Fautuaga mo le filifilia o se faila faila mo se flash drive

Pin
Send
Share
Send


Ile taimi nei, Flash drives ua toe suia uma isi telefoni feaveaʻi ala o faasalalauga pei o CD, DVD, ma maneta disk. I le itu o taʻavale kiliva, faigofie mafai ona faafitia foliga i foliga laʻititi ma le tele o faʻamatalaga e mafai ona latou ofaina. O le mea mulimuli, tusa lava, e faʻalagolago i le faila faila lea o loʻo tisaina le taʻavale.

Vaʻaiga lautele i faiga masani a faila

O le a le faila faila? I se tala faʻaʻupu, o se auala lea e faʻatulaga ai faʻamatalaga e malamalama lelei i ai lea mea poʻo lea OS, ma le vaevaega i faʻamaumauga ma faʻatonuga e masani ai tagata faʻaaoga. E iai 3 ituaiga autu o faila faila i aso nei: FAT32, NTFS ma exFAT. Ext4 ma HFS polokalama (filifiliga mo Linux ma Mac OS, faʻatulagaina) matou te le mafaufauina ona o le maualalo le fetaui.

O le taua o uiga o se faila faila e mafai ona vaevaeina i mea nei: mea e manaʻomia ai, le aʻafiaga i le faʻaogaina o le manatua chips ma tapulaʻa i luga o le tele o faila ma faʻasino. Mafaufau i criterion taitasi mo uma 3 faiga.

Faitau foi:
Le mea lelei aoga mo le faʻatulagaina o taʻavale flash ma tisiki
Faʻatonuga mo le suia o le faila faila ile USB flash drive

Tausiga ma faiga manaʻoga

Masalo o le sili ona taua o faʻatonuga, ae maise lava pe a fai o le USB flash drive ua fuafuaina e faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi ai i le tele o masini i luga o faiga eseese.

Fat32
FAT32 - o le ulumatua o le taimi o loʻo iai pea tusitusiga ma faila faila faʻatulagaina taimi, muamua atiaeina i lalo o MS-DOS. E i ai i le maualuga le fetaui lelei o mea uma - pe a fai o le flash drive tisaini i FAT32, o lona uiga e sili ona iloa lea o le tele o masini, e tusa lava poʻo le a le faʻagaioiga sisitema. E le gata i lea, e le manaʻomia ma le FAT32 e le manaʻomia se tele o le RAM ma le gaioiga ole mana.

NTFS
Faiga Windows faila i le masani talu mai le suiga o lenei OS i NT tusiata fale. Meafaigaluega mo le galulue ai ma lenei faiga o loʻo iai i Windows ma Linux, Mac OS. Peitai, o loʻo iai ni faʻafitauli i le faʻafesoʻotaʻi o le NTFS-faʻatonutonuina taʻavale i le leitio o le taʻavale poʻo le au taʻaalo, aemaise lava mai ituaiga lua-tulaga, faʻapea foi ma le Android ma le iOS e ala i OTG. I se faʻaopopoga, o le aofaʻi o le RAM ma le taimi o le CPU e manaʻomia mo le faʻagaioiga ua faateleina, faʻatusatusa i le FAT32.

TUPE
O le igoa aloaʻia o loo tu mo le "Extended FAT", e fetaui ma le aano - exFAT ma o loʻo i ai se sili atu faalauteleina ma faʻalelei FAT32. Atiina ae e Microsoft faʻapitoa mo flash drive, o lenei faiga o le laʻititi sili ona fetaui lelei: o na flash drives na mafai ona fesoʻotaʻi i komupiuta o loʻo tamoe Windows (e le i lalo ifo o le XP SP2), faʻapea foi Android ma iOS telefoni. O le mea lea, o le aofaʻi o le RAM ma le faʻaauau le saoasaoa e manaʻomia e le faʻateleina ua siʻitia.

Oe pei ona e vaʻai, e tusa ma le ogatasi faʻatatauga ma sisitema manaʻoga, FAT32 o le taʻitaʻi lē finauina.

Aʻafiaga i le manatua manatua ofu

Tekonolosi, flash manatua ai le tapulaa o le ola umi, lea e faʻamoemoe i le numera o vaega toe tusia taʻamilosaga, i le isi itu, fuafua i luga o le tulaga lelei o le chip lava faʻatuina i totonu o le flash drive. O le faila faila, fuafua i lona lava uiga, pe mafai ona faalauteleina le ola o le manatuaina pe faʻaititia.

Tagaʻi foʻi i le: Flash Drive Health Checker Guide

Fat32
E ala i le faitioga o le aafiaga i luga o laei, o lenei faiga leiloa i isi mea uma: ona o le tulaga ese o le faʻalapotopotoga, e galue lelei ma laʻititi ma feololo faila, ae e matua vaeluaina faʻamaumauga tusia. Lenei e tau atu i le sili atu ona maua avanoa o le faʻafoeina o vaega i vaega eseese ma, o se taunuuga, o se faʻaopopoga i le numera o le Faitau-Tusi taamilosaga. O le mea lea, se flash drive tisoina i FAT32 o le a tumau itiiti.

