Ua matou mauaina le vevela o le masini i le Windows 7

Pin
Send
Share
Send

E le o se mea faʻalilolilo a o faʻatautaia le komepiuta, o le tagata e faʻaaogaina le malosi agavaʻa. Afai o i ai ni faʻafitauli i le PC poʻo le aisa e le tuʻufaʻatasia lelei le faʻatonutonuina, e sili atu le faʻatupuina le gaioiga i se mea, e mafai ai ona oʻo atu i lona le manuia. Tusa lava i komipiuta maloloina i le umi faʻagaioiga, overheating mafai ona tupu, lea e faʻagesegese le faiga. I se faʻaopopoga, o le faʻateleina o le vevela o le gaioiga e avea ma ituaiga o faʻailoga e i ai le leaga o le PC pe o faʻatulagaina sese. O le mea lea, e taua le siakiina o lona aoga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faia lenei mea i auala eseese i le Windows 7.

Vaʻai foi: E pei ona masani ona faʻagaoioiga le vevela o le gaosi mai isi tagata gaosi

CPU vevela vevela Faamatalaga

E pei o le tele o isi galuega i luga o le PC, o le galuega o le fuafuaina o le vevela o se gaioiga e foia faʻaaogaina ni vaega se lua o metotia: fausia-i totonu o mea o le faiga ma le faʻaaogaina o le tolu-vaega polokalama. Ia tatou vaʻai i nei metotia auiliili.

Metotia 1: AIDA64

O se tasi o polokalame e sili ona malosi na e maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le komupiuta, o le AIDA64, ua taua i isi lomiga muamua o Everest. Le faʻaaogaina lea o lenei mea aoga, e mafai ona e faigofie ona e iloa le vevela faʻailo o le gaosi

  1. Faaoso AIDA64 i luga o le PC. Ina ua uma ona tatala mai le faʻamalama o le polokalame, i le itu tauagavale i totonu ole laupepa "Meaai" kiliki le igoa "Komepiuta".
  2. I le mataʻu i lalo lisi, filifili "Sensosi". I le itu taumatau o le faamalama, pe a maeʻa lena, o le tele o faʻamatalaga maua mai i le sensors o le komepiuta o le a lauina. O le a matou faapitoa le naunau i le poloka "Vevela". Matou te vaʻavaʻai i faʻailoga i totonu o lenei poloka, faʻafeagai ma le i ai o mataʻitusi "CPU". O le vevela lea o le pulu. A oe vaʻai, o nei faʻamatalaga o loʻo tuʻuina vave i ni vaega se lua: Celsius ma Fahrenheit.

Ile faʻaaogaina ole tusi faʻaoga AIDA64, e faigofie lava ona iloa le vevela ole faʻasologa ole masini pu 7. Ole mea taua lava ile auala lea ole totogi o le apalai. Ma o le fua faʻaavanoa o faʻaaoga e naʻo 30 aso.

Metotia 2: CPUID HWMonitor

AIDA64 analog o le CPUID HWMonitor talosaga. E le maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le system pei o le talosaga muamua, ma e le maua ai le Lusia-gagana faʻamatalaga. Ae o lenei polokalama e matua leai se totogi.

Ina ua maeʻa ona faʻalauiloa le CPUID HWMonitor, ua faʻaalia se faʻamalama lea e faʻaalia ai mea taua ole komipiuta. Matou te sailia le igoa o le PC processor. I lalo o lenei igoa o loʻo iai se poloka "Vevela". E taʻu mai le vevela o taʻitasi CPU. O loʻo faʻaalia i Celsius, ma i puipui i Fahrenheit. O le koluma muamua e faʻaalia ai le tau o le taimi nei, o le koluma lona lua o loʻo faʻaalia ai le tau maualalo talu ona faʻalauiloa le CPUID HWMonitor, ma le lona tolu - le tapulaa maualuga.

E pei ona e vaʻai, e ui lava ile faʻaupuga ole Igilisi, ae faigofie lava ona iloa le vevela ole gaosi ile CPUID a le HWMonitor. E le pei ole AIDA64, e le manaʻomia le polokalame lenei e faia ni gaioiga faʻaopoopo pe a uma ona amataina.

Metotia 3: CPU Thermometer

E i ai le isi tusi talosaga mo le fuafuaina o le vevela o le masini i luga o le komepiuta ma le Windows 7 - CPU Thermometer. E le pei o polokalame muamua, e le tuʻuina mai faʻamatalaga lautele e uiga i le faiga, ae faʻapitoa faapitoa i le vevela faʻailoga o le CPU.

Sii mai le CPU Thermometer

A maeʻa ona faʻatuina mai le polokalama ma faapipiiina ile komepiuta, tamoʻe loa. I le faʻamalama e matala, i le poloka "Vevela", o le CPU vevela o le a faʻaalia.

O lenei filifiliga e talafeagai mo i latou e faʻaaogaina le mea e taua ai ona fuafua naʻo le faiga vevela, ma le isi vaega o le faʻailo e leai se popolega. I lenei tulaga, e leai se aoga e faʻapipiʻi ai ma faʻatautaia mamafa talosaga e faʻaaluina le tele o punaoa, ae o se polokalama faʻapena e sau.

Metotia 4: laina laina o le faʻatonuga

O lenei ua matou liliu i le faʻamatalaga o filifiliga mo le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le vevela o le CPU faʻaaogaina le fausia-i meafaigaluega o le faʻagaoioiga sisitema. Muamua lava, o le mea lea e mafai ona faia e ala i le faʻaogaina o le faʻatomuaga o se tulafono faʻapitoa i le laina faʻatonu.

