Mataupu Faavae numera numera i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Mo e faʻaaogaina le Microsoft Excel, e le o se mea lilo o faʻamaumauga i totonu o lenei polokalame e tuu i totonu o sela eseese. Ina ia mafai e le tagata faʻaaoga ona mauaina lenei faʻamatalaga, o elemene uma o le laupepa e atofaina se tuatusi. Seʻio tatou suʻeina poʻo le a le matata o loʻo faanumera mea i Excel ma pe mafai ona suia lenei numera.

Numera numera i le Microsoft Excel

Muamua lava, e tatau ona faʻapea i le Excel o loʻo i ai le avanoa e fesuiaʻi ai i le va o le lua ituaiga o numera. O le tuatusi o elemene pe a faʻaaoga le filifiliga muamua, lea e seti faʻaletonu, e iai le pepa A1. O le avanoa lona lua ua faʻailoa atu i le pepa lea - R1C1. Ina ia faʻaogaina, e manaʻomia ona sui ile tulaga. I se faʻaopopoga, e mafai e le tagata faʻaaogaina ona faanumera lima ile sela, faʻaaoga le tele o filifiliga i le taimi e tasi. Sei o tatou vaʻai i nei vaega uma ile tele auiliiliga.

Metotia 1: sui le numera numera

Muamua lava, tatou vaʻai i le ono mafai ona sui le numera. E pei ona taʻua muamua, o le faaletonu o le tuatusi o sela e faʻatulaga i le ituaiga A1. O lona uiga, o koluma e faʻasino mai i mataʻitusi o le mataitusi Latina, ma o laina e faʻasino i numera faʻa Arapi. Alu ile faʻasologa R1C1 fautua mai se filifiliga lea o numera e setiina e le gata o le fesoʻotaʻi o laina, ae faʻapea foi ma pou. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faia sea suiga.

  1. Alu ile tab Faila.
  2. I le faʻamalama e matala, auala mai i le itu tauagavale, e o i le vaega "Filifiliga".
  3. Ua tatalaina le faʻamalama filifiliga o Excel. O le lisi, o loʻo i le itu tauagavale, alu i le soʻotaga Fuafuaga.
  4. A maeʻa le suiga, faʻalogo i le itu taumatau o le faʻamalama. Matou te sailia se faʻasologa o nofoaga iina "Galulue ma fuainumera". Latalata ane le fuainumera "R1C1 Link Faiga" tuu se siaki faʻailoga. A maeʻa, e mafai ona e faʻauuina le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  5. Ina ua uma na i luga manipulations i le filifiliga faamalama, le sootaga sitaili o le a suia i R1C1. Nei, e le gata laina, ae o pou foi o le a fuainumera i fuainumera.

Ina ia toe faʻafoʻi le le saʻo faʻamaumauga igoa, oe manaʻomia le faʻatino o le faiga tutusa, na o le taimi lenei uncheck le pusa "R1C1 Link Faiga".

Lesona: Aisea i Excel nai lo mataitusi, numera

Metotia 2: faʻatumu le maka

I se faʻaopopoga, o le tagata faʻaaogaina lava ia e mafai ona faitaulia laina po o pou i totonu o sela, e tusa ma ona manaʻoga. O lenei tu masani numera e mafai ona faʻaogaina e faʻailoa ai laina poʻo pou o se laulau, e pasi ai le laina numera i Excel built-in function, ma mo isi faʻamoemoe. O le mea moni, o le numera e mafai ona faia e le tagata lava ia, e ala i le aveina o manaʻomia numera mai le keyboard, ae e sili faigofie ma vave le faʻatinoina o lenei faʻatinoga e faʻaaogaina ai le otometi-atoatoa meafaigaluega. E moni lava lenei mea pe a numera se numera tele faʻatulaga.

Sei o tatou vaʻavaʻai i le auala, faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, e mafai ona otometi-numera pepa elemene.

