Fausiaina se laulau i PowerPoint

Pin
Send
Share
Send

E le uma ata e mafai ona fai e aunoa ma se laulau. A e maise pe afai o se faʻamatalaga lea e faʻaalia ai ni faʻamatalaga fuainumera poʻo faʻailoga i faleʻaiga eseese. PowerPoint lagolagoina ni auala e fausiaina ai nei elemene.

Faitau foi: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se laulau mai MS Word i se ata

Metotia 1: Faʻapipiʻi i totonu o le tusitusiga tusitusiga

Ole faigofie faigofie e fausiaina se laulau i se fou fou.

  1. E manaʻomia ona e faia se fou fou ma se tuʻufaʻatasiga "Maofa"+"M".
  2. I le eria mo le autu tusitusiga, i le masani ai, 6 aikona o le a faʻaalia mo le faʻaofiina elemene eseese. Le tulaga muamua ua naʻo le faʻaofiina ole laulau.
  3. E naʻo le kiliki i luga o lenei ata. O le a faʻaavanoaina se faamalama o loʻo aliali mai i le mea e mafai ai ona e setiina mea e tatau ai o vaega na faia - le numera o laina ma pou. Ina ua oomi le ki Ua lelei o se elemene ma le faʻatapulaʻaina tapulaa o le a faia e sui ai le tusitusiga sao vaega.

O le auala e matua faigofie ma lautele. O le isi faʻafitauli o le i ai i le faʻaogaina o le vaega o tusitusiga, o aikona e ono mou ese atu ma e le toe foʻi mai. E faigata foʻi ona aua nei e fai mai o se auala e aveese ai le tulaga mo tusitusiga, ma e tatau ona e faia i isi auala.

Metotia 2: Vaaia Vaaia

E i ai se auala faigofie e fausiaina ai laulau, o lona uiga o le tagata faʻaaoga o le a faia ni tamaʻi laupepa ma le maualuga tele o 10 i le 8.

  1. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa Faaofi i le ulutala o le polokalama. E i ai le ki i le itu tauagavale "Laulau". O le kiliki i luga o le a tatala ai se faʻapitoa menu ma ni auala e mafai ona faia ai.
  2. O le mea sili ona taua e mafai ona e vaʻaia o se fanua o sela 10 i le 8. Iinei le tagata faʻaaoga mafai ona filifilia se igoa i le lumanaʻi. A faʻasolosolo laʻau, o sela mai le pito i luga tauagavale o le a valiina luga. O le mea lea, o le tagata e manaʻomia le filifilia o le tele o le mea faitino o loʻo ia manaʻo e fai - faʻataʻitaʻiga, 3 sikuea e le 4 o le a fausiaina se matrix o le talafeagai lapoa.
  3. Ina ua uma kiliki i luga o lenei laufanua, pe a filifilia le tele manaʻomia, o le manaʻoga talafeagai o le ituaiga talafeagai o le a faia. A manaʻomia, koluma poʻo laina e mafai ona faʻalauteleina pe faʻaititia e aunoa ma ni faʻafitauli.

O le filifiliga e matua faigofie lava ma lelei, ae e naʻo talafeagai mo le fausiaina o laulau laulau array.

Faiga 3: Classic Metotia

O le auala masani, faʻasolo mai le tasi ituaiga o PowerPoint i le isi i le tele o tausaga.

  1. O mea uma o loʻo i le 'ie tasi Faaofi manaomia le filifili "Laulau". Lenei oe manaʻomia le kiliki i le filifiliga "Faaofi laulau".
  2. O se faʻamalama faʻailoga masani o le a tatalaina le mea e te manaʻomia e taʻu ai le numera o laina ma pou mo le lumanaʻi vaega o le laulau.
  3. Ina ua oomi le ki Ua lelei se mea e iai ma le faʻatusa faʻapitoa o le a faia.

Le filifiliga sili pe a manaʻomia e fai se laulau masani o soʻo se lapoʻa. O le mea autu o le faʻasee lava ia e le mafatia i le mea lea.

Metotia 4: Paʻi mai Excel

Afai ua uma ona e faia se laulau i le Microsoft Excel, ona mafai foi lea ona aveina atu i le folasaga ata.

