LibreOffice 6.0.3

Pin
Send
Share
Send


E pei ona outou iloa, o le muamua faʻataʻitaʻiga o se komepiuta a le tagata lava ia o se typewriter masani. Ona latou faia lea o se masini komepiuta malosi. Ma o aso nei, o se tasi o galuega sili ona faʻavae o se komepiuta o le tuʻufaʻatasia lea o tusitusiga tusitusiga, laulau, faʻaaliga ma isi mea faapena. Ile tele o taimi, ua lauiloa le afifi faʻaaoga mai le Microsoft Office mo nei faʻamoemoe. Ae e iai lona tauvaga malosi i le tagata o LibreOffice.

O lenei oloa ua amata ona faia se tulaga laʻitiiti mai le lalolagi tele. Le mea moni o le 2016 o le militeri atoa a Italia amata ona siitia atu e galulue ma le Libre Office, ua uma ona fai mai.

LibreOffice o se afifi o polokalame talosaga mo le faʻatonutonuina o tusitusiga, laulau, sauniaina faʻaaliga, faʻasaʻoina o fua, faʻapea foi ma le galulue ma faʻamaumauga. I totonu foʻi o lenei afifi o se faʻatusa ata ata faʻatonutonu. O le mafuaʻaga autu mo le lauiloa o le Libre Office, o lenei seti o polokalama polokalama e leai se totogi, ma lona aoga e le laititi ifo nai lo lena Microsoft Office. Ma ia faʻaaogaina komipiuta komepiuta e itiiti ifo nai lo lona tauva.

Fausia ma teuteuina tusitusiga tusitusiga

O le tusitusiga faatonu i lenei mataupu e taua o LibreOffice Writer. Le faʻatulagaina o pepa o loʻo galulue ai o le .odt. O se faʻamatalaga lenei a le Microsoft Word. E i ai le fanua tele e faʻatonutonuina ma fatuina tusitusiga i ni foliga eseʻese. I le pito i luga o loʻo i ai se laulau ma faʻailoga, sitaili, lanu, faamau mo le faʻaofiina o se ata, mea faʻapitoa ma isi mea. O le a le mea taua, e i ai le faʻamau e auina atu i fafo se tusitusiga i le PDF.

I luga o le pito i luga luga o 'au o faʻamau mo le suʻesuʻeina o upu poʻo ni tusitusiga i se tusitusiga, sipelaina o siaki ma mea e le lolomiina. E i ai foi aikona mo le sefe, tatalaina ma faia se pepa. I tafatafa o le PDF auina atu faamau, o loʻo i ai lolomi ma le faʻatulagaina faʻamau mo le pepa o loʻo saunia mo le lolomiina.

O lenei laupepa e fai sina ese ese lava mai le mea ua matou masani ai i le vaʻai i Microsoft Word, ae o loʻo i ai le Tusitala nai faʻamanuiaga na i lo lana tauva. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o le vai mamanuina ma sitaili filifiliga, o loʻo i ai ki mo le fausiaina o se sitaili fou ma le faʻafouina o le tusitusiga mo le sitaili filifilia. I le Microsoft Word, e masani lava ona i ai se numera tasi tulaga masani e le faigofie ona suia - e te manaʻomia e feʻaʻei i le vaomatua o tulaga. Mea uma e faia faigofie tele iinei.

O le pito i lalo o loʻo i ai foʻi elemene mo le faitauina o itulau, upu, mataʻitusi, suia le gagana, itulau tele (fua) ma isi tapulaʻa. E taua le faʻapea o loʻo i ai ni nai mea laiti i luga ma lalo laulau nai lo Microsoft Word. Fai mai le au atiae, o le Libra Office Reiter o loʻo iai mea uma e sili ona faigofie ma tatau mo le teuteuina o tusitusiga. Ma e matua faigata lava e finau ma lena. O na galuega e le o faʻaalia i nei laupepa poʻo e le o i Tusitala e le manaʻomia e tagata masani ona faʻaaogaina.

Fausia ma teuteuina laulau

Lenei ua leva ona faʻatusa le Microsoft Excel ma ua faʻaigoaina ole LibreOffice Calc. Le faʻamatalaga o loʻo galulue ai ma le .ods. Toeitiiti uma le nofoaga iinei o loʻo nofoia e le laulau uma lava e mafai ona faʻatonutonuina pe a e manaʻo ai - ia faʻaititia lapoʻa, lanu sela i lanu eseese, tuʻufaʻatasia, vaevae le tasi sela i le tele vaʻa eseese ma sili atu. Toeititi o mea uma e mafai ona faia i Excel e mafai ona faia i le Libra Office Kalk. O le tuusaunoaga, na o ni nai galuega laiti e mafai ona seasea manaʻomia.

