Faatulaga mataupu faalavelave faalavelave i luga o le Windows 10

Pin
Send
Share
Send

O le faagaoioiga faiga Windows 10 mai le taimi o le faʻamatuʻuina vave maua lauiloa ma o le a le umi ae sili atu isi faʻaaliga i le numera o tagata faʻaoga. Lenei ua mafua i le tele o itu, e aofia ai le mautu faia o le tele tele o taʻaloga vitio. Ae e oʻo lava ona mafaufau i lenei mea, e i ai lava tulaga, o faʻaletonu ma faʻalavelave e tupu. I le avea ai o se vaega o le tusitusiga, o le a tatou talanoa auiliili e uiga i lenei faʻafitauli ma metotia mo lona faʻamutaina.

Troubleshoot taaloga i le Windows 10

E i ai le tele o mea sese e fesoʻotaʻi ma e tusa lava pe faigofie taʻaloga mafai ona tapunia e ala i le tauʻai i le desktop. I lenei tulaga, e masani lava o le talosaga e le o aumaia ni faʻamatalaga ma se faʻamatalaga manino mo le malaga ese atu. O mataupu nei o le a tatou iloiloina i lalo. Afai e le amata amataina pe faʻaʻaalo le taʻaloga, siaki nisi mea.

Nisi faʻamatalaga:
E le amata taʻaloga ile Windows 10
Mafuaʻaga taʻaloga ono faʻaʻaisa

Mafuaʻaga 1: Tulaga manaʻoga

O le faʻafitauli sili o aso nei komepiuta taʻaloga o le maualuga maualuga faiga faʻatulagaina manaʻoga. Ma e ui lava o le Windows 10 faʻafoe faiga o loʻo lagolagoina e uma faʻaaogaina ma sili ona tuai talosaga, o lau komepiuta atonu e le lava le malosi. O nisi taʻaloga e le amataina ona o lenei mea, o isi e feliuliuaʻi, ae vaʻaia ma mea sese.

E mafai ona e foia le faʻafitauli e ala i le faʻafouina o vaega poʻo le faʻapipiʻi o se komepiuta fou. E uiga i le sili filifiliga ma le mafai e suia nisi vaega ma fou fou, matou faʻamatala i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Faʻaputuputu se komepiuta komepiuta

O le isi sili atu alualu i luma, ae taugofie filifiliga o le ao taʻaloga. I luga o le Initaneti, o loʻo tele ni tautua faʻapitoa ma ponesi eseese e faʻatagaina ai oe e faʻatautaia taʻaloga i luga o sapalai faʻatasi ai ma le lafoina o se ata vitio i se tafe faʻasologa. O le a tatou le manatu i punaoa faʻapitoa, ae e tatau ona e manatua e naʻo luga o upega tafailagi talitonuina e mafai ona e iloiloina le faiga e leai se totogi.

Vaʻai foʻi: Vaʻavaʻaia taʻaloga mo le ogatasi ma komipiuta

Mafuaʻaga 2: Vaega Ova atu

Le faʻafitauli i le soona faʻaaogaina o vaega ma, faʻapitoa, le ata vitio e sau saʻo mai le igoa muamua. Peitai, i lenei tulaga, pe a fai o loʻo fetaui lelei le ata vitio i mea e tatau ona i ai le talosaga, e aoga lava le siakiina o le faʻamaloloina o le sisitema ma, pe a mafai, faʻaleleia atili.

Ia faʻataʻitaʻi le vevela, e mafai ona e alu i se tasi o faʻapitoa polokalama. O lea ua taʻua i se isi aʻoaʻoga. O tapulaʻa mo le faʻamafanafana o vaega na taua foi iina. I le taimi lava lea e tasi, o le 70 tikeri o le faʻamafanafana o le ata faʻapipiʻi o le a lava mo le alu ese atu.

Faitau atili: Fua vevela ile komepiuta

E mafai ona e tuʻulafoaʻi le soona faʻafefeteina i luga o se komepiuta feʻaveaʻi ma le faʻamafanafana faʻapitoa pad.

Mafuaaga 3: Faigofie Hard Drive

O le faʻamaʻi faigata o se tasi o le sili ona taua vaega o le PC, nafa mo le taʻaloga faila ma le faʻamaoni o le faʻagaioia faiga. O le mafuaʻaga lena, pe a i ai ni nai faʻaletonu laiti i lona faagaoioiga, faʻaaogaina talosaga lavea, tapuni i lalo e aunoa ma ni mea sese.

