Microsoft Edge Browser i luga ole Windows 10

Pin
Send
Share
Send

O le Microsoft Edge o se browser fou na faʻalauiloaina i le Windows 10 ma faʻaosofia ai le fiafia o le tele o tagata faʻaaoga aua e folafola mai le saoasaoa tele (aʻo, e tusa ai ma nisi suʻega, e maualuga atu nai lo le Google Chrome ma Mozilla Firefox), lagolago mo tekinolosi o fesoʻotaʻiga faaonapo nei ma le fesoʻotaʻiga manino (i le taimi lava e tasi, O le Initaneti na sefe ai foi ile faiga, toeitiiti lava tutusa ma le mea sa iai, vaʻai le Internet Explorer ile Windows 10)

Lenei tusitusiga maua ai se vaʻaiga lautele o foliga o Microsoft Edge, ona foliga fou (aofia ai ma na aliali mai ia Aukuso 2016) e ono fiafia i ai le tagata faʻaoga, le faʻatulagaina o se isi browser ma isi tulaga o le a fesoasoani e fesuiaʻi i lona faʻaaogaina pe a manaʻo ai. I le taimi lava lea e tasi, o le a ou le tuuina atu se suʻesuʻega ia te ia: pei foi o le tele o isi tagata suʻesuʻe lauiloa, mo nisi atonu e foliga mai o mea na e manaʻomia, mo isi atonu e le talafeagai mo a latou galuega. I le taimi lava e tasi, i le iʻuga o le tusitusiga pe faʻafefea ona avea Google ma tulaga masani saili i Microsoft Edge. Vaai foi Best browser mo Windows, How to change the download folder in Edge, How to create a Microsoft Edge shortcut, How to import and export Microsoft Edge bookmarks, How to reset Microsoft Edge, How to change the default browser in Windows 10.

Faiga fou o Microsoft Edge i le Windows 10 version 1607

Faatasi ai ma le tatalaina i tua o le Windows 10 Anniversary Update i le aso Aukuso 2, 2016, Microsoft, faʻaopopo i galuega faʻaalia e pei ona taua i lalo i totonu o le tusitusiga, e lua sili atu taua ma manaʻomia vaega e tagata faʻaaoga.

Muamua o le faʻapipiʻiina o faʻaliliuga i luga o le Microsoft Edge. Faʻapipiʻi latou, alu i le seti lisi ma filifili le mea talafeagai menu

A maeʻa, e mafai ona e faʻatautaia le faʻapipiʻi o faʻalauteleina pe alu i le Windows 10 faleoloa e faʻapipiʻi ai ni mea fou.

Lona lua o mea e ono o le tab locking foliga i le Edge browser. Ina ia faʻasaʻo se laupepa, kiliki taumatau i luga o lea ma kiliki i luga o le mea e manaʻomia i le konteks menu.

Le tab o le a faʻaalia o se aikona ma o le a otometi lava ona utaina i taimi uma e te tatalaina ai le browser.

Ou te fautua atu foi ia outou mafaufau lelei i le "New Features and Tips" seti aitema (faʻailoga i luga o le muamua faʻamalama): pe a e kiliki i luga o lenei aitema o le a ave oe i se itulau lelei fuafuaina ma malamalama lelei o faʻamatalaga taua ma togafiti i le faʻaaogaina o le Microsoft Edge browser.

Faʻamatalaga

Ina ua maeʻa faalauiloa Microsoft Edge, i tulaga masani, "My News Channel" tatala (e mafai ona suia i le faʻatulagaina) ma se sailiga pa i le ogatotonu (e mafai ona e ulufale i le tuatusi tuatusi iina). Afai e te kiliki "Faʻatulagaina" i le pito i luga taumatau o le itulau, e mafai ona e filifilia tala fou mataupu e fiafia ia te oe e faʻaalia i luga o le itulau autu.

E i ai lava ni nai ki i luga ole laina o le browser: i tua ma luma, faʻafou le itulau, se faʻamau mo le galue ma le talaʻaga, bookmark, downloads ma se lisi mo le faitauina, se faʻamau mo le faʻaopopoina o tusitusiga i lima, o le "share" ma se faʻamau ki. A e alu i soʻo se itulau e faafeagai le tuatusi, o mea e aliali mai e mafai ai le "faitauga faʻatonuga", faʻapea foi ma le faʻaopopo le itulau i faʻailoga. E mafai foi ona e faʻaopopo le "Fale" i le laina lea e faʻaaoga ai tulaga e tatala ai le itulau itulau.