O le pito i luga o le kulupu e tutusa lelei ma le tasi i LibreOffice Writer. Lenei, foʻi, e i ai le faʻamau e auina atu i fafo le pepa i le PDF, lolomi ma uluaʻi ata. Ae e i ai foi galuega faʻapitoa mo le galulue ma laulau. I totonu o latou o le faaofiina po o le soloia o oloa ma pou. E i ai foʻi ki e faʻavasega i le alu aʻe, ifoifo pe faʻasologa o mataʻitusi.

E i ai foi le faʻamau mo le faʻaopopoina i le siata laulau. A o mo lenei Libre Office Kalk elemene, mea uma e tupu tutusa lava i Microsoft Excel - oe mafai ona filifilia se vaega o le laulau, kiliki le "Siata" faamau ma vaʻai se aotelega siata mo koluma filifilia po o laina. E mafai foi e LibreOffice Calc ona faʻaofi se ata i totonu o le laulau. I luga o le pito i luga, e mafai ona e filifilia le puʻeina fausaga.

Faiga o se vaega taua o le galue ma laulau. Lea foi na latou iai ma ua faʻalauiloa mai i foliga tutusa i Excel. I tafatafa o le laina laina o fua o lo oi ai se galuega faʻailo, lea e mafai ai ona e vave maua vave le manaʻomia ma faʻaaoga. I le pito i lalo o le laulau faatonu faamalama o loo i ai se laulau e faaalia ai le numera o pepa, faatulagaga, fua ma isi tapulaa.

Ole faaletonu ole ole Libre Office spreadsheet processor ole faigata ole faia o sitaili sela. I Excel, o le pito i luga o loʻo i ai se faʻamau faʻapitoa mo lenei. Ile LibreOffice Calc e tatau ona e faʻaopopo seisi laupepa.

Sauniuniga Tofiga

O le faʻatusatusaina o le tala a le Microsoft Office PowerPoint, ua faʻaigoaina o le LibreOffice Impress, e mafai ai foi ona e faia ni folasaga mai se seti o ata faasolo ma musika mo latou. O le galuega faatino o loʻo .odp. O le lomiga lata mai o le Libre Office Impress e talitutusa lava ma le PowerPoint 2003 pe sili atu foi.

I luga o le pito i luga o loʻo iai ni faʻamau mo le faʻaofiina o ata, ataata, laulau ma se penitala mo lava tusiina. E mafai foi ona faʻaofi se ata, ata, musika, tusitusiga ma ni mea aoga ma sili atu. Ole fanua autu ole faʻaseʻe, pei ona i ai ile PowerPoint, e aofia ai fanua e lua - le ulutala ma le mau autu. Ma le isi, e faʻaaoga e le tagata mea uma pei ona ia finagalo i ai.

Afai i Microsoft Office PowerPoint le laupepa mo le filifilia o meaola, fesuiaiga ma faasee sitaili o loʻo i luga, ona i LibreOffice Impress latou mafai ona maua i luga o le itu. E i ai ni nai sitaili iinei, o le faʻafiafiaga e le soʻona eseese, ae o loʻo i ai pea ma ua leva ona matua lelei. E i ai foi faʻaititia filifiliga mo le suia o le faʻaseʻe. E faigofie ona faʻaavanoa mea e mafai ona puʻea ai mo le Libre Office Impress, ma e le faigofie e faʻapipiʻi ai pei o le PowerPoint. Ae ona o le leai se totogi mo le oloa, e mafai ona e taliaina.

Fausia Vailaau Ata

Lenei ua uma lava se tala faatusa o Paint, na, toe, le lomiga 2003. E galue le LibreOffice Draw ma le .odg format. O le polokalame faʻamalama lava ia e tai tutusa ma le Impress window - i le itu o loʻo i ai foi le laupepa ma faʻamau mo sitaili ma mamanu, faʻapea foi ma ata ata. I le itu tauagavale o loʻo i ai se tulaga masani mo tagata faʻatonutonu ata faʻatonutonu. O loʻo iai faʻamau mo le faʻaopopoina o foliga eseese, ataata, aikona ma se penitala mo le tusia lima. E i ai foi faʻatumu ma laina laina faʻamau.

