Faaaogaina ASO nei i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o mea manaia a Microsoft Excel o ASO NEI. Faʻaogaina lenei tagata faʻaaoga, o le aso nei ua ulufale atu i totonu o le sela. Ae e mafai foʻi ona faʻaoga ma isi faʻasologa i tuʻufaʻatasiga. Mafaufau i vaega autu o le galuega ASO NEI, le leo o lana galuega ma fegalegaleaiga ma isi tagata faafoe.

Faʻaaogaina le TAGATA TAʻITASI

Galuega ASO NEI gaosi oloa i le sela faapitoa o le aso faʻapipiʻi i luga o le komepiuta. O le vaega a le au faʻafoe "Aso ma le taimi".

Ae e te manaʻo e malamalama o lenei fua faatatau na o le a le faʻafouina mea taua i totonu o le sela. O lona uiga, afai e te tatalaina le polokalame i nai aso ae e le o toe fuafuaina le faiga o loʻo i ai (i le lima pe o le otometi), o lona uiga o le aso lava e tasi o le a seti i totonu o le sela, ae le o le taimi nei.

Ina ia siaki pe o le otometi toe faitauga ua setiina i se pepa faʻapitoa lava, e tatau ona e faia se faʻasologa o gaioiga faasologa.

  1. Ua i ai i le tab Failaalu e faasino "Filifiliga" i le itu tauagavale o le faamalama.
  2. A maeʻa ona faʻamalama tulaga o le faʻamalama, alu i le vaega Fuafuaga. Matou te manaʻomia le pito i luga tapulaa poloka Faatatauina tapulaa. Parameter ki "Fuafua i totonu o le tusi" e tatau ona setiina i "Otometi lava". Afai ua i ai i se isi tulaga, ona tatau lea ona faʻapipiʻiina e pei ona faamatalaina i luga. A uma ona suia le tulaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

O lenei, ma soʻo se suiga i totonu o le pepa, o le a otometi lava ona toe faamatalaina.

Afai mo nisi mafuaʻaga e te le manaʻo e setiina le otometi faʻamaumauga, ona e faʻafou ai lea o mea o loʻo i ai i totonu o le sela e aofia ai le gaioiga mo le taimi nei ASO NEI, e tatau ona e filifilia i ai, tuu le faʻataʻamilosaga i le laina o fua ma faʻamau le faʻamau Ulufale.

I lenei tulaga, pe a fai o le otometi toe fuafuaina o loʻo taofia, o le a faia e faʻatatau i lenei sela, ae le o le atoa pepa.

Metotia 1: faʻalauiloa manoa le galuega faʻatino

Le pule lea e leai se finauga. O lona syntax e matua faigofie ma foliga pei o lenei:

= ASO NEI ()

  1. Mo le faʻatinoina o lenei galuega, faʻaofi loa lenei faʻaaliga i totonu o le sela e te manaʻo ai e vaʻai i se ata o aso nei.
  2. Ina ia fuafua ma faʻaalia le iuga i luga o le lau, kiliki i le ki Ulufale.

Lesona: Excel aso ma taimi galue

Metotia 2: faʻaaoga le Function Wizard

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina FAAALIA Wizard. O lenei filifiliga e sili ona talafeagai mo tagata fou Excel tagata e le mautonu i igoa o galuega ma a latou syntax, e ui lava i lenei tulaga e faigofie pei lava ona mafai.

  1. Filifili le sela i le pepa o le a faʻaalia ai le aso. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega"tu i le formula bar.
  2. Amata le Function Wizard. I le vaega "Aso ma le taimi" pe "Atoa lisi faʻapitoa" saili mo se elemene "ASO NEI". Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Ua tatalaina se tamai faamalama faamatalaga, e lipoti mai ai le mafuaʻaga o lenei galuega, ma e taʻu mai foi e leai ni finauga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  4. A maeʻa lena, o le aso o loʻo faʻapipiʻi nei i luga o komipiuta a le tagata faʻaalia o le a faʻaalia i le sela na faʻasino muamua.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Metotia 3: sui tulaga sela

Afai ae leʻi ulufale i le galuega ASO NEI o le sela na i ai se masani masani, o le a otometi toe fuaina i le aso faʻatulagaina. Ae, pe afai o le fuainumera ua maeʻa faʻauʻuina mo se isi aoga, ona le suia lea, o lona uiga o le fuainumera o le a maua ai faʻaiuga le saʻo.

Ina ia mafai ona vaʻai i le faʻatulagaina taua o se tagata sela poʻo le itulagi i luga o se laupepa, oe manaʻomia le filifili o le manaʻo manaʻo ma, i le "Fale" laupepa, vaʻavaʻai po o le a le tau ua setiina i se faʻapitoa foliga faʻatatau i luga o le lipine i le poloka meafaigaluega "Numera".

