Faʻafefea ona fai se RAM disk i le Windows 10, 8 ma le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

Afai o lau komepiuta e tele naua avanoa faʻamanatuina RAM (RAM), o se vaega taua o lea e le faʻaaogaina, e mafai ona faia se RAM disk (RAMDisk, RAM Drive), i.e. A tulimatai tafailagi o le faagaoioia faiga vaaia o se tisiki masani, ae o le mea moni ua i totonu o RAM. Ole aoga tele ose mea faasee o le vave tele (vave nai lo SSD drive).

I lenei iloiloga, pe faʻafefea ona fausia se RAM disk i le Windows, o le a se mea e mafai ona faʻaaoga i ai ma nisi faʻatapulaʻa (faʻaopopoʻi lapoʻa) e te ono fetaiaʻi. Polokalame uma mo le fausiaina o se RAM disk na faʻataʻitaʻiina e aʻu i Windows 10, ae o loʻo fetaui ma le tuʻuga muamua o le OS, e oʻo atu i le 7.

O le a se mea e mafai ona aoga ai le disk disk i le RAM?

E pei ona uma ona faʻailoa mai, o le mea autu i lenei disc o le maualuga televave (e mafai ona e vaʻai i le suʻega o le iʻuga o le screenshot i lalo). O le mea lona lua o le mea mai faʻamaumauga mai le RAM tisiki otometi leiloa pe a e tape le komipiuta poʻo le komepiuta (ona e te manaʻomia le mana e teuina ai faʻamatalaga i RAM), ae ui i lea, o nisi polokalame mo le fausiaina o ni tapulaa faʻatagaina oe e alo ese lenei vaega (faʻasaoina o mea o loʻo i le disk masani pe a e tape) komepiuta ma toe faʻaoso i totonu RAM i le amataga).

O nei foliga, i le iai o le "faʻaopopo" RAM, faʻafaigofie ona faʻaaoga lelei le tisiketi i le RAM mo isi autu nei: tuʻuina o ni faila le tumau Windows i luga o ia, browser cache ma isi faʻamatalaga (matou te mauaina le faʻateleina o le saoasaoa, latou otometi tape), o nisi taimi - e tuʻu ai le faila swap (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o se polokalama e le galulue ma le le atoatoa faila swap, ae matou te le manaʻo e teuina i luga o le malosi drive poʻo SSD). E mafai ona e sau ma oe lava apalai mo se tisiketi: tuʻuina atu ni faila e manaʻomia i le na o le gaioiga.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o disk i le RAM e i ai foi mea e le atoatoa ai. O le autu autu minus na o le faʻaaogaina o RAM, lea e masani ona le ova. Ma, i le faaiuga, pe a fai o nisi polokalama e manaʻomia le tele atu manatua nai lo le mea o totoe pe a uma ona faia se disk, o le a faʻamalosia ai le faʻaogaina o le itulau faila i luga o se masani disk, o le a sili lemu.

Le polokalama saoloto sili ona lelei e fatuina se RAM disk i le Windows

Lenei o se vaʻaiga o le sili atu saoloto (poʻo shareware) polokalame mo le fausiaina o se RAM disk i le Windows, e uiga ia latou galuega faʻatino ma tapulaa.

AMD Radeon RAMDisk

O le polokalame AMD RAMDisk o se tasi o polokalama sili ona lauiloa mo le fausiaina o se disk i le RAM (leai, e le manaʻomia AMD masini e faʻapipiʻi i luga o le komupiuta pe afai e te maua se masalosalo mai le igoa), e ui lava i lona tapulaʻa autu: le lomiga saoloto o AMD RAMDisk faataga oe e fausiaina se RAM disk ma se lapoʻa e le sili atu nai lo 4 gigabytes (poʻo le 6 GB, pe a fai ua e faʻapipiʻi AMD memory).

Ae ui i lea, o le tele o taimi o lenei mea ua lava ma totoe, ma le faʻafaigofie o le faʻaaogaina ma faʻaopopoga foliga o le polokalama faʻatagaina i matou e fautua iai mo le faʻaaogaina.

O le faagasologa o le fausiaina o se RAM disk i le AMD RAMDisk e oʻo mai i lalo o laasaga faigofie nei:

  1. I le polokalame autu faamalama, faamaoti le manaomia disk tele i megabytes.
  2. Afai e manaʻo ai, siaki le "Faia TEMP Directory" aitema e fatu ai se faila mo faila le tumau i lenei disk. Ma, pe a tatau ai, faamaoti mai se sikuea igoa (Seti tisiki igoa) ma se mataitusi.
  3. Kiliki le "Amata RAMDisk" faamau.
  4. O le disk o le a fausiaina ma tietie i totonu o le polokalama. O le a faʻatulagaina foi, peitaʻi, i le taimi o le faiga faʻatulagaina, mafai e Windows ona faʻaali ai se lua o faʻamalama o loʻo taʻu mai ai e manaʻomia le tisiki e tisainiina, kiliki "Faʻamalolo" ia latou.
  5. I totonu o faʻaopopo faʻaopoopoga o le polokalame o le teuina o le RAM disk image ma lana otometi avega pe a tapunia le komipiuta ma i luga (ile "Load / Save" tab).
  6. E le gata i lea, o le polokalame, e faʻaopopo ia lava i le Windows startup, o lona faʻaletonu (faapea foi ma le tele o isi filifiliga) e avanoa i luga o le "Options" tab.

