Na matou tuʻuina le upu gagau mataʻitusi i le MS Word

Pin
Send
Share
Send

A le fetaui upu i le pito o le tasi laina, Microsoft Word otometi lava ona tuʻuina i le amataga o le isi. O le upu lava e le vaevaeina i ni vaega se lua, o lona uiga, e le ofaina se faʻamafanafana i ai. Peitaʻi, i nisi tulaga, e manaʻomia lava le upu afifi.

Upu faʻatagaina oe e faʻatulaga lima poʻo le lima ma le lima e faʻaopopo, faʻaopopo le faʻaoso ma le faʻamafanafana. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le agavaʻa e faʻatulaga le faʻatagaina avanoa i le va o 'upu ma le mamao (taumatau) fanua o le pepa e aunoa ma' upu afifi.

Tusi: Lenei tusitusiga o le a talanoaina pe faʻapefea ona faʻaopopo tusi faʻatonutonu ma otometi hyphenation i Word 2010 - 2016. I lenei tulaga, o le faʻatonuga o loʻo faʻamatala mai lalo o le a faʻaaogaina i le muamua lomiga o lenei polokalama.

Faʻavasega otometi hyphenation i le pepa atoa

O le otometi hyphenation function faataga oe e faʻatulaga hyphenation mataitusi i le ala e te tusia ai tusitusiga pe a manaʻomia. Ma faʻapea foʻi ona faʻaaogaina i tusitusiga tusia muamua.

Tusi: Faatasi ai ma mulimuli ane suiga i le tusitusiga po o lona fesuiaiga, lea atonu e aofia ai se suiga i le umi o le laina, le otometi upu afifi o le a toe faatulaga.

1. Filifili le vaega o le tusitusiga lea e te manaʻo e faʻatulaga ni faʻataʻamilomilo pe e te le filifilia se mea pe a fai o faʻailoga faʻamomoe e tatau ona tuu i le atoa o le pepa.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma faʻamau le faʻamau “Faʻamuamua”o loʻo i le kulupu “Itulau Faatulagaina”.

3. I le pop-up menu, siaki le pusa i autafa o le aitema "Taavale".

4. A manaʻomia, otometi afifi upu o le a aliali mai i le tusitusiga.

Faʻaopopo seisi malu

A oʻo ina manaʻomia faʻailoa se malologa i se upu poʻo se fuaitau i le iʻuga o se laina, ua fautuaina e faʻaaoga fagota filemu. Faʻaaogaina ia, e mafai ona e faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le upu "Taavale faʻatonuga" manaʻomia le toe faʻatulagaina "Taavale faʻatonuga"ae leai "Taavale-mat".

Tusi: Afai o le upu ma le suamalie o le hyphen seti ai o lea e le o le faʻaiuga o le laina, le na o le hyphen na o le vaʻaia mafai ona vaʻaia “Faaali”.

1. I le kulupu “Parakalafa”o loʻo i totonu o le tab “Fale”maua ma kiliki “Faaali uma amio”.

2. Agavale-kiliki i le nofoaga o le upu i le mea e te manaʻo e tuʻuina i le soft hyphen.

3. Kiliki “Ctrl + - (hyphen)”.

4. Ua aliali mai le upu suamalie i le upu.

Faʻavasega faʻafoliga i ni vaega o se pepa

1. Filifili le vaega o le pepa lea e te manaʻo e faʻatulaga ai moega puipui.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma kiliki i “Faʻamuamua” (vaega “Itulau Faatulagaina”) ma filifili "Taavale".

3. I le tusitusiga filifilia fasi vaega, otometi hyphenation o le a aliali mai.

E iai taimi e manaʻomia ai ona faʻatulaga lima faʻasolosolo lima i vaega o tusitusiga. O lea, o le saʻo tusi faʻatulagaina hyphenation i Word 2007 - 2016 e mafai ona o le mafai e le polokalame ona tutoʻatasi saili upu e mafai ona faʻaliliu. A maeʻa ona faʻaalia e le tagata faʻaaoga le nofoaga e tatau ona tuʻuina i ai le siʻitia, o le a faʻaopopoina e le polokalama se moli lemu iina.

I luga o le faʻaopopoina o tusitusiga, faʻapea foʻi ma le suia o le umi o laina, o le a faʻaalia ma lolomiina na o na tuʻuga o loʻo i le pito o laina. I le taimi lava e tasi, toe fai otometi lava hyphenation i upu e le faia.

1. Filifili le itu o le tusitusiga o loʻo e manaʻo ai e faʻatulaga ni mataʻu.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma kiliki i le faʻamau “Faʻamuamua”o loʻo i le kulupu “Itulau Faatulagaina”.

3. I le pop-up menu, filifili Tusi lesona.

4. O le polokalama o le a sailia ni upu e mafai ona faʻaliliuina ma faʻaali le iʻuga i se tamaʻi pusa talanoaga.

  • Afai e te manaʻo e faʻaopopoina faʻafefete lima i le nofoaga fautuaina e le Upu, kiliki Ioe.
  • Afai e te manaʻo e faʻatulaga le faʻailoga i se isi vaega o le upu, tuʻu le faʻataʻoto iina ma fetaomi Ioe.

Faʻaopopo Hyphen faʻatasi

O isi taimi e manaʻomia e puipuia ai le solia o upu, fuaitau poʻo fuainumera i le iʻuga o se laina ma ua i ai se faʻatutu O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aveeseina le avanoa o le numera telefoni "777-123-456", o le a faʻasolo atoa atu i le amataga o le isi laina.

1. Faʻatulaga le faʻatautee le mea e te manaʻo ai e faʻaopopo se isi faʻaupuga e le mafai ona aufaʻatasi.

2. Fetaomi ki “Ctrl + Sifi + - (hyphen)”.

3. Ole le tatalaina o se faʻamasinoga o le a faʻaopopoina i le nofoaga ua e maitauina.

Faatulaga le sifi sui

O le siʻitia nofoaga o le maualuga faʻatagaina taimi e mafai ona fai i le va o le upu ma le taumatau o se laupepa e aunoa ma se faʻailoga faʻaliliuina. O lenei sone e mafai faʻalauteleina ma faʻaititia.

Ina ia faʻaititia le aofaʻi o fesuiaiga, e mafai ona e fauina le faʻaliliuina sone lautele. Afai e alagatatau ona faʻaititia le faigata o le pito, o le siʻitia nofoaga e mafai ma tatau ona vaʻaia.

1. I le laupepa “Fuafuaga” fetaomi le faamau “Faʻamuamua”o loʻo i le kulupu “Itulau Faatulagaina”filifili “Filifiliga Faapipiʻi”.

2. I le dialog pusa e aliali mai, seti le mea manaomia.

Lesona: Faʻafefea ona aveese upu afifi i le Word

Na o le pau lava lena, o lea ua e iloa faʻatulaga faʻataʻamilomilo i le Word 2010-2016, faʻapea foʻi i lomiga muamua o lenei polokalama. Matou te manaʻo ia sili atu lau gaioiga ma naʻo ni faʻaiuga lelei

Pin
Send
Share
Send