Liua XML faila i Excel format

Pin
Send
Share
Send

XML o se tasi o le sili ona masani foliga mo le teuina o faʻamaumauga ma fefaʻatauaʻi faʻamaumauga i le va o talosaga eseese. O le polokalame Microsoft Excel e galue foi ma faʻamaumauga, o lea la o le mataupu o le faʻaliliuina o faila mai le XML standard i Excel format e matua talafeagai lelei. O le a tatou fuafuaina le faʻafefea ona faʻatino lenei faʻasologa i auala eseese.

Liua gaioiga

O faila XML o loʻo tusia i se gagana faʻapitoa faʻailoga foliga e tutusa lelei ma le HTML o itulau itulau. O lea la, o nei mamanu e i ai lava foliga tutusa. I le taimi lava e tasi, o Excel o se polokalame masani e tele ituaiga "tagata". O sili ona lauiloa o latou: Excel Tusi (XLSX) ma Excel Tusi 97 - 2003 (XLS). Sei o tatou sailia auala autu e faaliliu ai XML faila i nei mamanu.

Metotia 1: Excel fausia-i totonu gaioiga

Excel galue lelei ma faila XML. E mafai ona ia tatalaina, suia, fatufatu, sefe. O le mea lea, o le filifiliga e sili ona faigofie mo la matou galuega o le tatala lea o lenei mea ma sefe mai le faʻaoga Ofisa i le ituaiga pepa XLSX poʻo XLS.

  1. Tatou amataina le Excel. I le laupepa Faila alu e faasino "Tatala".
  2. Ua faʻamalama le faʻamalama mo le tatalaina o pepa. Matou te o atu i le faʻatonu o loʻo iai le pepa XML matou te manaʻomia e teuina, filifili ma kiliki i le faʻamau "Tatala".
  3. A uma ona tatala le pepa aloaia e ala i le Excel interface, toe alu ile tab Faila.
  4. Alu i lenei tab, kiliki i luga o le mea. "Vagana E Pei ...".
  5. E matala se faʻamalama e pei o se faʻamalama e tatalaina, ae ma ni eseesega. O lenei e tatau ona tatou sefe le faila. Le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga mea faigaluega, matou te o i le faʻamatalaga e faʻasao le teuina. E ui lava e mafai ona e tuʻu ai ile faila na o iai nei. I le fanua "Igoa o le faila" a manaʻomia, e mafai ona toe faʻaigoa, ae ua le tatau foʻi lenei mea. Ole fanua autu mo la tatou galuega ole vaega lea e sosoʻo ai - Ituaiga faila. Kiliki lea ile malae.

    Mai filifiliga filifilia, filifili le Excel Workbook poʻo le Excel Workbook 97-2003. Muamua o nei mea e fou, lona lua ua leva ona tuai.

  6. A maeʻa le filifiliga, kiliki i le faʻamau Sefe.

Ole faʻamaeʻaina lea ole faiga mo le liliuina o le XML faila ile Excel format e ala ile polokalame ole polokalame.

Metotia 2: faaulufale mai faʻamaumauga

O le metotia i luga na o le talafeagai mo XML faila ma le sili ona faigofie fausaga. O laʻasaga faigata i le taimi o le liliuga atonu e le saʻo ona faaliliuina. Ae, e i ai le isi fausia-i Excel meafaigaluega o le a fesoasoani e faʻauluo faʻalelei faamatalaga. O loʻo i totonu Atinae Aailea e le atoatoa i le faʻaletonu. O le mea lea, muamua a, e manaʻomia le faʻamalosi.

