Faʻafefea ona faʻaopopo ma faʻaleleia vaefaamatalaga i Microsoft Word

Pin
Send
Share
Send

Faamatalaga pito i lalo i le Microsoft Word o ni mea e pei o faamatalaga poʻo nota e mafai ona tuu i totonu o se tusitusiga tusitusiga, pe i luga o soʻo se itulau o le itulau (masani vaefaamatalaga) poʻo i le pito mulimuli (faaopoopoga). Aisea e manaʻomia ai lea? Muamua lava, mo le galulue faʻatasi ma / poʻo le faʻamaoniga o galuega poʻo le taimi e tusi ai se tusi, pe a manaʻomia e le tusitala poʻo le faatonu ona faia se faʻamalamalamaga o se upu, upu, fuaitau.

Vaai faalemafaufau i se tagata lafoaia oe se tusitusiga tusitusiga MS Word, lea e tatau ona e vaʻaia, siaki ma, pe a tatau ai, suia se mea. Ae a pe afai e te manao i lenei "mea" suia le tusitala o le pepa aloaia po o se isi tagata? O le a le mea e fai i mea e tatau ona e tuua se ituaiga o faʻamatalaga poʻo faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i se galuega faasaienisi poʻo se tusi, e aunoa ma le faʻapopoleina o mea i totonu o le pepa atoa? Mo lenei, o vaefaamatalaga e manaʻomia, ma i lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e uiga i le faʻapipiʻi o faʻamatalaga pito i lalo i le Word 2010 - 2016, faʻapea foʻi ma isi lomiga muamua o le oloa.

Tusi: O faʻatonuga i totonu o lenei tusitusiga o le a faʻaalia faʻaaogaina le Microsoft Word 2016 o se faʻataʻitaʻiga, peitaʻi e faʻaoga foʻi i lomiga muamua o le polokalama. O nisi mea e ono eseese vaʻaia, atonu e ese lo latou igoa, ae o le uiga ma le anotusi o laʻasaga taʻitasi e toetoe tutusa.

Faʻaopoopoina o vaefaamatalaga ma faʻamatalaga

O le faʻaaogaina o vaefaamatalaga i le Word, e le gata e mafai ona faʻamalamalamaina ma tuʻuina manatu, ae e faʻaopopo foʻi soʻotaga mo tusitusiga i se pepa lolomi (e masani lava, o faʻamatalaga e faʻaaogaina mo soʻoga).

Tusi: Afai e te manaʻo e faʻaopopo se lisi o faasinomaga i se tusitusiga pepa, faʻaaoga le faʻatonuga e fatu ai mea ma fesoʻotaʻiga. E mafai ona e mauaina i luga ole laupepa "Sootaga" I luga ole toolbar, kulupu “Faʻamatalaga ma mau".

Faamatalaga pito i lalo ma pito i lalo i le MS Word e otometi faanumeraina. Mo le faʻamaumauga atoa, e mafai ona e faʻaaogaina se numera numera numera, pe mafai ona e faia ni auala eseʻese mo vaega taʻitasi.

O poloaiga e manaʻomia e faʻaopopo ai vaefaamatalaga ma faʻamatalaga, faʻapea foʻi ma le teuteuina, o loʻo maua i totonu o le tab "Sootaga"vaega Faamatalaga pito i lalo.


Tusi:
Ole numera o vaefaamatalaga i totonu ole Word e suia otometi pe a faʻaopopo, aveese, pe minoi. A e vaʻai e le saʻo numera o vaefaamatalaga i totonu o le pepa, e foliga mai e iai faʻasaʻoga. O nei faasaʻoga e tatau ona taliaina, a maeʻa le vaefaamatalaga pito i lalo ma faʻamatalaga mulimuli o le a toe saʻo le numera.

1. Agavale-kiliki i le mea e te manaʻo ai e faʻaopopo se faʻamatalaga pito i lalo.

2. Alu i le laupepa "Sootaga"vaega Faamatalaga pito i lalo ma faʻaopopo se faʻamatalaga pito i lalo poʻo se faʻamatalaga i le kiliki i luga o le mea talafeagai. O le vaefaamatalaga faʻailoga o le a maua i le nofoaga manaʻomia. O le vaefaamatalaga lava ia o le ai lalo o le itulau, pe a fai e masani. O le i ai le faʻamatalaga i le pito i tua o le pepa.

Mo sili faʻafaigofie, faʻaaoga auala 'alo auala: "Ctrl + Alt + F" - faʻaopopo se faʻamatalaga pito i lalo, "Ctrl + Alt + O" - faʻaopopo le iʻuga.

3. Ulufale faamatalaga manaʻomia pito i lalo.

4. Faʻalua-kiliki i luga o le vaefaamatalaga autafa (masani pe faʻaiʻu) e toe foʻi ai i lana amio i le tusitusiga.

5. Afai e te manaʻo e sui le tulaga o faʻamatalaga pito i lalo poʻo ona faʻatusa, ia tatala le pusa talanoaga Faamatalaga pito i lalo luga o le MS Word control panel ma faatino le gaioiga tatau:

  • I le liua o vaefaamatalaga masani i pito pito i tua, ma le isi itu, i se kulupu "Tulaga" filifili le ituaiga e te manaʻomia: Faamatalaga pito i lalo pe Faʻamauona fetaomi lea o le faʻamau "Sui". Kiliki Ua lelei mo le faʻamaoniga.
  • Ina ia suia le numera numera, filifili le manaomia tatau: "Fainumera numera" - "Talosaga".
  • Ina ia suia le tulaga numera numera ma seti lau oe vaefaamatalaga nai lo, kiliki i luga "Faailoga", ma filifili mea e te manaʻomia. Oi ai nei vaefaamatalaga o le a tumau pea le suia, ma o le faʻailoga fou o le a faʻaaogaina faapitoa i fou vaefaamatalaga.

