Winchester Faailoga I le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi pe'ā faʻaaogaina se komepiuta, e te ono maitauina faʻafitauli i totonu o le hard drive. O lenei mea e mafai ona tupu i le faʻagesegese i lalo o le saoasaoa o le tatalaina o faila, i le faʻateleina o le tele o le HDD lava ia, i le taimi faʻasolosolo tupu mai o BSOD poʻo isi mea sese. I le taimi mulimuli, o lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le leiloa o faʻamaumauga taua pe i le atoa foʻi o le faʻataʻitaʻiga o le faʻatautaia o gaioiga. O le a tatou iloiloina auiliili auala mo le faʻailoaina o faʻafitauli i se disk drive e faʻafesoʻotaʻi le PC e faʻaaogaina le Windows 7.

Vaʻai foi: Maeaina le malo faigata mo leaga vaega

Metotia mo le faʻailoaina o se masini malo i Windows 7

E tele ni auala e faʻamatalaina ai se tino malosi i le Windows 7. O loʻo iai faʻapitoa fofo o polokalame, e mafai foi ona e siakiina tulaga masani ole auala e faʻagaioi ai. O le a matou talanoa e uiga i auala faapitoa o gaioiga mo le foia o le galuega i lalo.

Metotia 1: Seagate SeaTools

SeaTools o se polokalama fua mai Seagate e faʻatagaina oe e vaʻavaʻai i lau teuina mea teu masini mo faʻafitauli ma faʻalelei ia pe a mafai. Faapipiiina i luga o se komepiuta o tulaga masani ma tupu fua, ma o lea e le manaʻomia faʻamatalaga faaopoopo.

Sii mai le SeaTools

  1. Faaoso SeaTools. I le amataga amata, le polokalama a otometi saili mo lagolagoina lagolagoina.
  2. Ona tatalaina ai lea o le faʻamalama o le laisene maliega. Ina ia faʻaauau ona e galue ma le polokalama, kiliki i le faʻamau “Ou te talia”.
  3. Ole faʻamalama autu ole SeaTools e faʻaalia ai, e tatau ona faʻaalia le manaʻo o masini e fesoʻotaʻi ma le PC. O faʻamatalaga autu e uiga ia i latou o loʻo faʻaalia vave lava:
    • Numera numera
    • Numera numera;
    • Firmware lomiga;
    • Ave le tulaga (sauni pe le o sauni mo le suʻega).
  4. Afai i le koluma "Avea tulaga" faafeagai le manao hard drive tulaga ua setiina Sauni e Suʻe, o lona uiga e mafai ona siiina lenei auala teuina. Ina ia amata le faʻatulagaina o gaioiga, siaki le pusa i le itu tauagavale o lona numera numera. Ina ua uma lena faʻamau "Suʻega faʻavae"tu i le pito i luga o le faamalama o le a avea malosi. A e kiliki i luga o lenei mea, a lisi o mea e tolu tatala:
    • Avetaavale faamatalaga;
    • Lelei vavai;
    • Tumau umi le lautele.

    Kiliki i luga muamua o nei mea.

  5. Le mulimulituʻiina o lenei, i le taimi lava e te leʻi umi e faʻatali ai, e aliali mai se faʻamalama i faʻamatalaga e uiga i le hard disk. O loʻo faʻaalia le faʻamatalaga i luga o le hard drive na matou vaʻaia i le polokalame autu o le faʻamalama, ma faʻaopopo i mea nei:
    • Igoa o le tagata gaosi;
    • Avanoa avanoa
    • Itula na galue ai e ia;
    • O lona vevela;
    • Lagolago mo nisi tekonolosi, ma isi.

    E mafai faʻasaoina uma i luga faʻamaumauga i se isi faila i le kiliki i luga o le faʻamau "Sefe e faila" i le lava faamalama.

  6. Ina ia maua le tele o faʻamatalaga auiliili e uiga i le disk, e tatau ona e toe siaki le pusa i le autu polokalama faamalama, kiliki i le faamau "Suʻega faʻavae"ae o le taimi la lea e filifili ai se filifiliga "Puupuu lautele".
  7. Ua amata le suʻega. E vaevaeina i ni vaega se tolu:
    • Faitauga mai fafo
    • Faitauga i totonu;
    • Faitau soo.

