Microsoft Excel: Liki Mautu

Pin
Send
Share
Send

Mo nisi o faʻamoemoe, e manaʻomia e tagata faaaoga le laulau laulau e vaʻaia i taimi uma, tusa lava pe o le pepa e tusi i lalo ifo. I se faʻaopopoga, i le tele o taimi e manaʻomia e faapea pe a lolomi se pepa i luga o se tino fai mea (pepa), o le ulutala o le laulau o faʻaalia i luga o itulau lolomi uma. Seʻi o tatou iloaina po oa auala e mafai ai ona e pine se ulutala i le Microsoft Excel.

Pine le ulutala i luga o le laina

Afai o le ulutala o le laulau e tu i luga o le laina pito i luga, ma o ia lava e nofo ai le sili atu ma le tasi laina, ona faʻapipiʻi lea o se aoga amata. Afai e i ai se tasi pe tele laina gaogao i luga ae o le ulutala, ona latou manaʻomia ona aveʻese ina ia faʻaaoga ai lenei filifiliga o le pine.

Ina ia faʻaʻaisa le faʻaulutala le ulutala, i ai i le "View" tab o Excel, kiliki i luga o le "Freeze eria" faamau. O lenei ki o loʻo i luga o le lipine i le Window toolbar. Le isi, i le lisi e matala, filifili le "Faʻamau luga laina pito i luga" tulaga.

Ina ua mavae lena, o le ulutala o loʻo i luga o le laina pito i luga o le a faʻamautu, e masani lava i totonu o tuaoi o le laupepa.

Malo faʻaʻaisa

Afai mo nisi mafuaʻaga e le manaʻo le tagata faʻaaoga e tape le o loʻo i ai i luga luga o le ulutala, pe afai e aofia ai le sili atu nai lo le tasi laina, o le a le i luga auala o le pine o le a le aoga. Oe o le a tatau ona faʻaaoga le filifiliga ma le faʻaleleiina o le eria, lea, e ui i lea, e le sili atu faigata nai lo le metotia muamua.

Muamua lava, matou te o atu i le laupepa "Vaʻai". Ina ua uma lena, kiliki i le itu tauagavale sela i lalo o le ulutala. Sosoo ai, tatou kiliki i le faʻamau "Aisai eria", lea na taʻua i luga. Ma, i le faʻafouga lisi, toe filifilia le aitema ma le igoa tutusa - "Loka eria".

A maeʻa ia gaioiga, ona faʻatumauina lea o le laulau i luga o le pepa lea.

Lafo le ulu

Poʻo fea lava o metotia e lua o loʻo taua i luga, o le laulau e faʻauʻu, e faʻapipiʻi ai, e naʻo le tasi le auala. Toe fai, kiliki i le ki i luga o le "Freeze eria" lipine, ae o le taimi lenei filifili le "Unfasten eria" tulaga lea e aliali mai.

A maeʻa le mea lea, o le pinned ulutala o le a vavaeeseina, ma a e alu i lalo o le pepa, o le a le mafai ona iloa.

Pine lauulu pe a lolomiina

E iai taimi e manaʻomia ai le lolomiina o se pepa e iai le ulutala i luga o itulau lolomi taʻitasi. Ioe, e mafai e oe ona "momotu" le laulau, ma ulufale i le ulutala i le nofoaga saʻo. Ae, o lenei faiga mafai ona tele se taimi, ma, faʻaopopo foi, ituaiga suiga e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻamaoni o le laulau, ma le faʻatulagaga o mea fuafua. E i ai se sili faigofie ma le auala saogalemu e lolomi ai se laulau ma se ulutala i itulau taitasi.

Muamua lava, matou te alu i le "Page Layout" tab. O loo matou sailia mo le "Sheet options" tulaga poloka. I lona pito i lalo tauagavale o se faʻailoga i le foliga o se faʻana. Kiliki lenei aikona.

E matala se faʻamalama ma le itulau faʻatulagaina. Ua tatou see atu i le "Pepa" tab. I le laufanua latalata i le tusiga "Lolomiina laina i luga o itulau taʻitasi", e tatau ona e faʻatonuina o fesoʻotaʻiga o le laina o loʻo tu ai le ulutala. E le faigofie mea mo tagata faʻa-sauniaina. O le mea lea, tatou kiliki i le ki i le itu taumatau o le faʻamatalaga ulufale fanua.

O le faʻamalama ma itulau itulau e faʻaititia. I le taimi lava e tasi, o le laupepa o loʻo i ai le laulau e tu malosi. Na o le filifili o le laina (poʻo ni laina) le mea e tuu ai le ulutala. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamaumauga o loʻo ulufale atu i totonu o se faʻamalama faʻapitoa. Kiliki i luga o le ki i le itu taumatau o lenei faamalama.

Ma le isi, e matala se faʻamalama ma le itulau faʻatulagaina. Pau lava le mea tatou te kiliki i le "OK" faʻamau, ua tu i lona pito i lalo taumatau.

O gaioiga talafeagai uma ua maeʻa, ae vaʻai oe vaʻai e le vaʻai i ni suiga. Ina ia mafai ona siaki pe o le igoa o le laulau o le a lolomiina i luga o laupepa taʻitasi, matou te agaʻi atu i le File tab o Excel. Le isi, alu i le "Lolomi" vaega.

O le vaega o le ata o loʻo lolomiina o loʻo tu i le itu taumatau o le faʻamalama e matala. Tusi i lalo ma ia mautinoa o loʻo faʻaalia se ulutala lolomiina i itulau uma o le pepa.

E pei ona e vaʻaia, e tolu auala e faʻapipiʻi ai le ulutala i totonu o le Microsoft Excel spreadsheet. Lua o latou ua fuafuaina mo faʻamautuina i le faʻasalalauga pepa lava ia, pe a galulue ma se pepa. O le auala lona tolu o loʻo faʻaogaina e faʻaali ai le ulutala i itulau uma o le pepa lomia. E taua le manatua o oe e mafai ona e pine le ulutala e ala i laina pinning pe a na o luga i luga o se tasi, ma i le pito i luga laina o le pepa. A leai, e tatau ona e faʻaaoga le metotia o le faʻaleleiina o vaega.

Pin
Send
Share
Send