Le mea e fai pe a le galue GPS i luga o le Android

Pin
Send
Share
Send


O le tulaga galuega i luga o masini Android o se tasi o sili ona faʻaaogaina ma i manaʻoga, ma o lea faʻaluaina le lelei pe a faʻafuaseʻi ona taofi lenei filifiliga. O le mea lea, i le tatou nei tusitusiga ua tatou fia talanoa e uiga i auala e feagai ai ma lenei faʻafitauli.

Aisea GPS taofi galuega ma faʻafefea ona fai

Pei o le tele o isi faʻafitauli ma fesoʻotaʻiga modules, faʻafitauli ma GPS e mafua mai i mea faigaluega ma polokalama mafuaʻaga. O se faʻaaliga masani, o mea mulimuli e sili atu ona taatele. Hardware mafuaʻaga aofia ai:

  • matitiva lelei module;
  • se uʻamea poʻo se peiseʻivale mafiafia e puipui ai le faʻailoga;
  • le taliaina lelei i se nofoaga patino;
  • fale gaosi faaipoipoga.

Polokalama Mafuaaga o Geolocation Mataupu:

  • suiga o le nofoaga ma GPS ese;
  • E saʻo faʻamatalaga i le gps.conf system file;
  • Leaiala a le GPS.

Ia tatou agai nei i le foia le faʻafitauli.

Metotia 1: GPS malulu amata

O se tasi o mea e sili ona masani ai mafuaʻaga o faʻaletonu gaioiga i le faʻagaioiga o GPS o le fesuiaiga i se isi inisiua nofoaga ma faʻaliliu faamatalaga e tape. Mo se faʻataʻitaʻiga, na e alu i seisi atunuʻu, ae e leʻi faʻaliliu GPS. E leʻi maua se faʻamatalaga lata mai i le polokalame a le folauga, ma o le mea lea e manaʻomia ai ona toe faʻatulaga fesoʻotaʻiga ma satelite. E taʻua lenei o le amataga malulu. E faia faigofie.

  1. Tuu le potu i se avanoa avanoa. Afai e faʻaaogaina se mataupu, matou te fautuaina e aveese.
  2. Liliu le GPS i lau masini. Alu i le "Tulaga".

    I luga ole Android e oʻo atu ile 5.1 - filifili le filifiliga "Geodata" (isi filifiliga - Tulia, "Nofoaga" pe "Geo-faʻatulagaina"), o loʻo i ai i le network network block.

    I le Android 6.0-7.1.2 - tusi i le lisi o tulaga i le poloka "Faʻamatalaga a le tagata lava ia" Ma popo ile "Nofoaga".

    I masini ma le Android 8.0-8.1, alu i le "Puipuiga ma le nofoaga"alu i ai ma filifili se filifiliga "Nofoaga".

  3. I le geodata faʻatulaga poloka, i le pito i luga taumatau, o le aofia ai slider. Faʻasolo i le itu taumatau.
  4. O le masini o le a ki le GPS. Uma e tatau ona e faia o le faʻatali 15-20 minute seʻia oʻo le masini e faʻafetaui i le tulaga o satelite i lenei sone.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma le taimi faʻatulagaina, o mea faʻatonutonu uila o le a aveina i le faʻagaioiga, ma o faʻasalalauga i lau masini o le a aoga lelei.

Metotia 2: Manipile le gps.conf file (root na)

Le lelei ma le mautu o GPS faʻailoga taliaina i se Android masini mafai ona faʻaleleia atili e ala i le teuteuina o le gps.conf faila faila. Lenei la togafiti ua fautuaina mo masini e le o lafoina aloaʻia i lou atunuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, masini Pixel, Motorola, faʻamatuʻuina atu i luma o le 2016, faʻapea foi ma telefoni Saina poo Iapani mo le maketi i totonu).

I le faʻatonutonuina o le faila faila GPS, oe manaʻomia ni mea se lua: root-rights ma le faila pule ma le ulufale atu i faila faila. E sili ona faigofie le faʻaaogaina o le Root Explorer.

  1. Tamoe Ruth Explorer ma alu i le root folder o le totonu o totonu, o se aʻa foi. A manaʻomia, ave le talosaga ulufale i le faʻaaogaina o aia tatau.
  2. Alu i le faila faigai totonu / etc.
  3. Saili le faila i totonu o le faʻatonu gps.conf.

    Lapataiga! O lenei faila e misi i nisi masini Saina gaosi! Feagai ma lenei faafitauli, aua le taumafai e fatuina, a leai e te ono faalavelave i le GPS!

    Kiliki i luga ma taofi e faailoga ai. Ona faʻamau lea i togi e tolu i le pito i luga taumatau e aumaia ai le anotusi menu. I totonu, filifili "Tatala i tusitusiga faʻatonu".

    Faamaonia le maliega e faila suiga o faiga.

  4. O le faila o le a tatalaina mo toe teuteuina, o le a e vaʻai i filifiliga nei:
  5. ParakalafaNTP_SERVERE aoga le suia i tau nei:
    • Mo le Russian Federation -lofa.pool.ntp.org;
    • Mo Ukraine -ua.pool.ntp.org;
    • Mo Belarus -e.pool.ntp.org.

    Mafai foi ona e faʻaaogaina se pan-Europa servereurope.pool.ntp.org.

  6. Afai e leai se parameter a le gps.conf i lau masiniINTERMEDIATE_POStusi ia ma le tau0- Lenei o le a faʻagesegese ai le tagata e taliaina, ae o le a faia o lona faitauga sili atu sili sao.
  7. Fai tutusa ma le filifiligaMAUA LE MAFAIo le taua taua e faʻaopopoMoni. Lenei o le a faʻatagaina le faʻaaogaina o telefoni feaveaʻi mo geolocation, o le a maua ai foi se aoga aoga i luga o le sao ma le lelei o le faʻafeiloaʻiga.

    O le faʻaaogaina o le A-GPS tekonolosi e nafa foiDEFAULT_USER_PLANE = MONI, lea e tatau foi ona faaopoopo i le faila.

  8. Ina ua maeʻa uma togafiti, alu i fafo le teuteuga auala. Manatua e teu le suiga.
  9. Toe fai le masini ma siaki le faʻagaioiga o le GPS faʻaaogaina ni suʻega faʻapitoa polokalama poʻo se faʻafitauli talosaga. Geo-tulaga-tatau ona galulue lelei.

O lenei metotia e sili ona talafeagai mo masini ma MediaTek SoCs, ae e aoga tele foʻi i masini mo isi gaosi.

Faaiuga

O le aotelega, matou te maitauina o faʻafitauli GPS e seasea lava seasea, ma tele i masini i le paketi vaega. A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o se tasi o auala e lua faʻamatala o loʻo i luga e mautinoa lava fesoasoani ia te oe. Afai e le tupu lea mea, ona e masani ona feagai ma faigata masini. Ole a le mafai ona e ave ese na o oe na faafitauli, o lea ole fofo sili ona lelei o le faʻafesoʻotaʻi lea ole tautua tautua mo se fesoasoani. Afai o le tuutuuga vaitaimi mo le masini e leʻi muta, e tatau ona suia pe toe faafoi.

Pin
Send
Share
Send