Suia se ata i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le mea moni o le Microsoft Word o se polokalame mo le galulue ma tusitusiga tusitusiga, mafai ona faʻaopopoina foi ata faʻatusa. I le faʻaopopoga i le faigofie o le faʻapipiʻiina o ata, o le polokalama e maua ai foʻi se lautele lautele o filifiliga o galuega ma avanoa mo le teuteuina ia i latou.

Ioe, e le o oʻo atu le Upu i le tulaga o le averesi faʻataʻitaʻiga, ae o mea masani e galue ai i lenei polokalama, e mafai lava ona faʻatino. E uiga i le auala e suia ai le ata i le Upu ma oa mea faigaluega o loʻo i le polokalama, o le a tatou taʻu atu i lalo.

Faʻaopopo ata i totonu o pepa

Ae e te lei amataina suia le ata, e tatau ona e faʻaopopoina i le pepa. E mafai ona e faia lenei mea i le na ona toso ma oso ifo pe faʻaaoga le mea faigaluega "Ata"o loʻo i totonu o le tab “Faʻaofi”. Faʻamatalaga auiliili o loʻo maua i la matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ata i le Upu

Ina ia faʻamalosia le faiga o galuega ma ata, faʻalua-kiliki i luga o le ata ua faʻaofi i totonu o le pepa - o lenei o le a tatalaina le laupepa “Faatulagaina”, lea e maua ai mea faigaluega autu mo le suia o le ata.

Faiga Tab Meafaigaluega

Itulau “Faatulagaina”, pei o tab uma i le MS Word, e vaevaeina i ni vaega eseese, o loʻo taʻitasi e aofia ai mea faigaluega eseese. Tatou o atu i le faʻatulagaina o vaega taʻitasi o nei vaega ma ona agavaʻa.

Suia

I lenei vaega o le polokalame, o le a mafai ona suia le tapulaʻa o le maʻai, pupula ma le faʻatusatusa o le ata.

I le kiliki i luga o le aū i lalo ole faamau Faasaʻoina, e mafai ona e filifilia tulaga taua mo nei tapulaa mai + 40% i le -40% i faʻaopoopoga o 10% i le va o faʻatauaina.

Afai e le fetaui oe ma tapulaʻa faʻapitoa, i le mataʻu i lalo o soʻo o nei ki, filifili "Ata Filifilia". Lenei o le a tatalaina mai se faʻamalama. “Faʻafanua ata”lea e mafai ai ona faʻatulaga lau saoasaoa, pupula ma faʻatusatusa, faʻatasi ai ma le suia o tulaga “Valivali”.

Ma le isi mea, e mafai ona e suia le lanu seti o le ata faʻaaoga le faʻamau o le igoa lava lea e tasi i luga ole laupepa vave avanoa.

E mafai ona e suia le lanu i le ki lisi “Toe tusi”o loʻo faʻalauiloa ai tulaga faʻataʻitaʻi e lima:

  • Taavale
  • Grayscale
  • Uliuli ma paʻepaʻe;
  • Meaʻeseʻese;
  • Faatulaga se lanu manino.

Le pei o le muamua fa tapulaa, le palakalafa "Seti le lanu manino" Suia le lanu o le le atoa ata, ae na o le itu (lanu) e faʻasino i ai le tagata faʻaaoga. A e filifilia lenei mea, o le faʻasino moli suia i se pulumu. O ia lea e tatau ona faʻailoaina le nofoaga o le ata e tatau ona manino.

O le vaega e manaʻomia faapitoa gauai. 'Aafiaga faʻanatura'e mafai ai ona e filifilia se tasi o le faʻasologa o ata foliga.

Tusi: I le oomiina o faʻamau Faasaʻoina, “Valivali” ma le 'Aafiaga faʻanatura' I le mataʻu i lalo lisi tulaga taua o nei poʻo isi suiga. O le mea mulimuli i totonu o nei faʻamalama e maua ai le agavaʻa e faʻatonutonu ai lima oe lava ia vaega o loʻo nafa ma se faʻamau faʻapitoa.

O leisi mea faigaluega e i le kulupu “Suiga”ua taʻua “Faamalosi ata”. I ai, e mafai ona faʻaititia le muamua lapoʻa o le ata, sauni ai mo le lolomiina poʻo le faʻaopoopoina i le Initaneti. O manaʻoga manaomia e mafai ona ulufale i le faamalama "Tauvaga o ata".

“Toe aumai le ata” - faaleaogaina au suiga uma, toe faafoi le ata i lona tulaga muamua.

Mauaina o sitaili

Le isi vaega o mea faigaluega ile laupepa “Faatulagaina” valaauina “Tusia o sitaili”. O loʻo iai le tele o seti o mea faigaluega mo suia ata, o le a tatou o atu i latou taʻitasi i le faasologa.

