Fuafuaina i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I le fuafuaina ma le tusia o galuega, o se sao taua ua faia e le faʻatatau. A aunoa ma lea, e le mafai se faʻalauiloa se poloketi ogaoga. Ae maise o taimi, o le paketiina e faʻaalu i le galuega faufale. Ole mea moni, e le ose galuega faigofie le faia o se fua saʻo, e naʻo tagata faʻapitoa latou te mafaia. Ae o loʻo faʻamalosia foʻi i latou ina ia vaʻai i polokalame eseese, e masani lava ona totogi, e faʻatino ai lenei galuega. Ae, afai e iai sau Excel faʻapipiʻiina i lau PC, o lona uiga e mafai e faia se fuafuaina lelei i totonu, e aunoa ma le faʻatauina taugata, maualuga le taulai polokalama. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona faia lenei mea i faʻataʻitaʻiga.

Tusia se faigofie faigofie fuafuaina

O le tau fuafuaina o se lisi atoa o tupe alu uma o le a faʻatino e le faʻalapotopotoga pe a faʻatino se faʻapitoa galuega pe naʻo mo se taimi o le taimi o lana gaioiga. Mo faʻatulagaina, o loʻo faʻaogaina faʻailoga faʻapitoa faʻapitoa, lea, o se tulafono, e avanoa lautele. E tatau ona faʻamoemoe iai se tagata poto ile sauniuniga o lenei pepa. E tatau foi ona maitauina o le tala faatatau na faia ile amataga o le galuega. O lea la, o lenei faʻagaioiga e tatau ona matua manatu mamafa, talu ai, o le mea moni, o le faʻavae o le poloketi.

E masani ona vaevaeina le faʻatauaina i ni vaega tetele se lua: le tau o mea ma le tau o le galuega. I le pito lava o le pepa, o nei ituaiga e lua o tupe alu o loʻo aotelega ma lafoga pe a fai o le kamupani, o ia o le konekarate, e faʻamauina e fai ma tagata totogi o lenei lafoga.

Vaega 1: amata faʻaputuputu

Tatou taumafai e faia se faiʻai faigofie i faʻataʻitaʻiga. Ae e te lei amataina lenei, e tatau ona e maua tuʻutuʻuga o le tuʻutuʻuga mai le tagata faʻatau, i luga o le a le itu e te fuafua ai, ma faʻapena foi oe ma oe i faʻatonu ma faʻailoga masani. Nai lo faʻasino, oe mafai foi ona faʻaoga le Initaneti punaoa.

  1. O lea la, amata le tapenaga o le faigofie faʻatatau, muamua lava, tatou faia lona ulutala, o lona uiga, o le igoa o le pepa aloaia. Tatou valaau ia te ia "Fuafua mo galuega". O le a tatou le ogatotonu ma faʻatulagaina le igoa seʻia maeʻa ona saunia le laulau, ae tuʻu i luga o le laupepa.
  2. I le toe solomuli tasi laina, tatou te faia le laulau faʻavaʻa, o le a avea ma vaega autu o le pepa. E ono koluma e ono, lea tatou te ave i ai igoa "Leai.", "Igoa", "Aotelega", "Vaega", "Tau", "Aofaiga". Faʻalautele tuʻutuʻuga tuaoi pe a fai e le ofi i totonu igoa koluma. Filifili sela o loʻo iai igoa nei, i le laupepa "Fale", kiliki i le mea faigaluega poloka o loʻo i luga o le mea faapipii Ogatasi le faʻamau Nofoaga Autu. Ona kiliki ai le aikona Lototelelea ua i le poloka Faʻapitoa, pe naʻo le kiliki o le poloketi poloka Ctrl + maʻa. O le mea lea, matou te tuʻuina igoa koluma faʻatulagaina elemene mo se sili atu vaʻaiga vaʻaia faʻaali.
  3. Ona matou otootoina tuaoi o le laulau. Ina ia faia lea mea, filifili le vaʻaiga fuafuaina o le laina laulau. E te le tau popole fua ua puʻeina tele, aua o lena o le a tatou faʻasaʻo pea.