O le lelei nai lo le faʻasologa fou o Paint o le mafai ona tusia siata laina. Vali le maua ai se vaega tuuto mo lenei. Ae o loʻo i ai se faʻatonutonu faʻapitoa i le Libra Office Drow, lea e te maua ai faʻamatalaga autu mo flowcharts. Lenei e talafeagai tele mo tagata atamamai ma i latou e fesoʻotaʻi ma flowcharts.

E faapena foi ile LibreOffice Draw o loʻo iai le tomai e galulue ai ma mea e tolu-tolu. O le isi lelei aoga o le Libre Office Drow over Paint o le mafai lea e galulue faʻatasi ma le tele o ata. Tagata faʻaaoga o Paint masani ua faamalosia e tatala le polokalame faʻalua taimi e galulue ai ma ata e lua.

Faʻatonutonu Faiga Fua

O le LibreOffice afifi ei ai se faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa talosaga apalai o Math. E galue ma .odf faila. Ae e maitauina e iai le Libra Office Mat o se fuainumera e mafai ona ulufale i le faʻaaogaina o se tulafono faʻapitoa (MathML). O lenei faʻailoga e faʻaaogaina foʻi i polokalame pei o le Latex. Mo faʻailoga faʻatusa, ua faʻaaogaina le Mathematica iinei, o lona uiga, o se faiga o algebra komepiuta, o loʻo faʻaaogaina lautele i inisinia ma matematika. Ole mea lea, o lenei mea faigaluega e sili ona aoga mo i latou e aʻafia i mea tonu faʻatatau.

O le pito i luga ole LibreOffice Math faamalama ua fai sina tulaga masani - o loʻo i ai ki mo le sefe, lolomiina, faapipiiina, faaleaogaina suiga ma sili atu. E i ai foʻi le faatetinaina ma le zoom zoom. Uma gaioiga o loʻo faʻamauina i vaega e tolu o le polokalame faʻamalama. O le muamua o na mea o loʻo iai lava muamua fuainumera. Ua vaevaeina i latou uma i vāega. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai unary / binary faʻagaioiga, gaioiga i seti, galuega tauave, ma isi mea. Lea oe manaʻomia le filifilia o le vaega manaʻomia, ona le faʻamasinoga manaʻomia ma kiliki i luga.

Ina ua mavae lena, o le fua o le a aliali mai i le vaega lona lua o le faamalama. O se ata vaʻaia faʻatonutonu lea. Ma le mea mulimuli, o le vaega lona tolu o se faʻailoga o le faatonu faʻatonutonu. O iina, e faʻaaoga ai le faʻapitoa faʻapitoa MathML. Ina ia fausia formula e te manaʻomia le faʻaogaina uma faamalama e tolu.

E taua le taʻu atu o le Microsoft Word o loʻo iai foi le fausia-in formula editor ma e faʻaaogaina foi le gagana MathML, ae le vaʻai tagata e vaʻaia lenei mea. Naʻo se faʻaaliga vaʻaia o le faʻataʻitaʻiga uma o loʻo avanoa mo latou. Ma toeititi lava tutusa i Math. Mo se lelei sili atu pe leaga, na faia le aufofoa o le Open Office faia se isi ese faʻasologa faatonu ma filifili mo tagata taʻitasi. E leai se maliega i lenei mataupu.

Fesootai ma fausia faʻamaumauga

LibreOffice Base o se fua tutusa o le Microsoft Access. Le faʻatulagaina o lenei polokalame ma le .odb. O le faʻamalama autu, e tusa ai ma tu ma aga lelei, na faia i se tulaga sili ona minimalis. E i ai ni laupepa e nafa ma le tuatusi elemene i latou lava, galuega i se faʻamatalaga faʻapitoa, faapea foi ma le anotusi o le elemene filifilia. Mo se faʻataʻitaʻiga, galuega e pei o le fausiaina i le mamanu tisaini ma faʻaaogaina se taulaitu, faʻapea foʻi ma le faia o se vaʻaiga, o loʻo avanoa mo le laulau elemene. I le Laulau laulau, i lenei mataupu, o mea i totonu o laulau i filifilia filifilia o le a faʻaalia.