  1. Ina ia faia lea mea, filifili le mea e manaʻomia i Excel ma kopi. Sosoo ai, na ona faapipii i le ata folasaga manaʻomia. E mafai ona e faia lea ole tuʻufaʻatasiga "Maofa"+"V"., ma auala sao.
  2. Ae e taua le maitauina i le tulaga lona lua, o le tagata o le a le vaʻai i le faʻatulagaina filifiliga Faapipii i le popup menu. I ni lomiga fou, o loʻo i ai se filifiliga o ni faʻapipiʻi filifiliga, e le o mea uma e aoga. Naʻo le tolu filifiliga.

    • Faʻaaoga Styles fasi fasi - o le muamua aikona i le agavale. O le a ia faaofiina le laulau, optimising mo PowerPoint, ae teuina le lautele tulaga masani fausaga. I se tala faʻaʻalialia, i foliga foliga o se faʻaofi e latalata i le mea sili i lona amataga.
    • "Faʻamau" - Le tolu filifiliga i le itu tauagavale. O lenei metotia o le a tuʻu ai le puna iinei, faasao naʻo le lapoʻa o sela ma le mau mea o i ai. O le tuaoi tuaʻaiga ma le talaʻaga o le a toe setiina (o le talaʻaga o le a manino). I lenei filifiliga, o le a faigofie ona toe faigofie le laulau pe a manaʻomia. E le gata i lea, o lenei metotia aloese faʻaleaga faʻatonuga filifiliga.
    • "Ata" - Le lona fa filifiliga i le itu tauagavale. Faaofi se laulau e tutusa ma le muamua lomiga, ae i le faʻatusa ata. O lenei auala e le o se maliega i le faʻatulagaina o tisiga ma suia foliga, ae o le uluaʻi faʻamatalaga e faigofie atu le suia i le lapopoa ma faʻapipiʻi i le ata faʻasolo i le va o isi elemene.

E le gata i lea, e leai se mea e taofia ai oe mai le teuina o se laulau e faʻaaoga le Microsoft Excel faatonu.

Auala Tuai - Tab Faaofimulimuli "Laulau". Oe manaʻomia le mulimuli aitema - Excel salalau.

A uma ona filifilia lenei filifiliga, o le standard Excel 2 matrix o le a faʻaopopo e le 2. E mafai ona faʻalauteleina, toe suia, ma isi. A maeʻa le faʻatonutonuina o mea mo faʻavaomalo ma faʻatulagaina i totonu, o le Excel editor e tapunia ma o le mea e faia i luga o foliga foliga faʻailoaina mai i le fausiaina o le sitaili o lenei faʻaaliga. Pau lava mea e totoe o le tusitusiga, tele ma isi galuega. O lenei metotia aoga mo i latou e sili atu ona faʻaaogaina e fausia laulau i Excel.

E taua le maitauina ma le auala mulimuli, e mafai e le faiga ona togi se mea sese pe a taumafai le tagata e faia se laulau pe a avanoa Excel. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e tapunia le polokalame lea e faʻalavelave ai ma toe taumafai.

Metotia 5: Tusi Lesona Foafoaga

E le mafai i taimi uma ona faʻalatalata i ai ma naʻo tisaini foafoa meafaigaluega. Atonu e manaʻomia ni laulau e aave ai. E mafai ona e tusia na mea oe lava.

  1. E tatau ona e tatalaina le ki "Laulau" i le tab Faaofi ma filifili se filifiliga iinei "Tusi se laulau".
  2. A maeʻa lena, o le a ofoina atu i le tagata aʻoaʻo se mea faigaluega mo le tusia o se ata o se faʻataʻamilomilo o se tafafao. A uma ona tusia le tele talafeagai o le mea, o le pito sili ona tuaoi o le faavaa o le a fausia. Mai le taimi nei, e mafai ona e tusia se mea i totonu o le faʻaogaina o galuega talafeagai.
  3. A o le tulafono, i lenei mataupu tatalaina "Fuafua". O le a faʻamatalaina auiliili atu i lalo. Le faʻaaogaina o lenei vaega, le manaʻoga manaʻomia o le a fausia.

O lenei metotia e fai si faigata, talu ai e le masani ona mafai ona vave tusia le laulau manaʻomia. Ae peitai, ma le tulaga saʻo o le poto masani ma poto masani, tusi lesona foafoaina mafai ai oe e faia matua so o se ituaiga ma foliga.

Laulau fausiaina

Le faavae natia tab o le ulutala lea e aliali mai pe a e filifilia se laulau o soʻo se ituaiga - a le o le tulaga masani, a la le tusi lesona.

