E i ai ni siama i le Android, Mac OS X, Linux, ma iOS?

Pin
Send
Share
Send

Virus, trojans, ma isi ituaiga o malware o se mea matuia ma masani Windows tulaga faafitauli. E oo lava i le lata mai faʻafoe faiga Windows 8 (ma 8.1), e ui lava i le tele o puipuiga malu, oe le saogalemu mai lenei.

Ae a isi faʻagaioiga faiga? E i ai ni siama i le Apple Mac OS? I Android ma iOS feaveai masini? E mafaia ea ona faʻapipiʻi se trojan pe a fai e te faʻaaogaina le Linux? O le a ou puʻupuʻu talanoa e uiga i nei mea uma i lenei tusitusiga.

Aisea e tele ai siama i luga o le Windows?

E le o mea leaga uma e taulai atu i le Windows, ae o le tele. O se tasi o mafuaʻaga tele mo lenei mea o le lautele tufatufaina ma lauiloa o lenei faʻagaioioiga faiga, ae e le na o le pau lea o le mea. Mai le amataga o le Windows atinaʻe, o le saogalemu e le o se mea e faʻamuamua, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, i UNIX-pei faiga. Ma o taʻutaʻua taʻutaʻua uma faiga, sei vagana ai Windows, o iai UNIX o lo latou muamua.

I le taimi nei, e faʻatatau i le faʻapipiʻiina o polokalame, ua atiaʻe e Windows se faʻataʻitaʻiga uiga ese: o loʻo suʻesuʻeina polokalame i auala eseese (e masani ona le faʻatuatuaina) i luga o le Initaneti ma faʻapipiʻiina, ae o isi faʻagaoioiga o loʻo i ai a latou lava nofoaga tutotonu ma mautu le saogalemu o faleoloa o talosaga. mai i lea e faʻatino ai polokalame faʻapitoa.

Toatele o tagata e faʻapipiʻi polokalame i le Windows, tele o siama

Ioe, ua faʻaalia foi se faleoloa mea i le Windows 8 ma le 8.1, ae ui i lea, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalogo e le tagata faʻaaogaina polokalama sili ona talafeagai ma masani a le "desktop" mai isi punavai.

E i ai ni siama mo le Apple Mac OS X

E pei ona taʻua muamua, o le tele o le malware na atiaʻe mo Windows ma e le mafai ona tamoe i luga o se Mac. E ui o faʻamaʻi e sili atu ona taatele i Macs, latou i ai. O faʻamaʻi e mafai ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le Java plug-in i le browser (o le mafuaʻaga lea e le o aofia i totonu o le OS delivery lata mai nei), pe a faʻapipiʻi polokalame hacked, ma i nisi auala.

Le faʻamatalaga fou a le Mac OS X faʻaaoga le Mac App Store e faʻapipiʻi ai talosaga. Afai e manaʻomia e le tagata le polokalama, ona mafai lea ona ia mauaina i totonu o le faleoloa tusi ma ia mautinoa e le o aofia ai ni mea leaga leaga poʻo siama. E le manaʻomia le sailia o nisi auala i luga o le Initaneti.

I se faʻaopopoga, o le faʻagaioiga o loʻo faʻaaogaina e aofia ai tekinolosi e pei Gatekeeper ma XProtect, o le muamua o le mea e le faʻatagaina polokalama e le o sainia tatau ona tamoʻe i luga o le Mac, ma le lona lua o se faʻamatalaga o se antivirus, siakiina o lo o faʻaaogaina talosaga mo siama.

O le mea lea, o loʻo i ai ni siama mo Mac, ae foliga mai e tele naua nai lo mo Windows ma o le ono ono maua mai o siama e maualalo, ona o le faʻaaogaina o isi mataupu faavae pe a faʻapipiʻi polokalama.

Virus mo Android

E i ai ni siama ma le malware mo Android, faʻapea foi ma antivirus mo lenei fesoʻotaʻiga feaveaʻi. Ae ui i lea, ia manatua le mea moni o Android o se tele puipuia malupuipuia. I le tulaga faʻaletonu, e mafai na o faʻapipiʻi talosaga mai le Google Play, faʻaopopoga, o le faleoloa a latou lava suʻesuʻe polokalame mo le i ai o se siama numera (talu ai nei).