E mafai foi ona fai fesili mo fomu ma faʻamatalaga ma le agavaʻa e fai e faʻaaoga ai le taulaitu ma auala mai le mamanuina. O fesili e mafai foi ona fausia i le SQL mode. O le faagasologa o le fausiaina o luga luga faʻamaumauga elemene e fai sina ese nai lo Microsoft Access. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faia se suʻega i le masaniga ata, i le polokalame faʻamalama e mafai ona e vaʻaia vave le tele o faʻavasega fanua, pei o se fanua, se alias, se laulau, vaʻaia, se faitioga, ma le tele o laufanua mo le faʻaofiina o se "OR" faʻagaioiga. E le tele na faʻatoʻa fanua i le Microsoft Access. Ae ui i lea, o le toʻatele o latou na o taimi uma e gaogao.

O le vaega pito i luga o loʻo i ai foʻi faʻamau mo le fatuina o se tusitusiga fou, sefe mai le faʻamaumauga o iai nei, fai ni laulau / fesili / lipoti ma faʻavasega. I lenei, foi, o le sili ona minimalist sitaili e tausia - na o le sili ona faavae ma talafeagai tatau aoina.

O le aoga tele o LibreOffice Base luga o le Microsoft Access o lona faigofie. O le le faʻaaogaina tagata faʻaaogaina o le a le vave malamalama i le faʻafeiloaʻiga o le Microsoft oloa. A e tatalaina le polokalame, e masani ona ia vaʻai naʻo le laulau e tasi. O isi mea uma o le a ia sailia. Ae o Avanoa o loʻo i ai ni sauniuni mamanu mo faʻamaumauga.

Le aoga

  1. Sili atu faigofie le faʻaaogaina - o le afifi e atoatoa mo tagata fou tagata faʻaaogaina.
  2. Leai se totogi ma se matala tatala - tagata atiaʻeina mafai ona fatuina a latou lava afifi faʻavae i luga o le tulaga masani Libre Office.
  3. Gagana Lusia.
  4. E galue i luga o le lautele ituaiga o faʻafoe faiga - Windows, Linux, Ubuntu, Mac OS ma isi UNIX-faʻavae faiga faʻagaoioiga.
  5. O mea laʻititi e manaʻomia e 1.5 GB o loʻo maua fua i le hard disk avanoa, 256 MB o le RAM ma le Pentium-compatible processor.

Le atoatoa

  1. E le o tele le faʻagaioiga e pei o polokalame i le Microsoft Office suite.
  2. E leai ni faʻatusatusaga o nisi talosaga o loʻo aofia i le Microsoft Office suite - mo se faʻataʻitaʻiga, OneNote (api) poʻo le Publicher mo le faʻatuina o lomiga (tamaitusi, pepa faʻapipiʻi, etc.).

Vaʻai foi: Sili Polokalama na faia tusi tusi

O le LibreOffice afifi o se sili lelei sui mo le taimi nei Microsoft Office. Ioe, o polokalame i lenei afifi e foliga faʻaitiitia ma matagofie, ma nisi galuega e le oi ai, ae o loʻo i ai uma mea e sili ona faʻavae. Mo komipiuta tuai pe vaivai, Libre Office ua na o se mea ola, aua o lenei afifi e laʻititi mea mo le faʻatulagaina o loʻo galue ai. O lenei ua tele ma sili atu tagata ua fesuiai i lenei afifi ma e le o toe umi ae mafai ona e faʻamoemoe o le LibreOffice o le a tuleia Microsoft Office mai le maketi, aua e leai se tasi e manaʻo e totogi mo se afifi matagofie.

Sii mai fua le Ofisa Libre mo le leai

Sii maia le faʻamatalaga fou mai le ofisa aloaia

Fuafua le polokalame:

★ ★ ★ ★ ★
Faʻatulagaina: 4 i fafo mai 5 (9 palota)

E tutusa polokalame ma tala:

Faʻafefea ona fai sau pepa i luga ole Libra Office O le taua o ofisa suites. LibreOffice vs OpenOffice. O fea e sili? Faʻafefea ona numera numera itulau i le Libra Office Tatalaina Ata ODG

Faasoa atu tusitusiga i luga o agafesootai:
LibreOffice o se malosi ofisa ofisa, o se lelei ma, sili atu ona taua, matua saoloto filifiliga i le taugata Microsoft Office.
★ ★ ★ ★ ★
Faʻatulagaina: 4 i fafo mai 5 (9 palota)
Faigaluega: Windows 7, 8, 8.1, 10, XP, Vista
Category: Faʻatonu Tusitala mo Windows
Atinaʻe: O le Document Foundation
Tau: leai se totogi
Tele: 213 MB
Gagana: Lusia
Lomiga: 6.0.3

Pin
Send
Share
Send