NTFS
Faatasi ai ma lenei faiga, ua leva ona sili atu le lelei. NTFS e faʻalagolago tele i e le faʻailogaina faila ma, faʻaopopo foi, ua uma ona faʻaoga sili fetuutuunai faʻavasegaina o mea, lea e aʻafia ai le tumau o le taʻavale. Ae peitaʻi, o le fesoʻotaʻiga telegese o lenei faila faila e faʻaleaogaina ai se tasi o itu lelei, ma foliga o faʻamaumauga o loʻo faamalosia ai oe e faʻafesoʻotaʻia nofoaga e tasi le tele o taimi e manatua ai ma faʻaaoga le caching, lea e afaina ai foʻi le umi.

TUPE
Talu ai o le exFAT na mamanuina faʻapitoa mo le faʻaaogaina i luga o le flash drives, o le au atiaʻe na faʻamatalaina le tele o le faʻaititia i le faʻaititia o le aofaʻi o dubbing taamilosaga. Ona o le tulaga ese o le faʻatulagaina ma le teuina o faʻamaumauga, e faʻaititia tele le numera o toe tusia lio, aemaise pe a faʻatusatusa i FAT32 - le ex-FAT ua i ai sina faʻafanua o avanoa avanoa, e faʻaititia fragmentation, o le autu autu i le faʻaititia o le ola o le flash drive.

O se iʻuga o mea o loʻo i luga, e mafai ona faaiʻuina faapea o le exFAT e sili le afaina i le manatuaina o le ofu.

Tapulaʻa i luga o le tele o faila ma faʻasino

O lenei faʻamalama ua avea ma sili atu ma sili atu taua i tausaga uma: o le tele o teuga faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma le agavaʻa o taʻavale, o loʻo faʻasolosolo lava tuputupu aʻe.

Fat32
O lea ua matou oʻo i le tulaga le taua tele o lenei faila faila - i totonu o le tapulaa maualuga faʻatulagaina e le tasi faila e faʻatapulaʻa i le 4 GB. I aso o MS-DOS, e foliga mai e manatu lenei e faʻatatau ile faʻavasegaina, ae o aso nei o lenei faʻatapulaʻa e tupu ai le le mautonu. Ma le isi, o loʻo iai le tapulaʻa o le numera o faila i le root directory - e le sili atu nai lo le 512. I le isi itu, e mafai ona i ai ni numera o faila i totonu e le o root.

NTFS
Ole eseesega tele ile va ole NTFS male FAT32 na muamua faʻaaogaina e toetoe lava le faʻatapulaʻa o tupe e mafai ona nofo ai le faila poʻo lena faila. Ioe, e i ai le faʻatapulaʻaina faʻapitoa, ae i se taimi o i luma e le mafai ai ona ausia vave. I le auala lava lea e tasi, o le aofaʻi o faʻamaumauga i totonu o faʻatonu e matua leai se aoga, e ui lava o le sili atu o le faʻatapulaʻaina e tumu i paʻu malosi (NTFS faʻapitoa). E taua foi le maitauina i totonu o lenei faila faila e iai le tapulaʻa o igoa ile igoa faʻasino.

Vaʻai foi: E uiga i faʻatulagaina o taʻavale flash i NTFS

TUPE
Le faʻatapulaʻa o le faʻatagaina lapisi tele i exFAT e sili atu faʻateleina faʻatusatusa i le NTFS - o le 16 zettabytes, lea e selau ma selau afe afe taimi le malosi o le tele volumenous flash drive avanoa i luga o le maketi. I lalo o tulaga ua i ai nei, e mafai ona tatou manatu o le tapulaʻa e leai.

Faaiuga - NTFS ma exFAT e toetoe lava tutusa i lenei faʻatonuga.

O fea faila faila e filifili

I tulaga o le lautele seti o tapulaʻa, exFAT o le sili ona fiafia i faila faila, ae peitai, o le totoa minus i le ituaiga o maualalo le mafai ona faamalosia oe e liliu i isi faiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le flash drive e itiiti ifo nai lo le 4 GB, o loʻo fuafua e faʻafesoʻotaʻi i le leitio o le taʻavale, e sili ona faʻavaeina i le FAT32: sili ona fetaui lelei, maualuga le saoasaoa o le ulufale atu i faila ma le maualalo RAM manaʻomia. I se faʻaopopoga, boot disk mo le toe tuʻuina atu o Windows e sili atu le faia ile FAT32.

Nisi faʻamatalaga:
Matou te faia se faila disk mai le bootable flash drive
Faʻafefea ona puʻeina musika i luga o le flash drive ina ia mafai ona faitauina e le leitio

O taʻavale moli e sili atu nai lo le 32 GB, o loʻo teuina ia faila ma tele faila, e sili ona faʻaaogaina ile exFAT. Lenei faiga e talafeagai mo le galuega o aveina ona o le masani ona toesea faila tele tapulaa ma itiiti fragmentation. E lelei foʻi le ExFat mo le umi teuina o ni faʻamaumauga ona o le faʻaititia o le leaga i le faʻaogaina o le manatua chips.

I le talaʻaga o nei faiga, NTFS foliga mai i se maliega fetuunai - e talafeagai mo tagata faʻaaoga e i nisi taimi manaʻomia e kopi pe feʻaveaʻi faʻasalalauga ma feololo le tele o faʻamaumauga i luga o le tele-flash flash drive.

Ina ia aotelega uma o mea i luga, tatou matauina o le filifiliga o le faila faiga e tatau ona fetaui ma galuega ma faamoemoega o le faʻaaogaina o lau flash drive. A faʻatau sau drive fou, mafaufau pe faʻapefea ona e faʻaaogaina, ma faʻavae i luga o lenei mea, faʻaaoga i le faiga sili ona talafeagai.

Pin
Send
Share
Send