Le galulue ma tabs e tutusa lelei lava pei o Chromium-faavae browser (Google Chrome, Yandex Browser ma isi). I se faapuupuuga, faʻaaoga le faʻamau ki, e mafai ona e tatalaina se laupepa fou (i tulaga faʻaalia e faʻaalia ai le "nofoaga sili ona lelei" - i latou na e masani ona asia), faʻaopopo, e mafai ona e toso le tab ina ia avea ma se isi faʻamalama browser .

Fou foliga foliga

Ae ou te lei alu i le avanoa avanoa, ou te fautua atu e vaʻai i ai i mea sili ona manaia o Microsoft Edge, ina ia i le lumanaʻi o le ai ai se malamalamaaga o le, o le mea moni, o lo o faia.

Faitauga Faiga ma Lisi Faitauga

I le auala tutusa lava e pei ona i Safari mo OS X, o se auala mo le faitauga faaali mai i Microsoft Edge: pe a e tatalaina se itulau, se faamau ma se ata o se tusi foliga i le itu taumatau o lona tuatusi, i le kiliki i luga o, mea uma e le tatau ona aveese mai le itulau (faasalalauga, elemene folauga ma isi mea) ma o loʻo totoe naʻo tusitusiga, fesoʻotaʻiga ma ata e fesoʻotaʻi saʻo i ai. O se mea e sili ona talafeagai.

E mafai foi ona faʻaogaina le ala 'alo kuki Ctrl + Shift + R e mafai ai le faitauga auala. Ma e ala ile tosoina Ctrl + G e mafai ona e tatalaina se faitauga lisi o loʻo i ai mea na e te leʻi faʻaopopoina i ai, e faitau mulimuli ane.

Ina ia faʻaopopoina se itulau i le lisi faitau, kiliki le faʻailoga i le itu taumatau o le tuatusi pa, ma filifili e faaopoopo le itulau e le o oe fiafia i ai (tusi faʻailoilo), ae i lenei lisi. O lenei faʻapitoa e faigofie foʻi, ae a faʻatusatusa i le Safari pei ona taʻua i luga, e fai lava sina leaga - e le mafai ona e faitauina tala mai le faitau lisi i Microsoft Edge e aunoa ma le ulufale atu i le Initaneti.

Faasoa le faamau i le browser

O le "Share" faʻamalama ua aliali mai i le Microsoft Edge, lea e faʻatagaina ai oe ona lafo le itulau o loʻo e vaʻaia i se tasi o le lagolagoina polokalama mai le faleoloa o le Windows 10. O mea masani, nei OneNote ma Meli, ae afai e te faʻapipiʻiina talosaga aloaia Facebook, Odnoklassniki, Vkontakte, o le a latou foi i totonu o le lisi .

Talosaga o loʻo lagolagoina lenei faiga i totonu o le faleoloa ua faʻaigoaina "Faʻasoa", e pei ona i ai i le ata i lalo.

Faʻamatalaga (Fausia le Upega Tafaʻilagi)

O se tasi o mea atoatoa fou i le browser o le faia o faʻamatalaga, ae faigofie - tusia ma fatuina faʻamatalaga tuusaʻo i luga o le itulau o loʻo e vaʻavaʻaia mo le mulimuli ane lafoina i se tasi pe naʻo mo oe lava.

Le faiga o le fausiaina web faʻaaliga tatala e ala i le oomiina o le ki faʻapipiʻi ma le ata o se penitala i se sikuea.

Tusitusiga tusi, downloads, talafaasolopito

Lenei e le o le atoatoa o mea e uiga i fou foliga, ae nai lo le faʻatinoina o le ulufale atu i mea masani faʻaaoga i totonu o le browser, o loʻo faʻaalia i le ulutala. Afai e te manaʻomia lau faʻailoga, talafaasolopito (faʻapea ma lona faʻamamaina), downloads poʻo se faitauga lisi, kiliki le faʻamau ma le ata o laina e tolu.

