Siakiina o Android mo siama e ala i se komepiuta

Pin
Send
Share
Send

O le Android telefoni poʻo le tablet ei ai ni mea tutusa ma se Windows komepiuta, ma e mafai foʻi ona maua o siama. Ae maise mo nei faʻamoemoe, na fausia ai le aneti-virus polokalame mo Android.

Ae a pe a fai e leai se auala e download ai lea antivirus? E mafai ona ou siaki le masini e ala i le antivirus i luga o laʻu komipiuta?

Siaki Android e ala i komepiuta

Tele polokalame antivirus mo komepiuta o loʻo i ai se galuega faʻavae e suʻe ai fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga. Afai tatou te manatu o le komupiuta vaʻai le masini i le Android o se tuʻuʻesea plug-in masini, o lona uiga o lea suʻega filifiliga e na o le pau lea e mafai ai.

E aoga e mafaufau i ai foliga o antivirus mo komepiuta, le galuega a Android ma ona faila faila, faapea foi ma nisi feaveaʻi siama. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le feaveaʻi OS e mafai ona poloka aneti-siama ulufale atu i le tele o faila faila, lea e aʻafia tele ai le sailiga faʻaiuga.

E tatau ona naʻo le siakiina Android e ala i le komipiuta pe a fai e leai nisi filifiliga.

Metotia 1: Avast

Avast o se tasi o sili ona lauiloa antivirus i le lalolagi. E i ai totogi ma maua fua lomiga. O le siiina o se masini Android e ala atu i le komepiuta, o le gaioiga o le laʻasaga avanoa e lava.

Faatonuga i le metotia:

  1. Tatala le polokalame antivirus. I le itu tauagavale, kiliki i luga o le aitema "Puipuiga". Le isi filifili "Antivirus".
  2. O le faʻamalama o le a aliali mai i le mea o le a ofoina atu ai ia te oe le tele o filifiliga. Filifili "Isi siaki".
  3. Ina ia amata vaʻavaʻaia se laupepa poʻo se telefoni fesoʻotaʻi i se komupiuta e ala i USB, kiliki i luga "USB / DVD faitau vave". Ole Anti-Virus o le a otometi lava le amata o le suʻega faʻaletonu mo uma USB ala o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi i le PC, e aofia ai masini Android.
  4. I le iuga o le tilotilo, o mea leaga uma o le a tapeina pe tuu i totonu o Quarantine. O loʻo aliali mai se lisi o mea e ono lamatia, i le mea e mafai ai ona e filifili le mea e fai ma latou (tape, lafo ile Quarantine, leai se mea).

Ae peitaʻi, afai e iai sau puipuiga i luga o le masini, ona le mafai lea ona aoga lenei metotia, talu ai o Avast o le a le mafai ona ulufale i le masini.

E mafai ona amatalia le siakiina o se isi auala i se isi auala:

  1. Saili i totonu "Suʻesuʻe" lau masini. E mafai ona filifilia o se vavaeʻese tuʻuʻese auala (eg. "Vaega F") Taumatau kiliki i luga.
  2. Filifili le filifiliga mai le anotusi lisi Vaʻavaʻai. Faatasi ai ma le tusiga e tatau ona avea ma Avast icon.

Avast ei ai se otometi faitauga o USB-fesootai masini. Masalo lava i le tulaga lea, o le polokalame o le a mafai ona iloa ai le siama i lau masini, e aunoa ma le amataina o se faʻaopopo suʻe.

Metotia 2: Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky Anti-Virus o se mamana aneti-siama polokalama mai le au atiaʻe fale. I le taimi muamua, sa totogi atoa, ae o lenei ua faʻaavanoaina se faʻaoga saoloto ma le faʻaitiitia galuega - Kaspersky Free. E leai se afaina o lo oe faʻaogaina se totogi pe leai se totogi, o loʻo ia laʻua uma ei ai le gaioiga talafeagai mo le suʻesuʻeina o masini Android.

