Lisi faʻatulagaina mataupu faavae i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o auala sili ona taua pe a galue i Excel o le fausiaina. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e le gata o le foliga mai o le laulau na faia, ae o se faʻaaliga foi pe faʻafefea ona iloa atu e le polokalame faʻamaumauga tuʻusaʻo i totonu o se sela poʻo le laina tuʻufaʻatasia. A aunoa ma le malamalama i le faʻagaioioiga o lenei mea faigaluega, e le mafai e se tasi ona faʻatautaia lelei lenei polokalama. Sei o tatou suʻesuʻeina auiliili poʻo a tulaga o loʻo i totonu o Excel ma faʻapefea ona tatau ona faʻaaogaina.

Lesona: Faʻafefea ona faʻatulaga laulau i le Microsoft Word

Lisi faatulagaina

Faiga o se lautele lautele o fua mo fetuunaiga o mea vaaia i luga o laulau ma fuafuaina faʻamaumauga. Lenei vaega e aofia ai le suia o se numera tele o faʻatapulaʻaina: font size, ituaiga ma le lanu, sela lapoʻa, faʻatumu, tuaoi, faʻamaumauga o faʻatulagaina, ogatasi, ma sili atu. O le a matou talanoa atili e uiga i nei meatotino i lalo.

Autoformatting

E mafai ona e faʻaogaina otometi tuʻuina atu i soʻo se laina o se pepa faʻamatalaga. O le polokalama o le a faʻatulagaina le vaega faʻapitoa o se laulau ma tuʻuina atu ia se numera o mea na filifilia muamua.

  1. Filifili le tele o sela po o se laulau.
  2. Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le ki "Faatusa o se laulau". O lenei faʻamau o lo o tu i luga o le lipine i le meafaigaluega poloka. Faiga. Ina ua mavae lena, o le tele lisi o sitaili matala ma muai faʻamatalaina meatotino e mafai e le tagata faʻaaoga ona filifili i lana filifiliga. Naʻo le kiliki ile filifiliga talafeagai.
  3. Ona tatalaina se tamai faamalama lea e te manaʻomia ai e faʻamaonia le saʻo o le faʻatulagaina laina faʻatulagaina. Afai e te iloa e leʻi saʻo ona faʻauluina, ona mafai loa lea ona e faia ni suiga. E taua tele le faʻalogo i le faʻatonutonu Ulutala Laulau. Afai o lau laulau e iai ulutala (ma i le tele o mataupu o loʻo i ai), ona tatau lea ona siaki lenei faʻataʻitaʻiga. A leai, e tatau ona aveese. A maeʻa uma tulaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

A maeʻa, o le laulau o le ai ai le filifiliga filifilia. Ae e mafai ona faʻatonutonuina uma i taimi e sili atu le saʻo o mea fai.

Suiga i foliga tuʻufaʻatasia

Tagata e le masani ona faamalieina i le seti o uiga lea o loʻo faʻaalia i le autoformatting. I lenei tulaga, e mafai ona faʻatulaga le laulau e faʻaaoga ai meafaitino faʻapitoa meafaigaluega.

E mafai ona fesuiaʻi i le faʻatulagaina o laulau, o lona uiga, suia o latou foliga e ala i le maimoa lisi poʻo le faia o gaioiga faʻaaoga le mea faigaluega i luga o le lipine.

Ina ia faʻaliliuina atu i le avanoa o le fauina i totonu o mataupu mataupu, e tatau ona faia le laasaga nei.

  1. Filifili le sela poʻo le laina o le laulau tatou te mananaʻo e faʻatulaga. Ole a matou kiliki i le ki ole ki taumatau. Tatala le tusiga mataupu. Filifili aitema o i ai "Faiga sela ...".
  2. Ina ua mavae lena, e matala le sela faʻamalama matala, lea e mafai ona e faʻatinoina ituaiga eseese o foliga.