  1. Na matou tuuina le numera "1" i le sela matou te fuafua ai e amata numera. Ona faʻasolo lea o le faʻataʻamilosaga i le pito i lalo taumatau o le elemene faʻapitoa. I le taimi lava e tasi, e tatau ona liua i totonu o se koluse uliuli. Ua taʻua o le faʻatumu faʻailoga. Matou te uʻuina i lalo le agavale isumu tauagavale ma toso le fetuu i lalo pe i le taumatau, fuafua i le mea tonu e te manaʻomia e faitaulia: laina po o pou.
  2. Ina ua taunuu i le sela mulimuli, lea e tatau ona faitaulia, tatala le isumu faamau. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, o elemene uma ma numera e faʻatumu naʻo iunite. Ina ia faaleleia lea, kiliki i luga ole aikona ile pito ole numera numera. Seti le ki i tafatafa o le aitema Faatumu.
  3. A maeʻa le faʻatinoga o lea gaioiga, o le a faʻavasega le numera atoa i le faasologa.

Faiga 3: alualu i luma

O le isi auala e mafai ai ona e faitaua mea i Excel o le faʻaaoga lea o se mea faigaluega e taua "Alualu i luma".

  1. E pei o le auala muamua, seti le numera "1" i le sela muamua e faitaulia. A maeʻa, na ona filifilia o lenei elemene o le laupepa i le kiliki i luga o le agavale isumu agavale.
  2. A maeʻa ona filifilia le ituaiga manaʻo, faʻasolo i le laupepa "Fale". Kiliki le ki Faatumutuu i luga o se faapipii i se poloka "Faʻatonutonuina". Ua tatalaina se lisi o gaioiga. Filifili se tofiga mai ia "Alualu i luma ...".
  3. Ua tatalaina le faʻamalama a le Excel "Alualu i luma". E tele ni faʻatulagaina i lenei faʻamalama. Muamua lava, ia tatou o le taofi i le poloka "Nofoaga". O le fesuiai e lua tulaga i totonu: Laina i lea laina ma le Laina mai le koluma. Afai e te manaʻomia ona fai le numera numera, ona filifili lea o le filifiliga Laina i lea lainape a le faʻatusa - ona Laina mai le koluma.

    I le tulaga poloka "Ituaiga" mo a tatou fuafuaga tatou te manaʻomia e seti le sifi i 'Numera. Peitaʻi, ua maeʻa ona tu i lenei tulaga i tulaga faʻaletonu, o lea ua naʻo oe e manaʻomia le puleaina o lona tulaga.

    Tulaga poloka "Iunite" na ona faʻagaioia pe a filifilia se ituaiga Aso Tofi. Talu na matou filifilia le ituaiga 'Numera, o le poloka luga e le fiafia iai matou.

    I le fanua "Laasaga" fuainumera e tatau ona seti "1". I le fanua "Tapulaʻa taua" seti le aofaʻi o numera o mea.

    A maeʻa ona tauaaʻasaga i luga, kiliki i le ki "Ua lelei" pito i lalo o le faamalama "Alualu i luma".

  4. A o matou vaʻai, faʻamatalaina i le faʻamalama "Alualu i luma" o le faasologa o laupepa elemene o le a faitaʻuina.

A e le manaʻo e faitaulia le numera o laupepa e manaʻomia ona faanumera e faʻailoaina i latou i le malae "Tapulaʻa taua" i le faamalama "Alualu i luma", ona i ai lea ile tulaga lea, ae leʻi amataina le faʻamalama faʻapitoa, filifili le ato atoa ole numera.

Ina ua uma lena, i le faamalama "Alualu i luma" matou te faia uma lava taga e pei ona faamatalaina i luga, ae o le taimi lea tuʻua le malae "Tapulaʻa taua" gaogao.

Ole taunuʻuga o le a tutusa: mea filifilia o le a faitauina.

Lesona: Faʻafefea ona fai e maeʻa lava i Excel

Metotia 4: faʻaaoga le gaioiga

Oe mafai foi numera numera pepa elemene e ala i le faʻaaogaina o le fausia-i Excel galuega tauave. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le tagata faʻafoe mo le numera numera. LE MATAUPU.

