Faʻatulaga le BIOS e faʻapipiʻi ai le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

Mo ni mea fou poʻo ni isi tuai o motherboards, mo se tasi mafuaʻaga, e ono tupu ai faʻafitauli i le faʻapipiʻiina o le Windows 7. O le tele lava o taimi e mafua mai i sese a BIOS faʻatulagaina e mafai ona faʻasaʻo.

BIOS Faʻatulagaina mo Windows 7

I le taimi o tulaga BIOS mo le faʻapipiʻiina o soʻo se faiga e faʻagaioia ai, e aliaʻe faigata, talu ai o faʻateuga e ono eseese mai le tasi ma le isi. Muamua e tatau ona e ulufale i le BIOS Ofisa - toe amata le komepiuta ma aʻo leʻi faia le faʻasologa o loʻo faʻailo mai le polokalama, lolomi se tasi o ki i le laina mai F2 muamua F12 pe Tapē. I se faʻaopopoga, faʻaopoopoga fesoasoani e mafai ona faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, Ctrl + F2.

Faitau atili: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i luga o le komepiuta

O isi gaioiga e faʻalagolago i ai.

AMI BIOS

Lenei o se tasi o sili ona lauiloa faʻamatalaga BIOS lea e mafai ona maua i luga o motherboards mai le ASUS, Gigabyte ma isi gaosi oloa. O le AMI faʻatonuga faatonuga mo le faʻapipiʻi o Windows 7 o loʻo mulimuli mai:

  1. A uma ona e ulufale i le BIOS Ofisa, alu i le "Seevae"o loʻo i luga o le lisi. O le fealuaʻi i le va o mea e faʻatautaia e faʻaaogaina ai le itu tauagavale ma le taumatau i luga o le keyboard Faamaoniga o le filifiliga tupu i le kiliki i luga Ulufale.
  2. O se vaega o le a tatalaina le mea e te manaʻomia e tuu ai le faʻamuamua o utaina le komepiuta mai le tasi poʻo se isi masini. I le parakalafa "1st masini meafaitino" e ala i faaletonu, o le ai ai se faigata disk ma le faagaoioia faiga. A sui le taua lea, filifili ma fetaomi Ulufale.
  3. A lisi foliga ma masini avanoa mo booting le komepiuta. Filifili le aufaasālalau o loo ia te oe le pupuni ata faʻamaumauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le ata ua tusia i le disk, ua tatau ona e filifili "CDROM".
  4. Ua maeʻa le faʻatulagaina. Ina ia sefe suiga ma tuʻu ese mai le BIOS, kiliki i luga U10 ma filifili "Ioe" i le faamalama e matala. Afai o le ki U10 e le aoga, ona saili lea o le aitema i le lisi "Faʻasao & Alu i fafo" ma filifili loa.

Ina ua uma sefe ma alu ese, o le komipiuta o le a toe amataina, o le download mai le faapipiiina ala o faasalalauga o le a amata.

Faʻailoga

O le BIOS mai lenei atinaʻe e tele lava itu e tutusa ai ma le AMI, ma o le seti faʻatonuga aʻo leʻi faʻapipiʻi le Windows 7 o mea ia:

  1. A uma ona ulufale i le BIOS, alu i le "Seevae" (i nisi ituaiga faʻalauiloa e ono valaauina "Avanoa") i le pito i luga.
  2. Ia gaoioi "CD-ROM Drive" pe "USB Drive" i le pito i luga, faʻailoga lenei aitema ma fetaomi le ki "+" seʻia o loʻo tuu le mea lea i le pito i luga.
  3. Uma le BIOS. Lenei ki U10 atonu e le aoga, o lea e alu ai "Alu i fafo" i le pito i luga menu.
  4. Filifili "Alu Ese Suiga Suiga". O le komepiuta o le a toe fai le komipiuta ma le faʻapipiʻi o le Windows 7 o le a amataina.

E le gata i lea, e leai se mea e manaʻomia ona faʻatulaga.

Phoenix BIOS

Lenei o se lomiga tuai o le BIOS, ae o loʻo faʻaogaina lava i luga o tele motherboards. Faatonuga mo le faʻatutuina o loʻo taua i lalo:

  1. O le Ofisa iinei e atagia mai e le tasi faʻaauau pea, vaevaeina i ni koluma se lua. Filifili se filifiliga "Avanoa Maualuga BIOS".
  2. Alu i le "Muamua Boot masini" ma kiliki Ulufale ia faia suiga.
  3. I le lisi e aliali mai, filifili pe "USB (igoa o le flash drive)"pe e "CDROM"pe a fai o le faʻapipiʻi e mai se tisiki.
  4. Sefe suiga ma alu ese mai le BIOS i le oomiina le ki U10. O le a faʻaali se faʻamalama i se mea e te manaʻomia ai e faʻamaonia ou faamoemoega e ala i le filifilia "I" pe ala i le oomiina o se ki faapena i le keyboard.

I lenei auala, e mafai ona e saunia lau komepiuta ma le Phoenix BIOS mo le faʻapipiʻiina o Windows.

UEFI BIOS

Lenei o le faʻafouina BIOS faʻataʻitaʻiga foliga ma nisi foliga e mafai ona maua i nisi komepiuta o onapo nei. E masani ona i ai ni faʻamatalaga ma se vaega pe atoa.

Na pau lava le leaga aʻiaʻi o lenei ituaiga o BIOS o le i ai o le tele o faʻaaliga i totonu o le faʻalapotopotoga e mafai ona matua suia ona mafua o mea manaʻomia mea e mafai ona maua i nofoaga eseese. Mafaufau e faʻatulaga le UEFI e faʻapipiʻi ai le Windows 7 i se tasi o sili ona lauiloa faʻasalalau:

  1. I le pito i luga taumatau kiliki i le ki "Alu Ese / Filifili". Afai o lau UEFI e le o le Lusia, ona mafai lea ona suia le gagana i le valaʻau o le drop-down language menu o loʻo i lalo o lenei ki.
  2. O le faʻamalama o le a tatalaina le mea e te manaʻomia ai le filifili "Faiga faʻaopopo".
  3. A alualu i luma auala e tatalaina ma le tulaga mai le tulaga BIOS lomiga na talanoaina i luga. Filifili se filifiliga Sii maio loʻo i luga o le lisi. E mafai ona e faʻaogaina le isumu e galue ai i lenei faʻamatalaga BIOS.
  4. Ma maua "Maua le Filifiliga # 1". Kiliki i luga le taua faʻasaga ia faia ni suiga.
  5. I le lisi e aliali mai, filifili se USB drive ma faʻamaumauga Windows faʻamau pe filifili "CD / DVD-ROMA".
  6. Kiliki le ki "Alu i fafo"tu i le pito i luga taumatau o le mata.
  7. O lenei filifili se filifiliga Sefe Suiga ma Setu.

E ui i le tele o sitepu, o le galulue faʻatasi ma le UEFI interface e le faigata, ma le avanoa e malepe ai se mea ma le saʻo gaioiga e maualalo ifo nai lo le tulaga masani BIOS.

I lenei auala faigofie, e mafai ona e fauina le BIOS faapipii Pupuni 7, ma moni isi uma Windows i lau komepiuta. Taumafai e mulimuli i faʻatonuga o loʻo i luga, aua afai e te lavea i nisi vaega le BIOS, o le polokalama e ono taofia le amataina.

Pin
Send
Share
Send