Mafaufau i le faʻatulagaina seti faagasologa i sili auiliiliga:

  1. Faaoso le antivirus tagata faʻaoga. O iina, filifili i se aitema "Faʻamaoniga".
  2. I le itu tauagavale, alu i le "Siaki masini fafo". I le ogatotonu o le faamalama, filifili le tusi mai le mataua i lalo lisi e faailogaina lau masini pe a e fesootai atu i se komepiuta.
  3. Kiliki "Tamoe siaki".
  4. O le siaki o le a alu sina taimi. I le maeʻa, oe o le a tuʻuina atu ma se lisi o le mauaina ma mafai faʻamataʻu. I le faʻaaogaina o faʻamau faʻapitoa e mafai ona e aveesea ia tulaga lamatia.

E tutusa foi ma Avast, e mafai ona tamoe se siaki e aunoa ma le tatalaina o le antivirus tagata faʻaoga. Naʻo le suʻesuʻe i totonu "Suʻesuʻe" le masini e te manaʻo e vaʻai i ai, taumatau kiliki i luga ma filifili le filifiliga Vaʻavaʻai. Faafeagai o le tatau ona avea ma foliga Kaspersky.

Metotia 3: Malwarebytes

O se faʻapitoa faʻaaoga lea mo le sailia o le spyware, adware, ma isi malware. E ui lava i le mea moni e faapea, Malwarebytes e sili atu lauiloa i tagata faʻaoga nai lo antivirus talanoaina i luga, e sili atu taimi e sili atu le aoga nai lo le mulimuli.

Faʻatonuga mo le galulue ai ma lenei aoga faʻapea:

  1. Tikia mai, tuʻu ma tamoʻe le aoga. I le e faʻaoga, matala "Faʻamaoniga"o loʻo i le itu tauagavale.
  2. I le itu ua e puʻeina ai e filifili le ituaiga o scan, faamaoti "Filifili".
  3. Kiliki le ki Faalelei Sika.
  4. Muamua, ia faʻatulaga le siakiina o mea i le itu tauagavale o le faʻamalama. E fautuaina e siaki uma aitema vagana Rootkit Siaki.
  5. I le itu taumatau o le faamalama, siaki le masini e te manaʻomia e siaki. Masalo ona faʻaalia, o le a faʻailoaina i ni tusi e pei o se masani flash drive. Le tele taimi, mafai ona tauaveina le igoa o le masini faataitaiga.
  6. Kiliki "Tamoe siaki".
  7. A maeʻa le siakiina, e mafai ona e vaʻai i se lisi o faila na manatu le polokalama e ono lamatia. Mai lea lisi e mafai ona tuʻuina i latou i le "Quarantine", ma mai iina ua maeʻa aveesea.

E mafai lava ona amata se faitauga saʻo mai "Suʻesuʻe" e faʻatusa ma antivirus ua talanoaina i luga.

Metotia 4: Windows Defender

O lenei antivirus polokalame e le masani i totonu uma faʻaonapo nei faʻamatalaga o Windows. O ana faʻamatalaga lata mai ua aʻoaʻoina e faʻailoaina ma taua le tele o siama ua iloa ile tutusa ma a latou tagata tauva pei o Kaspersky poʻo Avast.

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona siakiina siama i luga o le Android masini e faʻaaogaina ai le standard Defender:

  1. Ina ia amata, tatala le Puipuiga. I le Windows 10, e mafai ona faia lea i le faʻaogaina o le pa suʻesuʻe (valaʻau e ala i le kiliki i luga o le faʻailoga tioata tetele). O le maitauina lava i lomiga fou o le tele o Defender na toe faʻaigoaina Pupuni Puipuiga Nofoaga.
  2. Ia kiliki i soo se talipupuni aikona.
  3. Kiliki i luga le tusifaitau. Faalauteleina Lautele.
  4. Faatulaga le faailoga i le Faʻamatalaga masani.
  5. Kiliki "Saili Nei Loa".
  6. I le tatalaina "Suʻesuʻe" filifili lau masini ma kiliki Ua lelei.
  7. Faatali mo le faʻamaonia. I le iʻuga, e mafai ona e tape pe tuu i totonu le "Quarantine" siama uma e maua. Ae ui i lea, o nisi o mea na maua e ono le mafai ona tape ona o foliga o le Android OS.

E faigofie faʻafomaʻi se masini Android i le faʻaaogaina o agavaʻa a se komupiuta, ae i ai le avanoa o le taunuʻuga e le saʻo.

Vaʻai foi: Lisi o antivirus e leai se totogi mo Android

Pin
Send
Share
Send