O vaega taua ma mea taua e mafai ona faʻalauiloa atu i lalo.

  1. "Lisi sitaili filifiliga" faʻatagaina oe e makaina vaega faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga, o se laina o faʻasologa, ulutala, ma isi. Lea faʻataga ai foʻi oe e te atofaina faʻapitoa foliga vaʻaia i vaega faʻapitoa.
  2. "Lisi Taiala" lua vaega. O le muamua ofoina se filifiliga o ni faʻavae autu embedded mo nei elemene. O le filifiliga iinei e matua tele, seasea taimi pe a e tatau ona e faia se mea fou.
  3. O le vaega lona lua o le tusi lesona faʻatulagaina o vaega, lea e mafai ai ona e tutoʻatasi faʻatulagaina isi aafiaga fafo, faapea foi ma lanu faʻatumu sela.
  4. WordArt Faiga faʻatagaina oe e faʻaopopo igoa faʻapitoa i le faʻatusa o ata ma le uiga ese foliga ma foliga. I polofesa laulau toetoe lava a le faʻaaogaina.
  5. Tusi tuaoi - O se ese faʻatonutonu e faʻatagaina oe e faʻaopopo lima manoa sela, faʻalauteleina tuaoi ma isi.

Fuafuaga

O mea uma o loʻo i luga e maua ai lautele lautele mo le faʻapitoaina o foliga vaaia. Ae o le mea patino, iinei e tatau ona e alu i le isi laupepa - "Faʻataʻoto".

  1. O mea muamua e tolu e mafai ona fesoʻotaʻi soʻofaʻatasi, talu ai e masani ona latou mamanuina e faʻalautele le tele o le vaega, fai laina fou, koluma, ma isi. Lenei e mafai ona e galue ma sela ma laulau lautele.
  2. O le isi vaega o "Tele sela" - faʻatagaina oe e faʻatulagaina le lapopoa o potu taʻitasi taʻitasi, fatuina isi elemene o le tele manaʻomia.
  3. Ogatasi ma le "Lisi tele" E faʻaavanoaina avanoa faʻapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, iinei e mafai ona faʻatusatusa uma sela o loʻo faʻataʻamilomilo i tua atu o le pito i fafo atu o le sela, faʻavasega pito, seti ni faʻatulagaga mo le tusitusiga i totonu, ma isi. Faatulagaina foi e mafai ai ona e toe faʻavasega nisi o laulau elemene e faʻatatau i isi vaega o le faʻasee. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei auala e mafai ai ona e siiina lenei vaega i le pito i luma.

O le iʻuga, o le faʻaaogaina o nei galuega uma, e mafai e le tagata faʻaaoga ona faia se laulau o matua soʻo se tikeri o faʻalavelave mo le tele o faʻamoemoe.

Galuega fesoasoani

  • E aoga lou iloa e le fautuaina le apalaiina o meaola i laulau i PowerPoint. O lenei e mafai ese ai latou, ma le faigofie foi ona foliga le aulelei. E mafai ona faʻatagaina se tuʻusaunoaga mo mataupu e faʻaogaina ai ni aʻafiaga faigofie o le faʻaaogaina, galuega poʻo filifiliga.
  • E le fautuaina foi e fai ni laulau lapoʻa ma se tele tele o faʻamaumauga. Ioe, vagana pe a tatau ai. E ao ona manatua o le tele o vaega, o le folasaga e le o se faʻamatalaga o faʻamatalaga, ae naʻo le faʻamoemoe e faʻaali se mea i luga ole lauga ole failauga.
  • E pei o isi tulaga, o tulafono faavae fuainumera faʻaaogaina foi. E le tatau ona i ai se "nuanua" i le mamanu - o lanu o sela eseese, laina ma pou e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi, ae le o le tipiina o mata. E sili le faʻaogaina o mea na fuafuaina muamua.

Otooto, e taua le taʻu atu i le Microsoft Office e masani lava ona i ai uma le faʻaaogaina o galuega eseese mo soo se mea. E faʻapena foʻi i laupepa i le PowerPoint. E ui lava i le tele o tulaga o loʻo iai ni ituaiga tulaga eseʻese ma faʻatulaga fetuutuunai ma lautele lautele, e masani ona e tatau ona faʻaavanoa i le fausiaina o mea faigata. Ma o i inei e mafai ona faia e aunoa ma ni faʻafitauli e le mutaʻu.

Pin
Send
Share
Send