Aisea e lolomi ai le masini lolomi

Pin
Send
Share
Send

Masini mo le lolomiina o pepa, pe faʻaigoaina mea lolomi, o se metotia lea ua uma ona faʻapipiʻiina i le toetoe lava o soʻo se fale ma tonu i soʻo se ofisa, aʻoaʻoga. Soʻo se masini e mafai ona galue mo se taimi umi lava e le malepe, ae ia faʻaalia le muamua faʻaletonu pe a mavae sina taimi.

Le mea e masani ai faʻafitauli o le lolomiina i tioata. O isi taimi latou te liliu mai le tauaso i se faʻafitauli faapena pe a le faʻalavelave i le aʻoaʻoga gaioiga poʻo le workflow i totonu o le kamupani. Peitaʻi, o ia faʻafitauli e mafai ona tupu mai ai faʻafitauli ma e tatau ona feagai. Naʻo tulaga eseese e faia toatasi.

Inkjet Lomitusi

O se faʻafitauli tutusa e le masani ai mo masini lolomi o lenei ituaiga, ae i masini ua leva ona i ai mo le tele o tausaga, e mafai ona tupu se faʻaletonu, e iʻu atu ai i le faʻatuina o togi i luga o le laupepa. Ae i ai isi mafuaaga e manaʻomia le malamalama i auiliili.

Mafuaaga 1: Maualuga vaitusi

Afai tatou te talanoa e uiga i mea lolomi inkjet, ona muamua siaki lea o le vaitusi tulaga. I se tulaga lautele, o le taugofie taualumaga uma lea i taimi ma faʻaletupe. E le gata i lea, e le manaʻomia e maua se pulufana, naʻo le faʻaaogaina o se mea aoga faʻapitoa, lea e tatau ona faaputuputu ma le masini autu. Le tele o taimi e tu ai i luga o se disk. O se faʻaaogaina faʻafaigofie e faʻaalia gofie le tele o le vali ua totoe ma pe o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i luga o laupepa.

I le zero level pe latalata i ai, e tatau ona e mafaufau i le mea moni o le taimi e sui ai le katuni. E toe faʻaosofia le fesoasoani i le toe faʻaaogaina o suavai, lea e sau sili atu taugofie, ae maise pe a fai o oe lava.

E taua le maitauina o lo oi ai masini lolomi o loʻo faʻaauau pea suauʻu sapalai sapalai. Lenei e masani ona faia tutoʻatasi e le tagata faʻaaoga, o lea o le aoga mai le gaosi oloa o le a le faʻaalia se mea. Peitai, iinei e mafai ona na o le vaʻai i flask - latou matua manino ma faʻataga oe e malamalama pe a iai se vaitusi. E tatau foi ona siaki uma tubes mo faaleagaina po o le pupuni.

Mafuaʻaga 2: Lolomi le ulu ua pupuni

Mai le igoa ole ulutala, e te ono manatu o lenei metotia e aofia ai le tuiina o le lolomitusi i totonu o ona vaega elemene, e le mafai ona faia e aunoa ma tomai faʻapitoa. Ioe ma leai. I le tasi itu, ua gaosia e tagata gaosi mea lolomi inkjet se faʻafitauli lea, talu ai mago le vaitusi o se mea masani, ma latou fatuina se faʻaaogaina lea o le a fesoasoani e faʻaumatia lenei mea. Ae i le isi itu, ono le mafai fesoasoani, ma ona e tatau ona aveese le masini.

Lea, o le aoga. Toetoe o tagata gaosi oloa gaosi faʻapitoa polokalama e mafai ona faʻamamaina le lolomi le ulu ma nozzles, ua pupuni luga ona o le le masani ona faʻaaogaina le masini lolomi. Ma ina ia le faʻamamaina le tagata faʻaaoga i latou lima taimi i taimi uma, latou fatuina se isi masini meafaigaluega e faia le tutusa galuega faʻaaogaina le vaitusi mai se pulufana.

E te le tau alu i le mataupu faavae o le galuega. Ua lava naʻo le tatalaina o le polokalama o lau masini lolomi ma filifili se tasi o taualumaga faʻafoega iina. E mafai ona e faia uma mea, e le o se mea e sili atu.

E taua le maitauina o se taualumaga e tatau ona faia soʻo, ma i nisi taimi tele taimi i se auala. A maeʻa, e tatau ona tu faʻaauau le masini lolomi mo le itiiti ifo ile itula. A leai se mea ua suia, ona sili ai lea ona vaʻai i le fesoasoani a tagata tomai faʻapitoa, talu ai o faʻamamaina e faʻaaoga ai ia mea e ono iʻu ai i tupe faʻaletonu pe a faʻatusatusa i le tau o se mea fou.

Mafuaaga 3: O lapisi ile encoder lipine ma le disk

O manoa e mafai ona uliuli pe paʻepaʻe. Ma le isi, pe a fai o le filifiliga lona lua e toe faia ma le tutusa taimi, ona e tatau lea ona e mafaufau i le mea moni o le pefu poʻo isi palapala na i luga o le encoder lipine lea e faʻalavelave ai i le saʻo o galuega a le masini lolomi.

Mo le faʻamamaina, masani ona faʻamamaina se faamalama. E taʻuamiotonuina nei i le mea moni o lana vailaʻau o loʻo iai le 'ava malosi, e faʻamamaina ai le tele o poloka. Peitaʻi, o le a matua faigata tele i se tagata e leʻi iai se poto masani ona faʻatino se faiga faapena. E le mafai ona maua vaega ia ma e tatau ona e faigaluega tuusaʻo i vaega eletise uma o le masini, lea e matautia mo ia. O lona uiga, afai ua uma ona faʻataʻitaʻia uma metotia, ae tumau le faʻafitauli ma lona natura e talitutusa ma mea na faʻamatala i luga, ona sili lea ona faʻafesoʻotaʻi se tautua faʻapitoa.

