Liliu le laulau ma faʻamatalaga i totonu o le MS Word

Pin
Send
Share
Send

Microsoft Word, o se moni multifunctional tusitusiga faatonu, faatagaina oe e galulue e le gata i tusitusiga upu, ae faapea foi ma laulau. O nisi taimi, aʻo e galue ma se pepa, e manaʻomia ona liliu le laulau lea. O le fesili pe faʻafefea ona fai o lenei mea o loʻo naunau i le tele o tagata faʻaaogaina.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Ae paga lea, o se polokalame mai le Microsoft e le mafai ona na seʻi ma faʻafoi se laulau, aemaise pe a fai o lona sela ua i ai faʻamatalaga. Ina ia faia lea, o oe ma au e tatau ona alu mo sina togafiti. Lea tasi, faitau lalo.

Lesona: Faʻafefea ona tusia faʻamalosi i totonu o Upu

Tusi: Ina ia faia se laulau tūsaʻo, e tatau ona e faia mai le maosia. Pau lava mea e mafai ona fai i le auala masani o le suia o le faʻatonuga o tusitusiga i potu taʻitasi mai le laina i le ogatasi i le faʻataʻitaʻi.

O lea la, o la matou galuega ma oe o le faʻaseʻe o le laulau i le Word 2010 - 2016, ma atonu i isi lomiga muamua o lenei polokalame, faʻatasi ai ma faʻamaumauga uma o loʻo i ai i totonu o sela. Muamua, matou te matauina mo faʻamatalaga uma o lenei ofisa oloa, o le faʻatonuga e toetoe lava a tutusa. Masalo o nisi itu o le a eseese vaaia, ae e mautinoa lava e le suia le aano.

Matamata se laulau e faʻaaoga ai se pusa tusitusi

O le tusitusiga fanua o se ituaiga o faʻavaʻa o loʻo faʻaofi i luga o se laupepa o se tusitusiga i Word ma faʻatagaina oe e tuʻuina tusitusiga, faila faʻatusa, ma, e sili ona taua mo i tatou, laulau. O le laufanua lea e mafai ona e faliu i luga o le pepa e te manaʻo ai, ae muamua oe manaʻomia e aʻoaʻo pe faʻafefea ona fatuina

Lesona: Faʻafefea ona faʻafisi le tusitusiga i le Word

E mafai ona e iloa faʻafefea ona faʻaopopoina kolisi i se pepa itulau mai le tusitusiga na folasia i le fesoʻotaʻiga luga. O le a tatou amata loa ona saunia le laulau mo le mea ua taua o le suiga.

O lea la, e i ai la matou laulau e manaʻomia ona liliu, ma se tusitusiga tusitusia na saunia e fesoasoani ia matou i lenei mea.

1. Muamua e tatau ona fetuunai le tele o le mau fanua ile lapoa o le laulau. Ina ia faia lea mea, tuʻuina le faʻata i luga o se tasi o le "liʻo" o loʻo i luga o lona faavaʻa, tauagavale-kiliki ma toso i le itu manaʻo.

Tusi: Le lautele o le atigipusa pusa mafai ona fetuunai mulimuli ane. O le mea moni, e tatau ona e tape le tusitusiga masani i totonu o le fanua (na o le filifilia i le fetaomi "Ctrl + A" ona fetaomi lea "Delete." I le auala lava lea e tasi, afai o le manaʻoga mo le pepa aloaia faatagaina, e mafai foi ona suia le lapoa o le laulau.

2. O le auivi o le malae o tusitusiga e tatau ona faia e le o vaaia, aua, oe vaʻai, e le taumate le ono manaʻo lau laulau e manaʻomia se malamalamaʻaga le malamalama. Ina ia aveese se auivi, fai mea nei:

  • Agavale-kiliki i luga o le faʻavaʻa o le malae o tusitusiga e faʻagaoioi, ona valaʻau lea o le lisi autu e ala i le taʻi atu i le taumatau isumu isumu sao i luga o le ala;
  • Fetaomi faamau “Matagaluega”o loʻo tu i le pito i luga o le lisi o loʻo aliali mai;
  • Filifili aitema "Leai se auivi";
  • O tuaoi o le malae o tusitusiga o le a le mafai ona vaʻaia ma o le a faʻaalia lava pe a fai o le fanua lava ia e malosi.

3. Filifili le laulau, ma mea uma i ai. Ina ia faia lea mea, tauagavale-kiliki i se tasi o ona sela ma kiliki “Ctrl + A”.

4. Kopi pe oti (pe a fai e te le manaʻomia le muamua) laulau i le kilikiina “Ctrl + X”.

5. Faapipii le laulau i le pusa pusa. Ina ia faia lea mea, tauagavale-kiliki i le vaega o le tusitusiga fanua ina ia avea ma malosi, ma kiliki “Ctrl + V”.

6. A talafeagai, fetuunai le tele o le mau fanua poo le laulau lava.

7. Agavale-kiliki i luga a o le le vaaia i fafo atu o le tusitusiga fanua e toaga i ai. Faʻaaoga le itū lapisi o loʻo i le pito i luga o le pusa tusitusi e sui ai lona tulaga i luga o le laupepa.

Tusi: I le faʻailo lapoʻa, e mafai ona e faʻataʻapeina mea o loʻo i totonu o le atigipusa i soo se itu.

8. Afai o lau galuega o le faia o le laulau faʻataʻoto i totonu o le Upu tisiki saʻo i luga, tape le pe faʻamilo i se mea saʻo, fai le mea lea:

  • Alu i le tab “Faatulagaina”tu i totonu o le vaega “Mea Fai Tusitusiga”;
  • I le vaega “Faʻavasega” saili le faamau “Feauaʻi” ma fetaomi atu;
  • Filifili le manaʻomia taua (tulimanu) mai le faʻalauteleina menu e faʻafili le laulau i totonu o le tusitusiga fanua.
  • Afai e te manaʻo e faʻatulaga ma le lima le saʻo o le tikeri mo le fesuiaiga, i le tutusa menu, filifili “Isi suiga filifiliga”;
  • Laulau seti mea manaʻomia ma fetaomi “Ua lelei”.
  • O le laulau i totonu o le atigipusa o le a toe matamata.


Tusi:
I le faʻatonutonuina auala, lea e faʻaola e ala i le kiliki i luga o le tusitusiga fanua, o le laulau, pei o ana mea uma, o loʻo faʻaalia i se masani, o lona uiga, faʻalava o le tulaga. E matua talafeagai lelei lenei mea pe a e manaʻomia le suia pe faʻaopopo se mea i totonu.

Na o le pau lena, o lea ua e iloa le faʻalauteleina o se laulau i Word i soʻo se itu, e le gata i le soʻotaga faʻapea ma i se tulaga saʻo. Matou te manaʻo ia te oe ma aoga galuega ma naʻo mea lelei.

Pin
Send
Share
Send