    O le igoa o le tulaga tulaga faʻaalia o loʻo faʻaalia i le koluma "Avea tulaga". I le koluma Tulaga o le suʻega faʻaalia le alualu i luma o le faʻagaioiga o loʻo faia nei ile kalafi foliga ma ile pasene.

  8. A maeʻa le suʻega, pe a leai ni mea na iloa ai le talosaga, i le koluma "Avea tulaga" o loʻo faʻaalia le tusitusiga Short Universal - Maliu. A o mea e sese, ua lipotia.
  9. Afai e te manaʻomia sili atu loloto-loloto faʻamatalaga, ona mo lenei e tatau ona e faʻaogaina le SeaTools e faia ai se umi lautele suʻega. Siaki le pusa i autafa o le igoa igoa, kiliki le ki "Suʻega faʻavae" ma filifili "Tumau le lautele".
  10. Ua amata le tofotofoga umi. O ana 'auʻiliʻili, pei o le faitauga muamua, o loʻo faʻaalia i le koluma Tulaga o le suʻegaae i le taimi e umi le umi ma mafai ona tele itula.
  11. A maeʻa le suʻega, o le iʻuga e faʻaalia i le polokalame faʻamalama. I le tulaga o le maeʻa faʻamaeʻaina ma le leai o ni mea sese i le koluma "Avea tulaga" e aliali mai le tusitusiga "Tumau Lautele - Maliu".

Pei ona outou vaʻai, Seagate SeaTools o se sili talafeagai ma, sili ona taua, maua fua meafaigaluega mo le iloa ai o se komepiuta malo faigata. E ofoina atu ni filifiliga mo le siakiina o le tulaga o le loloto i le taimi e tasi. Ole taimi e alu ile suʻega e faalagolago i le saʻo ole siaki.

Metotia 2: Western Digital Data Lifeguard Diagnostic

O le Western Digital Data Lifeguard Diagnostic polokalama o le a sili ona talafeagai mo le siakiina o mea malosi na gaosia e le Western Digital, ae e mafai foi ona faʻaogaina e suʻesuʻe ai ni taʻavale mai isi gaosi. O le aoga o lenei meafaigaluega faʻafaigofie e vaʻai faʻamatalaga e uiga i le HDD ma vaʻavaʻai ona vaega. I le avea ma ponesi, e mafai e le polokalame ona soloiesea tumau soʻo se faʻamatalaga mai i le malo malo leai se avanoa e toe maua ai.