O le AMD Radeon RAMDisk e mafai ona puʻeaʻuina fua mai le laupepa aloaia (e le gata o le free version o loʻo avanoa ai) //www.radeonramdisk.com/software_downloads.php

O se polokalame tutusa e pei o le a ou le mafaufauina eseese, Dataram RamDisk. O faʻasoa atu foʻi le shareware, ae o le faʻatapulaʻaina mo le laupepa fua o le 1 GB. Ile taimi lava e tasi, o Dataram o le na te faia le AMD RAMDisk (e faʻamatala mai ai foliga tutusa o nei polokalama). Peitai, afai e te fiafia i ai, e mafai ona faʻataʻitaʻiina lenei filifiliga, e avanoa iinei //memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk

Softperfect RAM Tisiki

O le Softperfect RAM Disk e naʻo le pau lea o le polokalame e totogi i lenei iloiloga (e galue mo le 30 aso e leai se totogi), ae na ou filifili e tuʻu ai ile lisi, aua e naʻo le pau le polokalame mo le fausiaina ole RAM disk i le Lusia.

I le muamua 30 aso, e leai ni faʻatapulaʻa o le tele o le disk, faʻapea foi ma le latou numera (e mafai ona e faia e sili atu ma le tasi disk), pe i ai na faʻatapulaʻaina e le aofaʻi o avanoa RAM ma maua fua taʻavale.

Ina ia faia RAM Disk i se polokalame mai le Softperfect, faʻaaoga auala faigofie nei:

  1. Kiliki le faʻamau faamau.
  2. Seti le faʻatapulaʻa o lau RAM disk, pe a e manaʻo ai, e mafai ona e faʻapipiʻi ai ona anotusi mai le ata, faia se seti o tuʻufaʻatasia i luga o le disk, faʻamaoti le faila faila, ma faia foi ia iloa e Windows e pei o se aveina.
  3. Afai e te manaʻomia le faʻamaumauga e sefe ma sapalai otometi, ona taʻu faʻapitoa lea i le ala "Ala i le faila faila" o loʻo teuina ai ia faʻamatalaga, ona faʻagaioi lea o le pusa "Save Save".
  4. Kiliki le OK. O le RAM o le a faia.
  5. Afai e te manaʻo i ai, e mafai ona faʻaopopo faʻaopopo isi tisiki, faʻapea foi ma le faʻaliliuina o le faila ma faila le tumau i le tisiki tuusao i le polokalame polokalama (i le "Meafaigaluega" aitema aitema), mo le polokalame muamua ma isi na mulimuli ane, oe manaʻomia le alu i le Windows faʻatulagaina suiga tulaga.

E mafai ona e siiina Softperfect RAM Disk mai le ofisa aloaia //www.softperfect.com/products/ramdisk/

Faamalosi

ImDisk o se atoatoa saoloto tatala puna polokalama mo le fausiaina RAM tisiki, aunoa ma ni tapulaa (oe mafai seti soʻo se lapoa i totonu o le avanoa RAM, faia ni tele disk).

  1. A maeʻa ona faʻapipiʻi le polokalama, o le a fausia se aitema i le Windows control panel, faia tisiki ma faʻatautaia ia iina.
  2. Ina ia fausia se disk, tatala ImDisk Virtual Disk Driver ma kiliki "Mauga Fou".
  3. Seti le mataitusi mataitusi (Drive mataitusi), o le tele o le disk (Tele o a virtual disk). E le mafai ona suia mea o totoe. Kiliki le OK.
  4. O le tisiketi o le a faia ma fesoʻotaʻi i le polokalama, ae le faʻatulagaina - o lenei mafai ona faia e faʻaaogaina ai meafaigaluega Windows.

E mafai ona e siiina le polokalame ImDisk mo le fausiaina o RAM mai le ofisa 'upega tafaʻilagi aloaia: //www.ltr-data.se/opencode.html/#ImDisk

OSFMount

PassMark OSFMount o se isi faʻasaʻoloto atoatoa polokalame e, faʻaopopo i le faʻapipiʻiina ni ata eseese i totonu o le faʻatulagaga (lona autu galuega), e mafai foi ona fausia RAM disk e aunoa ma tapulaʻa.

O le foafoaga faagasologa e pei ona taua i lalo:

  1. I le polokalame autu faamalama, kiliki "Mauga Fou".
  2. I le isi faamalama, i le "Source" manatu, faamaoti "Empty RAM Drive" (leai se avanoa RAM tisiki), faamaoti le tele, drive mataitusi, ituaiga o faʻafoliga aveina, voluma igoa. E mafai foʻi ona fai ma oe i le taimi nei (ae naʻo le FAT32).
  3. Kiliki le OK.

E avanoa le download o OSF iinei: //www.osforensics.com/tools/mount-disk-images.html

StarWind RAM Tisaina

Ma o le polokalame mulimuli fua i lenei iloiloga o le StarWind RAM Disk, lea e faʻatagaina ai oe e fai ni tele RAM tisiki o soʻo se tele i se avanoa talafeagai. O le faiga foafoa, ou te manatu, o le a manino mai le faʻavasega ata i lalo.

E mafai ona e siiina le polokalama e aunoa ma se totogi mai le laupepa aloaia //www.starwindsoftware.com/high-performance-ram-disk-emulator, ae e te manaʻomia le lesitala e download (o se soʻotaga i le StarWind RAM Disk installer o le a lafoina i le imeli).

Fausiaina se RAM disk i le Windows - vitio

I luga o lenei, masalo, O le a ou faamaeaina. Ou te manatu o polokalame i luga o le a lava mo toetoe lava manaʻomia. Ae a, afai o le a e faʻaaoga se disk disk, faʻasoa atu i totonu o le faʻamatalaga mo ni tulaga patino?

Pin
Send
Share
Send