    Ina ua mavae lena, ia i ai uma i luga o le tasi laupepa "Fale", kiliki i le tafatolu i le itu taumatau o le aikona "Tuaoi"tuʻu i le poloka meafaigaluega Faʻapitoa luga o le mea faapipii. Mai le lisi pa'ū, lisi le filifiliga O tuaoi uma.

  4. Pei ona e vaʻai, i le maeʻa ai o le faʻatonuga mulimuli, le vaevaeina atoa o le vaega na vaevaeina i tuaoi.

Vaega 2: tuʻufaʻatasia o le Vaega I

Sosoo ai, tatou amata tusia le vaega muamua o le faʻatatauina, o le a o le tau o mea faʻaalu pe a faatino se galuega.

  1. I le laina muamua o le laulau tusi le igoa Vaega I: Tau o mea. E le ofi le igoa lea i le tasi sela, ae e te le manaʻomia le tulei o tuaoi, aua e mulimuli ane ua na ona matou aveese, ae mo le taimi nei tuʻu ia pei ona i ai.
  2. Sosoo ai, matou faʻatumuina le laulau o tala faʻatatau ma igoa o mea o loʻo fuafuaina e faʻaoga mo le faʻatinoina o le poloketi. I lenei tulaga, afai e le ofi igoa i totonu o sela, ona tuleia loa lea. I le tolu koluma tatou te faʻaopopo le aofaʻi o mea maʻoti talafeagai e faʻatino ai se galuega tuʻuina atu, tusa ma tulaga o iai nei. Le isi, faʻailoa mai ai le iunite o fua. I le isi koluma tatou tusi ai le tau iunite. Maina "Aofaiga" aua neʻi e paʻi seiloga ua faʻatumuina le laulau atoa i faʻamatalaga luga. O mea taua o le a faʻaalia i ai faʻaoga le faʻasologa. Aua foi neʻi e tago i le muamua koluma ma numera.
  3. O lenei o le a matou faʻatulaga faʻamaumauga ma le numera ma iunite o fua i le ogatotonu o sela. Filifili le laina o loʻo i ai nei faʻamaumauga, ma kiliki i le faʻailoga ua leva ona tatou masani ai i le lipine Nofoaga Autu.
  4. Le isi, tatou faitaulia tulaga ulufale atu. I le pou sela "Leai.", e ogatusa ma le igoa muamua o le mea, faʻaaoga le numera "1". Filifili le elemene o le laupepa lea na ulufale ai lenei numera ma seti le faʻasino i lona pito i lalo taumatau. E liua i totonu faʻailoga o le faʻatumu. Uu le agavale isumu agavale ma toso i lalo i le laina mulimuli, i totonu o le igoa o le mea o lo oi ai.
  5. Peitaʻi, e pei ona tatou vaʻaia, o selau e leʻi faitaʻuina faʻatulagaina, talu ai i latou uma, e iai le numera "1". Suia lenei, kiliki i le aikona. Faatumu Filifiligao loʻo i lalo i le pito filifilia. Ua tatalaina se lisi o filifiliga. Matou te fesuiaʻi le ki i le tulaga Faatumu.
  6. E pei ona e vaʻai i ai, o le laina lea ua faʻavasegaina le numera.
  7. Ina ua uma ona faʻaulu igoa uma o mea e manaʻomia mo le faʻatinoina o le poloketi, tatou oe agaʻi atu i le fuafuaina o le aofaʻi o tau mo i latou taʻitasi. Talu ai e le faigata ona mate, o le a faʻatatauina o le a fai ma sui o le faʻateleina o le aofaʻi o tau mo tau mo mea taʻitasi eseese.