“Faaali atu sitaili” - O se seti o sitaili sitaili e mafai ai ona e faia le ata tele po o le faʻaopopoina se faigofie laʻasaga i ai.

Lesona: Faʻafefea ona tuʻu se faʻavaʻa i le Upu

“Auivi o le ata” - faʻatagaina oe e filifili le lanu, mafiafia ma foliga o le laina faʻatulagaina le ata, o lona uiga, o le fanua lea o loʻo iai. O le tuaoi e i ai lava foliga o se faatafafa, tusa lava pe o le ata na e faʻaopopoina ua i ai se foliga ese pe o loʻo i luga o se paʻaga malamalama.

“Aafiaga mo le tusia” - faʻatagaina oe e filifili ma faʻaopopo se tasi o le tele templates filifiliga mo le suia o le ata. Lenei vaega e aofia ai meafaigaluega nei:

  • Seleselega;
  • Ata o Ata
  • Manatunatuga;
  • Lulu iila
  • Faamaa;
  • Toomaga
  • Foliga se volumetric foliga.

Tusi: Mo aʻafiaga taʻitasi i totonu o le pusa meafaigaluega “Aafiaga mo le tusia”I le faaopoopo atu i le templates taua, e mafai ona mafai e oe ona setiina tapulaʻa.

“Ata faataʻitaʻi” - o le mea lea e mafai ai ona e liliu le ata na e faʻaopopoina i totonu o se ituaiga poloka ata. Na o le filifili o le faʻatulagaina talafeagai, faʻafetaui lona tele ma / pe faʻasaʻo le tele o le ata, ma afai o le poloka ua e filifilia e lagolagoina lenei, faʻaopopo le tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se flowchart i le Word

Faalelei

I lenei vaega o mea faigaluega, e mafai ona e fetuunai le tulaga o le faʻatusa i luga o le laupepa ma saʻo le faʻaofi i totonu o le tusitusiga, ma faʻaalu ai faataamilo i le mau. E mafai ona e faitau atili i le galulue faʻatasi ma lenei vaega ile matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai lea tafe faʻataʻamilomilo faataamilo i se ata ile Word

Faaaogaina meafaigaluega “Tusitusiga tusitusi” ma le “Tulaga”, e mafai foi ona faʻaalu se tasi ata i luga o le isi.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaalu ata i le ata ile Upu

Ose isi mea faigaluega i lenei vaega “Liliu”, o lona igoa e tautala mo ia lava. O le kiliki i luga o lenei ki, e mafai ona e filifilia le tulaga faʻatusa (fetaui lelei) taua mo le fesuiai pe seti sau oe lava. I se faʻaopopoga, o le ata e mafai foi ona liliuina faʻataʻitaʻiga i se tūlaga faʻapitoa.

Lesona: Faʻafefea ona liliu se ata ile Upu

Tele

Ole nei vaega ole meafaigaluega e mafai ai ona e faʻauigaina tonu foliga o le maualuga ma le lautele o le ata na e faʻaopopoina, faʻapea foʻi ma le seleseleina.

Tufugaaao “Faatoaga” faataga e le gata o le totoina o se vaega o le ata, ae ia faia foi ma le fesoasoani a se faʻatusa. O lona uiga, i le auala lea e mafai ona e tuʻua lena vaega o le ata e fetaui lelei ma le foliga o le foliga foliga na e filifilia mai le mataʻitusi. O le a fesoasoani le tatou tala ia te oe ia faʻamasani i lenei vaega o mea faigaluega.

Lesona: Faʻafefea ona toto se ata i le Word

Faʻaopopo le ata i le ata

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga, i le Word, e mafai foi ona e faʻaopopoina tusitusiga i luga o le ata. Moni, mo lenei ua uma ona e manaʻomia le faʻaaogaina o laupepa meafaigaluega “Faatulagaina”, ma mea faitino “Upusii” pe “Pusa tusitusiga”o loʻo i totonu o le tab “Faʻaofi”. E mafai ona e faitau e uiga i le auala e faia ai lea i la matou tusitusiga.

Lesona: Faʻapefea ona ufiufi se ata i le Upu

    Fautuaga: Ina ia o ese mai Ata Faʻafesuiaʻi, na o le fetaomi “ESC” pe kiliki i se avanoa avanoa i le pepa. Ia toe tatalaina se afifi “Faatulagaina” faʻalua kiliki i le ata.

Na pau lava lena, o lea ua e iloa le fesuiaʻi o le ata i le Word ma o a mea faigaluega o loʻo avanoa i le polokalame mo nei faʻamoemoe. Manatua o le faʻatonutonu lenei tusitusiga, o le mea lea, ia faia sili atu lavelave galuega o le faʻatonutonuina ma le faʻagaioiga faila faila, matou te fautuaina le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.

Pin
Send
Share
Send