O lipine meafaigaluega faʻaaogaina o loʻo i totonu o tabs, ae o le tele o latou i le tab "Fale". Ina ia faʻaogaina latou, oe manaʻomia le filifilia o le mea talafeagai i luga o le laupepa, ma kiliki i luga o le mea faigaluega ki luga o le lipine.

Faʻamatalaga fuainumera

O se tasi o ituaiga sili ona taua o ituaiga o ituaiga o ituaiga faila. O lenei e mafua mai i le mea moni e faʻamautu e le o le tele tele o le faʻaalia o faʻaaliga faʻaalia e faʻailoa atu i le polokalama pe faʻapefea ona faʻatautaia. Excel faia atoa ese le gaosiga o fuainumera, tusitusiga, tulaga taua tupe, aso ma taimi mamanu. Oe mafai faʻatulagaina le fuainumera ituaiga o le filifilia filifilia i le faʻasologa o le lisi ma le faʻaaogaina o le meafaigaluega i luga o le lipine.

Afai e te tatalaina se faʻamalama Feaveai Faiga ala i le anotusi lisi, o tulaga talafeagai o le a maua i le laupepa "Numera" i le poloka poloka "Fainumera Fuainumera". Mea moni lava, naʻo le pau lea o le poloka i lenei laupepa. Lenei o se tasi o faʻamatalaga fuainumera filifilia:

  • Numera
  • Tusitusiga
  • Taimi;
  • Aso
  • Tupe;
  • Lautele, ma isi.

A maeʻa le filifiliga, e tatau ona e kiliki i le ki "Ua lelei".

I se faʻaopopoga, o isi faʻaopopoga o loʻo avanoa mo ni tapulaa Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le numera faʻatulagaina i le itu taumatau o le faʻamalama, e mafai ona e tuʻuina pe fia a decimal nofoaga o le a faʻaalia mo fuainumera numera ma pe tatau ona faʻailoaina le vavaeʻesega i le va o numera i fuainumera.

Mo palakalafa Aso e mafai ona seti poʻo a ituaiga foliga o le a faʻaalia le aso i luga o le lau (na o numera, numera ma igoa o masina, etc.).

O loʻo i ai i foliga tutusa. "Taimi".

Afai e te filifilia "Faiga uma", ona i ai lea i se tasi lisi uma avanoa subtypes o faʻatonuga foliga o le a faʻaalia.

Afai e te manaʻo i faʻamatalaga i luga ole lipine, ona e iai lea ile pusa "Fale", e tatau ona e kiliki i luga o le mataʻu i lalo lisi o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Numera". Ina ua mavae lena, ua faʻaalia se lisi o ata autu. Moni, e laʻititi lava auiliiliina nai lo le faʻaupuga ua maeʻa faamatalaina.

Ae peitai, afai e te manaʻo e faʻauau faʻalelei foliga, ia ile lisi lea e tatau ona e kiliki i luga o le aitema "O isi numera numera ...". O se faʻamalama ua leva ona tatou masani ai, e matala Feaveai Faiga ma se lisi atoa o faʻatulagaina suiga.

Lesona: Faʻafefea ona suia le sela format i Excel

Ogatasi

O le poloka atoa o meafaigaluega o loʻo faʻaalia lea i le laupepa Ogatasi i le faamalama Feaveai Faiga.

I le faʻapipiʻiina o se manulele e latalata i le faʻatulagaina talafeagai, e mafai ona tuʻufaʻatasia sela filifilia, otometi lautele ma faʻaliliu tusitusiga e tusa ma upu, pe a fai e le o fetaui i tuaoi o le sela.

Ma le isi, i le lava laupepa, e mafai ona e tuʻu le tusitusiga i totonu o le sela faalava ma faʻataʻitaʻi.

I le lautele Fuafuaga fetuunai le tulimanu o le tusitusiga i le laulau sela.