    Seti le faʻataʻitaʻi i le sela koluma "Aofaiga", e fetaui ma le aitema muamua mai le lisi o mea ile laulau. Na matou tuuina se faailoga "=". Le isi, i le laina tutusa, kiliki i luga o le pepa elemene i le koluma "Aotelega". A oe vaʻai, o ana faʻatama faʻaalia ua faʻaalia vave i totonu o le sela e faʻaali ai le tau o mea. A uma lena, tuu se faailoga i luga o le keyboard faʻateleina (*) Le isi, i le laina tutusa, kiliki i luga o le elemene i le koluma "Tau".

    I la matou mataupu, o le pepa lea na mauaina:

    = C6 * E6

    A o lou tulaga patino, atonu e i ai isi faʻatonu.

  8. Ina ia faʻaalia le faʻatulagaina fuafuaina, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard.
  9. Ae matou maua le faʻaiuga mo le naʻo le tasi le tulaga. O le mea moni, e ala i tala faatusa, e mafai e se tasi ona faʻailoaina ni fuainumera mo toega o sela o le koluma "Aofaiga", ae e i ai se auala faigofie ma vave i le faʻailoga faʻatumu, na matou taʻua i luga. Na matou tuʻuina le faʻataʻamilosaga i le tulimanu pito i lalo taumatau o le sela ma le faʻasologa ma, a uma ona matou liliu i le faʻailoga faʻatumu, uu le ki agavale tauagavale, toso i lalo i le igoa mulimuli.
  10. E pei ona e vaʻaia, ua faʻatatauina le aofaʻi mo mea taʻitasi i le laulau.
  11. Ia tatou fuafua le aofaʻi o tau uma mea tuʻufaʻatasia. Matou faʻamisi le laina ma i le sela muamua o le isi laina matou faʻamauina "Aofaʻiga Mea".
  12. Ma, ma le agavale isumu agavale oomi, filifili le laina i le koluma "Aofaiga" mai le igoa muamua o mea i le laina "Aofaʻiga Mea" lautele. Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le aikona "Autosum"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina".
  13. A e vaʻai e fai, le fuafuaina o le aofaʻi o le tau o le faʻatauina o mea uma mo le galuega faia.
  14. E pei ona tatou iloa, o faʻamatalaga tupe o loʻo faʻaalia i rubles e masani ona faʻaoga i nofoaga e lua o le desimal pe a uma le decimal point, e faʻaalia ai e le gata i le rubles, ae o le penny. I la matou laulau, o tau o faʻamatalaga o tupe ua faʻaalia faʻatasi e numera. Ina ia faaleleia lea, filifili uma numera numera o le koluma "Tau" ma le "Aofaiga", e aofia ai le aotelega laina. Matou te faia le taumatau-kiliki i luga o le filifiliga. Tatala le tusiga mataupu. Filifili aitema o i ai "Faiga sela ...".
  15. Le amataina o le faamalama amata. Alu ile tab "Numera". I le poloka o tapulaʻa "Fainumera Fuainumera" seti le ki i le tulaga "Numera". I le itu taumatau o le faamalama ile malae "Aofaʻiga o nofoaga numera." o le numera e tatau ona seti "2". Afai e leʻo le mea lea, ona ulufale lea i le numera manaʻo. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  16. Oe pei ona e vaʻai, ole taimi nei ole laulau e faʻaalia le tau ma le tau ile lua faʻasologa nofoaga.
  17. A uma lena, o le a tatou galulue laititi i le foliga mai o lenei vaega o le tala faʻatatau. Filifili le laina e maua ai le igoa Vaega I: Tau o mea. O lo o i totonu o le tab "Fale"kiliki i le ki "Tuufaatasi ma ogatotonu" i le poloka "Ogatasi le lipine". Ona kiliki lea i luga ole moli ua uma ona matou iloa Lototele i le poloka Faʻapitoa.
  18. A maeʻa, alu i le laina "Aofaʻiga Mea". Filifili i le auala atoa i le pito o le laulau ma toe kiliki i le ki Lototele.
  19. Toe foʻi tatou filifili le sela o lenei laina, ae o le taimi lenei tatou te le aofia ai le elemene lea o le atoa i ai i le filifiliga. Matou te kiliki i le tafatolu i le itu taumatau o le ki i luga o le lipine "Tuufaatasi ma ogatotonu". Mai le mataʻu i lalo lisi o gaioiga, filifili le filifiliga Tuu faatasi sela.
  20. A e maitauina, o elemene o le laupepa e tuʻufaʻatasia. I lenei galuega ma le vaeluaina o mea tau tupe e mafai ona manatu ua maeʻa.