Afai ua uma ona ulufale atu i le faʻatulagaina ASO NEI e leʻi otometi ona faʻatulagaina le sitaili i totonu o le sela Aso, ona le iloa ai lea o le auga faʻaiuga saʻo. I lenei tulaga, e tatau ona e suia le faʻasologa ile lima.

  1. Taumatau-kiliki i luga o le sela lea e te manaʻo ai e suia le foliga. I le lisi e aliali mai, filifili le tulaga Feaveai Faiga.
  2. Ua tatalaina le faʻamalama faʻailoga. Alu i le tab "Numera" a o le mea na tatalaina i se isi nofoaga. I le poloka "Fainumera Fuainumera" filifili le aitema Aso ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. O lenei ua fauina foliga lelei le sela ma e faʻaali mai nei aso aso.

I se faʻaopopoga, i le faʻatulagaina o faamalama, e mafai foi ona suia le folasaga o nei aso. Le tulaga masani mo le mamanu "Ma Taʻutaʻua". Faʻamamaina matata eseese filifiliga mo tulaga taua i malae "Ituaiga", o loʻo tu i le itu taumatau o le faʻamalama matata, e mafai ona suia le faʻaali mai o le aso faʻaali i totonu o le sela. A maeʻa suiga aua neʻi galo ona faʻamau le faʻamau "Ua lelei".

Metotia 4: faʻaaoga ASO nei i le tuʻufaʻatasiga ma isi faiga

E aoga foi ASO NEI mafai ona faʻaaogaina e avea o se tuʻufaʻatasiga o lavelave fuainumera. I lenei tulaga lelei, o lenei tagata faʻagaioia faʻatagaina oe e foia tele sili atu faʻafitauli nai lo le tutoʻatasi faʻaaogaina.

Tagata e faafoe ASO NEI E faigofie tele ona faʻaaoga mo le fuafuaina o taimi taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻailoa le matua o le tagata. Ina ia faia lenei mea, matou te tusia se faʻaaliga o lenei ituaiga i totonu o le sela:

= TAUSAGA (ASO NEI ()) - 1965

Le apalai i le faʻamau, kiliki i luga o le ki FAIGOFIE.

O lenei, i le sela ma le saʻo faʻatulaga mo le toe fuafuaina o faʻavae o le pepa aloaia, o le taimi nei le tausaga o le tagata na fanau mai i 1965 o le a faʻaalia pea. O se foliga tutusa e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se isi tausaga e fanau ai pe fuafua le aso fanau o se mea na tupu.

E i ai foi se faʻasologa e faʻaalia ai tulaga taua i nai aso i luma atu o se sela. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaali ai le aso pe a maeʻa aso e tolu, e pei o le mea lea:

= ASO NEI () + 3

Afai e te manaʻomia e manatua le aso tolu aso talu ai, ona foliga lea o le fua:

= ASO NEI () - 3

Afai e te manaʻo e faʻaali i totonu o le sela le numera o le taimi nei i le masina, ae le o le aso atoa, ona faʻaogaina lea o lenei fuaitau:

= ASO (ASO NEI ())

O se galuega faʻapena e faʻaali ai le numera o le masina o loʻo iai e pei o lenei:

= MONTH (ASO NEI ())

O lona uiga, ia Fepuari o le numera 2 o le ai ai i totonu o sela, ia Mati - 3, ma isi.

I le faʻaaogaina o se faiga e sili ona faigata, e mafai ona e fuafua pe fia aso o le a pasi mai i le aso i le aso faʻapitoa. Afai e te faʻatulagaina le saʻo le faitauga, ona faʻapena lea ona mafai ona e faia se ituaiga o le taimi le tumau i le taimi tuʻuina. O se fua faʻavae o loʻo i ai ni tomai tutusa e faʻapea:

= DATEVALUE ("set_date") - ASO nei ()

Nai lo le taua "Seti Aso" Faamaoti se aso patino i le tisiki "Ma Taʻutaʻua", lea e te manaʻomia e faʻatulaga se isi faitau.

Ia mautinoa e faʻatulagaina le sela lea o le a faʻaalia ai lenei faʻatulagaina mo le lautele faʻatusa, a leai o le faʻaali o le iʻuga o le a le saʻo.

E i ai le avanoa e tuʻufaʻatasia ma isi galuega a le Excel.

A o e vaʻai, faʻaaogaina le gaioiga ASO NEI E le gata e mafai faʻaalia le taimi nei mo le aso nei, ae e mafai foi ona faia le tele o isi fuafuaina. Malamalama o le syntax o lea ma isi faʻavae o le a fesoasoani e faʻataʻitaʻia o tuʻufaʻatasiga eseese o le faʻaaogaina o lenei faʻatautaia. Afai e te saʻo lelei ona toe faʻatulaga le faʻasologa o fua i le pepa, o lona tau o le a faafou otometi.

Pin
Send
Share
Send