Ave esea le lanumoana faʻamalama o le oti i le Windows XP

Pin
Send
Share
Send


Le tulaga pe a faʻafuaseʻi ona taofi le faigaluega ma nisi faʻamatalaga e le malamalama o loʻo faʻaalia i luga o le laupepa uma ile lanu moana lanumoana e ono feagai ma tagata uma o le Windows o loʻo faʻagaioia aiga aiga. E leai se faʻatusa a le Windows XP i lenei tulafono. I so o se mea, o le foliga mai o se faʻamalama e faʻailo ai ni mea le lelei i le tino, o se faʻaiuga lea e le mafai ona toe galue ai. O le manatu e faigata ona faʻasaʻo se mea sese e masani lava ona e masani ai, ma pau lava le auala e alu ai, o le toe faʻapipiʻiina lea o Windows. O le mafuaaga lea na latou faʻaigoaina ai o le "Blue Screen of Death" (Blue Screen of Death, i faʻapuʻupuʻu foliga - BSoD). Ae e aoga le alu vave ma le toe faʻatuina?

Filifiliga mo se taua ogaoga faʻalavelave

Ole foliga ole faamalama o le oti e mafai ona mafua mai ile tele o mafuaaga. Faatasi ai ma:

  • Mataupu Hardware;
  • Faafitauli i masini avetaavale
  • Faamaʻi gaioiga;
  • Faʻasaʻo le faʻapipiʻi o tagata faʻaaoga apalai.

I nei tulaga uma, e mafai e le komipiuta ona amio ese. O le faiga atonu e le mafai ona uma, faʻaalia BSoD, ono alu i totonu o se toe faʻafouina toe faia, pe faʻaali se lanumoana mata pe a taumafai e amata se talosaga patino. O le faamalama o le oti lava ia, e ui lava i le igoa atuatuvale, e matua malamalama lelei lava. Ole tomai faʻapitoa ile Igilisi ua lava lea e malamalama ai ile aotelega mea na tupu ma a ni gaioiga e tatau ona faia ina ia le toe aliali mai le pupuni ole oti. O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻamalama e maua ai i le tagata faʻaaoga ia faamatalaga nei:

  1. Ituaiga o mea sese.
  2. Fautuaina le gaioiga e foia ai.
  3. Faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le faʻailoga sese.


O le faʻauiga o BSoD error code mafai ona maua i luga o le upega tafailagi, e fesoasoani tele i le fofo o le faʻafitauli.

Ia seʻi tatou vaʻavaʻai totoʻa poʻo a sitepu e mafai ona e faia e fofo ai le faʻafitauli.

Laasaga 1: Saili le mafuaaga

Pei ona taʻua i luga, o le mafuaʻaga o le faʻaletonu o le sisitema e mafai ona maua i le taofi code i luga o le screen oti. Ae e masani na tupu o le system alu i otometi reboot ma o le faʻamatalaga o loʻo avanoa i le BSoD e faigofie lava le tino e le mafai ona faitau. Ina ia le komipiuta le toe amataina otometi, e tatau ona e faia le talafeagai seti mo gaioiga i le taimi o le faʻaletonu faiga. Afai e le mafai ona utaina i totonu o le masani masani pe a tupu se mea sese, o gaioiga uma e tatau ona faia i se saogalemu auala.

  1. Faʻaogaina RMB aikona "Lau komepiuta" tatala le faiga meatotino faamalama.
  2. Itulau "Avanoa" kiliki i luga "Tapulaa" i le vaega i luga booting ma toe maua le system.
  3. Faatulaga le tulaga pei ona faaalia i lalo:

O le mea lea, o le komepiuta o le a le alu i totonu o le reboot pe a fai o faʻataʻitaʻiga sese faʻaletonu e tupu, lea o le a mafai ai e le faitauina o le mea sese mai faʻamatalaga lanu moana. I se faʻaopopoga, o nei faʻamatalaga o le a maua i le Windows event log (seivagana e le mafai ona tusi i le disk ona o se faʻaletonu ogaoga).

Laasaga 2: siaki le meafaigaluega

O faʻafitauli i mea e masani ona fai o le mafuaʻaga lanumoana o le oti. O la latou punaʻoa e tele lava ina faʻaaogaina se gaioiga, ata vitio, malo malosi ma le paoa sapalai. Ole tulaga o faʻafitauli ma i latou e ono faʻailoaina e le foliga mai o ia faʻamatalaga i se lanumoana faʻamalama:

O le mea muamua e tatau ona fai i lenei mataupu o le siakiina o le komepiuta mo le soona vevela. Lenei le mafai ona faia uma i le vaega tutusa o le BIOS, ma le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.

Nisi faʻamatalaga:
Tofotogia o le masini mo overheating
Puʻeina vevela o ata vitio

O le mafuaaga o le soona faʻafefeteina e mafai ona avea ma masani masani efuefu. I le faʻamamaina o le komipiuta mai ai, e mafai ona e alu ese mai le faʻalialia o BSoD. Ae e i ai isi mafuaaga mo faʻaletonu.

  1. Faʻaletonu i RAM. Ina ia e iloaina, e manaʻomia ona e faʻataʻitaʻia faʻaaoga polokalama faapitoa.

    Faitau atili: Polokalama mo le siakiina o le RAM

    Afai e maua ni faʻaletonu, e sili ona sui le faʻafitauli.

