Le faʻagaioiga ua faʻaleaogaina ona o tapulaʻa faʻamalosia i luga o lenei komepiuta - pe faʻafefea ona faʻalelei?

Pin
Send
Share
Send

Afai, a amata ai le panel faʻatonutonu pe naʻo se polokalame i le Windows 10, 8.1 poʻo le Windows 7, ua e maua le feau "O le taotoga na faʻaleaogaina ona o faʻatapulaʻaina o lenei komipiuta. Faʻafesoʻotaʻi lau pule o le system" (O loʻo i ai foi le filifiliga "O le taotoga na faʻaleaogaina ona o le tapulaʻa o le komipiuta. "), e foliga mai, e mafai ona faʻavasega faiga faʻavae mo elemene faʻapitoa i ni auala: e le tau faia e le pule lenei, o nisi polokalama e ono mafua ai.

Lenei faʻatonuga tusi faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona foia se faʻafitauli i le Windows, alu ese ma le feau "Faʻagaioia na leiloa ona o le faʻatapulaʻaina o lenei komipiuta" ma tatala le faʻalauiloaina o polokalame, control panels, lesitala faatonu ma isi elemene.

O fea e iai tapulaʻa komepiuta?

Faʻatapulaʻaina faʻamatalaga feʻau faʻaalia ai o ni faʻavae faiga faʻavae Windows na faʻatulagaina, e mafai ona faia e faʻaoga ai i le vaega o tulafono a le itulagi faatonu, lesitala faatonu, poʻo isi vaega polokalama.

I soo se tulaga, o aitema a latou lava e tusia i le resitala ki e nafa ma le lotoifale vaega o aiaiga.

O le mea lea, ina ia faʻamutaina ai le faʻatapulaʻa o loʻo i ai nei, e mafai foi ona e faʻaoga le faʻatonu o vaega o le vaega poʻo le faatonu faʻatonutonu (pe afai o le faʻatonutonuina o le lesitala ua faʻasaina e le pule, matou te taumafai e tatala ai foi).

Faʻamuta ai faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻa ma faʻapipiʻi le amataina o le faʻamasinoga, isi vaega elemene ma polokalame i le Windows

Ae e te leʻi amataina, mafaufau i le mea taua, a aunoa ma lea, e le o mafai ona maeʻa laasaga uma o loʻo taua i lalo: e tatau ona i ai lau aia tatau i le komupiuta e faia ai ni suiga talafeagai i faʻatulagaga o tulaga.

Faʻalagolago i le faʻatulagaina o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaogaina le faatonu faʻavae o le vaega a le lotoifale (faʻaavanoaina naʻo i le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7 Professional, Corporate ma Maximum) poʻo le faatonu resitala (o loʻo iai nei ile faʻasologa o le Fale) e aveese ai tapulaʻa. Afai e mafai, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le muamua metotia.

Aveesea Faʻatapulaʻaga Tapulaʻa i le Local Group Policy Editor

O le faʻaaogaina o le failautusi faʻavae o le vaega a le lotoifale, faʻaleaoga o loʻo i ai se komipiuta o le a televave ma faigofie nai lo le faʻaaogaina o le lesitala faatonu.

I le tele o mea, faʻaaoga le ala lea:

  1. Fetaomi le Win + R ki i luga o le keyboard (Win o le ki ma le Windows logo), ulufale gpedit.msc ma oomi le Enter.
  2. I le vaega o faʻatulagaina tulafono a tagatanuu o loʻo matala mai, matala le "Tagata Faʻatulagaina" - "Faʻataʻitaʻiga Faʻatulagaina" - "Uma Seti" vaega.
  3. I le itu taumatau o le faatonu, kiliki i le ulutala o le "Tulaga" koluma, o lea o le taua i totonu o le a faʻavasegaina e le tulaga o le tele faiga faʻavae, ma i latou ua faʻaliliuina o le a aliali mai i le pito i luga (e ala i le masani ai, i Windows latou uma i le "Le seti" setete), ma i totonu o latou ma - le tapulaa fuafuaina.
  4. E masani lava, o igoa o faiga faʻavae e tautala mo latou lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu ata faʻatonutonu e mafai ona ou vaʻai o le avanoa i le faʻatonutonu laupepa, e amata ai le faʻailoaina o ni Windows faʻapitoa, o le laina faʻatonu ma le lesitala faʻatonu o loʻo teena. Ia faʻaleaogaina tapulaʻa, na o le lua-kiliki i luga o nei tapulaʻa uma ma seti i "Faʻafitauli" poʻo "Le Seti", ma kiliki "OK".