  1. Alu ile tab Failakiliki i luga o le aitema "Filifiliga".
  2. I le filifiliga faamalama, alu i le vaega Faatulagaina o lipine. I le itu taumatau o le faamalama, siaki le pusa i autafa "Atiina aʻe". Kiliki le ki "Ua lelei". Lenei ua faʻagaioi le manaʻomia, ma le faʻapitoa foliga aliali mai i luga o le lipine.
  3. Alu i le tab "Atiina aʻe". I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega XML kiliki i le ki "Auina mai".
  4. O le faʻaulufale mai matala e matala. Matou te o atu i le faʻamatalaga e tu ai le pepa matou te manaʻomia. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Auina mai".
  5. Ona mafai ona tatalaina se faʻatalanoaga pusa, lea e fai mai o le faila filifilia e le o faasino i le polokalame. Ole a fai mai e fai sau polokalame ia te oe lava. I lenei mataupu, matou te malilie ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  6. Le isi, o le lisi talanoaga lenei e matala. E faʻasao e filifili pe tatala le laulau i le tusi o iai nei pe ile tusi fou. Talu ona matou amatalia le polokalame e aunoa ma le tatalaina o le faila, e mafai ona matou tuʻua lenei faʻatulagaina tulaga ma faʻaauau le galulue ma le tusi nei. I se faʻaopopoga, o le lava faʻamalama e ofoina atu e iloa ai faʻamaopoopo i luga o le pepa o le laulau o le a faʻaulufale mai. E mafai ona e ulufale i le tuatusi lima, ae e sili faigofie ma sili atu faigofie ona o le kiliki i luga o le sela i luga o le laupepa, o le a avea ma pito i luga tauagavale o le laulau. A maeʻa ona tuʻuina mai le tuatusi i le lauʻeleʻele o le pusa faʻatalanoaga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  7. A maeʻa nei sitepu, o le XML laulau o le a faaofiina i totonu o le polokalame faamalama. Ina ia sefe le faila ile Excel format, kiliki i luga o le ata ile foliga o se diskette i le pito i luga tauagavale o le faamalama.
  8. A tatalaina se faʻamalama matala i totonu e te manaʻomia e iloa ai le faʻamatalaga pe o fea e teuina ai le pepa. O le faila faila i lenei taimi o le a muai faʻapipiʻiina e XLSX, ae mafai ona e faʻalauteleina le fanua pe a e manaʻo ai Ituaiga faila ma faʻatuina se isi faʻasologa Excel - XLS. Ina ua uma seti faasao seti, e ui lava i lenei tulaga e mafai ona tuua e le masani ai, kiliki i le ki Sefe.

O le mea lea, o le faʻaliliuina i le itu matou te manaʻomia o le a faʻamaeʻaina ma le sili ona saʻo faʻamaumauga o faʻamatalaga.

Metotia 3: luga ole laiga lugalaina

Mo i latou e faʻaaoga, mo nisi mafuaʻaga, e le o i ai le Excel i luga o latou komepiuta, ae manaʻomia le faanatinati faʻaliliu o se faila mai le XML format i EXCEL, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o le tele faʻapitoa auaunaga i luga ole laiga mo le liua. O se tasi o nofoaga sili ona faigofie o lenei ituaiga o Convertio.

Le liua i luga o le lugalaina liliuina

  1. Alu i lenei 'upega tafaʻilagi punaoa faʻaaoga soʻo se browser. O luga e te mafai filifili ai 5 auala e download ai le faila ua liliuina:
    • Mai se komepiuta malo masini;
    • Mai le Dropbox lugalaina teuina;
    • Mai le Google Drive luga ole laiga teuina
    • E ala i le fesoʻotaʻiga mai le Initaneti.

    Talu ai i la matou mataupu e tuʻu le pepa i luga o le PC, kiliki lea i le ki "Mai le komepiuta".

  2. O le pepa tatala matala e amata. Alu i le faʻasino le mea na tu ai. Oʻomi le faila ma kiliki ile ki. "Tatala".

    E i ai foi le isi auala e faʻaopopo ai le faila i le auaunaga. Ina ia faia lea mea, na ona toso lona igoa ma le isumu mai le Windows Explorer.

  3. A o e vaʻai, ua faʻaopopo le faila i le tautua ma ua i se tulaga "Saunia". O lenei e te manaʻomia e filifili le faʻatulagaina matou te manaʻomia mo le liua. Kiliki i luga o le atigipusa i autafa o le mataʻitusi "B". Ua tatalaina se lisi o faila faila. Filifili "Pepa aloaia". Sosoo ai, tatalaina se lisi o ituaiga. Filifili "Xls" pe "Xlsx".
  4. I le maea ai o le igoa o le manaʻomia faʻaopoopoga faʻaopoopo i le faʻamalama, kiliki i luga o le lapoa mumu faamau Liliu. A uma lena, o le pepa o le a liua ma avanoa mo le download i luga o lenei punaoa.

O lenei filifiliga e mafai ona tautua o se saogalemu saogalemu upega peʻa leai se avanoa i tulaga faʻafouina meafaigaluega i lenei itu.

E pei ona e vaʻai, i Excel o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e mafai ai ona e faʻaliliu se faila XML i se tasi o le "tagata" ituaiga o lenei polokalama. O le faigofie faʻapitoa taimi e mafai ona faigofie ona liua e ala i le masani masani "Sefe As ...". Mo pepa e iai le sili atu ona lavelave fausaga, o loʻo i ai se isi eseʻesega faʻasologa e ala i le faʻaulufale mai. O i latou e faʻaaogaina le mea mo nisi mafuaaga e le mafai ona faʻaaogaina nei meafaigaluega maua le avanoa e faʻamaeʻaina le galuega e faʻaaoga ai auaunaga faʻapitoa i luga ole laiga mo le liliuina o faila.

Pin
Send
Share
Send