Galuega LE MATAUPU faatatau i le poloka o faafoe Faʻatonuga ma Faʻasologa. O lona autu, o le toe faʻafoʻi lea o le laina numera o le Excel pepa lea o le a tuʻu mai ai le soʻotaga. O lona uiga, afai tatou te faʻataʻitaʻia o se finauga i lenei galuega soʻo se sela i le laina muamua o le pepa, ona faʻaalia lea o le aoga "1" i totonu o le sela e tu ai lava. A e faʻasinoina se fesoʻotaʻiga i se vaega o le laina lona lua, e faʻaalia e le tagata faʻafoe se numera "2" etc.
Galuega Faigaluega LE MATAUPU mulimuli mai:

= LINE (sootaga)

E pei ona e vaʻai, pau le finauga i lenei mea o le fesoʻotaʻiga i le sela e tatau ona faʻaalia le laina numera i le elemene faʻapitoa o le laupepa.

Sei o tatou vaʻai i auala e galulue ai ma le tagata faʻatino faʻapitoa ile faʻataʻitaʻiga.

  1. Filifili le mea o le a muamua i le numera numera. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega", lea e tu i luga aʻe o le potu faigaluega o Excel.
  2. Amata i luga FAAALIA Wizard. Matou te faia se suiga i totonu i se faʻasologa Faʻatonuga ma Faʻasologa. Mai lisi lisiina igoa, filifili le igoa LE MATAUPU. A maeʻa ona faʻailoga le igoa, kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Tuʻu mai le faʻamalama faʻamalama faʻamalama LE MATAUPU. Na o le tasi le fanua, e tusa ai ma le numera o nei lava finauga. I le fanua Lisi tatau ona tatou ulufale i le tuatusi o soʻo se sela e tu i le laina muamua o le pepa. Faʻaopopo mafai ona ulufale faʻapitoa e ala i le aveina i latou e ala i le keyboard. Ae e ui i lea e sili atu ona faigofie le faia o lea mea i le na o le tuʻuina o le faʻatautee i le fanua ma agavale-kiliki i soʻo se elemene i le laina muamua o le laupepa. O lona tuatusi o le a faʻaalia vave i le faamalama finauga LE MATAUPU. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  4. I le sela o le pepa lea o loʻo fai ai le gaioiga LE MATAUPU, o le numera na faʻaalia "1".
  5. O lenei e tatau ona tatou faitaulia uma isi laina. Ina ia aua le faia le faʻagasologa e faʻaaogaina ai le faʻafoeina mo elemene uma, lea, o le mea moni, o le a tele le taimi, tatou te kopiina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻailogaina faʻailoga ua uma ona tatou iloa. Faʻapipiʻi i le pito i lalo taumatau o le sela ma le fua faatatau LE MATAUPU ma a maeʻa ona faʻailoaina le faʻailoga o loʻo faʻatulagaina, tuʻu i lalo le ki agavale agavale. Matou te faʻaloaloa le faʻataʻamilomilo ile numera o laina e faitaulia.
  6. Pei ona e vaʻai, a maeʻa ona faʻatinoina lea gaioiga, o laina uma ole a faʻataʻitaʻia o le a faitaulia e le tagata e faʻainumera.

Ae na o matou fuainumera laina, ma ia maeʻa le galuega e tuʻuina atu le sela tuatusi o se numera i totonu o le laulau, e tatau foi ona matou faitaulia koluma. E mafai foi ona faia lea mea i le fausia-i Excel galuega tauave. E faʻaigoaina igoa o lenei tagata faʻaogaina TULAFONO.

Galuega TAGATA e aofia ai foʻi i le vasega o tagata faʻatautaia Faʻatonuga ma Faʻasologa. E pei ona mafai ona e mate, o lana galuega o le lafoa lea o le koluma numera i le elemene faʻapitoa o le laupepa i le sela o le fesoʻotaʻi ua tuuina atu. O le syntax o lenei gaioiga e toetoe tutusa ma le muamua faʻamatalaga:

= COLUMN (sootaga)

E pei ona e vaʻai, e naʻo le igoa o le faʻafoega e eseese, ma le finauga, pei o le taimi mulimuli, o se fesoʻotaʻiga i se vaega faʻapitoa o le laupepa.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻataunuuina le galuega faʻaaogaina lenei meafaigaluega i le faʻataʻitaʻiga.