Mo le auiliiliga o le malo disk o loʻo i ai se tamai aoga CrystalDiskInfo. O le taualumaga lava ia faʻamatalaina e i matou i seisi tusitusiga i luga ole laiga.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona siaki le hard drive
Faʻafefea ona togi se faʻamaʻi faigata

Mo nisi taʻaloga, o le masani HDD-drive e matua le talafeagai ona o le maualalo le faitau vave. Pau le faʻaiuga i lenei tulaga o le faʻapipiʻi a le solid-state drive (SSD).

Vaʻai foi: Filifilia se SSD mo lau komepiuta poʻo lau komepiuta

Mafuaʻaga 4: Solitulafono ma avetaavale

Le moni faafitauli mo uma lomiga o Windows o le leai o se avetaavale talafeagai lomiga. I se tulaga faapena, e tatau ona e asia le nofoaga o tagata gaosi mea o lau PC ma download le polokalama tuʻuina atu. O isi taimi e lava ia e toe faʻafou.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale ile Windows 10

Mafuaaga 5: Faʻaletonu System

I le Windows 10, o se numera tele tele o faʻalavelave faiga e mafai, e mafua ai le tafeina o talosaga, e aofia ai taʻaloga vitio. Mo faʻafitauli, faʻaaoga la matou faʻatonuga. O nisi filifiliga e manaʻomia le faʻailoaina o tagata, e mafai ona matou fesoasoani ia oe i tala.

Faʻatele: Faʻafefea ona siaki le Windows 10 mo mea sese

Mafuaaga 6: Polokalame Faʻaleaga

Faʻafitauli i le faʻagaioiga o le tino ma tagata talosaga, e aofia ai taʻaloga, e mafai ona mafua mai i siama. Ina ia siaki, faʻaaoga soʻo se polokalama e puipuia ai siama poʻo isi filifiliga e faʻamatala e matou i isi tusitusiga i luga o le tulaga. A uma ona fufulu le PC, ia mautinoa e siaki le faila a taʻaloga.

Nisi faʻamatalaga:
Faitau vave le PC mo siama e aunoa ma antivirus
Polokalama Aveesea o le Virus
Initaneti komepiuta suʻe mo siama

Mafuaaga 7: Antivirus Faʻatulagaina

Ina ua uma ona aveesea siama mai le komepiuta, o le aneti-siama polokalama mafai ona faʻaleagaina faila faila. E moni lava lenei mea pe a faʻaaogaina kopi o ata faanatura, e masani ona faʻataʻavaleina e le polokalame leaga. A faʻapea e leʻi faʻapipiʻi nisi ni mea e faʻatatau i le apalai, taumafai e tape le antivirus ma toe tuʻu mai le taʻaloga vitio. O se fofo aoga o le faʻaopopoina o se polokalama i polokalama tuusaunoaga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻamuta le antivirus i luga o le komupiuta

Mafuaaga 8: Sese i totonu o taʻaloga faila

Ona o le aafiaga o antivirus polokalame po o siama, faapea foi ma malfunλει o le malosi taavale, o nisi taaloga taʻaloga mafai ona faaleagaina. Ma afai i le leai o ni mea taua mea e le amataina le talosaga i na mea uma, ona, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o faila ma nofoaga poʻo leo e faʻaleagaina, faʻafitauli o le a foliga mai i le taimi o le taʻaloga. Ina ia faʻaitiitia na faigata, Uma sa i ai faila faila faamaoni siaki. I isi tulaga, e tatau ona e uninstall ma toe tuʻu le talosaga.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona siakiina le faʻamaoni o le taʻaloga i luga o le Steam
Faʻafefea ona aveese se taʻaloga i le Windows 10

Faaiuga

Sa matou taumafai e ufiufi uma masani masani faʻafitauli ma metotia mo le fofoina ia i totonu o le Windows 10. Aua nei galo e i ai i nisi tulaga na o se tagata taʻitoʻatasi auala e mafai ona fesoasoani. A le o lea, mulimulitai i le fautuaga, e mautinoa o le a e aveese le mafuaʻaga o faʻafitauli ma fiafia i le taʻaloga.

Pin
Send
Share
Send