E masani a, suiga faiga faavae e aoga e aunoa restart le komepiuta pe logging ese, ae o nisi o latou e ono manaomia.

Faaleaogaina tapulaa i le lesitala faatonu

O tapulaʻa foʻi e mafai ona suia i le lesitala faatonu. Muamua, siaki pe a amata: fetaomi le Win + R ki i luga o le keyboard, ulufale faʻamaoni ma oomi le Enter. Afai e amata, alu i sitepu i lalo. A e vaʻai i le feau "Lesitala faʻatonutonu ua faʻasa e le pule faʻatonu", faʻaaoga le 2e poʻo le 3 metotia mai le O le a le mea e fai pe a fai o le faʻatonutonuina o le lesitala ua faasa e le pule faʻatonu faʻatonuga.

I le resitala faatonu, o loʻo i ai ni vaega (laupepa i le itu tauagavale o le faatonu) e mafai ona setiina faʻasaina (mo lea e faʻatapulaʻa tapulaʻa i le itu taumatau), o le mea lea ua e maua ai le mea sese "O le faʻagaioiga na faʻaleaogaina ona o tapulaa o faʻagaioia i luga o lenei komipiuta":

  1. Puipuia le faʻalauiloaina o le panel faʻatonutonu
    HKEY_CURRENT_USER  SOFTWARE  Microsoft  Windows  CurrentVersion  Aiaiga 
    E manaʻomia e aveese le "NoControlPanel" faʻamasinoga pe suia lona aoga i le 0. Ina ia solo, naʻo le taumatau-kiliki i luga o le palakalafa ma filifili "Delete". Ia sui, kiliki lua le kiliki ma seti se taua fou.
  2. Ole NoFolderOptions parameter ma le taua o le 1 i le nofoaga lava lea e tasi e taofia le tatalaina o faila o filifiliga ile Explorer. E mafai ona e tape pe sui ile 0.
  3. Tapulaʻa o faʻagasologa polokalame
    HKEY_CURRENT_USER  Polokalama  Microsoft  Windows  CurrentVersion  Policies  Explorer  DisallowRun 
    I totonu o lenei vaega o le ai ai se lisi o numera numera tapulaʻa, e toatasi e faʻasa ai le faʻalauiloaina o soʻo se polokalama. Tatou aveese mea uma e manaʻomia le tatalaina.

E faapena foi, toetoe o tapulaʻa uma o loʻo i totonu o le HKEY_CURRENT_USER Polokalama Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer vaega ma ona vaega. O le tulaga masani, on Windows e leai ni subkeys, ma o tapulaʻa e le o iai pe e iai se mea e tasi "NoDriveTypeAutoRun".

E tusa lava pe le mafai ona iloa poʻo le a le faʻatapulaʻa e nafa ma le mea ma faʻamamaina uma taua, aumai faiga faʻavae i le setete e pei ona i ai i luga o le faʻamalamalamaga i luga (pe i le lautele atoa), o le tapulaa maualuga o le a mulimuli mai (pe a fai o se fale, ae le o se komepiuta komipiuta) ua faaleaogaina ona faʻatulaga lea na e faia ae leʻi faʻaaogaina ni tweakers poʻo ni mea i luga o lenei ma isi nofoaga.

Ou te faamoemoe na fesoasoani faatonuga e taulimaina le aveeseina o tapulaa. Afai e le mafai ona faʻatagaina le faʻalauiloaina o se vaega, tusi i totonu o le manatu o le a tonu le fesili ma o le a le feʻau (moni) aliali mai i le amataga. Ia manatua foi o le mafuaʻaga atonu o nisi vaega lona tolu matua aoga pulea ma avanoa faʻatapulaʻaina e mafai ona toe faʻafoʻi le faʻatulagaina i la latou tulaga manaomia.

Pin
Send
Share
Send