusi o faila o faʻamatalaga eseese. Ma le isi, matou te fia faʻataʻitaʻia nisi o faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o lenei poloaʻiga e faʻaaogaina faigofie tusitusiga tusitusiga.

Faʻaaogaina le pusi tulafono i Linux

O le au o loʻo mafaufauina i aso nei e avanoa mo tufatufa uma e faʻavae i luga o le kernel Linux, ma i soʻo se mea e foliga tutusa. Ona o lenei, le faʻapotopotoga e faʻaaoga e le talafeagai. O aso nei faʻataʻitaʻiga o le a faʻatinoina i luga o se komupiuta o loʻo faʻaaogaina le Ubuntu 18.04, ma e tatau lava ona e faʻamasani i finauga ma le faʻavae o a latou gaioiga.

Sauniuniga Gaoioiga

Muamua, ou te manaʻo e faʻaavanoa se taimi ile uluaʻi gaioiga, talu ai e le o tagata uma e masani ma le faʻavae o le mea faʻamalieina. O le mea moni o le a e tatalaina se faila, e tatau ona e faʻapitoa mai le auala saʻo i ai, pe amata le faʻatonuga, ua tuʻusaʻo i le faʻasinomaga lava ia e ala i "Tigaina". O le mea lea, matou te fautua atu ia muamua iloiloina lenei taʻiala:

  1. Tamoʻe le faila pule ma alu i le faila o loʻo teu ai faila taua.
  2. Taumatau-kiliki i se tasi oi latou ma filifili Meatotino.
  3. I le laupepa "Faavae" faitau matua faila faila. Manatua lenei ala, aua o le a aoga i se taimi mulimuli ane.
  4. Tamoe "Tigaina" auala mai i le lisi poʻo faʻatasiga ki Ctrl + Alt + T.
  5. Tusi se poloaigacd / fale / tagata faʻaaoga / failale mea tagata faʻaaogaina - Igoa ole igoa, ma faila - le faila o loʻo teu ai mea. O le tulafono faatonu e nafa ma gaoioi i luga o le ala.cd.

O lenei auala e faia ai le fesuiaʻiga i se mea faʻapitoa faʻasalalauga e ala i le faʻamafanafanaina masani. O isi gaioiga o le a faia foi e ala i lenei faila.

Vaai Initaneti

O se tasi o galuega taua a lenei faʻatonuga o le vaʻaia o mea i totonu o faila eseese. O faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia i laina eseese i "Tigaina", ma le talosaga pusi foliga faapenei:

  1. I le console, ulufalepusi testfilele mea faʻamaoniga - le igoa o le faila manaʻo, ma fetaomi le ki Ulufale.
  2. Vaʻai i mea faʻavae.
  3. E mafai ona e tatalaina ni faila se tasi ile taimi nei, mo lenei e te manaʻomia e taʻu uma o latou igoa, mo se faʻataʻitaʻiga,pusi testfile molimau.
  4. O laina o le a tuʻufaʻatasia ma faʻaalia o se tasi unite.

O le ala lea ua aoga ai pusi e aunoa ma le faʻaogaina o faʻaupuga maua ai. Afai e te naʻo i totonu "Tigaina"pusi, ona e maua lea o se ituaiga o console notebook ma le tomai e faʻamaumau ai le aofaʻiga o fuainumera laina ma sefe i latou i le kiliki i luga Ctrl + aso faʻa.

Laina numera

O lenei ia tatou tago i le 'au fesili i le faʻaaogaina o finauga eseese. Oe tatau ona amata i le laina numera, ma o lenei e tali atu-e.

  1. I le faamafanafana tusipusi -b testfilele mea faʻamaoniga - igoa o le mea manaʻo.
  2. A e te vaʻai, o laina le-leai-avanoa o loʻo faitauina.
  3. E mafai ona e faʻaogaina lenei finauga ma le faʻatinoina o ni faila, pei ona faʻaalia i luga. I lenei tulaga, o le numera e alu pea.
  4. A e manaʻo e faitau laina uma, e aofia ai laina gaogao, e tatau ona e faʻaogaina le finauga-o le mea, ma o le 'au e faia le pepa:pusi -n testfile.

Aveese faʻapipiʻi laina avanoa

E tupu i le tasi pepa e tele laina gaogao na tutupu i soʻo se auala. E le faigofie i taimi uma le tapeina i latou e ala i le faatonu, o lea la e mafai foi ona e maua le faatonuga pusiala i le faʻaogaina o le finauga-e. Ona fai lea o le laina ile fomupusi -s testfile(lisi o ni faila e avanoa).

Faaopopo le $ saini

Faailoga $ i luga o le laina faʻatonu o Linux faʻagaoioiga faiga o lona uiga o le faʻatonuga ulufale atu i lalo o le a faatino e avea ai ma sui o le masani tagata faʻaaoga, e aunoa ma le faʻatagaina o aia tatau aa. O nisi taimi e tatau ai e faʻaopopo sea ituaiga i le iʻuga o laina uma o se faila, ma mo lenei e tatau ona faʻaaoga le finauga-E. O le iʻugapusi -E testfile(tusi E tatau i le mataʻitusi taʻiala).

Tuu faatasi ni faila se tasi i le fou

Pusi faʻatagaina oe e vave ma faigofie tuʻufaʻatasia mea faitino i totonu o le tasi mea fou, o le a teuina i le tutusa faila mai le mea o loʻo faia uma gaioiga. E tatau ona e faia mea nei:

  1. I le faamafanafana tusipusi testfile testfile1> testfile2(Aofai o suafa muamua > atonu e le faatapulaaina). A uma ulufale, kiliki i luga Ulufale.
  2. Tatala le faʻatonuga e ala i le faila pule ma tamoe se faila fou.
  3. O lo o mafai ona vaʻaia o loʻo iai laina uma mai i faʻamaumauga uma.

O nai faʻamatalaga laiti e faʻaaoga, ae e tatau ona taʻua:

  • -v- o le a faʻaali atu le lomiga o le aoga aoga e fesiligia;
  • -h- faʻaalia le fesoasoani i faʻamatalaga autu;
  • -T- Faʻaopopo se faʻaaliga faʻaali pei o amio ^ I.

Na e fa' masani i le faʻatonutonuina o laupepa faʻamaumauga, lea e mafai ona aoga mo le tuʻufaʻatasia o tusitusiga poʻo le faʻatulagaina faila. Peitai, pe a fai e te fiafia i le fausiaina o ni mea fou, matou te fautuaina oe e faʻasino i la matou isi tusitusiga i le fesoʻotaʻiga lenei.

Faitau atili: Fausia ma tape faila ile Linux

I se faʻaopopoga, i Linux faʻagaoioiga sisitema o loʻo i ai pea se numera tele o taʻutaʻua ma masani faʻaaogaina faʻatonuga; aoao atili e uiga ia i latou i se isi tusitusiga i lalo ifo.

Vaʻai foi: E masani ona faʻaaoga Poloaiga i le Linux Terminal

O lenei ua e iloa e uiga i le faʻatonuga faʻatonuga pusi soʻo se mea e mafai ona aoga peʻa galue i totonu "Tigaina". E leai se mea faigata i le fegalegaleai ma ia; o le mea autu o le tausisi i le syntax ma uiga lisi.

Pin
Send
Share
Send