O le a le BIOS?

Pin
Send
Share
Send

BIOS (mai le Igilisi. Basic Input / Output System) - o le faavae input / output system, lea e nafa ma le amataina o le komepiuta ma le maualalo-faʻatulagaina o ana vaega. I lenei tusitusiga o le a tatou taʻuina atu pe faʻafefea ona aoga, pe o le a le mea e faʻamoemoe iai ma pe faʻapefea ona iai.

BIOS

I le tino, BIOS o se seti o microprograms faʻapipiʻi i se chip i luga o le motherboard. A aunoa ma lenei masini, e le mafai e le komepiuta ona iloa le mea e fai pe a uma le mana-luga - o fea e ave i ai le faʻagaioiga sapalai mai, i le a le saoasaoa coolers tatau ona viliina, pe mafai e le masini ona ki i le oomiina o le isumu ki po o le keyboard, ma isi.

Aua le fenumiai "BIOS Setip" (o le lanumoana menu e mafai ona e maua i le kiliki i luga o ni '' ki 'luga o le keyboard aʻo amata le komipiuta) ma le BIOS pei o lea. Le muamua o se tasi o na o se seti o le tele o polokalame faʻamauina i luga o le autu BIOS malamala.

BIOS chips

O le faʻavae faʻatino / galuega faatino ua tusia naʻo mea e le pu i ai. I luga ole komiti komiti, e foliga o se microcircuit, i tafatafa o le mea o le paʻu.


O lenei faʻaiuga e mafua mai i le mea moni o le BIOS e tatau lava ona galue i taimi uma, tusa pe o loʻo iai se sapalai o le eletise i le PC pe leai. Ole chip e tatau ona puipuia mautu mai mea mai fafo, aua afai e tupu se faʻaletonu e tupu, ona leai ai lea o ni faʻatonuga i totonu ole komepiuta e manatua ai o le a faʻatagaina ai e utaina le OS pe faʻaoga nei i le pasi board system.

E i ai lua ituaiga o chips lea e mafai ona faʻapipiʻi ai le BIOS:

  • ERPROM (Erasable, reprogrammable ROM) - o mea i totonu o sipi na o le mafai ona soloia ona o le faʻaalia i mea faʻaavanoaina. O se lapoʻa ituaiga masini lea ua le toe aoga.
  • Epepoma (electrically erasable, reprogrammable ROM) - o se filifiliga i onapo nei, o faʻamaumauga mai le mea e mafai ai ona faʻaleagaina e se eletise eletise, lea e mafai ai ona e le aveeseina le chip mai le fala. laupapa. I ia masini, e mafai ona faʻafou le BIOS, lea e faʻatagaina oe e faʻateleina le faia PC, faʻalautele le lisi o masini lagolagoina e le motherboard, ma faʻasaʻo mea sese ma mea sese na faia e lona tagata gaosi.

Faitau atili: Faʻafouina le BIOS i luga o le komepiuta

Vaega BIOS

O le galuega faʻatino ma le faʻamoemoe o le BIOS o se maualalo-tulaga, mea faʻatonutonu masini o masini faʻapipiʻi i totonu o le komepiuta. O le masani "BIOS SetUp" e nafa ma lenei. Faatasi ai ma lana fesoasoani oe mafai:

  • Faatulaga le taimi taimi;
  • Seti le amataga faʻamuamua, o lona uiga, faʻailoa le masini e tatau ona muamua aveina i totonu RAM, ma le faʻasologa mai le malologa;
  • Faʻamalosi pe faʻamuta le faʻagaioiga o mea, seti le voltage mo i latou ma sili atu.

BIOS taotoga

A amata le komepiuta, toetoe o mea uma na faʻapipiʻi i totonu e liliu i le BIOS chip mo nisi faʻatonuga. O lenei mana-luga o le tagata-suʻega e taʻua o le POST (mana-i luga o oe lava-suʻega). Afai o nei vaega e aunoa ma le PC le maua le mafai ona fai boot (RAM, ROM, sao / mea faigaluega fafo, ma isi) ua pasia ma le manuia galuega suʻega, o le BIOS amata amata suʻesuʻe mo le autu boot record o le faʻatautaia faiga (MBR). Afai na te mauaina, ona faʻatautaia lea e le OS le mea faigaluega ma utaina. O lenei, e faʻatatau i le faʻagaioiga o le BIOS ma le laʻuina atoa atu o vaega ia (masani mo Windows ma Linux) pe na o le faʻatapulaʻaina o le avanoa (MS-DOS). A uma ona utaina le OS, le BIOS taotoga e mafai ona mafaufau ua maeʻa. O sea taualumaga o le a tupu i taimi uma e faia ai se amataga fou, ma naʻo le taimi lena.

BIOS fegalegaleaiga faʻaaoga

Ina ia ulufale atu i le BIOS menu ma suia nisi tapulaʻa i ai, e te manaʻomia le na o se faʻamau se tasi taimi i le amataga PC. O lenei ki e mafai ona eseese e fuafua i le motherboard gaosi oloa. E masani ai “F1”, “F2”, “ESC” po o le “FAI LE FAI”.

Le lisi o le sao / galuega faatino faiga o tagata gaosi uma o motherboards foliga tutusa tutusa. Oe mafai ona mautinoa o le a latou leai se eseesega i le galuega autu (lisiina i le vaega ua taua "BIOS Galuega" o lenei mea).

Vaʻai faʻapea: Faʻafefea ona e alu i le BIOS i luga o le komepiuta

Seia vagana suiga, e le mafai ona faʻaaogaina i le PC. Ole mea lea, e taua tele ona faʻaeteete ma saʻo le faʻatonutonuina o mea uma, aua o se mea sese i le BIOS faʻatonutonu e mafai ona oʻo atu ai i le mea e le sili atu ona taofia le puʻeina o le komepiuta, ma i se mea itiiti, nisi o vaega o mea faigaluega. E mafai ona avea ma mea e gaosia ai, pe a fai o le taamilosaga o faʻavavega o le maalili e faʻamamaina ai, poʻo se eletise sapalai e le faʻatulagaina lelei, pe a fai o le eletise sapalai i le motherboard toe tufatufaina sese - e i ai le tele o filifiliga ma o le tele o latou e mafai ona taua mo le masini atoa. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se POST e mafai ona faʻatino ni numera sese i le mataitu, ma afai e i ai ni failauga, e mafai ona faʻaalia leo faailo e faʻailoa ai foʻi se faʻailoga sese.

Toe setiina BIOS tulaga mafai ona fesoasoani i le aveeseina o nisi o faʻaletonu. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga atili e uiga i lenei i le tusitusiga i luga o la tatou '' upega tafaʻilagi faʻaalia i luga o le sootaga i lalo.

Faitau atili: Toe setiina BIOS tulaga

Faaiuga

I lenei tusitusiga, o le manatu o le BIOS, o ana ki autu, o le faʻavae o le faʻagaioiga, o le microcircuit lea e mafai ona faʻapipiʻi ai, ma nisi isi uiga na mafaufauina. Matou te faʻamoemoe o lenei mea e manaia mo oe ma faʻataga oe e aʻoaʻo se mea fou pe faʻafouga le iloa o iai.

Pin
Send
Share
Send