O le a tatalaina se laupepa i le mea e mafai ai ona e vaʻai i nei mea uma, tape i latou (pe faʻaopopo se mea i le lisi), ma faʻaulufale mai tusi mai isi suʻesuʻega. A e manaʻo i ai, e mafai ona faʻasaʻo lau vaega lea i le kiliki i luga o le ata o le pine i le pito i luga taumatau.

Faatulagaga Microsoft Edge

O le faʻamau e tolu togi i le pito i luga taumatau o loo tatalaina ai se lisi o filifiliga ma faʻatulagaga, o le tele o itu e malamalama i ai e aunoa ma se faʻamatalaga. O le a ou faamatalaina na o mea e lua e ono oso ai fesili:

  • New InPrivate faamalama - tatala se browser faamalama e tutusa ma le "Incognito" auala i Chrome. A o galue i lenei faamalama, o le cache, talafaasolopito o asiasiga, kuki e le teuina.
  • Faʻamau i le mata o le aiga - faʻatagaina oe e tuʻuina le upega tafailagi i le Windows 10 Amata lisi mo se vave fesuiai i ai.

I le mea lava e tasi o le "Seti" aitema, lea e te mafaia:

  • Filifili se autu (malamalama ma le pouliuli), ma faʻaavanoa foi le fiafia i ai vaega (faʻailoga pa).
  • Seti le amataga itulau o le browser i le "Tatala ma" aitema. I le taimi lava e tasi, pe a fai e te manaʻomia se faʻapitoa o se itulau patino, filifili le mea talafeagai "Faʻapitoa itulau poʻo itulau" ma faʻailoa le tuatusi o le manaʻo le itulau itulau.
  • I le "Tatala tabs fou ma", e mafai ona faʻapitoa mai mea o le a faʻaalia i tab fou tatalaina. O le "nofoaga sili ona lelei" o nofoaga na e masani ona e asia (ma seʻia faʻaputuputu ia fuainumera, o nofoaga lauiloa i Rusia o le a faʻaalia ai iina).
  • Aveese le cache, history, kuki i le browser ("Clear browser data" aitema).
  • Seti le mau ma le sitaili mo le faiga faitau (O le a ou tusia e uiga i ai mulimuli ane).
  • Alu i filifiliga maualuluga.

I faʻaopopoga Microsoft Edge faʻatulaga, oe mafai:

  • Liliu i luga o le faʻaaliga o le home page button, ma faʻatonu foʻi le tuatusi o lenei itulau.
  • Faʻaola Popup Blocker, Adobe Flash Player, Keyboard Navigation
  • Suia pe faʻaopopo se masini sailiili e suʻe ai le tuatusi laina (aitema o le "Saili i le tuatusi pa ma"). Lalo o faʻamatalaga i luga faʻafefea ona faʻaopopo Google iinei.
  • Faamautu tulaga faalilolilo (teuina o upu faataga ma pepa faamatalaga, faaaogaina Cortana i se browser, kuki, SmartScreen, valoia itulau utaina).

Ou te fautuaina foi oe faitau i fesili ma tali e uiga i le le faalauaiteleina i Microsoft Edge i luga o le itulau aloaia //windows.microsoft.com/en-us/windows-10/edge-privacy-faq, e ono aoga.

Faʻafefea ona fai Google ile suʻesuʻega masani i le Microsoft Edge

Afai na e amataina Microsoft Edge mo le taimi muamua, ma e alu loa i le faʻatulagaina - isi tapulaʻa ma filifili ai e faʻaopopoina se sailiga masini i totonu o le "Saili i le address bar with" item, ona e le mauaina lea o se Google search engine iina (lea sa ou le maʻi e ofo ai).

Ae ui i lea, o le fofo na aliali mai e matua faigofie lava: muamua alu i le google.com, ona toe fai lea o le tulaga ma i se mea ofoofogia, Google search o le a faʻaalia i totonu o le lisi.

E ono faʻapea foi ona aoga: Faʻafefea ona toe faafoi mai le Close All Tabs talosaga ia Microsoft Edge.

Pin
Send
Share
Send