Sii mai Western Digital Data Lifeguard Diagnostic

  1. I le maea ai o se faigofie faʻapipiʻi gaioiga, tamoe Lifeguard Diagnostic luga o le komepiuta. Ua matala le faamalama maliega laisene. Latalata ane le fuainumera "Ou te talia lenei laisene maliega" seti se faailoga. Le isi kiliki "Le isi".
  2. O le a faʻamalama se polokalama. O loʻo faʻaalia ai nei faʻamatalaga e uiga i le tisiki lafoa fesoʻotaʻiga i le komepiuta:
    • Numera numera i le faiga;
    • Faataʻitaʻiga;
    • Numera numera
    • Fua;
    • SMART tulaga.
  3. Ina ia amata faʻataʻitaʻiga, filifili le igoa o le tapulaʻa tisiki ma kiliki i le faʻailoga i autafa o le igoa "Kiliki e tamoe suʻe".
  4. E matala se faʻamalama e ofoina atu ai le tele o filifiliga mo le siakiina. Ina ia amata, filifili "Faʻavave suega". Ina ia amata le faʻagasologa, fetaomi "Amata".
  5. O le a faʻamalama se matala i le mea o le a fautuaina ai mo le mama o le suʻega e tapunia uma isi polokalame o loʻo tamoʻe ile PC. Faʻamaeʻa le tusi talosaga, kiliki "Ua lelei" i lenei faamalama. E te le tau popole i le taimi ua leiloa, ona e le tele le suʻega o le suʻega.
  6. O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le a amata, le malosi o lea e mafai ona maitauina i se isi faʻamalama faʻafetai i le faʻailoilo.
  7. I le maeʻa ai o le faʻagasologa, pe a fai o mea uma na faʻaiʻu ma le manuia ma leai ni faʻafitauli o faʻailoaina, o le a faʻaalia le siaki lanu meamata i totonu o le lava faamalama. I le faʻafitauli, o le faʻailoga o le a mumu. Ina ia tapunia le faʻamalama, lolomi "Tapuni".
  8. O le faʻailoga e faʻaalia foi i le lisi suʻega faamalama. Ina ia amata le isi ituaiga o suʻega, filifili "Faʻalautele suʻega" ma fetaomi "Amata".
  9. O le faʻamalama e toe vaʻai mai ma se manatu e faʻatumu isi polokalame. Fai ma fetaomi "Ua lelei".
  10. Ole faʻatulagaina ole suʻega e amata, lea ole a umi le taimi e faʻaaoga ai le tagata faʻaoga nai lo le suʻega muamua.
  11. A maeʻa ona faʻataunuʻuina, pei ona iai i le mataupu muamua, o se faʻamatalaga e uiga i le faʻamaeaina maeʻa pe, i se isi itu, e uiga i le i ai o faʻafitauli o le a faʻaalia. Kiliki "Tapuni" ia tapunia le faʻamalama suʻega. I luga o lea, o le faigata drive diagnostics i Lifeguard Diagnostic mafai ona mafaufau atoatoa.

Metotia 3: HDD Scan

O le HDD Scan o se faigofie ma leai se polokalama e mafai ona faʻafoeina uma ana galuega: siakiina o vaega ma le faʻatautaia o suega faigata. Moni, o lana sini e le o le faaleleia o mea sese - naʻo le suʻeina i le masini. Ae o le polokalama e lagolagoina e le gata standard hard drive, ae faapea foi SSD, ma e oʻo lava flash drive.

