Ua foia mataupu ma le Extend Volume filifiliga i le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

A toe suiina le vaega o le komipiuta hard disk, le tagata faaaoga mafai ona fetaiaʻi ma se faʻafitauli o le mea Faʻalautele le Volume i le disk avanoa pulega meafaigaluega faamalama o le a le malosi. Sei o tatou vaʻai poʻo le a ni mafuaʻaga e mafua ai le le agavaʻa o lenei filifiliga, ma tatou iloa foʻi auala e aveʻese ai i latou i se PC ma le Windows 7.

Tagaʻi foʻi: Tisaina Pulega i le Windows 7

Mafuaʻaga o le faʻafitauli ma fofo

O le mafuaʻaga o le faʻafitauli o loʻo suʻesuʻeina i lenei tusitusiga e mafai ona avea ma itu taua e lua:

  • O le faila faila o se ituaiga o ese mai NTFS;
  • E leai se faʻapitoa o avanoa avanoa.

Sosoo ai, tatou fuafuaina le mea gaioiga e tatau ona faia i tulaga faamatalaina uma ina ia mafai ona faʻalauteleina le disk.

Metotia 1: Suia le faila faila ituaiga

Afai o le faila faiga ituaiga o le disk vasega e te manaʻo e faʻalauteleina e ese mai le NTFS (mo se faʻataʻitaʻiga, FAT), e tatau ona e faʻatulagaina e tusa ai.

Lapataiga! A o le i faia le faʻatulafonoina faiga, ia mautinoa e faʻasolo uma faila ma faila mai le vaega o loʻo e galue ai i fafo atu o faʻasalalauga poʻo i se isi voluma o le PC mea malosi. A leai, o faamatalaga uma pe a uma ona faʻatulagaina o le a le mafai ona toe suia leiloa.

  1. Kiliki Amata ma alu i le "Komepiuta".
  2. O se lisi o vaega o mea uma tisiki masini fesoʻotaʻi i lenei PC o le a tatalaina. Taumatau kiliki (RMB) i le igoa o le aofaʻi o loʻo e manaʻo e faʻalautele. Mai le mataua i lalo menu, filifili "Faatulagaina ...".
  3. I le faʻamalama e matala, tuʻuina mai tulaga i le mataʻu i lalo lisi Faila faila ia mautinoa e filifili se filifiliga "NTFS". I le lisi o faʻatulagaina metotia, e mafai ona tuʻuina se kiliki i luma o le aitema Anapogi (pei ona setiina i se tulaga faʻaletonu). Ina ia amata le faʻagasologa, fetaomi "Amata".
  4. Ina ua mavae lena, o le vavaega o le a faʻatulagaina i le manaʻomia faila faila ituaiga ma o le faʻafitauli ma le avanoa o le tusi faʻateleina filifiliga o le a faʻasaʻo.

    Lesona:
    Faiga Faigata Faigata
    Faʻafefea ona mamanuina se Windows 7 C drive

Metotia 2: Fausia Unallocated Disk Space

O le metotia faʻamatala i luga o le a le fesoasoani ia te oe e fofo le faʻafitauli ma le avanoa o le faʻatelega oloa pe a fai o lona mafuaʻaga o loʻo i le leai o se faʻapitoa avanoa i luga o le disk. O le isi itu taua o le itu lea i le snap-in faamalama. Tisaina Pule i le taumatau o le mafai ona faʻalautele le tele, ae le o le tauagavale i ai. A leai se avanoa, e te manaʻomia ona fatuina e ala i le tapeina poʻo le faʻaitiitia o le faʻaputuga o loʻo i ai nei.

Lapataiga! E tatau ona malamalama o le unallocated avanoa e le naʻo le leai o se avanoa tisiki avanoa, ae o se nofoaga e leai se saʻoloto mo soʻo se voluma faʻapitoa.

  1. Ina ia mafai ona maua avanoa unallocated ala i le soloia o se vavaega, muamua, faʻaliliu uma faʻamatalaga mai le voluma ua e fuafua e tape i se isi auala, talu ai faʻamatalaga uma i luga o le a faʻaumatia pe a maeʻa le faʻatulagaina. Ma i totonu o le faʻamalama Tisaina Pule kiliki RMB i le igoa o le voluma o loʻo tu saʻo i le itu taumatau o le tasi e te manaʻo e faʻalautele. I le lisi e aliali mai, filifili Aveese le Volume.
  2. E tatalaina se faʻatalatalanoaga pusa ma se lapataiga o faʻamaumauga uma mai le vaega na tipiina o le a le toe iai se mea e leiloa. Ae talu ai o oe ua uma ona lafoina uma faʻamatalaga i se isi auala, lagona le kiliki Ioe.
  3. A maeʻa, o le a filifilia le voluma, ma le vaega i le itu tauagavale o le ai ai le filifiliga Faʻalautele le Volume e toe malosi.

E mafai foi ona fausiaina unallocated disk avanoa e ala i le faʻamalosiina o le tusi e te manaʻo e faʻalautele. E taua tele o le faʻamalosi vaega e o le NTFS faila sisitema ituaiga, aua a leai se isi o lenei faʻatautaia o le a le aoga. A leʻo le mea lea, aʻo le i faia le faʻamalosiʻau faʻatino, ia muamua loa ona faʻaalia ala Faiga 1.

  1. Kiliki RMB i le vave Tisaina Pule i luga o le vaega oe o le a faʻalauteleina. I le lisi e matala, filifili Oomi Tom.
  2. O le aofaʻi o le a palota e iloa ai le avanoa avanoa mo faʻamalosi.
  3. I le faʻamalama e matala, i le malae taunuʻuga mo le tele o le avanoa ua fuafuaina mo faʻamalosi, e mafai ona e faʻailoaina le faʻapipiʻiina o le tele. Ae e le mafai ona sili atu nai lo le tau faʻaalia o loʻo i le fanua o avanoa avanoa. A uma ona faamaʻoti le tusi, lolomi Oomi.
  4. Le isi, amata le faʻasologa o faʻasologa, ina ua maeʻa faʻaavanoaina avanoa avanoa. Ole a fai le tulaga lea Faʻalautele le Volume o le a malosi i lenei vaega o le disk.

Ile tele o taimi, pe a feagai le tagata faʻaaoga ma se tulaga, o le filifiliga Faʻalautele le Volume le toaga ile snap Tisaina Pule, e mafai ona e foia le faʻafitauli pe e ala i le faʻatulagaina o le hard disk i le NTFS faila faiga, pe o le faia o unallocated avanoa. O le mea masani, o le auala e foia ai le faʻafitauli e tatau ona filifilia na o le talafeagai ma le mafuaʻaga na tupu ai.

Pin
Send
Share
Send