Lesona: Faatulagaina o laulau i Excel

Vaega 3: tuʻufaʻatasia o le Vaega II

Ua tatou agai atu i le vaega fuafuaina o le tala faatatau, o le a atagia ai le tau o le faʻatinoina o ni galuega tuusaʻo.

  1. Matou te faamisi le tasi laina ma tusi le igoa i le amataga o le isi "Vaega II: o le tau o galuega".
  2. I le laina fou i se koluma "Igoa" tusi le ituaiga galuega. I le isi koluma, matou te ulufale i le aofaʻi o galuega na faʻatinoina, le iunite o fua ma le iunite o le galuega e faʻatinoina. Le tele o taimi, le iunite o fua mo faʻamaeʻaina galuega fausaga o se sikuea mita, ae o nisi taimi ei ai tuusaunoaga. O lea, ua matou faʻatumuina le laulau, faʻailoa uma taualumaga na fai le konekarate.
  3. Ina ua mavae lena, matou numera, fuafua le aofaʻi mo mea taʻitasi, fuafua le aofaʻi ma faʻatulaga i le tutusa auala e pei ona tatou faia mo le vaega muamua. O lea o le a tatou le mafaufau i ia galuega.

Vaega 4: fuafuaina o le tau atoa

I le isi laasaga, ua tatau ona tatou fuafuaina le aofaʻi atoa o tau, e aofia ai le tau o mea ma mea faigaluega o tagata faigaluega.

  1. Matou te faʻamauina le laina pe a maeʻa le faʻamaumauga mulimuli ma tusi i le sela muamua "Aofai mo le poloketi".
  2. Ina ua mavae lena, filifili i lenei laina le sela i le koluma "Aofaiga". E le faigata ona taumate le aofaʻi o le aofaʻiga o le poloketi pe a na faʻaopopoina mea taua "Aofaʻiga Mea" ma le "Aofaiga o galuega". O le mea lea, i totonu o le sela filifilia, tuu se faʻailoga "=", ma kiliki i luga o le pepa elemene o loʻo iai le aoga "Aofaʻiga Mea". Ona seti lea o le faʻailoga mai le keyboard "+". Le isi, kiliki i luga o le sela "Aofaiga o galuega". E i ai la matou faʻasologa o le ituaiga lea:

    = F15 + F26

    Ae o le mea moni, mo tulaga faʻapitoa taʻitasi, o faamaopoopoga i lenei faiga o le ai ai a latou lava faʻasologa.

  3. Ia faʻaalia le aofaʻi atoa o laupepa, kiliki i le ki Ulufale.
  4. Afai o le konekarate o ia o le totogi o le tau faʻaopopo lafoga, ona faʻaopopo lea o isi laina e lua i lalo: "VAT" ma le "Aofai mo le poloketi e aofia ai ma le VAT".
  5. E pei ona e iloa, o le aofaʻi o le VAT i Rusia o le 18% o le lafoga base. I la matou mataupu, o le numera lafoga o le aofaʻi o loʻo tusia i le laina "Aofai mo le poloketi". O lea, tatou manaʻomia le faʻateleina o lenei taua i le 18% poʻo le 0.18. Na matou tuʻuina i totonu o le sela o loʻo tu i le mugala o le laina "VAT" ma le pou "Aofaiga" faʻailoga "=". Le isi, kiliki i luga o le sela ma le aoga "Aofai mo le poloketi". Mai le keyboard matou te faʻailoaina le faʻaaliga "*0,18". I la matou mataupu, o le fuainumera nei ua mauaina:

    = F28 * 0,18

    Kiliki le ki Ulufale e fuafua le faʻaiuga.