Google Play - Faleoloa Faleoloa Android

E i ai i le tagata faaaoga le malosi e faʻaleaogaina ai le faapipiiina o polokalame mai le Google Play ma faʻapipiʻi mai i latou mai isi vaega, ae a faʻapipiʻi le Android 4.2 ma luga atu, o le a ia ofoina atu ia te oe e suʻe le download polokalama poʻo le polokalama.

I tulaga lautele, afai e te le o se tasi o na tagata e faʻapipiʻi hacked talosaga mo Android, ae faʻaaoga naʻo Google Play mo lenei, ona e puipuia tele lea. I se tulaga tutusa, o Samsung, Opera, ma Amazon app faleoloa e matua saogalemu. Mafai ona e faitau atili i lenei mataupu i le tala Pe ou te manaʻomia se antivirus mo Android.

IOS masini - o iai ni siama i le iPhone ma le iPad

E sili atu ona tapunia le Apple iOS nai lo Mac OS poʻo le Android. O lea la, o le faʻaaogaina o le iPhone, iPod Touch poʻo le iPad ma le puʻeina o talosaga mai le Apple App Store, o le ono mafai ona e siiina le siama e toetoe lava leai se mea, ona o le mea moni o lenei faleʻoloa faleʻoloa e sili atu le manaʻomia i tagata atiaʻe ma o polokalame taʻitasi e siakiina ma le lima.

I le taumafanafana o le 2013, i le avea ai o se vaega o le suʻesuʻega (Georgia Institute of Technology), sa faʻaalia ai e mafai ona aloese le faʻatonutonuga o gaioiga pe a lomia se tusi talosaga i le App Store ma aofia ai ni mea leaga faʻapea i totonu. Peitai, tusa lava pe o lenei mea, vave i luga o le mauaina o se tulaga vaivai, ua i ai i Apple le mafai e aveese uma malware i masini uma o loʻo faʻaaogaina Apple iOS tagata faʻaaoga. I le ala, faapena, Microsoft ma Google mafai mamao uninstall talosaga faapipiiina mai latou faleoloa.

Malware mo Linux

E leʻo galue tele le au gaosi virus i le itu o Linux, ona o le mea moni o lenei faiga o loʻo faʻaogaina e le laititi o numera o tagata faʻaaoga. I se faʻaopopoga, o le tele o tagata Linux e sili atu le poto masani nai lo le aofaʻi o tagata e ona le komepiuta, ma o le tele o faʻalavelave feololo metotia faigofie a le aoga ma latou.

E pei lava i faiga o loʻo taʻua i luga, i le tele lava o tulaga, o le ituaiga faleoloa e faʻaaoga e faapipii polokalame i luga o le Linux - le package manager, Ubuntu Application Center (Ubuntu Software Center) ma faʻamaonia nofoaga e teu ai nei talosaga. E le aoga e faʻatino ai virus e mamanuina mo Windows i le Linux, ma e tusa lava pe e te faia lenei (i le faʻataʻitaʻiga, e te mafaia), latou te le galulue ma avea ma afaina.

Faʻapipiʻi Polokalama i Ubuntu Linux

Ae o loʻo i ai pea siama mo Linux. O le mea e sili ona faigata o le sailia ma maua i le maʻi, mo lenei, o le mea lea, e tatau ona e puʻeina le polokalame mai se malamalamaaga i luga o le '' upega tafaʻilagi (ma le ono tupu o le a iai se siama e laititi) pe talia ia e ala i le i-meli ma faʻataʻitaʻi, faʻamaonia ou faamoemoega. O lona uiga, e foliga mai o maʻi Aferika i le ogatotonu o Lusia.

Ou te manatu na mafai ona ou taliina au fesili e uiga i le i ai o siama mo tulaga eseese. Ou te faʻamanatu foʻi afai e te maua le Chromebook poʻo le tablet ma le Windows RT, o oe foʻi toetoe lava o le 100% siama-puipuia (seivagana ua e amata faʻapipiʻi Chrome uʻumi i fafo atu o le faʻamatalaga aloaia).

Vaʻai lou saogalemu.

Pin
Send
Share
Send