  1. Filifili le mea e fetaui i ai le muamua koluma o le galueaina laina. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. Alu i le FAAALIA Wizardalu atu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa ma o iina matou te faʻamamafa ai le igoa TULAFONO. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. Manatu le faʻamalama faʻamalama TAGATA. Pei o le taimi tuanaʻi, tuʻu le kata i le malae Lisi. Ae i lenei tulaga, matou te filifilia se elemene e le o le laina muamua o le pepa, ae o le muamua koluma. O faʻamaopoopo o loʻo faʻaalia vave i le malae. Ona e mafai kiliki i luga o le ki. "Ua lelei".
  4. A maeʻa lena, o le faʻailoga o le a faʻaalia i totonu o sela faʻapitoa "1"e tutusa ma le numera koluma numera o le laulau faʻamaonia e le tagata faʻaaoga. Le numera o laina na totoe, faʻapea foʻi ma le tulaga o laina, matou te faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu. Faʻasolosolo atu i le itu taumatau pito i lalo o le sela o loʻo iai le gaioiga TAGATA. O loʻo matou faʻatali mo le faʻatumu o le faʻailoga e aliali mai ma, o loʻo tuʻu i lalo le agavaʻa isumu tauagavale, toso le faʻataʻoto i le itu taumatau e le numera manaʻo o elemene.

Nei o sela uma i totonu o le matou tulaga faʻavae ua i ai a latou faʻatonu numera. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se elemene o loʻo i ai le ata 5 i le ata i lalo o loʻo iai faʻapitoa tagata faʻaaoga (3;3), e ui o lona tuatusi atoa i le talaaga o le pepa tumau U9.

Lesona: Feololo Wizard i Microsoft Excel

Metotia 5: faaigoaina o se sela

I le ma lea i metotia i luga, e tatau ona maitauina, e ui lava i le tofiaina o fuainumera i koluma ma laina o se faʻasologa patino, o igoa o sela i totonu o le a seti e tusa ma le faitaʻaina o le laupepa atoa. Lenei mafai ona vaʻaia i se igoa faʻapitoa fanua pe a filifilia se elemene.

Ina ia mafai ona suia le igoa e tutusa ma faʻatonu o le laupepa i se tasi na matou faʻataʻitaʻia faʻaaogaina ai fesoʻotaʻiga faʻatulagaina mo la matou laina, ua lava e filifili ai le mea talafeagai e ala i le kiliki o le agavale agavale agavale. Ma, na o le ki o le keyboard i le igoa fanua, alu i le igoa e manatu le tagata e tatau ai. E mafai ona iai soʻo se upu. Ae i la matou mataupu, na ona matou ulufale i le faʻatulagaina faʻatasi o lenei elemene. I o matou igoa, matou te taua le numera laina i mataʻitusi "Itulau", ma le numera koluma "Laulau". Matou te mauaina le igoa ole ituaiga: "Laulau 3Str3". Matou te avatua ile igoa ole fanua ma oomi le ki Ulufale.

O lenei ua tofi le tatou sela se igoa e tusa ma lona tuatusi aiga ile faʻasologa. I se auala tutusa, e mafai ona e avatu igoa i isi elemene o le array.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaigoaina se sela i le Excel

E pei ona e vaaia, e lua ituaiga o fausia-i numera i Excel: A1 (Default) ma R1C1 (aofia ai ile tulaga). O nei ituaiga lauga e faʻaaogaina i le pepa atoa. Ae e le gata i lea, tagata taʻitasi mafai ona latou faia a latou lava tagata faʻaaoga numera i totonu o se laulau po o se faʻapitoa faʻasologa faʻamaumauga. E i ai ni faʻamaoniga lelei auala e tuʻuina ai fuainumera numera i sela: faʻaaogaina o le faʻatumu faʻailoga, meafaigaluega "Alualu i luma" ma faʻapitoa faʻapitoa i totonu o Excel. A maeʻa le numera, e mafai ona e tuʻuina se igoa i se vaega faʻapitoa o le laupepa faʻavae i luga.

Pin
Send
Share
Send