Tatala le pepa ODT

Pin
Send
Share
Send

ODT (Tatala Upega Tafaʻilagi) o le maua fua mai le auiliiliga o le Word format DOC ma DOCX. Sei o tatou vaʻai poʻo a ni polokalame o loʻo i ai e tatalaina faila ma le faʻalauteleina faʻapitoa.

Tatalaina ODT Faila

Mafaufau o ODT o se faʻavaomalo o Upu faʻatonuga, e faigofie lava ona mate faʻapea e mafai ona galulue faʻatasi ma tagata faʻatino upu. I se faʻaopopoga, o mea o loʻo i totonu o tusitusiga ODT e mafai ona maimoaina e faʻaogaina ai nisi faʻaaliga lautele.

Metotia 1: OpenOffice Tusitala

Muamua lava, tatou vaʻai i le auala e faʻatautaia ODT i le Writer word processor, o se vaega o le OpenOffice batch oloa. Mo Tusitala, o le faʻatulagaina faʻapitoa e faʻavae, o lona uiga, o le polokalama e sefe ai faʻamaumauga i totonu.

Download le OpenOffice mo le leai

  1. Faʻalauiloa le oloa OpenOffice. I le amataga faamalama, kiliki i luga "Tatala ..." pe kiliki tuʻufaʻatasia Ctrl + O.

    Afai e te fiafia e faʻatino i le lisi, ona kiliki ai lea. Faila ma mai le faʻalauteleina lisi filifili "Tatala ...".

  2. Faʻaogaina soʻo se mea e faʻamatalaina gaioiga o le a faʻagaioi ai le meafaigaluega "Tatala". Tatou faia i totonu o le agai atu i lena faʻasino i le mea o le sini ODT mea o loʻo tupu ai. Faailoga le igoa ma kiliki "Tatala".
  3. O loʻo faʻaalia le pepa aloaia i le Writer window.

E mafai ona e toso se pepa mai Windows Suesuega i le faʻamalama matala o OpenOffice. I lenei tulaga, o le agavale isumu agavale e tatau ona pipiʻi. O lenei gaioiga o le a tatalaina ai foi le faila ODT.

E i ai filifiliga mo le amataina ODT ma e ala i le totonugalemu o totonu o le Tusitala talosaga.

  1. A uma ona matala le faamalama Tusitala, kiliki i le ulutala Faila i le lisi. Mai le faʻalauteleina lisi, filifili "Tatala ...".

    O isi gaioiga e fautua mai e kiliki i luga o le ata "Tatala" i faila mea pe faaaoga ai ni tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.

  2. A maeʻa lena, o se masani faamalama o le a faalauiloa. "Tatala", i le mea e tatau ona e faia tonu le tutusa gaioiga e pei ona faamatalaina muamua.

Metotia 2: LibreOffice Writer

Ole isi polokalame e leai se totogi e aofia ai ile faʻatonuga ole Tusitala ole ofisa ole LibreOffice. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaogaina lenei apalai e vaʻaia pepa o faʻamatalaga faʻapitoa.

Sii mai LibreOffice mo fua

  1. Ina ua maeʻa tatalaina le LibreOffice amataga faamalama, kiliki i le igoa "Tatala faila".

    O gaioiga i luga e mafai ona suia i le kiliki i luga o le igoa ile lisi Faila, ma mai le lisi paʻu i lalo, filifilia se filifiliga "Tatala ...".

    O i latou e fiafia aʻi e mafai foʻi ona tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.

  2. A tatalaina se faamalama tatalaina. I totonu, alu i le faila o loʻo tu ai le pepa. Filifili i ai ma kiliki "Tatala".
  3. Ole faila ole ODT e matala ile LibreOffice Writer window.

E mafai foi ona toso se faila mai Avetaavale i le amataga matala o LibreOffice. A maeʻa, e vave lava ona aliali mai i le Writer application window.

E pei foi o le upu faʻatonuga muamua, o loʻo i ai i le LibreOffice le agavaʻa e faʻatautaia se pepa e ala i le Tusitala.

  1. Ina ua uma amata LibreOffice Tusitala, kiliki i le aikona "Tatala" i le faʻasologa o se faila poʻo se tuʻufaʻatasiga Ctrl + O.

    Afai e te fiafia e faʻatino gaioiga i le lisi, kiliki i luga o le tusifaitau Faila, ma o lea i le lisi drop-down "Tatala ...".

  2. Soʻo se mea o loʻo fuafuaina e faʻatino ai le avanoa e tatalaina ai le faʻamalama. O gaioiga i totonu na faʻamatalaina pe a faʻamalamalama le faʻasologa o gaioiga ile taimi ole amataga ole ODT ile amataga ole faʻamalama.

Metotia 3: Microsoft Word

Tatalaina o faʻamaumauga ma le ODT faʻaopopoga e lagolagoina foi le lauiloa Polokalama polokalame mai le Microsoft Office suite.

Sii mai le Microsoft Word

  1. A maeʻa ona amata le Upu, faʻasolo i le tab Faila.
  2. Kiliki i luga "Tatala" i le itu menu.

    O sitepu e lua i luga e mafai ona suia i se faigofie kiliki. Ctrl + O.

  3. I le faamalama matala matala, agai i le faʻatonu o loʻo iai le faila. Fai se filifiliga o le. Kiliki le ki "Tatala".
  4. O le pepa o le a avanoa mo le matamata ma le teuteuga e ala i le Word interface.

Faiga 4: Lautele Maimoaga

I le faʻaopopoina o faʻagasologa upu, tagata lautele matamata e mafai ona galulue ma le aʻoaʻoina tulaga. O se tasi o ia polokalame o le Universal Viewer.

Sii maia Universal Viewer

  1. A maeʻa le Universal Viewer, kiliki ile moli "Tatala" o se faila poʻo le faʻaaoga se ua leva lauiloa Ctrl + O.

    E mafai foi ona sui nei gaioiga i le kiliki i luga o le tusifaitau. Faila i le lisi ma mulimuli ane gaioiga i luga o le aitema "Tatala ...".

  2. O nei gaioiga taʻitaʻi atu i le faʻagaioiga o le mea matala tatalaina faʻamalama. Alu i le faʻasino o le hard drive lea e tu ai le ODT mea. A uma ona filifilia, kiliki i luga "Tatala".
  3. O mea i totonu o le pepa e faʻaalia i le Universal Viewer window.

E mafai foi ona tamoe ODT e ala i le tosoina o se mea mai Avetaavale i le polokalame faamalama.

Ae e tatau ona matauina o le Universal Viewer o se mea lautele, ae le o se polokalama faʻapitoa. O le mea lea, o nisi taimi o le talosaga faʻapitoa e le lagolagoina uma tulaga masani ODT ma faia le faitau sese. I se faʻaopopoga, e le pei o polokalama na muamua atu, Universal Viewer naʻo le mafai ona maimoaina lea ituaiga faila, ae le faʻatonutonu le pepa.

Pei ona outou vaʻaia, ODT faila e mafai ona faʻalauiloa faʻaaogaina ai le tele o talosaga. E sili mo nei faʻamoemoe e faʻaogaina faʻapitoa upu faʻapitoa e aofia ai i le ofisa suite OpenOffice, LibreOffice ma Microsoft Office. E le gata i lea, o filifiliga muamua e lua e sili atu. Ae, i se tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o tusitusiga pe iloa lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, Universal Viewer, e vaʻavaʻai i mea i totonu.

Pin
Send
Share
Send