10 lauiloa matematika faʻaalia i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Le tele o taimi, i totonu o le avanoa vaega o galuega, tagata faʻaaogaina Excel liliu atu i matematika. Faʻaogaina i latou, e mafai ona faia faʻataʻitaʻiga numera ma algebraic. E tele na faʻaogaina i le fuafuaina ma le faʻasaienisi o faʻatatau. O le a tatou mauaina le mea o lenei vaega o faʻafoega lautele, ma nonofo i sili auiliiliga i le sili ona lauiloa o latou.

Le faʻaaogaina o le matematika galuega

I le faʻaaogaina o le matematika, e mafai ona e faʻatinoina ituaiga eseese aofaʻiga. O le a aoga mo tamaiti aʻoga ma fanau aʻoga, inisinia, saienitisi, tausitusi, planner. O lenei vaega e aofia ai tagata 80 'auʻauna. O le a matou nonofo auiliili ile sefulu sili ona lauiloa oi latou.

E mafai ona e tatalaina le lisi o numera numera i ni auala. O le faigofie auala e amata ai le Function Wizard o le kiliki lea i le ki "Faaofi galuega", lea e tu i le itu tauagavale o le formula bar. I lenei tulaga, e tatau ona e muai filifilia le sela le mea e faʻaalia ai le faʻaiuga o faʻagaioiga. O lenei metotia lelei i totonu e mafai ona faʻatinoina mai soʻo se laupepa.

E mafai foi ona faʻalauiloa le Function Wizard i le alu i le tab Fuafuaga. O iina e tatau ai ona e kiliki ile ki "Faaofi galuega"tu i le itu tauagavale o le lipine i le poloka meafaigaluega Faʻataʻitaʻiga Faletusi.

E i ai le auala lona tolu e faʻagaioi ai le Function Wizard. O loʻo faʻatinoina e ala i le oomiina o se tuʻufaʻatasiga o ki i luga o le keyboard Sifi + F3.

A maeʻa ona faia e le tagata se tasi o gaioiga o loʻo i luga, ua tatala le Function Wizard. Kiliki le faʻamalama i le malae Vaega.

E tatalaina se mataʻu ole lisi i lalo. Filifili se tulaga i totonu "Matematika".

Ina ua mavae lena, o se lisi o mea uma matematika galuega i Excel foliga mai i le faʻamalama. Ina ia faʻasolo atu i le folasaga o finauga, filifili le patino ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

E i ai foi le auala e filifilia ai le pule faʻapitoa matematika e aunoa ma le tatalaina o le faʻamalama autu o le Function Wizard. Ina ia faia lenei mea, alu i le laupepa ua leva ona tatou masani ai Fuafuaga ma kiliki i le faʻamau "Matematika"tu i luga o le lipine i le meafaigaluega meafaigaluega Faʻataʻitaʻiga Faletusi. Ose lisi e tatalaina, mai lea e te manaʻomia ai le filifiliina o le manaʻoga manaʻomia mo le foia o se faʻafitauli patino, ina ua maeʻa ona faʻaavanoaina le faʻamalama o ana finauga.

Moni, e tatau ona matauina e le o faʻasologa uma o le kulupu matata o loʻo faʻaalia i lenei lisi, e ui lava o le tele o latou. Afai e te le mauaina le manaʻomia faʻatino, ona kiliki lea i luga o le aitema "Faaofi le aoga ..." i le pito i lalo o le lisi, pe a uma ona masani ai le Function Wizard o le a tatalaina.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

PULE

Sili ona masani ona faʻaaoga galuega PULE. Lenei tagata faʻatino ua fuafuaina e faʻaopopo faʻamatalaga i tele sela. E ui e mafai ona faʻaogaina mo le aotelega o aotelega o fuainumera. O le syntax e mafai ona faʻaaogaina ma le tusi lesona e tuʻu i lalo o faʻamatalaga:

= SUM (numera1; numera2; ...)

I le finauga faamalama, e tatau ona e ulufale sootaga i sela ma faʻamaumauga poʻo laina ile fanua. Le tagata faʻaaogaina faʻaopopoina mea ma faʻaalia le aofaʻi atoa i se isi sela.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

AOTELEGA

Tagata e faafoe AOTELEGA faitau ai foi le aofaʻi o numera o numera i sela. Ae, e le pei o le galuega faʻatulagaina muamua, i lenei tagata faʻatautaia oe mafai ona setiina se tuʻutuʻuga e iloa ai poʻo a mea taua e aofia ai i le faʻatulagaina ma o fea e leai. A faamaoti se tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina ia faʻailoga ">" ("more"), "<" ("less"), "" ("not tutusa"). O lona uiga, o se numera e le ausia le tulaga faʻapitoa e le o amanaia i le finauga lona lua pe a fuafua le aofaʻi. Ma le faʻaopopoga, o loʻo iai se faʻaopoopoga finauga "Tauvaga Tulaga"ae e pule oe. O lenei taotoga e i ai le vaega o loʻo i lalo atu:

= AUTELEGA (Vaʻa; Iloiloga; Sum_range)

