Faasologa o koluma i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, pe a galulue ma laulau i Microsoft Excel, e tatau ona e fuafuaina le aofaʻi mo se isi koluma ma faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i lenei auala e mafai ona e faʻatatauina le aofaʻiga atoa o le faʻailoga mo ni nai aso, pe a fai o laina o le laulau o aso, pe o le aofaʻi atoa o le tele o ituaiga o oloa. Sei o tatou sailia auala eseese e mafai ai ona e faʻaopopo faʻamatalaga koluma i se polokalame Microsoft Excel.

Vaʻai aofaʻi atoa

O le faigofie auala e vaʻaia ai le aofaʻi atoa o faʻamatalaga, e aofia ai ma faʻamaumauga i totonu o sela o se koluma, o le na o le filifilia i latou ma le faʻataʻamilosaga i le kilikiina o le ki o le itu tauagavale. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o seleti filifilia o loʻo faʻaalia i le tulaga pa.

Ae, o lenei numera e le ulufale i le laulau, pe teuina i se isi nofoaga, ma e tuʻu atu i le tagata faʻaaoga mo na o faʻamatalaga.

AutoSum

Afai e te manaʻo e le gata maua le aofaʻiga o le koluma faʻamaumauga, ae ia ulufale foi i totonu o le laulau i se isi sela, ona sili lea ona talafeagai e faʻaaoga le faʻasologa-oto.

Ina ia mafai ona faʻaogaina le numera aofaʻi, filifili le sela o loʻo i lalo o le koluma manaʻo, ma kiliki i le "AutoSum" faʻamau o loʻo i luga o le lipine i totonu o le "Fale" tab.

Nai lo le kilikiina o le ki i luga o le lipine, e mafai foi ona e taomiina le uila poloka auala ALT + =.

Microsoft Excel otometi matauina koluma potu tumu i faʻamaumauga mo le faʻailoaina ma faʻaalia le iʻuga uma i le sela faʻamaonia.

Ina ia vaʻai i le iʻuga na o le mea, ia naʻo le pipiʻi le Enter i le ki.

Afai mo soʻo se mafuaʻaga e te talitonu o le otometi-aofaʻi e leʻi amanaia uma sela e te manaʻomia, pe afai e te manaʻomia e fuafua le aofaʻi e le o mea uma i totonu o le koluma, e mafai ona e faʻatautaia lava ia faʻasologa le tau. Ina ia faia lea mea, filifili le manaʻo o sela o loʻo i luga o le koluma, ma puʻe le muamua gaogao sela o loʻo i lalo. Ona, kiliki i le faʻamau atoa "AutoSum".

E pei ona e vaʻai, o le aofaʻi e faʻaalia i se gaogao sela, lea e tu i lalo o le pou.

AutoSum mo tele koluma

O le aofaʻiga mo le tele o koluma e mafai ona fuafua i le taimi e tasi, faʻapea foʻi ma le tasi koluma. O lona uiga, filifili sela i lalo o nei koluma, ma kiliki i le "AutoSum" faʻamau.

Ae o le a le mea e fai pe a le koluma o latou sela e te manaʻo e aofaʻi, e le o tasi i le isi? I lenei tulaga, taofi i lalo le Ulu atu faamau, ma filifili le gaogao sela o lo o i lalo o le koluma manaʻo. Ma, kiliki i le "AutoSum" faʻamau, pe tusi i le ki fuainumera ALT + =.

O se isi faʻafitauli, e mafai ona e filifilia le atoa i totonu o na sela e te manaʻomia ai le sailia o le aofaʻi, faʻapea foi ma le gaogao sela i lalo o latou, ona kiliki ai lea i le auto-sum button.

E pei ona e vaʻaia, o le aofaʻi o nei koluma ua fuafuaina.

Tusi lesona aotelega

E le gata i lea, e mafai ona tuʻufaʻatasia sela i se laulau. O lenei metotia e mautinoa lava le faigofie e pei o le faitauina e ala i se tau aofaʻi, ae i se isi itu, e mafai ai ona e faʻaalia le aotelega o faʻamaumauga e le gata i sela o loʻo i lalo o le koluma, ae faʻapea foi i soʻo seisi lava sela o loʻo i luga o le laupepa. A manaʻomia, o le aofaʻi fuafuaina i lenei auala e mafai foi ona faʻaalia i luga o se isi laupepa o Excel galuega. E le gata i lea, i lenei auala, e mafai ona e fuafua le aofaʻiga o sela e le o le koluma atoa, ae naʻo mea e te filifilia ai oe lava. E le gata i lea, e le tatau na o nei sela e tuaoi le tasi ma le isi.

Matou te kiliki i soʻo se sela e te manaʻo ai e faʻaali le aofaʻi, ma tuʻu le "=" saini i totonu. Ma, o se tasi ma le tasi tatou kiliki i luga o na sela o le koluma e te manao e otooto. Ina ua uma ona ulufale atu i le isi sela, e te manaʻomia le oomi i le ki "+". O le faʻasologa o faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i totonu o sela o lau filifiliga, ma i le faʻasologa fofoa.

A e ulufale i totonu o tuatusi o sela uma, e faʻailoa atu le iʻuga o le aofaʻiga, faʻamau le Enter.

O lea, na matou suesueina auala eseese o le fuafuaina o le aofaʻi o faʻamatalaga i koluma i le Microsoft Excel. Oe pei ona e vaʻai, o loʻo i ai isi e sili atu ona talafeagai, ae o le faigofie fetuutuunai metotia, faʻapea foi ma filifiliga e manaʻomia sili taimi, ae i le taimi lava lea e tasi e faʻatagaina le filifilia o sela faapitoa mo le faʻatulagaina. O fea metotia e faʻaaoga e faʻalagolago i galuega patino.

Pin
Send
Share
Send