Faʻafefea ona e malamalama i se pepa ata vitio ua susunuina

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi o se komepiuta e matapogia, e mafai ona fesoʻotaʻi ma mea tau masini e faʻatamaʻia ai vaega poʻo faʻafitauli masani. O le asō o le a tatou faʻalogo i le card card, o lona uiga, o le a tatou faʻaalia le auala e faʻatinoina ai le faʻailogaina ina ia malamalama ai pe o le ata mea fetuunai ua susunu pe leai.

Matou te fuafuaina le leaga o le vitio card

O le ata vitio e faʻaogaina e faʻaali ai le ata i luga o le mataʻitu mata ma, e tusa ai, pe a taʻe, o lenei faʻatagata lava ia e mou ese atoa, o se vaega pe o ni mea eseese ua fausia. Ae ui i lea, o le faʻafitauli atonu e le masani ona fesoʻotaʻi ma lenei vaega taua. Sei o tatou vaʻai i lenei i nisi faʻamatalaga auiliili.

Faailoga o se motusia vitio card

E i ai le tele o faʻailoga e mafai ona e iloa ai pe o se vitio pepa ua susunuina pe leai:

  1. O le mataitu o loʻo i le tulaga galue, ae a uma ona amata le faiga, e le aliali mai le faʻaaliga. I ni ata maʻoti, e ono faʻaalia se feʻau. "Leai se faʻailoga".
  2. Vaʻai foi i ai: Aisea e alu ai le mataala aʻo alu le komipiuta

  3. Tupu mai ata, tupu eseese vaega, o lona uiga, foliga vaaia.
  4. Ina ua maeʻa faʻapipiʻi avetaʻavale, o se mea sese faʻaalia i se lanumoana mata, ma o le polokalama e le gaoia.
  5. Vaʻai foi: Mafuaaga ma fofo i le faʻafitauli o le le mafai ona faʻapipiʻi le avetaʻavale luga o le ata vitio

  6. A o siakiina le vitio pepa mo le tautua, e le o faʻaalia i soʻo se polokalama faʻaaogaina.
  7. Faitau foi:
    Siakiina o le gaioiga o le vitio pepa
    Polokalama Vitio o le Suʻega o Ata

  8. A e amata le faiga, e te lagona le leo o le BIOS. Lenei matou fautua atu e te mafaufau lelei i ai, suesue le faʻatonuga mo le motherboard poʻo le komepiuta e iloa ai le natura o le mea sese. E mafai foi oe faitau atili i lea mea i totonu o le matou tusitusiga.
  9. Faitau atili: BIOS faailo decryption

Afai o loʻo e maua se tasi pe sili atu o faʻailoga o i luga, o lona uiga o le faʻafitauli autu o loʻo taoto lea i le mea ata ata, peitaʻi, matou fautua atu ia e mafaufau lelei i isi vaega, ina ia le aofia ai le i ai o isi mea le lelei.

Siaki le siaki

O se faʻafitauli ma se pepa ata vitio e masani ona mafua mai i le leaga o se isi ituaiga, o le leai poʻo le le saʻo o soʻotaga o nisi uaea. Sei o tatou vaʻai totoʻa i lenei:

  1. Siaki le fesoʻotaʻiga ma le faʻagaioiga o le eletise sapalai. I le taimi ole faʻavae ole amataga, e tatau ona galulue le au faʻaalu faʻaopopoga ma le masini faʻaleleia. Ma le isi, ia mautinoa o loʻo faʻafesoʻotaʻi le PSU i le motherboard.
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona siakiina le gaioiga o le paoa sapalai i luga o se PC

  3. O nisi kata e i ai le malosi faʻaopopo, e tatau ona fesoʻotaʻi. E moni lava lenei mea mo tagata e ona le mamana faʻaapo nei kata ata.
  4. A maeʻa ona faʻamau le faʻamau o le amataga, o loʻo tu i luga ole vaega e tatau ona faʻaola moli.
  5. Siaki le mataitu. Le faʻailoga e nafa ma ki ma tatau ona moli i luga. Ma seisi mea, faʻalogo ile fesoʻotaʻiga. Uma uaea tatau ona faʻapipiʻi mausali i totonu manaʻomia connectors.
  6. E tatau ona faʻalogoina leo pe a fai o le faiga faʻagaoioiga seevae.

Afai o le suʻega na manuia ma e leai ni faʻafitauli na maua, o lona uiga e taoto i le susunuina-ata vitio pepa.

Toe fausia ma le toe faʻaleleia o le pepa ata

Afai o le faiga na faʻapipiʻi lata mai ma le vaitaimi vaitaimi mo se pepa faʻapitoa komipiuta poʻo komipiuta e leʻi muta, ona e tatau lea ona faʻafesoʻotaʻi le faleoloa mo toe faʻafou pe sui mo se tuutuuga mataupu. I le taimi lava e tasi, e taua le aua le tatalaina ese le pepa vitio a oe lava, a leai, o le tuutuuga o le a faaleaogaina. I tulaga i le taimi o le tuutuuga vaitaimi ua muta, e mafai ona ave le pepa i le nofoaga tutotonu, diagnostics ma toe faaleleia o le a faia iina, pe a fai o le faafitauli e mafai ona faasaʻoina. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai se auala se tasi e taumafai ai e toe faʻaleleia le lima o le mea e suia ai le tagata suia. E leai se mea faigata i lea mea, na ona mulimuli i faʻatonuga:

  1. Tatala le itu itu o le system unit ma aveese le pepa vitio.
  2. Faitau atili: Aveese le ata vitio mai le komupiuta

  3. Saunia se fasi ie poʻo le fulufulu fulufulu, susu sina mea i le ava malosi ma savali i luga o le ala fesoʻotaʻi (sooga fesoʻotaʻiga). Afai e le o iai le 'ava, ona faʻaaoga lea o se solo tamoe masani.
  4. Faapipiʻi le ata vitio i totonu o le system unit ma faʻaola le komipiuta.

Faitau atili: Faʻafesoʻotaʻi le ata vitio i le PC motherboard

O nisi taimi o le okesene ua fausia i luga o fesoʻotaʻiga o le mafuaʻaga o le leaga, o le mea lea matou te fautuaina oe e fufulu, ma afai e le maua ai ni faʻaiuga, sui le pepa pe fai le toe faaleleia.

Faitau foi:
Filifilia o le tonu ata ata mo lau komepiuta
Filifili se kata pepa mo le motherboard

Pin
Send
Share
Send