FUAFUAAGA

E pei ona malamalama i le igoa o le gaioiga FUAFUAAGA, e tautua e liʻo numera. O le uluaʻi faʻamoemoe o lenei faʻagaioia o se numera poʻo se faʻasino i le sela o loʻo iai le numera numera. E le pei o le tele o isi galuega, o lenei ituaiga e le mafai ona taua. Lona lua finauga o le numera o decimal nofoaga e te manaʻo e faʻataʻamilo. Ole lapataʻi e faia e tusa ma le numera numera numera, e oʻo i le numera numerao numera. O le tapulaʻa mo lea fuaitau:

= ROUND (numera; numera_ numera)

Ma le isi, o Excel e iai vaega e pei o LUGA FUAFUAGA ma le TAIMI UIGA, lea e taʻitasi faʻataʻamilo ese fuainumera i le latalata latalata tele ma laiti.

Lesona: Faʻataʻamilo numera i Excel

FAʻAFANUA

Tagata faigaluega galuega FAATASI o le faʻateleina o fuainumera taʻitoʻatasi poʻo ni mea o loʻo i totonu o sela o le pepa. O finauga i lenei galuega o faʻasino i sela e iai faʻamatalaga mo le faʻateleina. I le aofaʻi atoa, e oʻo atu i le 255 ia fesoʻotaʻiga e mafai ona faʻaaogaina. O le iʻuga o le faʻaluʻaina ua faʻaalia i se isi sela. O le faʻataʻitaʻiga mo lea fuaitau e faʻapea:

= FAATULAGAGA (numera; numera; ...)

Lesona: Faʻafefea ona faʻateleina lelei ile Excel

ABS

Faaaogaina se fomaʻi fuainumera ABS o le numera ua fuafua modulo. Lenei tagata faʻagaioia e tasi le finauga - "Numera", o lona uiga, o le faʻasino i se sela e iai numera numera. Ole vaʻaiga e le mafai ona avea ma finauga. O le faiga e faapenei:

= ABS (numera)

Lesona: Module galuega i Excel

VAEGA

Mai le igoa e manino lava o le galuega a le faʻafoe VAEGA o loʻo siʻiina se numera i se tikeri faʻapitoa. O lenei galuega e lua finauga: "Numera" ma le "Tikeri". Muamua o latou e mafai ona faʻailoaina o se fesoʻotaʻiga i se sela o loʻo iai se numera numera. O le finauga lona lua faʻaalia le maualuga o le faʻatuina. Mai mea ua taʻua muamua, e faʻapea lava o faʻataʻitaʻiga o lenei faʻatautaia e pei ona taua i lalo:

= TUPE (numera; tikeri)

Lesona: Faʻafefea ona maua lelei lau Excel

AOFAIʻU

Galuega tauave luitau AOFAIʻU o le tatoso mai o le sikuea aʻa. Lenei tagata faʻagaioia e naʻo le tasi le finauga - "Numera". O lona tiute atonu o se fesoʻotaʻiga i se sela o loʻo iai faʻamatalaga. O le syntax faia lenei pepa:

= ROOT (numera)

Lesona: Faʻafefea ona fuaina le aʻa i Excel

FAʻASALAINA LELEI

O se e faapitoa galuega mo le faʻasologa FAʻASALAINA LELEI. E aofia ai i le faʻailoaina o soʻo se numera numera i le va o le lua tuʻuina numera i le sela faʻapitoa. Mai le faʻamatalaga o le faʻagaioiga o lenei faʻagaioioia ua manino ai o ana faʻamasinoga o le pito i luga ma lalo tuaoi o le vaitaimi. O le faiga o le:

= TULAGA FAIGOFIE (Lower_Bound; Maualuga_Bound)

'AOFAI

Tagata e faafoe 'AOFAI faaaogaina e vavaeʻese numera. Ae i faʻaiuga o le vaevaega, na ia faʻaalia naʻo se numera tutusa, lapotopoto i se laititi laititi modulus. O finauga i lenei fuainumera o faʻasino i sela o loʻo iai le tufatufaga ma le faʻavasega. O le faiga e faapenei:

= 'AIGA (Numerator; Denominator)

Lesona: Excel vaega faʻavae

ROMA

O lenei galuega faʻataga oe e faʻaliliu numera numera, le Excel e faʻagaioia, i le Roma. O lenei tagata faigaluega ei ai ni finauga se lua: o se faasinomaga i se sela ma le numera liliuina ma se faiga. O le lona lua o finauga e filifili. O le faiga e faapenei:

= ROMAN (Numera; Pepa)

Naʻo matata sili ona lauiloa Excel matematika ua faʻamatala mai luga. Latou fesoasoani tele faʻafaigofie tele le eseese fuafuaina i lenei polokalama. I le faʻaaogaina o nei fuaitau, e mafai ona e faʻataʻitaʻia ia faigofie le faʻaaogaina o numera ma sili atu lavelave fuafuaina. Ae maise lava latou te fesoasoani ai i mataupu lea e te manaʻomia ai le faia o fale tele.

Pin
Send
Share
Send