Sii mai le HDD Scan

  1. O lenei talosaga e lelei aua e le manaʻomia le faʻapipiʻiina. Na ona faʻatautaia HDD Scan i lau PC. O le a tatalaina se faʻamalama e faʻaalia ai le igoa o le ituaiga ma le faʻataʻitaʻiga o lau hard drive. Ua faʻailoa mai foʻi le faʻamatalaga o le firmware ma le gafatia o le teuina.
  2. Afai e tele ni taʻavale e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta, o lona uiga e mafai ona e filifilia le filifiliga e te manaʻo e siaki mai le lisi paʻu i lalo. Ina ua mavae lena, e amatalia le sailiiliga, oomi le ki "Tofotofoga".
  3. Le isi, faʻaopopo seisi menu matala ma filifiliga mo le siakiina. Filifili se filifiliga "Faamaonia".
  4. Ina ua maeʻa, o le faʻatulagaina matala o le a tatalaina vave, lea o le a faʻailoaina le numera o le muamua HDD vaega, mai le mea o le a amata ai le siaki, o le aofaʻi o numera o vaega ma le tele. O lenei faʻamatalaga e mafai ona suia pe a manaʻomia, ae e le fautuaina. Ina ia amata suʻega tuusaʻo, kiliki i le aū i le itu taumatau o tulaga.
  5. Faiga o le Suʻega "Faamaonia" o le a faalauiloa. E mafai ona e maitauina lona alualu i luma pe a fai e te kiliki i le tafatolu i le pito i lalo o le faamalama.
  6. E tatalaina le vaega o le nofoaga, e iai le igoa o le suʻega ma le pasene o le maeʻa.
  7. Ina ia mafai ona e vaai atili auiliili pe faʻafefea ona fai le faʻagasologa, taumatau kiliki i le igoa o lenei suʻega. I le anotusi menu, filifili le filifiliga "Faaali auiliiliga".
  8. E matala se faʻamalama ma faʻamatalaga auiliili i le faʻasologa. I luga o le faiga faʻafanua, faʻafitauli vaega o le disk ma se tali sili atu 500 ms ma mai 150 i 500 ms o le a faailogaina i mumu ma lanu moli, faasologa, ma leaga vaega i le lanumoana lanumoana ma le numera o ia elemene.
  9. A maeʻa le suʻega, e tatau ona faʻaali mai le faʻailoga i le tau i se faʻamalama faaopoopo "100%". I le itu taumatau o le lava faʻamalama, auiliiliga faʻamatalaga i luga o le tali taimi o vaega o le hard disk o le a faʻaalia.
  10. A toe taliu mai i le faʻamalama autu, o le tulaga o le maeʻa galuega e tatau ona i ai "Ua maeʻa".
  11. Ina ia amata le isi suʻega, filifili le toe manaʻo e manaʻomia, kiliki i le ki "Suega"ae o lenei taimi kiliki i luga o le aitema "Faitau" i le lisi e aliali mai.
  12. E pei lava i le muamua mataupu, se faʻamalama e matala e faʻaali mai ai le tele o le siakiina o vaega o le avetaavale. Mo le maeʻa, tuu nei tulaga e le suia. Ina ia faʻagaioia le galuega, kiliki i le aū i le itu taumatau o tapulaa mo le tele o vaega siaki.
  13. E amata le suʻega faitau. Oe mafai foi ona e mataituina ona faʻamasinoga e ala i le tatalaina o le pito i lalo o le polokalame faʻamalama.
  14. I le taimi o le gaioiga pe a maeʻa, pe a suia le tulaga o le galuega i "Ua maeʻa", e mafai ona auala i le anotusi menu i le filifilia "Faaali auiliiliga"pei ona faʻamatalaina muamua, alu i le auiliiliga faʻavasega iuga faʻamalama.
  15. Ina ua mavae lena, i se isi faamalama ile laupepa "Faafanua" E mafai ona e vaʻai i auiliiliga o le tali taimi o le HDD vaega mo le faitauina.
  16. Ina ia amata le mulimuli faigata faʻavasega faʻavasega filifiliga i HDD faitau vave, toe fetaomi le faʻamau "Suega"a o lenei ia filifili "Pepe".
  17. E pei lava o isi taimi muamua, e tatalaina le faʻamalama mo le faʻatulagaina o vaega o le vaega. Aunoa ma le suia o faʻamatalaga i totonu, kiliki i le ū i le taumatau.
  18. Tafe tamoʻe "Pepe", lea e aofia ai le siakiina o le tisiki mo faitau faʻamaumauga faʻaaoga fesili. E pei ona masani ai, o le gaioiga o taualumaga e mafai ona vaʻavaʻaia faʻaaogaina le faʻaaogaina o le failautusi i le pito i lalo o le autu HDD Scan faamalama. I le maeʻa ai o le suʻega, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e vaʻaia i ana faʻamatalaga auiliiliina i se isi faʻamalama i le auala tutusa na faʻaaogaina mo isi ituaiga o suʻega i lenei polokalama.

O lenei auala o loʻo iai se faʻamoemoe i le faʻaaogaina o le polokalame muamua atu e le manaʻomia ai le maeʻa o tauʻavega o talosaga, e ui lava mo sili faʻavasegaina saʻo, e fautuaina foi lenei.

Metotia 4: CrystalDiskInfo

Le faʻaaogaina o le CrystalDiskInfo polokalama, e mafai ona vave faʻavasega le faigata masini i luga o se komepiuta o loʻo faʻaaogaina Windows 7. O lenei polokalama e ese lava ona o loʻo tuʻuina mai ai le faʻamatalaga atoa e uiga i le tulaga o le HDD i auala eseese.

