2 metotia o fesootaiga fesoʻotaʻiga i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le suʻesuʻega o fesoʻotaʻiga o se lauiloa metotia faʻamaumauga o suʻesuʻega, o loʻo faʻaogaina e iloa ai le tulaga o le faʻalagolago i le tasi faʻailo i leisi. O loʻo i ai i le Microsoft Excel se mea faʻapitoa e faʻatino e fai ai lenei ituaiga o auiliiliga. Sei o tatou saili pe faʻafefea ona faʻaaogaina lea vaega.

Le autu o le auiliiliga auiliiliga

O le mafuaʻaga o le auiliiliga o faʻamatalaga o le iloa lea o le iai o le faʻalagolago i le va o mea eseese. O lona uiga, e iloa pe o se paʻu pe o se faʻaopopoina i le tasi faʻailoga e aʻafia ai se suiga i le isi.

A faʻavae le faʻavae, ona fuafua lea o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi. E le pei ole regression analysis, naʻo le pau lea o le faʻaaliga o lea metotia o fuainumera faʻamaumauga fuafua. Le fua faatatau fetaui lelei ese mai +1 i -1. Ile a iai o se fesoʻotaʻiga lelei, o le faʻaopopoga i le tasi faʻailoga e fesoasoani i le siʻitia o le lona lua. Faatasi ai ma le le lelei le fesoʻotaʻiga, o le faʻateleina o le tasi faʻailoga e aofia ai le pa'ū i le isi. O le maualuga o le modulus o le fesoʻotaʻiga coefficient, o le sili atu ona matauina o le suiga i le tasi faʻailoga e aʻafia ai le suiga i le lona lua. A o le fuainumera o le 0, o le faalagolago i le va oi latou e matua leai.

Le fuafuaina o le felagolagomaʻi

Ia tatou taumafai e fuafua le soʻotaga fua e faʻaaogaina ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa. E i ai la matou laulau lea e lisiina ai i masina taʻitasi tau o faʻatau ma voluma faʻatau atu i isi koluma. Ua tatau ona tatou sailia le tulaga o le faʻalagolago i le numera o faʻatau atu i le aofaʻi o tupe na faʻaalu i faʻasalalauga.

Metotia 1: fuafua le fesoʻotaʻiga e ala i le Function Wizard

O se tasi o auala e mafai ai ona faia se suʻesuʻega o fesoʻotaʻiga o le faʻaogaina o le CORREL function. O le gaioiga e iai lona lautele lautele TULAGA (array1; array2).

  1. Filifili le sela e tatau ona faʻaalia le tali faʻatatau. Kiliki le ki "Faaofi galuega"lea e tu i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. I le lisi e faʻaalia i le Function Wizard faamalama, matou te sailia ma filifili se galuega LELEI. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. E tatalaina le faʻamalama faʻamalama. I le fanua "Faʻatusa1" ulufale atu faamaopoopo o le sela laina o se tasi o le taua, o le faalagolago lea o lea e tatau ona fuafuaina. I la matou mataupu, o mea ia o mea taua i le "Sales aofaiga" koluma. Ina ia mafai ona ulufale i le tuatusi o le laina i le fanua, tatou na ona filifilia o sela uma ma faʻamatalaga i luga o le koluma i luga.

    I le fanua Faʻatusa2 oe manaʻomia le ulufale i faʻalapotopotoga o le koluma lona lua. E i ai a matou faʻasalalauga tau. Ile auala lava e tasi pei o le faʻamasinoga muamua, matou ulufale i faʻamatalaga i le fanua.

    Kiliki le ki "Ua lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fesoʻotaʻiga faʻatatau i foliga o se numera e aliali mai i le sela filifilia muamua. I lenei tulaga, o le 0.97, o se maualuga maualuga le faʻailoga o le faʻalagolago o le tasi aofaʻi i luga o le isi.

Metotia 2: fuafua le fesoʻotaʻiga faʻaaogaina le auiliiliga afifi

I se faʻaopopoga, o le fesoʻotaʻiga e mafai ona fuafua e faʻaaoga se tasi o mea faigaluega, o loʻo faʻaalia lea i le auiliiliga afifi. Ae muamua ona tatou manaʻomia le faʻagaioia lenei meafaigaluega.

  1. Alu i le tab Faila.
  2. I le faʻamalama e matala, agai i le vaega "Filifiliga".
  3. Le isi, alu i "Faaopopo".
  4. I le pito i lalo o le isi faamalama i le vaega "Pulega" faʻasolo le ki i le tulaga Excel Faaopoopogape a faʻapea ua i ai i se isi tulaga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. I le faʻaopopo faamalama, siaki le pusa i autafa Auiliiliga afifi. Kiliki le ki "Ua lelei".
  6. A uma lena, o le auiliiliga afifi ua faʻamalosia. Alu i le tab "Faʻamatalaga". E pei ona e vaʻaia, o loʻo i luga o le lipine se fou poloka o meafaigaluega e aliali mai - "Auiliiliga". Kiliki le ki "Faʻamaumauga o faʻamatalaga"lea ua i totonu.
  7. E tatalaina le lisi ma eseese filifiliga mo faʻamatalaga auiliili. Filifili aitema Fesootaiga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  8. E matala se faʻamalama ma fesoʻotaʻiga auiliiliga tapulaʻa. E le pei ole metotia muamua, ile malae Input vaitaimi matou te ulufale atu i le vaitaimi e le o koluma taʻitasi 'eseʻese, ae o pou uma e auai i le auiliiliga. I la matou mataupu, o le faʻamaumauga lea i le koluma "Faʻasalalauga Tau" ma "Faʻatauga Aofaiga".

    Parakalafa "Faʻavasegaina" Tuʻu e le fesuiaʻi - Laina mai le koluma, talu ai o matou faʻamaumauga o vaega ua vaevaeina i ni koluma se lua. Afai ua taʻe mai lea laina i lea laina, ona tatau loa lea ona sui le sifi i le tulaga Laina i lea laina.

    I le faʻatulagaga filifiliga, o le le aoga e setiina i "Pepa faigaluega", o lona uiga, o faʻamatalaga o le a faʻaalia i luga o seisi laupepa. E mafai ona sui le nofoaga i le sifiina o le ki. Lenei mafai ona avea ma pepa o loʻo iai nei (ona e manaʻomia lea e taʻu saʻo vaega o le faʻamatalaga sela galuega) poʻo se tusi fou (faila).

    Ina ua tuʻu seti uma, kiliki i le ki "Ua lelei".

Talu ai o le nofoaga sa tuʻu mai ai le faʻaiuga o suʻesuʻega, ua matou seʻe atu i se laupepa fou. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi o loʻo faʻaalia iinei. O le mea masani, e tutusa lava pe a faʻaaoga le muamua metotia - 0.97. Lenei e mafua mai i le mea moni o filifiliga uma e faʻatinoina tutusa fuafua, e mafai na o latou faia i auala eseese.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le Excel polokalama e ofoina atu ni metotia se lua o fesoʻotaʻiga faʻavasega taimi. O le iʻuga o na fuafuaina, afai e te faia mea uma saʻo, o le a tutusa lelei. Ae, e mafai e tagata taʻitasi ona filifili se sili talafeagai filifiliga mo ia e faʻatinoina ai le fuafuaina.

Pin
Send
Share
Send