Galue i le Windows 8 - Vaega 1

Pin
Send
Share
Send

I le tautoulu o le 2012, o le lalolagi sili ona lauiloa o Microsoft Windows o loʻo galue mo le taimi muamua i le 15 tausaga, na matua ogaoga suiga mai fafo: nai lo le muamua Amata menu ma laulau, lea matou te iloa, na aliali mai mo le taimi muamua i le Windows 95, na faʻalauiloa e le kamupani se eseʻesega manatu. Ma, e pei ona aliali mai, o se numera o tagata faʻaaoga, ua masani e faigaluega i faʻaupuga muamua o le Windows, latou maua i latou lava i le le mautonu pe a taumafai e maua avanoa i vaega eseese o le faʻagaioiga sisitema.

E ui o nisi o elemene fou o le Microsoft Windows 8 foliga mai tupu fua (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faleoloa ma le faʻaaoga sikuea luga o le laupepa o le fale), o le tele o isi, pei o le faʻafouina o le tino poʻo nisi o faʻatonutonu o vaega o loʻo tulaga ese, e le faigofie ona maua. Ua oʻo i le tulaga e iai nisi tagata faʻaaoga, i le taimi muamua na faʻatau se komepiuta ma se faʻapipiʻiina o le Windows 8 system, e naʻo le iloa le auala e tape ai.

Mo i latou uma nei e faʻaaogaina ma mo le isi vaega o loʻo manaʻo e vave ma faigofie ona mauaina uma le lelei lilo o faʻamalama tuai, e pei ona aʻoaʻoina auiliiliina e uiga i fou foliga mai o le faʻagaioiga o le faiga ma latou faʻaaogaina, na ou filifili ai e tusi lenei tusitusiga. I le taimi nei, pe a ou tusia lenei mea, o le faʻamoemoe e le tuua aʻu o le a le gata o se tusitusiga, ae o mea e mafai ona tuʻu faʻatasia i totonu o se tusi. Seʻi tatou vaʻai, o le taimi muamua lenei ua ou faʻatino ai se mea matua manaia.

tagai foi: O mea uma i luga ole Windows 8

Liliu ma tape, login ma logout

Ina ua uma ona ki luga o le muamua komipiuta ma le faʻapipiʻi Windows 8 faiga faʻatulagaina, ma pe a fafagu le PC mai faiga moe, o le a e vaʻai i se "Lock Screen", o le a foliga mai e pei o lenei:

Pupuni 8 loka mata (kiliki e faalautele)

O le mataʻitusi lenei o loʻo faʻaalia le taimi, aso, fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga, ma mea na misia (pei o imeli e leʻi faitauina). Afai e te faʻapipiʻi le spacebar poʻo le Enter i luga o le keyboard, kiliki pe kiliki i luga o le laupepa o le komupiuta, o le a e alu e alu i totonu o le system i le taimi lava lena, pe afai o loʻo i ai ni mea e faʻaaoga i luga o le komupiuta poʻo se password e manaʻomia e ulufale ai, o le a musuia oe e filifili le teuga lalo o le ulufale, ona ulufale lea i le password, pe a manaʻomia e le system setting.

Saini i le Windows 8 (kiliki e faʻalautele)

O ese i fafo, faʻapea foi ma isi gaioiga, pei o le tapunia i lalo, moe ma le toe amataina o le komepiuta, i nofoaga e le masani ai pe a faʻatusatusa i le Windows 7. Ina ia logout, i luga o le laupepa muamua (pe a fai e te le o i ai, kiliki le faamalama Windows), kiliki e le username i le taumatau pito i luga, o se taunuuga o le lisi foliga foliga mai alu i fafo, loka komepiuta pe suia le tagata faʻaogaina tagata.

Loka ma le uli (kiliki e faʻalautele)

Loka komepiuta o lona uiga o le aofia ai o se loka lau ma le manaʻomia e ulufale i se upu faataga e faaauau ai galuega (pe afai o le upu faʻatulagaina na setiina mo le tagata faʻaaoga, a le o lea e mafai ona e ulufale e aunoa ma ia). I le taimi lava e tasi, o polokalama na faʻalauiloa mai muamua e le tapunia ma faʻaauau ona galue.

Alu i fafo o lona uiga o le faʻamutaina o polokalama uma a le taimi nei tagata faʻaaoga ma logout. I le taimi lava lea e tasi, e faʻaalia ai le laupepa loka Windows 8. Afai o loʻo e galue i pepa taua poʻo le faia foi o isi galuega e ana le mea e te manaʻo e sefe ai, fai le mea lea ae e te leʻi alu i fafo.