  6. A uma lena, ona tatou manaʻomia e fuafua le tau atoa o le galuega, e aofia ai ma le VAT. E tele filifiliga e faʻatinoina ai lenei tau, ae i la matou faiga e faigofie lava le faʻaopopo o le tau atoa o galuega e aunoa ma le VAT ma le aofaʻi o VAT.

    Ma i le laina "Aofai mo le poloketi e aofia ai ma le VAT" i le koluma "Aofaiga" faaopopo tuatusi tuatusi "Aofai mo le poloketi" ma le "VAT" i le auala lava lea e tasi na matou aoteleina ai le tau o mea ma galuega. Mo o matou tala faʻatatau, ua maua mai le fuainumera nei:

    = F28 + F29

    Kiliki le ki FAIGOFIE. A e vaʻai e pei ona matou maua, matou maua se tau e faʻailoa ai o le tau atoa o le galuega a le konekarate na faʻatinoina le poloketi, e aofia ai ma le VAT, o le a oʻo atu i le 56,533.80 rubles.

  7. Sosoo ai, matou te faʻatulagaina laina tolu aotelega. Filifili atoa ma kiliki i le aikona. Lototele i le tab "Fale".
  8. Ina ua mavae lena, ina ia tulaga taua tuʻufaʻatasi i isi tau faʻamatalaga tau, e mafai ona faʻateleina le vai fonoa. E aunoa ma le aveeseina o le filifiliga i le tab "Fale", kiliki i le tafatolu i le itu taumatau o le malae Telefoni lapoʻatu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Faʻapitoa. Mai le lisi paʻu i lalo, filifili le tele ituaiga, lea e sili atu nai lo le taimi nei.
  9. Ona filifili uma aotelega laina i le koluma "Aofaiga". Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le tafatolu i le itu taumatau o le ki "Tuufaatasi ma ogatotonu". I le lisi drop-down, filifili le filifiliga Tuufaatasi laina.

Lesona: Excel VAT fua faatatau

Vaega 5: maeʻa o le tala faʻatatau

I le taimi nei mo le maeʻa tapenaina o le mamanu o le faʻatatauina, tatou manaʻomia lava le faia o ni mea teuteu teuteu.

  1. Muamua lava, matou te aveeseina isi laina i la matou laulau. Filifili le sili atu laina. Alu i le tab "Fale"pe a seisi o avanoa. I le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina" i luga o le lipine, kiliki i le aikona "Manino"lea e i ai foliga o se solo. I le lisi e matala, filifili le tulaga "E manino faʻailoga".
  2. E pei ona e vaʻai, i le maeʻa ai o lenei gaioiga ua uma ona tape uma laina.
  3. O lenei ua tatou toe foʻi i le mea muamua na tatou faia ina ua faia le faʻatatauga - i le igoa. Filifili le laina laina o le mea o iai le igoa, tutusa i le umi i le lautele o le laulau. Kiliki i le faamau masani. "Tuufaatasi ma ogatotonu".
  4. Ma, e aunoa ma le aveeseina o le filifiliga mai le laina, kiliki i le aikona "Mataʻutia".
  5. E maeʻa ona matou tusia le igoa o le tala faatatau i le kiliki i luga o le font size, ma filifili ai iina se taua tele atu nai lo matou setiina muamua mo le vaega mulimuli.

A maeʻa lena, o le paketi i Excel e mafai ona mafaufau ua maeʻa.

Sa matou tilotilo i le faʻataʻitaʻiga o le faia o se tala faigofie i Excel. E pei ona e vaʻai, o lenei laulau e gaosi mea i totonu o ana auupega mea faigaluega uma ina ia mafai ona faʻafetaui lelei lenei galuega. E le gata i lea, pe a manaʻomia, e mafai foi ona tusia i lenei polokalame.

Pin
Send
Share
Send