Ole nofoaga lea e uma ai le iloiloga ole ono mafai ona fesoʻotaʻi ma foliga ole laina i le masini lolomi inkjet.

Leisa lolomi

Le lolomiina ma faʻasalalauga i luga o le laser printer o se faʻafitauli e tupu vave pe tuai foi i le toetoe lava masini uma. E i ai le tele o faʻafitauli e mafua ai lenei amioga o tekonolosi. E tatau ona e malamalama i mea faʻavae ina ia iloa pe o i ai se avanoa e toe faʻafoʻi ai le mea e lolomi ai.

Mafuaʻaga 1: Mataga pa talipalau

O le drum unit o se elemene taua, ma e auala mai ile laser e atagia ile taimi ole lolomiina. Faʻaleagaina o le fuʻa lava ia e toetoe lava a faʻamamaina, ae o lona susulu-maʻaleʻale luga masani ona faʻaaogaina ma nisi faʻafitauli amata i le faʻaalia o pou uliuli i tafatafa o le pito o le pepa lolomi. E masani ona tutusa, lea e faʻafaigofie ai ona iloa se vaega le atoatoa.

Ui i lea, e ala i le lautele o matala e mafai ona e malamalama ai i le faʻaitiitia o le vaega o lenei talipalau. Aua neʻi e amanaʻiaina ia faʻaaliga o le faʻafitauli, aua e le na o pou uliuli, ae o le faʻateleina o avega i luga o pulufana, e mafai ona oʻo ai i se ogaoga aʻafiaga.

O lenei la vaega e mafai ona toe faʻaleleia, ma ua tele foʻi tautua ua faia. Peitaʻi, o le sologa lelei o se faʻagasologa e le lava maualuga, e le amanaʻia ai le masani ona suia le elemene, lea e fautuaina i lenei tulaga.

Mafuaaga 2: Mativa maneta fuata ma talipalau faʻafesoʻotaʻi

O se isi tutusa laina, e masani ona maua i luga o laupepa faʻailo, faʻaalia ai se motusia faʻapitoa. Naʻo lenei mea e oʻo i le ogalaʻau, ma o le mafuaʻaga na ala ai ona aumai faʻasolosolo soʻo se mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻaputuga lapisi faʻateʻa poʻo se pulufana ua le toe faʻatumu. E faigofie ona faʻaavanoaina mea uma mo i latou e malamalama ai pe ono avea ma faʻaiʻuga o lena faʻafitauli.

Afai e le aafia le toner i lenei faʻafitauli, e tatau ona siakiina le ofuina o le talipalau ma le paʻo ia lava. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina le masini lolomi i le aluga o tausaga, o le sili lea ona ono iai faʻaiuga. E pei ona taʻua muamua, faʻaleleia ia elemene e matua le faʻamasinoga.

Mafuaaga 3: Tamoʻea Toner

O mea faigofie e lolomiina mea e sui o le pulufana. Ma afai o le komepiuta e leai se aoga faʻapitoa, o le leai o toner e mafai ona maitauina e paʻepaʻe tusitusi i luga o le pepa lomia. E sili atu saʻo le fai mai o nisi mea tumau i totonu o le pulufana, ae e le lava lea e lolomi ai se tasi itulau i tulaga maualuga.

O le tali i lenei faʻafitauli o loʻo taoto i luga - toe sui le pulufana poʻo le faʻasaina o le toner. E le pei o faʻaletonu na muamua atu, o lenei tulaga e mafai ona foʻia tutoʻatasi.

Mafuaaga 4: Cartridge Leaks

Faafitauli i le pulufana e le gata i le leai o toner i ai. O nisi taimi o laulaʻau e mafai ona soʻona faʻaalu mai le tele o ituaiga fasi pepa, e masani lava ona aliali mai i nofoaga eseese. O le a le mea ua tupu i le printer ile taimi lea? E aliali mai, na ona oso i fafo le toner aʻo lolomi se laupepa.

E le faigata ona mauaina se fagu ma siaki lona puʻeina. Afai o loʻo maitau le nofoaga o le mageso, ona tatau lea ona e siaki pe o iai se avanoa e aveese ai le faʻafitauli. Atonu e naʻo se mataupu o loe, e le tatau ona tutupu mai ni faigata - na o lona sui e manaʻomia. I le tulaga o se faʻafitauli, e sili atu le ogaoga o le taimi e vaʻai ai mo se isi pulufana.

Mafuaaga 5: Otaota lapisi ua soona faʻaluaina

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a maua se fasi pepa i luga o le pepa e aliali mai i le nofoaga lava e tasi? Siaki le otaota. Ole taulaitu taulaitu e matua faʻamamaina ma totoe le toner pe a ia toe faatumuina le pulufana. Ae ui i lea, o tagata e masani ona le iloa e uiga i se mea faigaluega faapena, ma o lea latou te le faia le gaioiga talafeagai.

E faigofie le fofo - e asiasia le otaota lapisi ma le faʻamaoni o le squeegee, e luluina ai le toner i totonu o se potu faʻapitoa. E matua faigofie ma e mafai e soʻo se tagata ona faia lenei faʻasologa i le fale.

I luga o lenei mea, iloiloina uma auala talafeagai o le tagata lava ia toe faaleleia e mafai ona uma, talu ai o faafitauli autu na iloiloina.

Pin
Send
Share
Send