  1. Ole laina laina mo tatou faamoemoe e tatau ona tamoe o se pule. Matou te kiliki Amata. Alu i le "Polokalama uma".
  2. Ona kiliki ai lea "Tulaga".
  3. Ua tatalaina se lisi o tulaga masani. O loʻo matou sailia se igoa i totonu Poloaiga laina. Taumatau-kiliki i luga ma filifili "Tamoe e fai ma pule".
  4. O le laina laina ua faalauiloa. Tatou aveina le poloaiga lenei i totonu:

    wmic / namespace: root wmi PATH MSAcpi_ThermalZoneTemperature maua le taimi neiTemperature

    Ina ia le ulufale atu i se faʻaaliga, tusi i luga o le keyboard, kopi mai le tulaga. Ma, i luga o le laina faʻatonu, kiliki i lana logo ("C: _") i le pito i luga tauagavale o le faamalama. I le lisi e matala, alu i totonu aitema "Suiga" ma le Faapipii. A maeʻa, o le faʻaaliga o le a tuʻuina atu i totonu o le faʻamalama. E le mafai ona faʻapipiʻi le kopi kopi i le laina laina e ese mai, e aofia ai le faʻaogaina o le aotelega tuʻufaʻatasia Ctrl + V.

  5. A maeʻa le faʻatonuga i luga o le laina faʻatonu, kiliki Ulufale.
  6. A maeʻa lena, o le vevela o le a faʻaalia i totonu o le faʻamalama pupuni. Ae ua faʻaalia i se iunite o fua le masani ai mo se faigofie layman - Kelvin. I se faʻaopopoga, o lenei taua faʻateleina e se isi 10. Ina ia maua ai le taua masani i Celsius, e tatau ona vaeluaina le tali maua i luga o le laina faʻatonu e 10 ona toese 273 mai le faʻaiʻuga.O lea, pe a fai o le vevela 3132 ua faʻaalia i luga o le laina faʻatonu, pei ona i lalo i le ata, o le a faʻatatau i se taua i Celsius tutusa ma e tusa ma 40 tikeri (3132 / 10-273).

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei filifiliga mo le fuafuaina o le vevela o le faʻapitoa tutoʻatasi e sili atu faigata nai lo le muamua metotia faʻaaogaina polokalama lona tolu-vaega. Ma le isi, pe a uma ona mauaina le tali, pe a e manaʻo e i ai se manatu o le vevela i le masani faʻatusatusaina faʻatauaina, e tatau ona e faia se faʻaopoopoga numera numera. Ae i se isi itu, o lenei auala e faia faʻapitoa e faʻaaogaina le fausia-in polokalame mea faigaluega. Mo faʻatinoina, e te le manaʻomia le downloadina pe faʻapipiʻi se mea.

Metotia 5: Windows PowerShell

O le lona lua o le lua o loʻo i ai nei avanoa mo le vaʻavaʻai i le mea e faʻaaogaina ai le masini ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o le Windows PowerShell. O lenei filifiliga e tutusa lelei i le gaioiga algorithm i se auala e faʻaaoga ai le laina faʻatonu, e ui o le faʻatonuga e ese mai.

  1. Alu i le PowerShell, kiliki Amata. Ona alu lea "Pulea vaega".
  2. Le isi sosooga i "System ma le Puipuiga".
  3. I le isi faamalama, alu i le "Pulega".
  4. O loʻo faʻaalia se lisi o polokalame mo mea aoga. Filifili i ai "Polokalama Windows PowerShell".
  5. Ua amata le faʻamalama o le PowerShell. E pei tele o se faʻatonuga o le laina faʻatonu, ae o lona pito i tua e le uliuli, ae lanumoana. Kopi le poloaiga e pei ona taua i lalo:

    maua-wmiobject msacpi_thermalzonetemperature -namespace "root / wmi"

    Alu i le PowerShell ma kiliki i lona logo i le pito i luga tauagavale. Alu i totonu o le lisi mea "Suiga" ma le Faapipii.

  6. A uma ona aliali le faʻaaliga i le PowerShell faamalama, kiliki Ulufale.
  7. A maeʻa lena, o le a faʻateleina o faʻatulafonoina o le faʻaalia Ole mea taua ole eseesega lea ile auala nei ma le muamua. Ae i le tala lea, matou te naunau lava i le vevela o le masini. Ua folasia i le laina "O le taimi nei vevela". O loʻo faʻaalia foi ile Kelvins faʻateleina ole 10. O le mea lea, ia iloa ai le vevela ile Celsius, e tatau ona e faia le tutusa numera gaosiaina pei o le metotia muamua faʻaaogaina le laina faʻatonu.

I se faʻaopopoga, o le sui gaioiga e mafai ona vaʻaia ile BIOS. Ae, talu ai o le BIOS o loʻo tu i fafo atu o le faʻagaioiga sisitema, ma e na o tatou mafaufau i filifiliga o loʻo avanoa i le Windows 7 siosiomaga, o lenei metotia e le afaina ai i lenei tusitusiga. E mafai ona e faitauina i se isi lesona.

Lesona: Faʻafefea ona e mauaina le vevela o le pamu

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua vaega o metotia mo le fuafuaina o le vevela o le faʻatulagaina faʻaaogaina i le Windows 7: faʻaaogaina o lona tolu vaega vaega talosaga ma totonu OS meafaigaluega. Muamua filifiliga e sili atu le talafeagai, ae manaʻomia le faʻapipiʻiina o polokalame faaopoopo. O le filifiliga lona lua e sili atu faʻafaigata, ae, e ui i lea, mo lona faʻatinoina, na mea autu meafaigaluega o le Windows 7 ua lava.

Pin
Send
Share
Send