Tapeina o Pupuni 8 (kiliki e faalautele)

I le ina tapē, toe sii pe moe komepiuta, oe manaʻomia le fou fou o Windows 8 - vaega Manaia. Ina ia ulufale i lenei vaega ma le mana gaioiga i luga o le komupiuta, tulei le isumu mata i se tasi o itu taumatau o le mata ma kiliki i le pito i lalo "Seti" aikona i le laupepa, sosoo ai ma le "Shutdown" aikona e aliali mai. O le a musuia oe e momoli le komipiuta ile Moe faiga, Tapē pe Toe sii.

Faʻaaogaina o le home screen

O le muamua lau i totonu o le Windows 8 o le mea lea e te vaʻaia vave i le taimi o komipiuta seevae. I luga o lenei matala o loʻo i ai se tusitusiga "Amata", o le igoa o le tagata faʻaaoga i le komepiuta ma faʻamaumauga o le Windows 8 Metro application.

Pupuni 8 Amata Mata

E pei ona e vaʻaia, o le fale o le aiga e leai se mea e faia i le laupepa o lomiga muamua o le Windows faʻafoe faiga. O le mea moni, o le "Desktop" i le Windows 8 o loʻo faʻaalia o se isi talosaga. E le gata i lea, i le faʻasologa fou o loʻo i ai se tuʻuʻeseʻesega o polokalame: polokalame tuai na e masani ai o le a amata i luga o le laulau e pei ona iai muamua. O talosaga fou na faʻapitoa mo le Windows 8, e fai si eseʻeseʻesega o polokalame ma o le a faʻalauiloa mai i le laupepa muamua i le faʻavaea poʻo le "mea faʻapipiʻi", lea o le a tatou talanoa ai mulimuli ane.

Faʻafefea ona amata ma tapuni se polokalame Windows 8

O le a la le mea tatou te faia i luga o le fale ile fale? Faaoso apalai, o nisi o na, e pei o Meli, Kalena, Desktop, Tala Fou, Initaneti Explorer o lo o aofia ai ma Windows 8. Ina ia tamoe se talosaga Pupuni 8, na o le kiliki i luga o lona fola i le isumu. E masani lava, i luga o le amataga, Pupuni 8 talosaga tatala atoa mata. I le taimi lava e tasi, o le a e le vaʻai i le masani "koluse" ina ia tapunia ai le tusi talosaga.

O se tasi auala e tapunia ai le Windows 8 application

E mafai ona e toe foʻi mai i le faʻataʻitaʻiga muamua i le oomiina o le Pupuni faamau i le keyboard. E mafai foi ona "puʻeina" le faʻapolokalama faamalama i lona pito pito i luga i le ogatotonu ma le isumu ma toso i le pito i lalo o le lau. Ma oe tapuni le tusi talosaga. O le isi auala e tapunia ai le faʻaavanoaina o le Windows 8 talosaga o le faʻaliliuina lea o le isumu mata i le pito i luga tauagavale o le mata, o le a tatalaina le lisi o tamoʻe talosaga. Afai e te taumatau-kiliki i luga o le faʻailo o se tasi o ia ma filifili "Close" i le tala menu, o le a tapunia le talosaga.

Windows 8 komepiuta

O le desktop, e pei ona uma ona taʻua, o loʻo tuʻuina atu o se tutoatasi Windows 8 Metro talosaga. Ina ia amata, naʻo le kiliki i luga o le sikuea muamua ile lau, o le faʻaiuga lea o le ae vaʻai ai i le ata masani - desktop wallpaper, "Trash" ma le taskbar.

Windows 8 komepiuta

O le eseesega sili i le va o le laulau, pe o le taskbar i le Windows 8, o le leai o se Amata faamau. I le tulaga masani, e naʻo aikona i luga e vili ai le Explorer ma faʻasalalau le Internet Explorer. Lenei o se tasi o faʻafitauli sili ona fou fou i le faiga o gaioiga fou ma e tele tagata faʻaaoga latou te mananaʻo e faʻaaoga polokalama lona tolu o mea ina ia mafai ai ona toe faafoi le Amata faamau i le Windows 8.

Sei ou toe faamanatu atu ia te oe: ina ia toe foʻi ile amataga o mata Oe mafai lava ona faʻaaogaina le ki a le Windows i le keyboard, faʻapea foʻi ma le "vevela vevela" i le pito i lalo tauagavale.

Pin
Send
Share
Send