  1. Faaoso CrystalDiskInfo. Masani faifai lava, a e muamua amataina le polokalame lea, e aliali mai se faʻamatalaga e le iloa le disk.
  2. I lenei tulaga, kiliki i luga o le lisi mea. "Auauna"alu i le tulaga "Avanoa" ma le lisi e matala, kiliki i luga Suʻega Avanoa Maualuga.
  3. Ina ua mavae lena, e tatau ona aliali mai ile igoa o le hard drive (faʻataʻitaʻiga ma igoa), pe a na le muamua faʻaalia. I lalo o le igoa, faʻamatalaga autu i luga o le malosi drive o le a faʻaalia:
    • Firmware (firmware);
    • Ituaiga o Ofisa;
    • Tulaga maualuga le saoasaoa;
    • Ole numera o aofia ai;
    • Aofaiga tamoe, etc.

    I se faʻaopopoga, i le taimi lava e aunoa ma le faʻatuai i se laulau tuʻusaʻo faʻaalia faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le malo faʻafuaseʻi mo le tele o lisi o tulaga. Faatasi ai ma:

    • Faatinoga
    • Faitau mea sese;
    • Faʻalauiloa taimi;
    • Tulaga mea sese;
    • Vaega le mautonu;
    • Vevela
    • Malosiaina le pule toilalo, ma isi.

    I le itu taumatau o nei tapulaʻa o loʻo faʻailoaina mai o latou tulaga i le taimi nei ma sili ona leaga, faʻapea foʻi ma le tapulaʻa aupito maualalo taliaina mo nei faʻatauaina. I le itu tauagavale o faʻailoga tulaga. Afai e lanumoana pe lanumeamata, ona faʻatauaina lea o tulaga taua o loʻo siosiomia ai. Afai mumu pe moli - o loʻo iai ni faʻafitauli ile galuega.

    I se faʻaopopoga, o se iloiloga lautele o le tulaga o le mea malo ma lona vevela o loʻo i ai nei o loʻo faʻaalia i luga aʻe o le laulau mo le iloiloina o gaioiga faʻatino taʻitoʻatasi.

CrystalDiskInfo, faʻatusatusa i isi mea faigaluega mo le mataʻituina o le tulaga o le mea malo drive i komupiuta o loʻo tamoe Windows 7, e fiafia tele i le saoasaoa o le faʻaalia le iʻuga ma le maeʻa o faʻamatalaga i mea eseese. O le mafuaʻaga lena o le faʻaaogaina o lenei polokalama mo le faʻatulaga setiina i la tatou tusitusiga e manatu o le tele o tagata faʻaaoga ma tagata faʻapitoa e avea ma sili ona sili ona lelei filifiliga.

Metotia 5: Faamaonia Windows foliga

O le HDD e mafai ona faʻailoaina e ala i le mafai gafatia o Windows 7. Ae ui i lea, o le faʻagaioioiga faiga e le ofoina atoa suʻega, ae naʻo le siakiina o le hard drive mo mea sese. Ae faatasi ai ma le fesoasoani a se aoga aoga i totonu "Siaki le Disk" E le gata e mafai ona e vave faitauina le hard disk, ae e taumafai foi e faʻasaʻo ia faʻafitauli pe a maua. E mafai ona faʻatautaia lenei mea faigaluega i le faʻasologa o le OS, ma le faʻaaogaina Poloaiga lainafaʻaaogaina le faʻatonuga "chkdsk". O le algorithm mo le siakiina o HDD e faʻaalia manino auiliiliina i se isi tusitusiga.

Lesona: Siakiina o se disk mo mea sese i le Windows 7

E pei ona e vaʻai, i le Windows 7 o loʻo i ai le avanoa e suʻesuʻe ai le mea faʻaletonu o loʻo faʻaaogaina polokalame e tolu, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le fausia-in system utiliti. O le mea moni, o le faʻaaogaina o le tolu-vaega polokalama e maua ai se sili atu loloto ma le tele o ata o le tulaga o le malosi taʻavale nai lo le faʻaaogaina o tulaga masani tekinolosi e na o le mafai ona iloa mea sese. Ae o le faʻaaogaina Check Disk e te le manaʻomia e download pe faʻapipiʻi ai se mea, ma i se faʻaopopoga, o le intrasystem utiliti o le a taumafai e faʻasaʻo mea sese pe a maua.

Pin
Send
Share
Send