Meafaigaluega poloka Ogatasi avanoa foi i le lipine i le tab "Fale". Uma foliga tutusa o loʻo faʻaalia iina e pei ona i ai i le faʻamalama. Feaveai Faigaae i se tala ua sili atu ona aoina.

Faʻapitoa

I le laupepa Faʻapitoa tisaina faamalama o loʻo tele avanoa e faʻavasega ai le vai o le fuainumera filifilia. O nei foliga e aofia ai le suia o mea nei:

  • ituaiga o vai;
  • foliga (italasi, lototele, masani)
  • lapoʻa
  • lanu
  • faʻaleleia (subscript, superscript, striethrough).

O le mea faapipii o loʻo i ai foʻi se pusa ma mea e tutusa, mafai foʻi ona taua Faʻapitoa.

Le tuaoi

I le laupepa "Tuaoi" tisaina faamalama, e mafai ona e faia masani le ituaiga laina ma lona lanu. E vave lava ona iloa pe o le tuaoi o le a: totonu poo fafo. Oe mafai foi ona aveese le tuaoi, tusa lava pe o lea ua i ai i le laulau.

Ae i luga o le mea faapipii e leai se isi poloka meafaigaluega mo seti tuaoi. Mo mea nei, i le laupepa "Fale" naʻo le tasi le faʻamau e filifilia, o loʻo tu i le vaega mea faigaluega Faʻapitoa.

Liligi

I le laupepa "Faʻatumu" tisaina faamalama, e mafai ona e fetuunai le lanu o laulau sela. Ma le isi, e mafai ona e setiina ni mamanu.

I luga o le mea faapipii, e pei o le galuega faʻatino muamua, naʻo le tasi le faʻamau e faʻalauiloa mo faʻatumu. O loʻo i ai foi i le mea faigaluega poloka. Faʻapitoa.

Afai o lanu masani e folasia e le lava mo oe ma e te manaʻo e faʻaopopo le amataga i le valivali laulau, ona e alu lea "Isi lanu ...".

Ina ua uma na, e matala se faʻamalama mo le sili saʻo filifiliga o lanu ma ata.

Puipuiga

I Excel, tusa lava pe o le puipuiga e aofia ai le vaega o tuʻaiga. I le faʻamalama Feaveai Faiga E i ai le laupepa ma le igoa tutusa. I totonu e mafai ona e faʻailoa mai pe o le laina filifilia o le a puipuia mai suiga pe leai, pe a fai o le pepa ua lokaina. E mafai ona e faʻaavanoaina lafi formula.

I luga o le lipine, tutusa galuega e mafai ona vaʻaia pe a uma ona kiliki i le ki. Fausaga "lea e tu ile tab "Fale" i le pusa meafaigaluega "Sela". A oe vaʻai, o se lisi faʻaalia o loʻo iai se vaega o faʻatulagaga "Puipuiga". Ma o iinei e le gata mafai mafai ona faʻatonutonu le amioga sela i le tulaga o le polokaina, pei ona sa i ai i le faʻaleleia o faʻamalama, ae ia vave foi poloka le laupepa i le kilikiina o le aitema "Puipuia le pepa ...". Lea o se tasi lea o na tulaga e le masani ai pe a le vaega o tuʻutuʻuga tulaga i luga o le lipine ua sili atu faʻateleina galuega nai lo se tutusa tab i le faʻamalama Feaveai Faiga.


.
Lesona: Faʻafefea ona puipuia se sela mai suiga i Excel

E pei ona e vaʻai, o Excel e tele lautele le faʻagaioiga mo le fausiaina o laulau. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina ni filifiliga mo sitaili ma mea na fuafuaina muamua. E mafai foi ona faia sili atu tonu seti faʻaaogaina le seti atoa o meafaigaluega i le faʻamalama. Feaveai Faiga ma le lipine. Faatasi ai ma se mea e le masani ai, o le faʻaleleia o faʻamalama e maua ai isi filifiliga mo le suia o le faʻatulagaga nai lo luga o le mea faapipii.

Pin
Send
Share
Send