  2. O taunuuga o le overclocking. Afai, i se taimi lata mai le faʻaosoina o le BSoD, taumafaiga sa faia e faʻateleina le faʻatinoina o se komepiuta e ala i le overclocking o se masini faʻapipiʻi poʻo se pepa vitio, latou le mafai ona galulue ma faʻateleina avega atonu o latou mafuaʻaga. I lenei tulaga, ina ia aloese mai sili atu ogaoga faʻafitauli ma le mea faigaluega, e sili atu le toe faʻafoʻi o le tulaga i le muamua tapulaʻa
  3. Sese i luga o le malo malo. Afai o mea sese na tupu i luga o le disk o loʻo i ai le sisitema, o le a le mafai ona boot, e mafua ai le lanumoana lau o le oti. Le iai o na faʻafitauli e le faʻailoaina mai e le laina "MOLIMAU BOOT VOLUME" i faʻamatalaga na i totonu o le faʻamalama. Ole mea lea, e tatau ona fai ni auala e toe faʻatonutonu ai le masani ona faʻagaioiga o le disk. I le Windows XP, e mafai ona faia lea mai le Safe Mode poʻo le Recovery Console.

    Faitau atili: Faatulaga BSOD sese 0x000000ED i le Windows XP

E i ai isi mea faʻafitauli e mafai ona mafua ai le lanumoana mata o le oti e aliali mai. O le mea lea, e tatau ona e siaki totoʻa uma fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga. Afai o aliali mai o le mea sese e fesoʻotaʻi ma le fesoʻotaʻiga o masini fou, ia mautinoa ia latou fesoʻotaʻi saʻo. A talafeagai, e tatau foi ona siaki mo ni faaletonu.

Laasaga 3: siakiina avetaavale masini

Faʻafitauli ma avetaavale masini e tele taimi e tele ai mafuaʻaga ole BSoD. O se mafuaʻaga masani o le faʻaletonu o le taimi pe a taumafai le avetaʻavale e tusi ni faʻamatalaga i se tulaga na o mea e manatua. I lenei tulaga, o le savali nei o loʻo aliali mai ile lanumoana lau:

O le mautinoa mautinoa o avetaavale faʻafitauli o loʻo lipotia foi faʻafitauli ma soʻo se faila ma le faʻaopopoga .sys:

I lenei mea, o faʻafitauli i le keyboard poʻo le avetaavale isumu ua lipotia.

E mafai ona e foia lenei faʻafitauli i auala nei:

  1. Toe lalagaina pe faʻafou le masini avetaʻavale. I nisi o tulaga, e le o se avetaavale faʻafouga, ae o le toe faʻafoi mai i se lomiga tuai atonu fesoasoani.

    Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaʻavale faʻaaogaina meafaigaluega masani a Windows

  2. Sii Windows i le toe faʻamanuiaga mulimuli. Ina ia faia lea mea, filifili le mea talafeagai i le sefe mode lisi.
  3. Faaaoga le toe faaleleia faamafanafana na faia muamua e le Windows toe faaleleia tulaga, pe toe lalaga le sisitema a o sefeina le faʻatulagaina.

    Sili atu: Windows XP Toe faaolaina Auala

Ina ia mautinoa o le faʻafitauli ma le foliga mai o le lanumoana mata o le oti ua foia, e sili atu le siakiina o avetaʻavale masini faʻatasi ma le siakiina o masini.

Laasaga 4: faitau vave lau komepiuta mo siama

O le gaioiga gaogao o le mafuaʻaga o le tele o faʻafitauli komipiuta. E faʻatatau foʻi lea i le foliga lanumoana o le oti. E tasi lava le auala e foia ai lenei faʻafitauli: faʻamamaina o le komepiuta o malware. Tele taimi, ua lava e faʻataʻitaʻi le polokalame e faʻaaogaina ai se ituaiga o malware-fusuʻaga aoga, mo se faʻataʻitaʻiga, Malwarebytes, ina ia le toe aliali mai le ie lanumoana.

Vaʻai foʻi ia: Faʻatau i siama komipiuta

O se faʻafitauli pe a siakia se komipiuta mo siama e mafai ona o le lanumoana mata puipuia ai le antivirus mai le faʻataunuʻuina o lana galuega. I lenei mea, e tatau ona e faʻataʻitaʻi le suʻega mai le sefe auala. Ma afai e te filifili e download i le saogalemu faiga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, o le a faʻatagaina oe e faʻafou au faʻamaumauga anti-virus, pe download se faʻapitoa aoga e togafitia lau komepiuta.

I nisi tulaga, e ono aliali mai o le mafuaʻaga o le lanumoana mata e le o se siama, ae o se antivirus. I lenei tulaga, e sili atu le toe faʻapipiʻiina lea, pe filifili seisi siama-faʻatau polokalama.

O auala taua ia e tapē ai le lanumoana o le puipui o le oti. E tatau ona maitauina o le faʻasologa o laʻasaga faʻamatala i luga e filifili. E toatele o le a mauaina e sili atu ona fetaui lelei a le amata foia o se faafitauli, mo se faataitaiga, i le siakiina o siama, ma o le a saʻo. I soʻo se mea e iai, e tatau ona faʻagasolo mai se tulaga patino, ma e sili le faʻagaioia o se komepiuta ina ia faʻaititia le ono ono o BSoD.

Vaʻai foi: Faʻafofo le faʻafitauli o le toe amataina i taimi uma le komipiuta

Pin
Send
Share
Send