Faʻafefea ona sui le tau amata o vaefaamatalaga?

Masani vaefaamatalaga pito i lalo otometi, amata i se numera «1», faʻaiuga - amata i se tusi "Ou"sosoo ai "Ou"mulimuli "Iii" ma isi foi. I se faʻaopopoga, afai e te manaʻo e fai se faʻamatalaga pito i lalo i le Word i le pito i lalo o le itulau (masani) pe i le pito o le pepa (iʻuga), e mafai foi ona e setiina seisi lava tau amata, o lona uiga, seti se isi numera poʻo se mataʻitusi.

1. Valaʻau le pusa talanoaga i le laupepa "Sootaga"vaega Faamatalaga pito i lalo.

2. Filifili manaʻo muamua faʻatau i le fanua "Amata i le".

3. Faaaoga suiga.

Faʻafefea ona fausia se faʻaaliga e uiga i le faʻaauauina o le faʻamatalaga pito i lalo?

O isi taimi e tupu e le ofi le faʻamatalaga pito i luga o le itulau, o le tulaga lea e te mafaia ma e tatau ona faʻaopopo se faʻasilasilaga e uiga i lona faʻaauauina ina ia iloa e le tagata o le a faitauina le pepa e le uma le faʻamatalaga pito i lalo.

1. I le laupepa "Vaʻai" ki le faiga Fiafia.

2. Alu i le laupepa "Sootaga" ma i le kulupu Faamatalaga pito i lalo filifili Faaali pito i lalo, ona faamatala lea o le ituaiga faʻamatalaga pito i lalo (masani pe faʻaiʻu) e te manaʻo e faʻaali.

3. I le lisi o vaefaamatalaga vaega lea e aliali mai, kiliki Faamatalaga pito i lalo Faasilasilaga (Faamatalaga pito i lalo Faasilasilaga).

4. I le vaefaamatalaga vaega, ulu atu i le tusitusiga manaomia e logoina oe o le faʻaauau.

Faʻafefea ona suia pe aveese vaefaamatalaga vavaeʻese?

O le tusitusiga i totonu o le pepa o loʻo vavaeʻese mai vaefaamatalaga, uma masani ma trailing, e se laina faalava (vaefa tuueseese). I le tulaga pe a alu vaefaamatalaga i se isi itulau, o le laina e umi (vaeluaina o le faʻaauau o le faʻamatalaga pito i lalo). I le Microsoft Word, e mafai ona faʻafetaui nei separators e ala i le faʻaopopo o ata poʻo tusitusiga ia i latou.

1. Liliu le ata faʻapipiʻi.

2. Toe foi i le laupepa "Sootaga" ma kiliki Faaali pito i lalo.

3. Filifili le ituaiga o vavaeʻese e te manaʻo e suia.

  • Afai e te manaʻo e sui le vavaeʻese i le va o vaefaamatalaga ma le tusitusiga, filifili le "Footnote Separator" poʻo le "Endnote Separator", fuafua i luga oe manaʻomia.
  • Ina ia suia le vavaeʻese mo vaefaamatalaga ua siitia mai le itulau muamua, filifili se tasi o le filifiliga "Faaauau footer separator" po o le "Faauuina faaauau tuueseeseeseese".
  • 4. Filifili le mea e manaʻomia e tuu eseese ai ma faia suiga talafeagai.

    • Ina ia aveese le vavaeʻese, na ona kiliki "FAʻAIʻU".
    • Ina ia suia le vavaeʻese, filifili le laina talafeagai mai le faʻaputuga ata poʻo le ulufale lava i le manaʻomia tusitusiga.
    • To toefuatia le default separator, kiliki "Toe setiina".

    Faʻafefea ona tapeina se faʻamatalaga pito i lalo?

    Afai e te le toe manaʻomia le vaefaamatalaga ma manaʻo e tape, ia manatua e te le manaʻomia le tapeina le vaefaamatalaga tusitusiga, ae o lona faʻailoga. Ina ua maeʻa le faʻamatalaga pito i lalo, ma faʻatasi ai ma le vaefaamatalaga lava ia ma mea uma o loʻo tape, o le numera otometi o le a suia, o loʻo suia i le mea ua leiloa, o lona uiga, o le a avea ma saʻo.

    Naʻo le mea lava lena, o lea ua e iloa faʻapipiʻi se faʻamatalaga pito i lalo i le Word 2003, 2007, 2012 poʻo le 2016, faʻapea foi ma seisi lomiga. Matou te faʻamoemoe o le mataupu lenei sa aoga mo oe ma o le a fesoasoani e faʻafaigofie tele faʻafaigofiega fegalegaleaiga ma pepa i le oloa mai Microsoft, pe o se galuega, suʻesuʻega pe fatufatuga.

    Pin
    Send
    Share
    Send